..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi sabýrlý ve yürektendir, sevgi kýskanç ve övüngen deðildir. -Ýncil
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Alp Þahin




10 Ocak 2023
Ýnsan Çöplüðü  
Alp Þahin
Özür dilerim ama haddim de olmayarak bana göre nerede olursa olsun herkes oy vermemeli… Amma velakin… Yine de herkes eþit haklara sahip olmalý…


:CAB:
Bana göre bir insanýn siyasi görüþü bir nevi hayat görüþüdür… Savunduðu ilkeler… Savunduðu ilkelerin baþarýlý olabilmesi için çizdiði yollar… Takip ettiði liderler… Yaþadýðý topraklar… Yaþadýðý topraklarda geçmiþte yaþananlar… Bu topraklarda hala özgür bir birey olmasýný saðlayan liderler… Önemli deðerler bunlar…

Þahsen beni ilgilendirmiyor çoðunluk… Umurumda da deðil birilerinin bir yerlerde olmasý… Herkes pekala bir yerlerde olabilir… Fakat herkes pekala kah taraf deðiþtirebilir, kah tarafýný da saklayabilir.

Bunu mesela kimi kimi yerlerde bazý bazý güç sahipleri defalarca yapýyor… Rahatlýkla yapýyor hem de… Yaptýktan sonra da alkýþlanýyor sanki daha önce diðer tarafta deðilmiþ gibi. Ýþin ilginci onlarýn güce gelmesini saðlayan destekçiler ve seçmenler; bu kadar rahat olamýyor… Özgür davranamýyor… Ne onlarý eleþtirebiliyor… Ne de kendileri taraf deðiþtirebiliyor. Bu yüzden korkakça ve sessizce kendilerine oto sansür uygulamayý tercih ediyor.

O yüzden böylesine önemli konularda yani siyasi kararlarda hiç tartýþýlmaya açýk olmadan direkt meritokrasi uygulanmalý… Özür dilerim ama haddim de olmayarak bana göre nerede olursa olsun herkes oy vermemeli… Amma velakin… Yine de herkes eþit haklara sahip olmalý… Belirli bir olgunluða ve yaþa gelen herkes; oy verebilme sýnavýna tabii tutulmalý, sadece bu sýnavlarý geçebilenler; devlet yönetimi hakkýnda karar sahibi olabilmeli… Öyle ya; nasýl ülkenin eðitim, askeri, ekonomi gibi alanlarýnda tüm millet olarak karar veremiyor; sadece seçtiklerimiz karar verebiliyorsa, oy verebilmede de seçilenleri de herkes seçememeli.

Böyle oldu mu; hem herhangi bir ülkenin üniter yapýsý hakkýnda doðru kararlar alýnýr, hem de liyakata uygun mantýklý kiþiler mantýk doðrultusunda þahsi tercihlerini yapar. Aksi takdirde Dünya’nýn neresinde olursa olsun; bir bölgede birileri bol bol çoðalacak, onlarýn borusu ötecek öyle mi? Mantýklý mý bu?

Düþünün þimdi… Ýsviçre; insanlýk ve Ýsa’lýk namýna sýnýrlarýný açmýþ, Ukraynalý mülteciler oraya yerleþmiþ ve Ýsviçre vatandaþlýðý almýþ.. Eee? Nüfus onlarýn çoðunluðunda þimdi… Onlarýn dediði mi olacak? Ukraynalýlar; bu bölge artýk Ukrayna’nýn dediðinde herkes saygý mý gösterecek?

Tabi ki hayýr…. Haliyle bu demokrasi deðildir. Bu; güç için insan çöplüðü yaratmak, yiðitçe yenemediklerini sömürmek ve onlarý böyle sinsi yollarla yenerek kendini tanrý sanmadýr… Acýnasýdýr, acizliktir ve bayaðýlýktýr… Anlayana.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
31 Mart 2024 Yerel Seçim Sonuçlarý
O Parti
Komplo Teorileri No: 828
Hayir
Farz-ý Misal
Neden Cumhur Kazanacak?
Neden Kýlýçdaroðlu’nu Sevmiyorum?
Gerçek Chp’li
Neden Karma Ekonomi?
Manuel Portakal

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýsrail ve Hamas
Ýnsanýmsý Yaþam Formlarý
Ýþine Gelirse
Ehl-i Beyt Tadýnda
Kötüler ve Ýyiler
Vargas ve Fazlasý
Liderlik
Buruk 30 Aðustos
Sensizlik
Bir Baþka Reis

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Vatan [Þiir]
Öngörü [Þiir]
Üç Ýlahi Din [Þiir]
Müslüman [Þiir]
Seçim [Þiir]
Sümükdaroðlu [Þiir]
Dedekuþ [Þiir]
Yansýma [Þiir]
Oysa Yozlasir Herkes [Öykü]
Karmaya Daha Var [Öykü]


Alp Þahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.