..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyaya geldiğinden, dünyada bulunduğundan, dünyadan gideceğinden hoşnut olan bir kimse görmedim. -Namık Kemal
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yapıtlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Ah Be Gülüm
Osman Akçay
Şiir > Aşk ve Romantizm

Kalp buz tutmuşsa Gökyüzünü siyah balonlar kaplar Mevsimin ne önemi var Ah be gülüm Ha güz olmuş ha bahar Yolunu kaybeden şaşkın kelebekler Isırgan tohumlarına konar Elin uzatsan hemen dalar Ah be gülüm Vuslat yeri ya gülistan olmalı ya lalezar Zifiri gecelerde Kapı pervazlarına ağ örer örümcekler Dingin dağ zirvelerinde bırakılmışsa korkular Ah be gülüm Yanımda olsan ne yazar olmasan ne yazar Yağmur yağmazken yanaklar ıslaksa

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• İzEdebiyat > Deneme > Yapıtlar
21 
 Gitmeli, Gitmesi Gereken  (Alp Şahin)

Gitmeli, gitmesi gereken. O yüzden de ‘’Gelmesi gereken zamanından geç gelecek.’’ Mesela… Tutar mı? Çaldık bir maya…
22 
 Mihr ile Mâh  (Yûşa Irmak)

Esasen Batlamyus kuramına göre şekillenen orta çağ şark astronomisi dünyayı merkeze koyarak, isimlerini gezegenlerden alan üst üste yedi kat felek tabakasından bahseder. Buna göre, 1. katta Mâh (Ay, Kamer) feleği, sonra sırasıyla Utarit (Merkür), Zühre (Venüs, Çoban Yıldızı, Kervankıran), Mihr (Güneş, Şems), Mirrih (Merih, Mars), Müşteri (Bercis, Jüpiter) ve Zühal (Satürn) felekleri bulunur. Yine şarkın hüsn-i ta’lil geleneği, göklerdeki bu düzen ile toplumsal hayata yön veren şahsiyetler arasında bir paralellik kurarak Güneş’i göğün ve feleğin sultanı olarak düşünür. Ay onun veziri, Utarit kâtibi, Mirrih başkumandanı, Müşteri kadısı, Zühal bekçisi ve Zühre de çalgıcısıdır.
23 
 El Ruido de Las Cosas Al Caer (Düşen Şeylerin Gürültüsü)  (Yûşa Irmak)

Kitap: Toplumdan, ferde -bazen tam tersi- ilerleyen dikenli bir yolda insanın geçmişiyle yüzleşmesinin tarifsiz, derin acılarını anlatıyor diyebilirim kısaca. Diğer taraftan yazarımız, İspanyol bir yazar değil, esasen Kolombiyalı bir gazeteci ve çevirmen…
24 
 Budalalık Nedir, Nasıl Keşfedildi?  (Yûşa Irmak)

Edward Said, “Şarkiyatçılık”ta, “bilginin yozlaşmasına ve insani çabanın beyhudeliğine ilişkin bir çeşit ansiklopedik güldürü romanı olan “Bilirbilmezler”de Gustave Flaubert’in, 19. yüzyıl Burjuvazisinin kendi eşitleştirici yetersizliklerinin, sıradanlıklarının acemi kurbanları haline getiren o hayal kırıklığına uğratıcı deneyimlerinin bütününü ele almıştır.
25 
 Yeni Türk Edebiyatı Araştırmaları Dergisi  (Yusuf Alpaslan ÖZDEMİR)

Yeni Türk Edebiyatına ister akademik açıdan, ister popüler yayınları okuyup yeni bakış açıları elde etmek için bakın, bu dergi herkese hitap ediyor
26 
 Görmeyi Öğrenmiş Gözler  (Yûşa Irmak)

İçim – dışım, sağım – solum, önüm – arkam garip bir hüzünden ibaret… Mıknatısın demiri kendine çektiği gibi ben de nerede bir hüzün varsa üstüme çekiyorum… Arkadaşlar bile “neden düşünceli” olduğumu soruyorlar. “Yapım böyle takılmayın bu ifademe” desem de inandıramıyorum kimseyi… Sanıyorum bu dünyayı ve içinde yaşam sürenleri fazlasıyla ciddiye alıyorum.
27 
 Eskimek  (Yûşa Irmak)

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın, 20 Mart 1960’ta Adalet Cimcoz’a kaygılar içinde yazmış olduğu bir mektubu var. Paris’te o dönemde birden bahar geliyormuş… Önce; “kaygı” söz konusu değil, yol boyu giderken, çiçek hali çıkıyor şairin karşısına. Divan edebiyatının şükûfenâmelerini ha­tırlıyor. Sonra, adlarını bilmediği otuz çiçek. Bu renk ve şekil şöleninden oldukça mutlu ve mesut…
28 
 Ufak Şeyleri Dert Etmeyin  (Orkun Levent BOYA)

