..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Deney, herkesin hatalarýna verdiði addýr. -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Ýtiraflar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Dindar Kýzýn Kendini Arama Çabalarý
Ýsa Kantarcý
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk

Dindar Kýzýn Kendini Arama Çabalarý Simsiyah Hücremle Tanýþtýracaðým Ýnsanlarý Çünkü nasýl hayatta kaldýðýma dair formülleri kimse bilmiyor. Bu iþinize yarayacaktýr. Bu bedensel ve ruhani varlýðýnýzý tuzaklardan kurtarmanýza yardýmcý olabilir. Ruhsal kurtuluþ tek önemli þeyler hayatta. Gerisi yalandýr. Ve yaþam akýl almaz tuzak ve zehirlerle döþenmiþtir insanlar, þeytanlar ve kötücül enerjiler tarafýndan. Ýki intihar denemesi çok faydal

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar
641 
 Düþündüren Sözler - 14  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

*Adaletsiz yöneticinin en önemli özellikleri; korkak, küstah ve mutsuz olmasýdýr. Korkar çünkü bir gün adalet kendisinden hesap soracaktýr, küstahlaþýr çünkü korkusunu ancak böyle yenebileceðini sanýr, mutsuzdur çünkü aklý hep yaklaþan hesap günü ile meþguldür.
642 
 Düþündüren Sözler - 34  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

*Vicdaný susturmak çok zordur, hatta imkansýzdýr. Ýyisi mi býrak konuþsun! *Senin elde etmek için hayatýný feda ettiðin þeyleri, belki de bazýlarý çöpe atýyor.
643 
 Düþündüren Sözler - 49  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

*Bir toplumda aklý ve mantýðý ön plana çýkarýrsanýz, doðru akýl yürütme yollarýný öðretirseniz; zaten gerisi kendiliðinden gelir.
644 
 Mutluluk Kendi Sandalýmdýr  (osman demircan)

Mutluluk kendi sandalýmdýr. Bu sandalda, kürek mahkumuyum. Özgürlüðüm ise yine kendi ellerimde. Ne kadar denize düþüyorsa gölgem, o kadar aydýnlýktayým. Güneþe doðru yol almaktayým. Ufkum renklerin her türlüsüyle dolu. Küreklerim bazen mor bazen kýrmýzý. Sular yosun tadýnda, balýk tadýnda. Yüreðim mangal kývamýnda. Kendi açlýðýmý kendim dindirmekteyim. Kimseden yardým istememekteyim.
645 
 Düþündüren Sözler - 18  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

*Eskisi gibi olmak için ne kadar çabaladýysam da olamadým. Þimdi ise iþi oluruna býraktým, daha doðrusu güdülerimin emrindeyim!
646 
 Düþündüren Sözler - 12  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

*Yanlýþý savunduðunu görünce, yanlýþ adam olduðunu anladým.*Camýn kirliyse dýþarýdaki manzara istediði kadar güzel olsun…*Ýçinde konuþan bir ses duyarsan, bil ki o vicdanýndýr.
647 
 Düþündüren Sözler - 16  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

*Hem Tanrýnýn yarattýklarýna zulmedeceksin, dünyayý cehenneme çevireceksin; hem de Tanrý’dan seni cennetine almasýný isteyeceksin! Bunun adý olsa olsa yüzsüzlüktür…*Yoksullar birbirleriyle kendi istekleri ile savaþmazlar, zenginler tarafýndan savaþtýrýlýrlar.
648 
 Kýskançlýðýmý Seviyorum...  (Ýnci Fügen Yýlmaz)

Ben üç yaþýmdayken eve bir beþik geldi. Ýçinde çirkin, buruþ buruþ, sürekli aðlayan, ellerini kollarýný sallayan bir bir bebek. Kardeþin dediler. Anneannem'' Senin pabucun dama atýldý''dedi. Günlerce karþý evlerin damlarýna bakýp pabuçlarýmý aradým.
649 
 Ýhanetin Rengi  (ESRA BAYKAL)

Ýhanetin Rengi Kýrmýzýymýþ!
650 
 Sokrat ile Meraklý Eþek Arýsý - 17  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Sokrat: Sorunun cevabýný sana karýnca versin: Karýnca her gün gelip geçtiði yolunun üzerinde bir taþ görmüþ. Taþýn etrafýndan dolaþýp gidebilirmiþ ama gene de doðrudan, kestirmeden gitmek varken dolanarak yolu uzatmak istemediðinden taþý oradan kaldýrmaya karar vermiþ ve itelemeye baþlamýþ. Tabii taþý yerinden bile oynatamamýþ. O sýrada þarkýsýný söylemekte olan aðustos böceði saklandýðý otlar arasýndan baþýný uzatýnca kan ter içinde kalmýþ olan karýncayý görmüþ. Ona seslenmiþ: “Ne yapýyorsun orada?” Karýnca “Görmüyor musun ne yaptýðýmý, taþý yolumdan kaldýrmaya çalýþýyorum.” Demiþ. Bu laf aðustos böceðini kahkahalarla güldürmüþ. “Hiç güleceðim yoktu doðrusu, ama sen beni güldürdün. Sen kendini ne zannediyorsun? Bir kendine bir de itelediðin taþa bak! Senin etin ne budun ne?” Deyince karýnca tekrar cevap vermiþ: “Sen kendi iþine bak, þarkýný söylemene devam et. Benim iþime karýþma! Ýteliyorum çünkü ileride keþke deneseydim demek istemiyorum. Denemeden baþarýp baþaramayacaðýmý bilemezdim.”
651 
 Düþündüren Sözler - 10  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

