..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan kendini bilmeli. Gerçeði keþfetmeye yaramasa da, yaþamayý öðretiyor. Ve bundan daha güzel birþey yok. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Þebnem Piþkin




12 Ekim 2008
Mevlana'ya Mektup 3  
Þebnem Piþkin
Yollardayým... Yollar ki sana doðru olunca güzel, senden uzaða olunca elem... Yollardayým, Sen'den uzakta aþkýnla hasta ama aþk sayesinde sýhhatteyim. Yollardayým, yine yollarda...


:CGFE:
Caným Efendim!

Selam ki Allah kelamýdýr, her satýrdan evveldir. Öncelikle hiç olandan, hep olana, sevenden sevgiliye selam olsun.

Sana yazdýðým en sonki mektubumun üzerinden aylar geçti. Sanma ki bu zaman boyunca aklýmda deðildin. Öyleydin...

Yine yollardayým. Ýki þehir arasýnda gidip gelmelerdeyim. Yollar boyunca, yolcu-hancý misali insanlarýn hayatlarýna girip çýkmalardayým.. Hani nerede bir dert varsa, deva oraya gider; nerede bir yoksul varsa, rýzýk oraya gider; nerede bir zor soru varsa, cevap oraya gider; nerede bir gemi varsa, deniz oraya gider demiþtin ya. Dert kim, deva kim bilemem ama gelip gitmelerdeyim anlayacaðýn.

Þehirlerden geldim þehirlere gidiyorum. Kuldan ayrýldým kula kavuþmadayým. Kâh sustum, kâh konuþmadayým. Susarken de söylerken de sözüm hep Aþk oldu. Yollara girdim,yollardan geçtim. Çizgim hep tasavvuf oldu. Nedir tasavvuf diye soranlara senin yanýtýný verdim: Sýkýntý zamaný gönülde neþe, ferah bulmaktýr dedim.

Barut oldum, kuru ot oldum, aþk ateþiyle hemen tutuþtum, yandým. Aþk ateþiyle parladým, ama þimþek gibi hemen söndüm. Azaldým, yok oldum ama herkesten üstün fazlalýða eriþtim. Azlýðý, yokluðu seçtim de çoðaldým, kâr ettim. Eller kadehler dolusu þarap içerken ben mâna þarabýný tattým da onlar ayýkken ben sarhoþ gezdim. Uzanýp eller tuttum, biz elden tutanlarýz dedim. Kendine tapanlara diken oldum, Aþk’a yananlara ipek oldum.

Bu alem sebepler alemidir, sebepsiz hiç bir þey elde edilemez, istemek lazýmdýr dedim, kendim de istedim; aramak lazýmdýr dedim, ben de aradým. Kullar gördüler gözlerimden aþk damlalarý akýttýðýmý da aþýk olduðumu anladýlar lakin kime aþýk olduðumu bilemediler bir türlü. Sessiz kaldým. Diyemedim ki aþkta konuþma, aþktan bahsetme yoktur; aþký yaþamak vardýr, aþkta inlemek, göz yaþý dökmek vardýr. Aþký söylemedim, yazayým dedim. Aþkta söze izin yokmuþ, kalemimin baþý döndü de aþka dair yazý bile yazamadým.

Vefasýzlara gitmedim. Bildim ki vefasýzlar yýkýk bir köprüdür. Ayak basarsam köprü de yýkýlýr ayak da kýrýlýr. Aþk denizine daldým, boðulmaktan korkmadým. Bildim ki aþk denizi aslýnda ab-ý hayattýr.

Velhasýl hep yollardaydým, ve yine yollardayým. Hâk suretine bürünüp halka öyle görünmeye çalýþtým. Bildim ki beni gören aslýnda O’nu görür, bana kasteden O’na kast etmiþ sayýlýr. Ben de her baktýðýmda O’nu gördüðümü bilerek nazar ettim, her söylediðimi O’na söylediðimi bilip de sözümü tarttým öyle söyledim. Kullar beni incittiler, kâh kýrýldým, kâh kendi deðerimden þüphe ettim. Ama testi kýrýlsa da su kýrýlmaz deyip canýmý aþk’a teslim ettim. Aðacýn, dallarýný kýrýp geçse de rüzgara küsmemesi gibi kýrýlmadým, küsmedim hiç bir kula.

Yollarda olmak zor. Ama sevgisi olmayanlarýn arasýnda olmak daha zormuþ. Bu yollar beni nereye çekecek, yollarýn sonu nereye varacak? Bu gidiþ geliþler, bu yollar ne zaman sona erecek? Bir bilebilsem caným efendim...

Mektupta havadislerden haber verilir bilirim. Bende ise aþktan öte söz söylemek beyhude zaman yitirmektir. Söz verdiðim gibi gurbette gönül aynamý aþka yabancý suretlerle paslandýrmýyorum. Bir sonraki mektubuma kadar sen de bulunduðun diyardan bu diyarlara aþk kuþlarý uçur da gönüllerimizin aynasýna cila ol. Ki aþksýz kalmayalým da ölü olmayalým; aþkta ölelim ki diri kalalým.

Selametle sevgili efendim,
Þ.P.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ah Mine'l Aþk ve Þikayetname
Mevlana'dan Mektup Var!
Kanlý Deniz

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Þehr-i Gül,ki Adý Ýstanbul
Artýk Daha Az Konuþuyorum.
Ýnsan
Ýlham Perisi
Þeytanýmla Baþ Baþa

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bugün [Þiir]
Sözün Yoksa Sus,söyleme! [Þiir]
Galaktik Irk [Öykü]
"Bir"in Hikayesi [Öykü]
Kalem [Öykü]
Mevlana'ya Mektup 1 [Öykü]
Amma Hikaye! [Öykü]
Baþlýksýz [Öykü]
Mevlana'ya Mektup 2 [Öykü]
Sohbet [Öykü]


Þebnem Piþkin kimdir?

Damarlarým attýkça, caným bedenimde oldukça kaçmadayým. Ýnsanýn kendinden kaçýp kurtulmasý kolay olur mu? Baþkasýndan kaçan, ondan uzaklaþýnca ondan kurtulunca kaçmayý býrakýr, olduðu yerde durur. Ben ise hem kendimin düþmanýyým, hem de kendimden kaçýp kurtulmak istiyorum. Kaçarken kendimi de beraber götürdüðüm için kendimden kurtulmama imkan yok. Bu yüzdendir ki benim iþim kýyamete kadar kaçmaktýr, kaçmaktýr, kaçmaktýr. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Mevlana,Nietzsche,Kryon,Halil Cibran,Hayyam,Drunvalo Melchizedek


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Þebnem Piþkin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.