Pek çok insan yaşam enerjilerinin büyük miktarını “ufak şeyleri dert ederek” harcadıkları için, yaşamın güzelliğini ve büyüsünü ıskalamaktadırlar.
29 
 Tolstoy’un İtirafları  (Yûşa Irmak)

Evet Almanya’nın, Hollanda’nın, Fransa’nın halkına bakıldığında gelir seviyeleri oldukça yüksek ve içinde bulundukları şartlar ve sunulan nimetlerden en iyi istifade eden milletler arasında yer alıyorlar. Peki nasıl oluyor da bunca gelire, imkana ve nimete rağmen bu şehirlerin sokaklarında adım başı psikiyatri klinikleri var?
30 
 "Her Şeyin Yok Olduğu Anda Bile Umut Vardır"  (Yûşa Irmak)

Roberto Bolano, sürgün yazarlar üzerine bir denemesinde, insanoğlu cennetten kovulduğuna göre herkesin “sürgün insanlar” olduğunu dile getirip; “sürgün yazarlar” diye bir sınıflandırmanın anlamsızlığından dem vurmuştu.
31 
 Güneşi Kestirmeden Doğduran Özgürlük İksircisi; Yasak Delme Saati  (leyla karaca)

‘Özgürlük için kanat çırpmayınca bir kuş Rüzgar gökyüzüne uzatmaz elini’
32 
 Duymak, Düşünmek ve Yanmak Üzerine Bir Kitap: Göğsündeki Gökyüzü  (leyla karaca)

Değerli Şair-Yazar Dostum Hatice Eğilmez Kaya'ya teşekkürlerimle.
33 
 Sadakat  (Alp Şahin)

Bir insanı, yemini ve de sadakati üç durumda tanırsınız. Ya elindeki tüm güç ve konfor alanını alırsınız; tepkilerini izlersiniz. Ya eline sonsuz güç ve yetki verirsiniz. Ya da sadece onun kararlarına güvenir, onun karakterine ya da sözüne güvenirsiniz.
34 
 İki Darbe Bir Kitap  (ALİ YERLİ)

Bir gün özgürlüğü ve soru sormanın ne olduğunu anlayacak bir toplum hayal ediyorum. İskender Pala’nın kitabı sanki bana bu hayalim gerçek olacak ümidi veriyor.
35 
 Kitaplar Arasında Bizden Sesler  (kemal düz)

"kast” kelimesi hindistan’da çok şey ifade ederken türkiye için pek bir şey ifade etmediğini başlangıç için düşünülebilirsiniz. ancak detaya girdikçe arada pek bir fark olmadığını göreceksiniz.
36 
 Neşet Ertaş / Yolcu  (ALİ YERLİ)

Yolcu bu yolda yürüyen yolcunun haykırışıdır. Bir anadan doğan yolcuların hikâyesidir bu. Dünyaya bakanların, insan olarak doğanlara öte dünyanın hatırlatıcısıdır.
37 
 Eski İstanbul’un Büyüsünde; Aslında Hüzün ve İstanbul  (leyla karaca)

‘Bu gülzarın ortasında bir tutkudur AYASOFYA.
38 
 30 Euronuz Var mı?  (Yavuz Nufel)

Avrupa'nın 7 ülkesinde satılan haftalık SESVER GAZETESİ'nde yayınlamış bir makale...
39 
 Kafası Karışık Adam  (Naime Erlaçin)

Durmadan aydın sorumluluğundan dem vuruyoruz ya hani, külliyen yalan. Sorumluluk görevini, sorumsuzluk hakkını kullanmaya dönüştürmüş ikiyüzlüleriz hepimiz. Hep birlikte el ele verip kendi geleceğimize kıymışız biz.
40 
 Dünya Ötesi  (Mahnaz Forouzandeh)

İnsan yaşıyla değil, yaşadıklarıyla yok oluyor..




son eklenenler
Omurgasız Siyasetçi
Alp Şahin
Deneme > Yapıtlar
Allahu Ekber
Alp Şahin
Deneme > Yapıtlar
Eşek Edebiyatı
Yûşa Irmak
Deneme > Yapıtlar
Jon Snow
Alp Şahin
Deneme > Yapıtlar
Körleşme
Yûşa Irmak
Deneme > Yapıtlar
Şiirdeki Roman…
Yûşa Irmak
Deneme > Yapıtlar
Eskimek
Yûşa Irmak
Deneme > Yapıtlar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © , 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.