*Aklýný kullanamayanýn, aklýný kullanacak bulunur.
652 
 Düþündüren Sözler - 40  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

*Ýnsanlara hak ettiklerinden daha fazla deðer, sevgi, övgü, ödül, mal ve tabii ceza da verme!
653 
 Ben Mutlu Olunca Baklavaya Benziyorum  (osman demircan)

bazen bir tepsi baklavaya benziyorum. baþka bir mutluluk tadýnda da olmak istemiyorum. çörek tadý mutluluklarý, hamburger tadý mutluluklarý sizin olsun diyorum. anca baklava tadýnda mutlu oluyorum ve dahasý þeker oraným iyi, kývamým iyi oluyor. hele þöyle güneþte içim ýsýnýnca ooo hayatýn tadýný ta içimde hissediyorum.
654 
 Kýzýma Açýk Mektup  (ömer akþahan)

Þimdi senin çalýþma masana oturmuþ, sana hitap etmeyi düþündüðüm satýrlarý karalamakla meþgulüm. Bunu duyar duymaz tepkinin ne olacaðýný gayet iyi biliyorum: “Aman babaaa, gene benim odamý mý buldun, yazmak için?
655 
 Aforizmalar - 2 Deneme - 34  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

** “Ne oldum!” diye hava atanlar, lütfen mezarlýklara bir göz atýn ve biraz düþünün: Bu insanlar da dün beydi, padiþahtý, kraldý; bugün ise sadece bir çuval kemik.** Çocuðu eleþtirirsen önüne engel koyarsýn, översen önündeki engelleri kaldýrmýþ olursun.
656 
 Hazýrlandýðýnda haber ver  (Birkan ASKAN)

Ýçeriden dýþarýdaki yaðmurun cama vuruþunu anlamalýsýn. Dudaklarýný cama yaslayýp soðutmalýsýn. Sað elini yumruk yapýp bebek ayaklarýný camýn buðusuna yapýþtýrmalýsýn...
657 
 Sokrat Ýle Meraklý Eþek Arýsý - 11  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Sokrat: Olabilir. Mesela bu konuda þöyle bir örnek var: Fetih hazýrlýklarýný tamamlayan Türk Hükümdarý Fatih, Bizans Ýmparatorluðu’na son darbeyi indirmek amacýyla ordusunu Ýstanbul surlarýnýn önüne getirmiþti. Bu sýrada Ayasofya da toplanan papazlar; ne yapýyorlardý dersin?Meraklý Eþek Arýsý: Ne yaptýklarýný bilemem. Sen söyleyiver!Sokrat: Onlar “Acaba gökyüzünde dolaþan melekler erkek mi diþi mi?” konusunu tartýþýyorlardý.
658 
 Düþündüren Sözler - 9  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

*Her þeyin ihtiyaçtan fazlasý yüktür, derttir.*Rüzgâr senin için yön deðiþtirmez; sen yönünü deðiþtireceksin.
659 
 Düþündüren Sözler - 19  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

*Ben sadece dünyanýn deðil, ayný zamanda evrenin de bir parçasýyým. O nedenle NASA’ya vasiyetimdir: Ben öldüðümde beni Mars’a gömünüz. *Zeki adam, bir konu hakkýndaki bütün bildiklerini bir kerede anlatmaz; bir kýsmýný yedek olarak saklar. *Çocuk dahinin küçülmüþ halidir; dahi de çocuðun büyümüþ hali…
660 
 Sokrat ile Meraklý Eþek Arýsý - 12  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Sokrat: Maalesef zaman zaman bilimde bile skolastik düþünceye rastlanýlmýþtýr. Bilimde Skolastisizm, eskiden her þeyi bilen bilim adamlarýnýn bulunduðunu kabul ederek onlarýn kitaplarýný okuyup öðrenerek, tüm bilim konularýný bu doðrultuda deðerlendirmektir. Meraklý Eþek Arýsý: Yani kendisi araþtýrma ve deney yapacaðýna bir bilim adamýna sýrtýný dayayýp onun görüþleriyle bilimsel problemleri çözmeye çalýþýyor. Aslýnda bu zihniyette olanlara bilim adamý da denmez ya…

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Son Söz
Gökhan
Deneme > Ýtiraflar
Direnç
Gökhan
Deneme > Ýtiraflar
Boþluklarda Ben
Aysel AKSÜMER
Deneme > Ýtiraflar
Þiþelerdeki Mektuplar
Gökhan
Deneme > Ýtiraflar
Yaþamak Nedir?
Yûþa Irmak
Deneme > Ýtiraflar
Mektup
Hasanberk Sökmen
Deneme > Ýtiraflar
Kusurlu Mesaj
Mahnaz Forouzandeh
Deneme > Ýtiraflar
Hayal Edemezsin
Mahnaz Forouzandeh
Deneme > Ýtiraflar
Sen ve Son II
Mahnaz Forouzandeh
Deneme > Ýtiraflar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.