Bu kitap çok gerekli bir açığı dolduruyor. -Moses Hadas |
|
||||||||||
|
Hadi bakalım , buyrun ayıklayın , beyninizin gizli kalmış , vicdan dolu taşlarını...Zaten yaprağa düşen bir ışık hüzmesi bile sizi geriye götürebilecek güce sahipken , üstüne bir de şarkılarla itildiniz düşünmeye hem de bu bahar sabahında.. Papatyalar hiçbir çaba gösterilmeden , kendiliklerinden bunca güzel açmışken , hava mis gibi bahar ve aşk kokarken , nerde çıktı şimdi bu şarkı...Hayır , ne gerek vardı ki birden eski defterleri karıştırmaya, şurda yeni yeni kalbiniz sadece kan pompalamak dışındaki işlevini , yani aşık olmak , yerine getirmeye başlamışken ne diye sekte vuruluyor ki... Uff , Kapatasım da gelmedi iyi mi ?! Eski hataları yapmamak için yeni olayda daha dikkatli davranmak lazım bu şarkı sizce işe yarar mı eski hataları gözümüzde canlandırmaya ? Veya canlansa bile aşkın huşusu içinde sizce bunlar hatırlanır mı ? Aşk dediğimiz olayın, mantığı ve stratejik planlaması yoktur ki...O an tüm duygular yoğundur ...Siz oturupta dökümünü yaptığınız , " Yapılmaması Gerekenler Listesi" ne dönmezsiniz ki... Bahar geliyor...Çok sakıncalı benim gibi tek tabanca gönüller için...Her an bülbül aramaya çıkabilir gül çünkü...En ufak hoş sada , kırmızı olarak kalpte yerini alabilir. O zaman da Allah muhafaza benden hayır beklemeyin bu yazılarda...Ne hayatı yorarım , ne beynimi , ne politik hataları , ne toplumu, ne de bireyi...Varsa yoksa aşk yazarım, sizi de kasarım ufak ufak aşık olmaya, ihtiyaç yaratırım her gelip geçene potansiyel sevgili gözüyle bakarsınız alim Allah... Çok fenayım walla...Siz dalga geçiyorum sanıyorsunuz ama değil..Geçmiyorum, geçemiyorum, geçesim kaçtı , aşık oluyorum...Nerde başladı , ne zaman, kim gibi serzenişlere hiç girmeyelim uzun hikaye ( aslında anlatmıştım ehehe ! ) anlatamayacağım yeniden, yine , yeni , yeniden... İşlerde bir yoğun ki...Neyse ben yarıda bıraktığım gerçek dünyaya geri dönmek zorundayım , çünkü bir sürü dosya ve telefon görüşmesi beni bekliyor...Aşık olduğu için insana işten izin vermiyorlar tabii...Keşke verseler de arkama yaslanıp , bir bardak kırmızı şarap ve sigara eşliğinde papatya falı baksam ....
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © ESRA BAYKAL, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |