Aşkın aldı benden beni. -Yunus Emre |
|
||||||||||
|
Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz derler. Cidden iktidar olma gibi bir hayalin varsa; tabi ki arka kapılarda görüş, tabi ki farklı görüşleri incele… Edinebileceğin tüm bilgileri de öğren… Buna sözüm yok… Öyle ya, siyaset bunu gerektirir. Bazı şeyler edinir, farklı şekilde aktarırsın. Bu yüzden çirkin bir oyundur. Amma velakin… Koca ekrandan Amerikan danışmanı çıkartıp, sanki onun borusu ötüyor havası verirsen, vakti zamanı geldiğinde karşı taraftaki mitinglerde der ki; bunların yörüngesi de belli, iplerini tutanlar da belli… Ah canım halkım… Uyan. Uyan bırak altısını, yedisini… Biz bize yeteriz der, oylarını beş puan daha arttırır. Arttıramaz mı? Arttırmayacak mı? Haliyle o kadar bekleyin bekleyin dedin. Gene tırt çıktı… Yeni süreçte kim dinler ki seni artık? Millet aç… Nereden geldikleri belli olmayanlara vatandaşlık verilmiş… Enflasyon almış başını gitmiş… Günlük yaşayan bir toplum olmuşuz, konuşmaya değil düşünmeye korkuyoruz. O yüzden bana göre gerçekten kazanmak isteyen bir lider olsaydın dedekuşum; doğru ve etkili bir konuşmayla kısa ve öz mesajlar vererek, suları tersine akıtabilirdin. Bunun yerine sen tırı vırıdan; Amerikalı danışmanın da iklim sözleşmesinden bahsetti. Birader… Kafa olarak çok güzel Hollanda’da yaşıyorsunuz… Fakat burası öyle bir yer değil… Yahu bir kere sizin ikna etmeniz gereken kesim yüzde 35’lik kesim… Yüzde 35, 35… Adamların baktığı değerler belli. Duymak istedikleri belli. Heee…Bu yüzde 35’in üzerine bilmem kaç bin, belki de milyon yabancı uyruklu ekle… Eder sana yüzde 40… Dolayısıyla; senin bu vizyonsuz konuşmanda; yüzde 40’ın beklediği konularla, tabanını da üzmeyecek bir konuşma olmadı… Anca böyle olduğunda iyi bir politikacı ve etkili bir lider oluyorsun. Fakat en başta dediğim gibi sen en büyük iktidar yanlısısın ve senin görevin de bu. Senin gibi düşünenlerle salt parti simgesine oy verecek kafaları ve gelecekleri vantuz gibi sömürmen… Kızamıyorum. Çünkü bu görevini layığı ile yaptın, yapıyorsun da… Toparlamam gerekirse kaç aydan beri yaptığım tespitlerimde yanılmayacağım. Ciddi ciddi aday olacak ve kazanamayacaksın. Senin kazanman mümkün değil. Mümkün değil ya… O yüzden şimdiden iktidar yanlılarını kutluyorum… Keşke bazı şeyleri görseydiniz ama elinizdeki alternatif de belli… O yüzden bana göre seçim sonucu çoktan belli gibi… Ta ki Zafer ve Memleket son dakikada daha baskın bir muhalefet yapar ve iki taraftan da destek alırsa… Dedi dersiniz. Zaten içten içe biliyorsunuz da… Düşünmeyince kah öyle olmayacak sanıyor, kah bir kurtarıcı falan gelecek sanıyorsunuz… O işler trilyonda bir kere oluyor. O da oldu. Bir daha da olmaz. Hak etmiyoruz çünkü.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Alp Şahin, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |