Kendinden daha uyanık insanları işe aldığın zaman, senin onlardan daha uyanık olduğunu kanıtlamış oluyorsun. -R. H. Grant |
|
||||||||||
|
Bu kitapla sizi zihnimin içine, Bilgi’ye giden yolda birlikte bir yolculuk yapmaya davet ediyorum. Yaşamı hiçbir şey düşünmeden, her şey bir tesadüften ibaret olağan bir şeymiş gibi yaşayabilirsiniz. Böyle bir yaşamda her gün işe gidip gelirken çocukların büyümesini, kendinizin emekli olmanızı, bir gün çok para kazanıp zengin bir hayata sahip olmayı bekleyerek günlerinizi geçiriyor da olabilirsiniz. Ama bir an gelip de tüm bunlar da neyin nesi, ben kimim, bu yaşamda ne işim var, neden varım, tüm bunlar neden var diye sorular aklınıza üşüşmeye başlarsa lütfen size yaptığım bu daveti hatırlayın. Her an insana, zamana, var oluşa, ölüme ve yaşama dair sorularla dolu zihnime ve geçirdiğim içsel değişim sürecine tanık olun. Yaşamda seçtiğimiz yol hangisi olursa olsun bizi ulaştıracağı yer Bir! Ve bu Bir’e giden yoldaki seçimlerimiz yolumuzun patika mı, asfalt mı, kalabalık mı, tenha mı, taşlık mı, düzlük mü olacağını belirliyor. Sizin yolunuz belki benimkine paralel giden bir yol, belki de hiç kesişmeyen. Ama yolun bittiği yer aynı meydansa gidilen yolların farklılığı önemli mi? Eğer bu kitap bir şekilde elinize geçtiyse bilin ki sadece sizin için yazılmış satırlar var içinde. Belki siz okurken belirecek olan bu satırlar, bir başkasının kitabında olmayacak. İhtiyacınız olan bilgi, ihtiyacınız olan zamanda sizi bulacak. Tıpkı beni bulduğu gibi. Yaşam varılacak bir yer değil, o yere varırken yaptığımız bir yolculuktur aslında. Her an öğrenmeye, anlamaya, bilmeye ve daha da önemlisi “olmaya” dair bir yolculuk. Kuralları yok, sınırları yok, doğru yok, yanlış yok. Bu bir “damla”nın yolculuğu, “okyanus”a doğru yapılan…Bu bir parçanın yolculuğu bütüne giden…Bu bir puzzle parçasının yerine oturma çabası. Bu, “Ben” olanın “Bir” olana yolculuğu… Yol’a çıkmaya cesareti olmayan, asla ulaşılacak olanın güzelliğini göremeyecek. Öyleyse şimdi karar verin, Yol’a çıkmaya var mısınız?
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Şebnem Pişkin, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |