..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Olgular görmezden gelindikleri için var olmaya son vermiyorlar. -Huxley
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) > þenol durmuþ




24 Mayýs 2009
Bana Yardým Edin  
þenol durmuþ
Hedeflerim, ideallerim vardý. Amatör olarak yapmýþ olduðum internet yazarlýðýnda çýtayý yükseltmek, profesyonel yazar olmak, kitap bastýrmak, sonra kitaplarýmý senaryolaþtýrmak, Orhan Kemal Ödülünü almak, ün, unvan sahibi olmak istiyordum.


:BDCC:
Sevgili dostlar, sayýn yazar arkadaþlarým… bir sorunumu dile getirmek istiyorum. Ayrýca sizlerden yardým talebinde bulunuyorum. Ne olur bana yardým edin.

Son günlerde bilgisayarýn baþýnda fazladan, aþýrý zaman geçirdim. Ayaða kalktýðýmda terleme, çarpýntý, nefes darlýðý gibi sorunlar yaþamaya baþladým. Genelde bu tip sorunlar yaþlý insanlarda kendisini gösterirmiþ. Ben kýrk üç yaþýnda olduðumdan belki, fazla da yaþlý olmadýðýmý düþünüyordum.

Bir dostum bana derhal doktora gitmemi tavsiye etti. Erken teþhis çok önemlidir, diyordu dostum. Yoksa eþek cennetinin fazla uzak olmadýðýný hemen birkaç adým mesafede olduðunu da belirtti. Hayatýmda hiçbir zaman korkak bir insan olmadým. Ama orta yaþ seviyesi beni maalesef korkutmuþtu. Ben kesinlikle eþek cennetine gitmek istemiyordum.

Hedeflerim, ideallerim vardý. Amatör olarak yapmýþ olduðum internet yazarlýðýnda çýtayý yükseltmek, profesyonel yazar olmak, kitap bastýrmak, sonra kitaplarýmý senaryolaþtýrmak, Orhan Kemal Ödülünü almak, ün, unvan sahibi olmak istiyordum.

Sizce çok þeyler mi istemiþtim? Ben açýk sözlü amatör bir yazarým. Bir hayalim vardý. Bu da buydu iþte.

Üç günlük dünyaya sýðmayacak hayaller. Dostum beni gerçekten çok korkutmuþtu. Üç günlük dünyanýn üçüncü günündeydim. Süratli bir þekilde doktora koþtum; hem de hiç arkama bakmadan.

Röntgenler, tahliller, falan filan hiç birþey çýkmadý. Uzman doktor bu durum karþýsýnda uzmanlýðýndan utanmýþtý. Þöyle demiþti :

"Yahu inanýlmaz bir þey. Sende bir ton arýza var ama görünürde hiçbir þey yok. Seni hemen psikiyatriste sevk ediyorum. " diyordu.

Ben bu durumu kabullenemedim hemen haykýrdým:

"Hayýr doktor bey, ben deli deðilim, inanýn deðilim. Bu hususta size birçok þahit gösterebilirim. Semtin en efendi insanýyým. Ýnanmýyorsanýz gelin bizim semtte beni herkese sorun."dedim.

Konuþmamý dinleyen doktor, bu arada gözlüðünü siliyordu ki, gözlüðün çerçevesini kýrdý. Sinirlenmiþ olacakki baðýrarak hemþireyi çaðýrdý ve benim üst kattaki psikiyatriste çýkartýlmamý istedi.

Mecburen hemþire ile odadan çýktým. Hemþire pamuk ellerini zorla koluma soktu:

"Þenol bey rica ederim lütfen gelin, doktor beyi kýzdýrmayýn, yoksa sizi polis zoru ile mevcutlu götürürler. Bakýrköyü bilirsiniz, Yeþilköyü de bilirsiniz, týmarhaneyi de çok iyi bilirsiniz. Þu anda sizin gibi binlercesi orada yatýyor. Lütfen zorluk çýkarmayýn, gelin benimle." dedi.

Geldiðime geleceðime bin piþman olmuþtum. Kaçacaktým ama kaçma þansýmýn sýfýr olduðunu da biliyordum. Tc numaram, adresim, hemen hepsi kayýtlýydý.

Hemþirenin þefkatli kollarý eþliðinde üst kattaki psikiyatriste çýktýk. Bir adam sýra bekliyordu. Ýkinci sýraya ben yerleþtim. Psikiyatristte sýra beklemek gerçekten korkunçtu. Ýnsanlar birbirlerine þüphe ve korku içinde bakýyordu. Adamla birkaç kez göz göze geldik. Adamýn gözleri çok tuhaftý. Bir yere bakýyor, bir tavana bakýyor, sonra aniden bana bakýyordu.

Yandým diye düþünüyordum. Ya deli olduðum ortaya çýkarsa ne olurdu acaba. Ehliyet iptal, mirastan feragat, yasal iþlem yok, bir tane vasi seç, önümde bir çok seçenek sýralanýyordu. Kýsacasý büyük bir belanýn içinde olduðumu düþündüm.

Ýçimdeki sýkýntýyý atmak için laf olsun, torba dolsun dercesine sýra bekleyen adama sorum:

"Ben koç burcundaným ya siz beyefendi?"

Yere bakan adam, birden bana döndü.

"Ben mi? Ben eþek burcundaným."dedi, sonra tekrar yere baktý.

Þok geçirmiþtim, ne diyeceðimi þaþýrmýþtým.

"Ama beyefendi böyle bir burç yok zannediyorum, yoksa hani þu Çin burçlarýndan birisi mi bu? diye sordum.

Adam tekrar kýzgýnlýkla bana baktý.

"Ne diyon ulan sen, bu burç Türk burcu...Doðduðum günden beri beri çalýþmaktan helak oldum bittim, süründüm.Sýrtýma sayýsýz semerler vuruldu, artýk bunaldým, dayanamýyorum. Artýk semer istemiyorum. Semer istemiyorum, ben semer istemiyorum!" diye baðýrmaya baþladý.

Panikle ayaða fýrladým. Bir iki hasta bakýcý ve hemþire adamýn baþýnda toplandý. Onu sakinleþtirmeye çalýþýrlarken hemþire bana sordu:

"Þenol bey bu adama ne dediniz lütfen söyleyin."

Ben telaþ içersinde, panik halinde cevap verdim:

"Sayýn hemþire haným, sadece burcunu sormuþtum, ekmek kuran çarpsýn baþka bir þey demedim.

Herkes adamla uðraþýrken onun sýrasýný bana verdiler ve odaya girdim. Tansiyonum bir anda yükselmiþti. Psikiyatrist doktoru görünce biraz rahatladým. Orta yaþlarda olan doktor kýsa bir süre bana baktý ve oturmamý iþaret etti. Sanki gelmemden hiç hoþlanmamýþtý. Yüzü çok soðuk ve donuktu.

"Ne iþ hee?" diye sorduðunda, aðzýmdaki kelimeler korkudan olacak titreyerek çýkmýþtý:

"Doktor bey, ben amatör olarak internet yazarlýðý yapýyorum. Boþ zamanlarýmda ise taksi þoförlüðü, kahvehanelerde garsonluk yaparým. Çeþitli alanlarda kýsa öyküler, denemeler, bilimsel eserler yazýyorum" dediðimde birden lafýmý kesti...

Doktor öfkeyle kýzardý, bozardý ve bana sertçe konuþtu:

"Kardeþim bana hayatýný anlatma, bana ne senin hayatýndan, ne iþ yaptýðýndan, ne yazdýðýndan sorunun ne bana onu anlat.Bir an önce çabuk anlat, hadi anlat."

Ýyice þaþýrdým. Neler oluyordu? Bu kez bir sanýk gibi, poliste ifade verir gibi hýzlý bir þekilde anlattým.

