..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilen sever. -Leonardo da Vinci
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Alp Þahin




25 Ocak 2023
Neden Cumhur Kazanacak?  
Alp Þahin
Tamamen þahsi gözlemlemelerime dayalý, sade bir dille 10 maddede Cumhur Ýttifaký'nýn hangi nedenlerle kazanacaklarýný içeren yazý


:CGG:

1- Putperest tadýndaki partizanlar yüzünden. Ana muhalefetin baþýna 74 yaþýnda hiçbir bilgi birikimi olmayan, yerel yönetim diye ýsrar eden bir dede dahi koysan; hala parti adýna oy verecek olan, akýl ve bilimden uzaklaþmýþ bir çoðunluk var.

2- Ana muhalefetin ve muhalefetin muhalif olamama sorunu. Dünya’nýn hiçbir yerinde ‘’adamlar çalýyor ama çalýþýyor’’ diye bir þey duyamazsýn. Niye? Çünkü muhalefet o kadar basiretsiz ve baþarýsýz ki, kimse onlarýn gerçekten bir þeyler yapabileceðine inanmýyor. Bu yüzden toplumun büyük bir çoðunluðu diyor ki ‘’en azýndan bunlar bir þeyler yapýyor, baktýðýnda bu da bir þey’’ diyor.

3- Altýlý masa saçmalýðý… Cumhuriyetçi geçinenlerin ve Ýyi olduklarýný söyleyenlerin ittifaklarýný anlarým da; Saadet’ti, Deva’ydý, Demokrat’tý, Gelecek’ti falan? Nereye geliyor? Niye geliyor? Bunlarýn oy oraný nedir? Kaldý ki Gelecek’in baþýndaki demedi mi cumhurbaþkaný bizi dinlemezse kriz çýkar, masa falan kalmaz diye. Dedi. Eh bunu duyan niye bile bile tercih etsin?

4- Medya & Ýletiþim problemi. 4-5 kanal dýþýnda çoðu kanal muhalif deðil. Farz-ý misal; saðlam bir muhalif lider aday dahi olsa kimlere sesini nasýl duyuracak? Duyursa dahi hemen karalanmayacak mý? Ki bu da bizi madde beþe getiriyor.

5- Korkaklýk. Þurada seçime 3,5 – 4 ay kalmýþ, daha aday dahi açýklanamýyor. Aman deniliyor ya karalama olursa… Korkuyorsan siyaset yapmayacaksýn.

6- Toplumu tanýma. Ýktidar o kadar güzel siyaset yapýyor ki, sanki o iktidar deðil de ana muhalefet. Tüm problemlerin sebebi de bu muhalefet partileri… Haliyle tekrar iktidar baþa gelecek ki bu problemlerden kurtulacaðýz tadý veriyor.

7- Yabancý seçmenler. Aç izle sokak röportajlarýný… Yakýn zamanda vatandaþlýk kazananlar BÝLE 74 yaþýndaki dedeye ve tayfasýna oy vermeyi mantýklý bulmuyor. Tanýmýyorlar bile. Aðýzlarýnda sadece tek bir isim var.

8- Seçim Güvenliði. Her seçimde olduðu gibi ana muhalefet bizim kendi sistemimiz var, hiç endiþeniz olmasýn, takipçisi olacaðýz diyor, fakat sistem çöküyor. Yine olmasý deðil yine olmamasý sürpriz olacaktýr.

9- Herkesin yerinden memnun olmasý. Bugün güç dengelerinin deðiþmesi demek, çoðu kiþinin yerinin deðiþmesi demek. Bunca sene yatanlarýn güce gelmesi ve geldiðinde de ne yapacaðýný bilmemesi demek. Bu yüzden bir þeyleri deðiþtirmek yerine koltuklarýný korumak daha konforlu ve keyifli olacaktýr.

10- Farklý ve yeni siyasi oluþumlara þans verilmemesi. Ayný kiþilere, ayný kiþiler; tekrar tekrar oy veriyor ve sonuç üç aþaðý beþ yukarý deðiþmiyor. Halbuki topluca yeni ve farklý görüþlere þans verilse bu sefer gerçek kaybeden kim olacak?



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Komplo Teorileri No: 828
31 Mart 2024 Yerel Seçim Sonuçlarý
O Parti
Hayir
Farz-ý Misal
Neden Kýlýçdaroðlu’nu Sevmiyorum?
Gerçek Chp’li
Neden Karma Ekonomi?
Ýnsan Çöplüðü
Manuel Portakal

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ehl-i Beyt Tadýnda
Kötüler ve Ýyiler
Vargas ve Fazlasý
Liderlik
Buruk 30 Aðustos
Sensizlik
Bir Baþka Reis
Yedi Düvel
Bezgin Kahraman
Ýsrail ve Hamas

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Öngörü [Þiir]
Müslüman [Þiir]
Seçim [Þiir]
Üç Ýlahi Din [Þiir]
Vatan [Þiir]
Sümükdaroðlu [Þiir]
Dedekuþ [Þiir]
Yansýma [Þiir]
Oysa Yozlasir Herkes [Öykü]
Karmaya Daha Var [Öykü]


Alp Þahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.