..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Seviyorum, öyleyse varým. -Unamuno
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - 7nci Sanat (Sinema)
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Benjamin Button'un Tuhaf Hikayesi'nin Düþündürdükleri
Yûþa Irmak
Deneme > Yaþam

2017 yýlýnda baþladýðým Ýhlas Holding’in baský öncesi birimine 2024 yýlýnýn þubat ayýnda geri dönüþ yaptým. Bu deðiþimin en güzel tarafý hem patronum hem arkadaþým vedahi ahiret kardeþim olan Kadri Yeltekin Bey’in ekibine tekrar dahil olmam oldu. Kadri Bey, çalýþma hayatým boyunca RNA iletiþimin kurucusu akýl hocam, ilham kaynaðým ve aðabeyim Ýsak Baydaroðlu’ndan sonra tanýdýðým: Enderun terbiyesi görmüþ gerçek bir Osmanlý Beyefendisidir. Yaklaþýk

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > 7nci Sanat (Sinema)
21 
 Siyah Kuðu&bir Þizofreninde Yaþam Hikayesi Ayný Zamanda  (RUTÝL BÝLGÝNER-)

Darren Aronofsky'nin yönetmenliðini yaptýðý filmde bir kaç yönetmeninde katkýlarýyla olduðu bu baþ yapýtta oscar ödüllü Natalie portman(Nina karakteriyle New York'ta yaþayan çok baþarýlý bir balerin annesi bir balerin olan nina siyah kuð seçmelrine katýlýr......
22 
 Issýz Adam  (Simten K. Ataç)

Bir adam ve bir kadýn : Bir film...
23 
 Beyaz Perdedeki "Vali"  (M.Nihat MALKOÇ)

Farklý kiþiliðiyle, cesaretli çýkýþlarýyla, halktan yana tavýr ve davranýþlarýyla sýra dýþý bir valinin hayatý beyaz perdede… Fakat bu senaryo bir masa baþýnda yazýlmadý. Bu senaryo gerçek hayattan alýndý, bizzat yaþandý. Aksiyon-dram türündeki sinema filmi “Vali”yi Çaðatay Tosun adlý genç bir yönetmen yönetmiþ. Ayný yönetmen filmin senaryosunu da Batur Emin Akyel’le birlikte yazmýþ. “Vali” filminde geniþ ve daha çok, genç bir oyuncu kadrosu görev almýþ…Uður Polat, Erdal Beþikçioðlu, Ýsmail Hacýoðlu, Hakan Boyav, Þebnem Dönmez, Ayþegül Ünsal, Þemsi Ýnkaya, Gökhan Soylu, Özgür Çevik, Türkü Hazer isimlerini görüyoruz “Vali” filminin afiþinde. Filmin yapýmcýlýðýný da Ata Türkoðlu üstlenmiþ.
24 
 Müslümanlar ve Sinema V  (osman tatlý)

Çocuða düþünmeyi, baþýnýn çaresine bakmayý öðretmezsen; sorgulamayý bilinci kazandýrmasan, çocuða bir bakýþ vermesen elbette sinema – televizyon ikilisi çocuða ne düþünmesi gerektiðini, neyi nasýl yaþamasý gerektiðini öðretecektir. Ey Müslüman unutma sinema ve televizyon bir öðretici aygýttýr, bir öðretmendir, bir eðitimcidir, bir psikologdur
25 
 Müslümanlar ve Sinema 4  (osman tatlý)

Müslümanlarýn sinema sektörüne en çok þikayet ettikleri; erotizm, müstehcenlik, açýk saçýk, öpüþme, seviþme, pornografi gibi cinselliði içeren sahnelerdir. Cinselliðin rahatça lanse edilmesi Müslümanlarýn inançlarýna ters düþmesinin yanýnda nefsi kýþkýrtmasý ve ahlaki deðerleri zedelemesidir. Özellikle gençlerin çok etkilenmesi ve gençlerin bu konuda kontrol edilmesinin zor olmasý da etkendir.
26 
 Yumurta  (Barýþ Saydam)

Her insanýn kendi içinde geçirmesi gereken “kendini anlama ve kavrama” sürecini Yusuf karakteriyle birlikte ekrana yansýtan yönetmen, zaman zaman kendi anýlarýyla birlikte yaþadýðý geri dönüþlere raðmen, filmini evrensel temasýndan da uzaklaþtýrmýyor. Ýnsanýn özünü sade, ama bir o kadar da etkileyici kompozisyonlarla sunarak, sakin ve huzur verici bir içsel yolculuða açýk kapý býrakýyor.
27 
 Baraka  (Meryem Rabia Taþbilek)

Filmin giriþinde gösterilen yüksek daðlar ve akabinde kayan yýldýzlar. Önce insana verilen halifeliðin yapabileceði yüce icreatlara raðmen, sonrasýnda irademizle aþaðýlara doðru düþüþümüzün hemen giriþteki özeti gibi bir þeydi benim için. “De ki: Herkes bulunduðu hal ve niyetine göre iþ yapar. Bu durumda kimin en doðru yolda olduðunu Rabbiniz daha iyi bilir." Ýsra Suresi 84 Ýlk dikkatimi çeken üzerine reklam afiþi yapýþtýrýlmýþ, hüzünbaz bir yüz. Üzerindeki afiþin yarýsý aþaðýya düþmüþ… Ýçinde yaþadýðýmýz, yaþatýldýðýmýz çarpýk sistem insanoðlunun sorunlarýnýn üzerini suni ve kýsa vadeli hazlar, sentetik boyalarla kapatmaya çalýþsa da bir þekilde patlak veriyor yine de insanýn huzursuzluðu ve mutsuzluðu diye düþündürüyor.
28 
 Ýklimler  (Barýþ Saydam)

Mevsimler arka arkaya deðiþirken, sonbaharýn melankolisi yerini kýþýn aðýrlýðýna býrakmýþken, biz de kendi mevsimlerimizi yaþamaya baþlarýz… Ýklimler, insanýn duygularýný sýralar, a’dan baþlayarak z’ye kadar… O duygulara anlamlar yüklemek ise, yine bize kalmýþtýr.
29 
 2001:Bir Uzay Efsanesi  (Efe Buðra)

2001:Bir Uzay Efsanesi_efsanenin bilinmeyen yüzü
30 
 Beþir"le Vals  (eyyüp yýldýrmýþ)

Örneðini ABD sinemasýnda sýkça gördüðümüz bir tür sinema filmi; Vietnam Ýþgalinin, Afganistan Ýþgalinin, Irak iþgalinin özür dilemesi niteliði nasýl filmler çevrilmiþti bir anýmsayýn...
31 
 Müslümanlar ve Sinema I  (osman tatlý)

Peki, sinemayý anlamak ve sinemanýn gücünü kullanma adýna iyi bir seyirci olmak tek baþýna yeterli midir? Çok film izlemek, - örneðin günde bir iki film izlemenin- filmin yorumlanmasýna, analiz etmesine tek baþýna yeterli olamayacaðýný belirtelim.
32 
 Müslümanlar ve Sinema 2  (osman tatlý)

Sinema dün olduðu gibi bugün de yarýnlar da kültürel ve sosyal alanýnda en önemli ve en büyük silahtýr. Bugün bu silah Amerika’nýn elinde olduðu için Amerikalaþýyoruz. Bu tehlikeyi görmek lazým.
33 
 Kýsa Filmlerin Gönül Çelen Büyücüsü : Sayoko Kinoshita  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Kýsa filmler benim için tek kelime ile ifade etmek gerekirse ‘þiir’ gibidir. Kýsa film denince, ben Japon Þiirlerinden esinlenirim. Çok kýsa, çok güçlü anlatýmý olan ve vermek istediði mesajý derinlemesine, açýkça anlatan þiirlerdir bunlar. Ýþte ben de filmlerime bu düþünceyle yaklaþýyorum.
34 
 Müslümanlar ve Sinema 3  (osman tatlý)

