..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir sanatçý baþarýsýz olamaz; sanatçý olabilmek bir baþarýdýr. -Charles Horton Cooley
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Alp Þahin




19 Aralýk 2018
Devrimim Benim  
Alp Þahin
Universite yillarimdi… Bir seylerin yanlis oldugunu fark edip, birkac tane capulcu diye tabir edilen gruba sempati duydugum zamanlardi… Anayasanin sartlarini ihlal eden ulkenin yoneticisi sevmese de aslinda harbi cocuklardi.


:AJDH:
Universite yillarimdi… Bir seylerin yanlis oldugunu fark edip, birkac tane capulcu diye tabir edilen gruba sempati duydugum zamanlardi… Anayasanin sartlarini ihlal eden ulkenin yoneticisi sevmese de aslinda harbi cocuklardi. Kendilerince bir seyleri degistirmek, yanlislara ses cikararak duzene kafa tutmak istiyorlardi. Evde toplantilar yapiyorlardi, gittim. Bir – iki yuruyus duzenlediler, yurudum. Birkac slogan atiyorlardi, attim. Polisle karsi karsiya geldiklerinde dayak yiyorlardi, yedim. Her seferinde, her bir katilimimda daha ozgur oluyor, daha az korkuyor ve daha cok idealist oluyordum.

Zaman gecti… Mezun oldum. Babadan kalma dukkanda durmak yerine sokaklarda yasamayi tercih ettim. Halk icinde yaptigim konusmalar, yazilar, tweetler ve resimler ilgi cekmeye basladi. Ara ara tehdit mesajlari ve telefonlari aliyor ama yilmiyordum. Bildigimi, inandigimi ve dusundugumu soyleyemedikten sonra neye yarardim ki?

Her zaman oldugu gibi arkamda kucuk bir kalabalikla yine izinsiz bir gosteri yapmis; cumhuriyetcisinden milliyetcisine, oradan da saz calanlarina kadar tum farkli kesimlerin sempatisini toplamistim. Cumhuriyetcisi seviyordu, cunku devrimciydim… Milliyetcisi seviyordu, Hakci ve milliyetciydim, saz calani seviyordu cunku azinligin ta kendisiydim.

Iki gun gecti… Ansizin gece 3’te kapim caldi. Uyku sersemi actim. Ne oldugunu anlamadan dort polis bir anda eve girdi. Kafasina gore evi dagitti, beni de kelepceleyip merkeze atti. Ilk kez karakola goturulmustum. Sagda bos bir kodes, karsimdaki masada bir amir ve sagda solda elinde evrakla kosturan iki yalaka polis vardi. Bugun misafirleri olacagimi soylediler, oldum.

Ertesi gun uc gun onceki kalabaliktaki cocuklar beni ziyarete geldi. Boyle bitmeyecekti. Hosuma gitti. Bagirdilar, cagirdilar, karakolu dagittilar ve bana umut verdiler… Iki – uc gune cikacagim kesindi.

Zaman gecti… Mahkemeye cikarildim. Alakam bile olmayan bir teror orgutune uye olmaktan 15 yil hapsim istenmisti. Bizim cocuklarin tuttugu avukat boylesine sacma bir karari reddetmesine ragmen karar onanmisti. Artik memleket icin hak ve adaleti istedigim icin katakulliye getirilmis bir sucluydum.

Bizim cocuklardan daha yetkili abilerle gorusmesi icin yardim istemistim. Cumhuriyetcisi yapabilecegi bir seyi olmadigini soylemisti… Milliyetcisi zaman icinde guce boyun egmisti… Sazcilarin bas solisti de benim gibi kader mahkumuydu… Basarisiz bir adalet savasi yapmis ve bunun bedelini odemistim. Artik gunumuzde demokrasi ve adalet buydu cunku. Insanlarin esit ve adil kosullari icin savasanlar terorist, su altinda kalan havalimani yapanlar, sifirlayanlar, iceri tikanlar ise demokrasi ve millet iradesinin ta kendisiydi. Ben ve yaptiklarim yok olmus, benim gibiler yorulmus, esitlik ve adalet kaybolmus, Hak ise tum bu Haksizliga karsi her zamanki gibi sessizligini korumustu



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
31 Mart 2024 Yerel Seçim Sonuçlarý
O Parti
Komplo Teorileri No: 828
Hayir
Farz-ý Misal
Neden Cumhur Kazanacak?
Neden Kýlýçdaroðlu’nu Sevmiyorum?
Gerçek Chp’li
Neden Karma Ekonomi?
Manuel Portakal

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýsrail ve Hamas
Ýnsanýmsý Yaþam Formlarý
Ýþine Gelirse
Ehl-i Beyt Tadýnda
Kötüler ve Ýyiler
Vargas ve Fazlasý
Buruk 30 Aðustos
Liderlik
Sensizlik
Bir Baþka Reis

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Vatan [Þiir]
Seçim [Þiir]
Üç Ýlahi Din [Þiir]
Öngörü [Þiir]
Müslüman [Þiir]
Sümükdaroðlu [Þiir]
Dedekuþ [Þiir]
Yansýma [Þiir]
Oysa Yozlasir Herkes [Öykü]
Karmaya Daha Var [Öykü]


Alp Þahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.