..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir þey yaþam kadar tatlý deðildir. -Euripides
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Özet > Þebnem Piþkin




27 Kasým 2006
Bir - Arka Kapak  
Þebnem Piþkin
"BÝR" Kasým 2006'da yayýnlandý. Kitabýmýn arka kapak yazýsýný buradan okuyabilir, kitapla ilgili fikir edinebilirsiniz.


:CHBD:

Bu kitapla sizi zihnimin içine, Bilgi’ye giden yolda birlikte bir yolculuk yapmaya davet ediyorum. Yaþamý hiçbir þey düþünmeden, her þey bir tesadüften ibaret olaðan bir þeymiþ gibi yaþayabilirsiniz. Böyle bir yaþamda her gün iþe gidip gelirken çocuklarýn büyümesini, kendinizin emekli olmanýzý, bir gün çok para kazanýp zengin bir hayata sahip olmayý bekleyerek günlerinizi geçiriyor da olabilirsiniz. Ama bir an gelip de tüm bunlar da neyin nesi, ben kimim, bu yaþamda ne iþim var, neden varým, tüm bunlar neden var diye sorular aklýnýza üþüþmeye baþlarsa lütfen size yaptýðým bu daveti hatýrlayýn. Her an insana, zamana, var oluþa, ölüme ve yaþama dair sorularla dolu zihnime ve geçirdiðim içsel deðiþim sürecine tanýk olun.

Yaþamda seçtiðimiz yol hangisi olursa olsun bizi ulaþtýracaðý yer Bir! Ve bu Bir’e giden yoldaki seçimlerimiz yolumuzun patika mý, asfalt mý, kalabalýk mý, tenha mý, taþlýk mý, düzlük mü olacaðýný belirliyor. Sizin yolunuz belki benimkine paralel giden bir yol, belki de hiç kesiþmeyen. Ama yolun bittiði yer ayný meydansa gidilen yollarýn farklýlýðý önemli mi?

Eðer bu kitap bir þekilde elinize geçtiyse bilin ki sadece sizin için yazýlmýþ satýrlar var içinde. Belki siz okurken belirecek olan bu satýrlar, bir baþkasýnýn kitabýnda olmayacak. Ýhtiyacýnýz olan bilgi, ihtiyacýnýz olan zamanda sizi bulacak. Týpký beni bulduðu gibi.

Yaþam varýlacak bir yer deðil, o yere varýrken yaptýðýmýz bir yolculuktur aslýnda. Her an öðrenmeye, anlamaya, bilmeye ve daha da önemlisi “olmaya” dair bir yolculuk. Kurallarý yok, sýnýrlarý yok, doðru yok, yanlýþ yok. Bu bir “damla”nýn yolculuðu, “okyanus”a doðru yapýlan…Bu bir parçanýn yolculuðu bütüne giden…Bu bir puzzle parçasýnýn yerine oturma çabasý. Bu, “Ben” olanýn “Bir” olana yolculuðu…

Yol’a çýkmaya cesareti olmayan, asla ulaþýlacak olanýn güzelliðini göremeyecek. Öyleyse þimdi karar verin, Yol’a çýkmaya var mýsýnýz?






.Eleþtiriler & Yorumlar

:: yap-boz-yap
Gönderen: ibrahim kabahaliloðlu / Çanakkale/Türkiye
2 Þubat 2008
çýkýlan yollarýn hepsi ayný yere çýkýyor.bir'e.puzzle-yap/boz ve bir üzerine benimde düþüncelerim var.sanýrým insanlar ayný þeyleri farklý zaman dilimleri içinde düþünebiliyorlar...birden oluþuyor herþey.içinde olduðumuz bir'i anlasak çözülecek belki problemler.belki problem diye birþey de yok...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kýrklar Diyarý
Ýnanmak mý? Bilmek mi?
Ýsrafil'in Aynasý
Tuðra

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bugün [Þiir]
Sözün Yoksa Sus,söyleme! [Þiir]
Galaktik Irk [Öykü]
"Bir"in Hikayesi [Öykü]
Kalem [Öykü]
Mevlana'ya Mektup 1 [Öykü]
Amma Hikaye! [Öykü]
Baþlýksýz [Öykü]
Mevlana'ya Mektup 2 [Öykü]
Sohbet [Öykü]


Þebnem Piþkin kimdir?

Damarlarým attýkça, caným bedenimde oldukça kaçmadayým. Ýnsanýn kendinden kaçýp kurtulmasý kolay olur mu? Baþkasýndan kaçan, ondan uzaklaþýnca ondan kurtulunca kaçmayý býrakýr, olduðu yerde durur. Ben ise hem kendimin düþmanýyým, hem de kendimden kaçýp kurtulmak istiyorum. Kaçarken kendimi de beraber götürdüðüm için kendimden kurtulmama imkan yok. Bu yüzdendir ki benim iþim kýyamete kadar kaçmaktýr, kaçmaktýr, kaçmaktýr. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Mevlana,Nietzsche,Kryon,Halil Cibran,Hayyam,Drunvalo Melchizedek


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Þebnem Piþkin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.