Amerika’yla, Avrupa’yla, Japonya’yla ve daha birçok ülkeyle ancak sanat kültür merkezlerimizin olmasý ve sayýlarýnýn çoðalmasýyla baþ edilebilir. Kültürlerinden korunup, kültürel üstünlüðe geçiþ yapýlabilir. Siyasi baþarý, kültürel baþarýyla birleþmediði müddetçe bir ayaðý eksik olacaktýr.
35 
 Kurtadam Yok Vampir Yok Kedi Kadýn  (Rutil Bilginer)

Ýnsanlar; ilk sinema tarihine bakýldýðýnda kurt adam iþte bir insan baþka bir canlýnýn bedenine bürünüyor ne o deðiþiyor þimdide kurt adam filmleri var bilmem ki artýk pek cezbedermi ayný senaryolar bana komik geliyor.
36 
 Ýskelet Anahtar  (Arif Zincirli)

'Ýskelet Anahtar' isimli filmin gerek derinlemesine ve engerekse yanlamasýna ve yengeçse hafif yampiri yampiri incelemesi. Yazýsal birþölen!
37 
 Özgürlüðün bir bedeli var!  (nihat)

Diktatörün de kahramanýn da verdiði poz, ayný gibi görünür ama biri yüce biri de cüce deðerlere sahiptir. Aradan geçen yüzyýllar þüphesiz bu resimleri silikleþtirecek tarih sayfalarýnda. Ama dijital teknoloji her asýrda diktatörlerini ve kahramanlarýný ay
38 
 Babel  (Barýþ Saydam)

Sürekli kafamýzda oluþ(-turul)an kliþeler ve belli düþünce kalýplarý yüzünden, kendimiz dýþýnda kalanlarý “öteki” diyerek deðersizleþtirdiðimiz, onlardan uzak durduðumuz, onlarla karþýlaþtýðýmýzda ise, bu kliþelere daha da sýký sarýldýðýmýz gerçeðinden yola çýkýyor; Babel.
39 
 Oyuncu Savaþ Dinçel Yaþam Perdesini Kapattý  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Gün geçmiyor ki bir deðerimiz ayrýlmasýn aramýzdan. Alanlarýnda isim yapmýþ, ekol olmuþ kiþiler sararmýþ yapraklar misali bir bir dökülüyor hayat aðacýndan. Bu durum hayatýn beklenen neticesi olsa da insanlar kolay kolay alýþamýyor gidenlerin yokluðuna. Lakin zaman acýlarýn üzerini küllerle örtüp yaþamýn uzun bir süreç olduðunu ve devam ettiðini hatýrlatýyor bize. Gidenler gelmiyor, gelenler vakti gelince bir ‘elveda’ bile diyemeden gidiyor.
40 
 Film - Akbaba"nýn 3 Günü  (Mehmet Sinan Gür)

Bu yazý bir film özetidir. “Bu kadar da olur mu” diyeceksiniz. Ýnanmakta güçlük çekeceksiniz.




son eklenenler
Zeus'un Kýzý; Parazit
Aysun Güven
Ýnceleme > 7nci Sanat (Sinema)
Müslümanlar ve Sinema V
osman tatlý
Ýnceleme > 7nci Sanat (Sinema)
Müslümanlar ve Sinema 4
osman tatlý
Ýnceleme > 7nci Sanat (Sinema)
Müslümanlar ve Sinema 3
osman tatlý
Ýnceleme > 7nci Sanat (Sinema)
Müslümanlar ve Sinema 2
osman tatlý
Ýnceleme > 7nci Sanat (Sinema)
Müslümanlar ve Sinema I
osman tatlý
Ýnceleme > 7nci Sanat (Sinema)
Delilik ile Aþk Ayný Þey
Hakan Bilge
Ýnceleme > 7nci Sanat (Sinema)
Kurtadam Yok Vampir Yok Kedi Kadýn
Rutil Bilginer
Ýnceleme > 7nci Sanat (Sinema)
Dikkat! Þehvet
rey'an yüksel
Ýnceleme > 7nci Sanat (Sinema)
Trainspotting
rey'an yüksel
Ýnceleme > 7nci Sanat (Sinema)
Beþir"le Vals
eyyüp yýldýrmýþ
Ýnceleme > 7nci Sanat (Sinema)
Aaah Belinda!
Barýþ Saydam
Ýnceleme > 7nci Sanat (Sinema)

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.