"Efendim aslýnda hiçbir þeyim yok. Amatör yazarým demiþtim ya, ne zaman bilgisayarýn baþýna geçsem çarpýntý, terleme, nefes darlýðý baþlýyor. Üyesi olduðum sitelerde her gün yazýlarýmý okuyorum, yorumlara bakýyorum. Ýþte ne oluyorsa o anda oluyor. "dedim.

Doktor kalemi ile oynarken diþlerini gýcýrdatýyordu.

"Hangi sitelerde yazýyorsun?" diye sordu.

Hemen vevapladým.

"Efendim bazý sitelerde, ve malumunuz sitelerde."

Doktor hemen klavyenin tuþlarýna bastý ve iki siteye de girip öykülerimi ve yapýlan yorumlarý okumaya baþladý. Þaþkýnlýðýmýn derecesi gittikçe artýyordu. Hiç konuþmadan yaklaþýk bir saate yakýn süre ekrandan bakýþlarýný ayýrmadý. Sonra bilgisayarý kapatýp koltuðunda yaylanmaya baþladý ve birkaç kez öksürdükten sonra hým, hým yaptýktan sonrada konuþtu.

"Bak kardeþim, senin sorunun psikolojik. Kendi kendini hasta ediyorsun. Yazdýðýn öyküleri, yazýlarý hiç kimse anlamýyor, yapýlan yorumlar bunu gösteriyor. Üstelik az yorum yapýlýnca kendini suçluyor, için için kendini yiyip bitiriyorsun. Senin öykülere biraz fazla yorum yapýlmasý þart. Ancak bu þekilde rahatlar, mutlu olursun. Baþka da bir þeyin yok. Ya da bu yazar ayaklarýný býrakman lazým. Yoksa sorunun çýð gibi büyüyebilir. Kendini boþ yere harap etme. Tamam mý hadi güle güle." dedi.

Bir þeyim olmadýðý için çok mutlu olmuþtum ama doktorun teþhisi beni endiþelendirdi.

"Doktor bey ilaç falan yazmayacak mýsýnýz?" diye sorduðumda doktor ayaða kalktý.

"Kardeþim senin ilacýn sadece yorum, bu da eczane de satýlmýyor, site de arkadaþlarýn varsa onlardan rica et sana bol bol yorum yapsýnlar. Tamam mý hadi ilerle iþimiz gücümüz var." diyerek beni dýþarý çýkardý.

Ýþte sevgili dostlar, sizlere baþýma gelenleri ve sýkýntýlarýmý izah etmeye çalýþtým.

Yardýmýnýzý talep ediyorum, lütfen sesimi duyun.


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Sn.Þevket Baþýbüyük.
Gönderen: Þenol Durmuþ / , Türkiye
27 Eylül 2010
Çok teþekkür ederim, gülümsettiniz..Bende kendi sorunumu yazdýðýmý düþünmüþtüm..Yalnýz deðilmiþim..Saygýmla HOCAM...

:: hastalýðýma teshis koydun
Gönderen: Þevket Baþýbüyük / , Türkiye
26 Eylül 2010
Doðrusu ne yalan söyleyeyim benim de hastalýðým öyle... Ýnanmýyorsan hakkýmda bilgi edinebilirsin... Kalemine yüreðine saðlýk; ,Ýlk birisi benim hastalýðýma teshis koydu...

:: ustam
Gönderen: Aysu / , Türkiye
12 Mayýs 2010
sen beni gecenin bu saatinde güldürdün ,annem çýkýp geldi kýz ne gülüyorsun diye hayrola dedi,dedim delinin biri yazýsýna yorum istiyor acilen yorum yazmam lazým diye ,siz normal deðilsiniz ki zaten dedi ve gitti yenýden uyumaya.Ey dies irae seranat yapýyor bir susuyor bir baðýrýyor ve deliler koþuyor sokaðýn en baþýndan doktorun odasýna ,söyle doktor 3 gýdý gýdý yazanlar 40 yorum alýrken ben neden iki yorumu bile zor alýyorum ,beni niye anlamýyorlar ,hem önceleri filizlenirdi bahçelerde çiçekler þimdi neden makaslanýyor düzeltiliyor çiçekler hem niyekine laleler istanbulda daha çok ,hem bizim eþekler adasýnda ineði kim vurdu ,hadi vuruldu diyelim inek sahibi napacak ,bizim inek marulu neden yedi ,ineði vuran ya bekçi efendinin eline düþerse ne olacak ,hemþire doktor nereye gitti ,ehehe doktor boþaldý pencereden aþaðýya kafa üstü ,dies irae seranat yapýyor bir susuyor bir baðýrýyor al iþte delinin biri koþuyor merdivenlerden aþaðýya / výþþþþþ kaç yorumun oldu ustam uyu artýk :))

:: sn. Hulki Can
Gönderen: Þenol Durmuþ / , Türkiye
27 Þubat 2010
Gerçeði yorumunuzda tümüyle gözler önüne sermiþsiniz.Benim yapacaðým yorum sadece, teþekkür etmek olacaktýr..

:: :):))))
Gönderen: H.Deniz Hatipoðlu / ,
4 Haziran 2009
Çok güzeldi..hele o eþek burcu olayýnda koptum.. kutlarým iyi gözlemleme tekniði ve güncellik.. Allah yorumsuz býrakmasýn sizi ve bizleri... amin derseniz sevinirimmm

:: YARDIM...
Gönderen: Hulki Can / , Türkiye
31 Mayýs 2009
Sn Þenol Durmuþ Ülkemizin büyük bir dramýný mizah haline getirmiþsiniz. Bu ülkede sizin durumunuzda olan yüzlerce yazar, sanatçý ve bilim insaný var. Ben Ýdil Biret'ten, Suna Kan'dan çok daha baþarýlý ve çok üstün yetenekli viyolonselistler ve piyanistler gördüm. Fakat onlarýn önü açýlmadý, onlara geçit verilmedi. Türk toplumunda ünlenenler belirli çýkar gruplarýnýn "bay-evet"leridir. Bu ülkede eðer kaðýt paçavralarýndan kitap yazan bir "romancý" - yazar demiyorum- pazarlanarak, þiþirilerek, ite kaka Nobel ödülü alýyorsa sizin bizim gibilerin hiç þansý yoktur demektir. Bu ülkede sesinizi duyurabilmeniz için ya kendi finansal gücünüzle kitaplarýnýzý bastýracaksýnýz (Yalçýn Küçük örneðinde olduðu gibi), ya da Sabetaycý olacaksýnýz, veya dinci, tarikatçý veya masonik çevrelerin hizmetinde olacaksýnýz. Bu özellikleriniz yoksa ve sýradan sade bir Türk vatandaþý iseniz sesinizi duyuramazsýnýz. Yapýlacak tek þey birleþik yazarlar platformu oluþturarak bu düzeneði kýrmayý denemek olacaktýr. Ben yorumumu yaptým. Þimdi yorum yapma sýrasý sizde.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Emret Baþkaným
Bekçibaþý Kemal
Acýlar Meyhanesi
Çürük Elma
Minibüs
Hýrsýz Kenan
Hýrsýz
Eþekler Köyü
Moruk
Emret Kumandaným

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kurtarýn Beni
Hýrsýzlar Kralý
Güzel Ýstanbul
Sarýgöl Roman Mahallesi 2
Ýdam Ýsteriz
Pavyon Sokaklarý
Dilenciler Köyü
Gel Abi...
Cafer Kalfanýn Ýsyaný 2
Düttürü Düüüttt

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kurtlar Sürüsü [Þiir]
Ego - [Þiir]
Çingeneler Zamaný [Þiir]
Açým Ben [Þiir]
Olmalý [Þiir]
Zaman Geçsin [Þiir]
Hani [Þiir]
Konstantin Aðlýyor... [Þiir]
Kuyu [Þiir]
Sen Gidersen [Þiir]


þenol durmuþ kimdir?



Etkilendiði Yazarlar:
CERVANTES


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © þenol durmuþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.