Ben bir öğretmen değil, bir uyandırıcıyım. -Robert Frost |
|
||||||||||
|
Sen hayallerimdeki erkektin ; yaşarken içindeki kadını hissettiren zayıf ve savunmasız, sevişirken tüm şehvetiyle erkektin. Kulağıma fısıldadıklarınla beni bambaşka alemlere götürürdün. Sen sevişirken konuşurdun bu yüzden hayallerimdeki erkektin. Hissettiği herşeyi söylemeliydi hayalimdeki erkek sevişirken ; sen söylerdin... Sessizliğinde bile gözlerinden anlardım hissettiklerini, inlemelerinden anlardım. Ölüm gibiydin sen... En beklenmedik anda geldin... Ve acıydın sen, gidişinle geriye kalbimde koca bir boşluk bıraktın... Böylesine çok duyguyu yaşatan, hayallerim miydi diye düşünür dururum bazen... Ölümü, doğumu, şehveti, şevkati, teslim oluşu, teslim alışı aynı erkekte mi, hele de gerçek bir erkekte mi yaşadım diye... Sen gerçektin; hayal aleminde yaşanmış günler içinde tek gerçek senin varlığındı. Belki de tek gerçek olan şey sendin... Duygular, anılar, kalıntılar... Hepsi birer hayal gibi. Düşündüğümde ne zaman başladığını, nerede ve neden bittiğini bulamadığım ; sadece hayalimdeki kalıntılara eklemeler yaparak inanmaya başladığım yaşam dilimi içinde gerçek olan tek şey sendin. Ne dokunuşlarındaki şevkat, ne arzu, ne sevgi sözcüklerin, ne “ gitme “ deyişlerin... Gerçek olan tek şey kır düşmüş saçların, solgun tenin, titreyen sesindi... Ve sevişmemiz ölüm gibiydi... Sıcak ve zamansız...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © ESRA BAYKAL, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |