..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Şiir, tarihten daha felsefidir ve daha yüksekte durur. -Aristoteles
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Eleştiri > Toplum ve Birey > Alp Şahin

30 Haziran 2022
Naifizm  
Alp Şahin
Günümüzde yaşasaydı ne derdi Yunus Emre? Girdim ilim meclisine eyledim kıldım talep, dediler ilimciler artık her yerde, illa beyin illa beyin…

:EGG:
Sanırım ciddi ciddi çok naifiz ve esas sıkıntı da bu. Mesela her lafından biri Allah olan ve iki cami çıkışında poz verene diyoruz ki bu müslüman… Mesela her lafından biri Atatürk olan ve iki özel günde paylaşım yapana diyoruz ki bu Atatürkçü… Mesela her lafından biri bilim olan ve iki mantıksal paylaşım yapana diyoruz ki bu bilimci.

Asla aklımıza bazı değerleri ağzına sakız yapanların başka planlar peşinde olabileceğini kabullenmiyoruz… Müslüman geçinen dinsiz, Atatürkçü geçinen uşak, bilimci geçinen bencil olamaz diyoruz… Olabilme ihtimalini dahi kabul edemiyoruz.

Bu yüzden hoşgörü dini olan islamda, müslüman olduğunu iddia edenlere ses çıkaramıyor, 3758 senedir Atatürkçü geçinenlerden medet umuyor, bilimci geçinenlerin deneysel sıvılarından sonra kalp krizi geçirenlere de ”olabilir” diyebiliyoruz.

En sevdiğim cümleye de geliyorum… O da ”hafif atlatırsın”… Bayılıyorum ya… Hangi yılan bulduysa muazzam bir pazarlama…

Mesela kalp ritim problemin var, koşa koşa eczaneye gidiyorsun… Birader bana çabuk bi beta bloker çek diyorsun, eczacı da diyor ki çabuk bunu al ama şuraya da imza at diyor, atıyorsun korkudan imzayı, eee tam geçmedi sanki diyorsun, o da sana diyor ki ‘hafif atlatırsın’

Atlatamadın mı? Kalpten ve pıhtıcıktan mı gittin? Senin problemin… Ahanda imzan… Hadi selametle… Evet… Bu kadar kötüler işte.

Dipnot: Yaz ayında… Bak yaz ayında… Yine artmaya başladı… Yine ağzını burnunu bu sıcakta kapayıp, CO2 soluyarak hastalıktan korunacağını düşünen skolastik düşünceler artmaya başladı… Günümüzde yaşasaydı ne derdi Yunus Emre? Girdim ilim meclisine eyledim kıldım talep, dediler ilimciler artık her yerde, illa beyin illa beyin…

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın toplum ve birey kümesinde bulunan diğer yazıları...
Timur
O Osmanlı Subayı
Şehzade
Vargas ve Fazlası
Yeniçeri
Naçizane
Alp Şahin
Bir Gece Ansızın
Gökkuşağı Altındaki Kara Şemsiye
Aşağı Yukarı Değil İleri Bak!

Yazarın eleştiri ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Herkes Hak Ettiği Gibi Yaşıyor
Kırmızı Kart
Regaip Kandili
İyi Seneler
Trump Zaferi
Şeytan ile Rabb
İnsanımsı Yaşam Formları
Demokrasi Gazisi: Esad
İşine Gelirse
Düşman

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Biri Olmadan Diğeri Olmaz [Şiir]
Hava, Kova [Şiir]
Ofis Hayvanı [Şiir]
Öngörü [Şiir]
Vatan [Şiir]
Müslüman [Şiir]
Seçim [Şiir]
Üç İlahi Din [Şiir]
Sümükdaroğlu [Şiir]
Dedekuş [Şiir]

Alp Şahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiği Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche

yazardan son gelenler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © Alp Şahin, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.