..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan özgür doðar, ama her yaný zincire vurulmuþtur. -Rouesseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > 21. YÜZYIL > Alp Þahin




3 Aralýk 2022
Dede Çýplak  
Alp Þahin
Hiç kuþkunuz olmasýn. Endiþelerinizi anlýyorum ve takipçisi olacaðým.


:DBJ:
Bakkal emanet etsen 1 ay ayakta tutamayacak dede; en büyük iktidar yanlýsý olduðunu bir kez daha göstermiþ oldu. Amerikan danýþmanýný gitti ekranlara çýkardý. Yahu… Hiç mi siyasetten anlamýyorsun? Hiç mi halkýn diðer kesimini tanýmýyorsun? Hiç mi bunun sonuçlarýný ön göremiyorsun?

Müslüman mahallesinde salyangoz satýlmaz derler. Cidden iktidar olma gibi bir hayalin varsa; tabi ki arka kapýlarda görüþ, tabi ki farklý görüþleri incele… Edinebileceðin tüm bilgileri de öðren… Buna sözüm yok… Öyle ya, siyaset bunu gerektirir. Bazý þeyler edinir, farklý þekilde aktarýrsýn. Bu yüzden çirkin bir oyundur. Amma velakin… Koca ekrandan Amerikan danýþmaný çýkartýp, sanki onun borusu ötüyor havasý verirsen, vakti zamaný geldiðinde karþý taraftaki mitinglerde der ki; bunlarýn yörüngesi de belli, iplerini tutanlar da belli… Ah caným halkým… Uyan. Uyan býrak altýsýný, yedisini… Biz bize yeteriz der, oylarýný beþ puan daha arttýrýr. Arttýramaz mý? Arttýrmayacak mý?

Haliyle o kadar bekleyin bekleyin dedin. Gene týrt çýktý… Yeni süreçte kim dinler ki seni artýk? Millet aç… Nereden geldikleri belli olmayanlara vatandaþlýk verilmiþ… Enflasyon almýþ baþýný gitmiþ… Günlük yaþayan bir toplum olmuþuz, konuþmaya deðil düþünmeye korkuyoruz. O yüzden bana göre gerçekten kazanmak isteyen bir lider olsaydýn dedekuþum; doðru ve etkili bir konuþmayla kýsa ve öz mesajlar vererek, sularý tersine akýtabilirdin. Bunun yerine sen týrý výrýdan; Amerikalý danýþmanýn da iklim sözleþmesinden bahsetti.

Birader… Kafa olarak çok güzel Hollanda’da yaþýyorsunuz… Fakat burasý öyle bir yer deðil… Yahu bir kere sizin ikna etmeniz gereken kesim yüzde 35’lik kesim… Yüzde 35, 35… Adamlarýn baktýðý deðerler belli. Duymak istedikleri belli. Heee…Bu yüzde 35’in üzerine bilmem kaç bin, belki de milyon yabancý uyruklu ekle… Eder sana yüzde 40… Dolayýsýyla; senin bu vizyonsuz konuþmanda; yüzde 40’ýn beklediði konularla, tabanýný da üzmeyecek bir konuþma olmadý… Anca böyle olduðunda iyi bir politikacý ve etkili bir lider oluyorsun. Fakat en baþta dediðim gibi sen en büyük iktidar yanlýsýsýn ve senin görevin de bu. Senin gibi düþünenlerle salt parti simgesine oy verecek kafalarý ve gelecekleri vantuz gibi sömürmen… Kýzamýyorum. Çünkü bu görevini layýðý ile yaptýn, yapýyorsun da…

Toparlamam gerekirse kaç aydan beri yaptýðým tespitlerimde yanýlmayacaðým. Ciddi ciddi aday olacak ve kazanamayacaksýn. Senin kazanman mümkün deðil. Mümkün deðil ya… O yüzden þimdiden iktidar yanlýlarýný kutluyorum… Keþke bazý þeyleri görseydiniz ama elinizdeki alternatif de belli… O yüzden bana göre seçim sonucu çoktan belli gibi… Ta ki Zafer ve Memleket son dakikada daha baskýn bir muhalefet yapar ve iki taraftan da destek alýrsa… Dedi dersiniz. Zaten içten içe biliyorsunuz da… Düþünmeyince kah öyle olmayacak sanýyor, kah bir kurtarýcý falan gelecek sanýyorsunuz… O iþler trilyonda bir kere oluyor. O da oldu. Bir daha da olmaz. Hak etmiyoruz çünkü.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn 21. yüzyil kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnsanýmsý Yaþam Formlarý
Ýsrail ve Hamas
Ýþine Gelirse
Ehl-i Beyt Tadýnda
Buruk 30 Aðustos
Yedi Düvel
Çok Büyük Problemler
Güzel Dostlar
Deneysel Yaþam
Saat Olmuþ Dört

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kötüler ve Ýyiler
Vargas ve Fazlasý
Liderlik
Sensizlik
31 Mart 2024 Yerel Seçim Sonuçlarý
Bir Baþka Reis
Bezgin Kahraman
Özkan Uður
O Parti
Komplo Teorileri No: 828

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hava, Kova [Þiir]
Vatan [Þiir]
Seçim [Þiir]
Öngörü [Þiir]
Üç Ýlahi Din [Þiir]
Müslüman [Þiir]
Sümükdaroðlu [Þiir]
Dedekuþ [Þiir]
Yansýma [Þiir]
Oysa Yozlasir Herkes [Öykü]


Alp Þahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.