..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevmek bir baþkasýnýn yaþamýný yaþamaktýr. -Balzac
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Ýtiraflar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Murat, Mevlüt, Muzaffer ve Ýsa
Ýsa Kantarcý
Roman > Korku Romaný

Murat, Mevlüt, Muzaffer ve Ýsa “Ýsa, senin arkandayýz, Murat, Muzaffer ve ben, sen kafaný yorma.” Balkonda sigara içiyordum öðleden sonra, güneþ var ama serindi hava, yaz bir türlü gelmedi, yaðmur, sel, her þey can sýkýcý. Kadýnlar, kýzlar can sýkýcý, çocuklar þeytan. Güzel, iþe yarar bir þey yok gibi. “Neden geldim hayata, bu ne iþ?” Bir yaþamak derdidir gidiyor. Ne istersem, en elde etmek istersem diþimle týrnaðýmda bir mücadele vermem

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar
501 
 Oruç Baba’dan Aforizmalar - 28  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

-Benim olan eþek, elalemin katýrýndan daha deðerlidir. * -Ýnsanlarýn gücü bedenlerinde deðil, kafalarýndadýr. * -Kocanýzý, karýnýzý anladýðýnýzý söyleyerek övünmeyin. Kadýn psikoloisi ile erkek; erkek psikolojisi ile kadýn anlaþýlamaz. * -Gerçek hayýrsever, yaptýðý yardýmlar duylduðunda bundan utanç duyan insandýr. * -Yanýlýp da bir cahille tartýþmaya girersen, uzun bir süre üzerindeki çirkefi temizlemek zorunda kalabilirsin. *
502 
 Oruç Baba’dan Aforizmalar - 50 (Son Bölüm)  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

*Zor durumda olup da kurtarýcý bekleyen bir toplum, kurtulmayý unutsun. O toplumun her bireyi bir kurtarýcý gibi mücadele ederse ancak o zaman kurtuluþ mümkün olabilecektir.*Gidene ah vah edersen, elinde kalaný da tehlikeye atmýþ olursun. *Cezasýz kalan suç yoktur. Her suçun cezasý, iþlendiði andan itibaren çekilmeye baþlanýr.*Özür, hatalý isen dilenir; hatasýzken dilenirse bir meziyet olarak kabul görmez.*Baharý beklerken kýþý kaçýrmayasýn!
503 
 Ne Ben Ne De...  (Nihal Yýldýrým)

Bir iki sesleniþ.
504 
 Düþündüren Sözler - 26  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bir kiþiyi iyi tanýmak istiyorsanýz, onun kendi deðil baþkalarý hakkýnda söylediklerine bakýnýz.*Üç çeþit insan vardýr: Aynalarla dost olanlar, aynalara düþman olanlar ve aynalarla iþi olmayanlar.
505 
 Düþündüren Sözler - 57  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

*Bir gönle girmek için çok uðraþtýðýn halde giremediysen üzülme. Belki o gönül, baþka bir gönlü içine alamayacak kadar dardýr!
506 
 Bir Devamlýlýk Hali - 1  (Orhan TURAN)

Yirmi ikisinde tanýdým seni, öncesinde iki gençlik anýsý býrakarak.
507 
 Son Çaðrý  (Nedime)

Ýffetsiz bir akrostiþ düðünü, bu sefer ikincilerde. Sana doðru doðmakta, kýzýl havalarý seyretsen bile. Atma, Haþim, gün çoktan akþam oldu.
508 
 Yeminliyim...  (müge eralp kaya)

Acýlarý kalbe gömmek zaman istiyor...
509 
 Dökülen renkleri fotoðrafýn  (Birkan ASKAN)

Yeni yýl heyecaný var caddelerde../Oldukça uzun zaman oldu sanýrým..bu kýsmýna gelmemiþtim þehrin../Yolu her iki taraftan saran aðaçlara gelinlik giydirmiþler../..
510 
 Katlettim Duygularýmý  (ByTheMK)

Son cinayetimi iþliyorum bu gece, bir de bakýyorum ki; Ben kendimi öldürmüþüm, her gün öldürüyorum aslýmý, banaysa geriye yabancý bir benlik kalýyor../..tanýmadýðým...
511 
 Oruç Baba"dan Aforizmalar - 11  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

“Uyuyanlarý uyandýralým” sözüne karþýyým.Aksine,uyuyanlara ellemeyin uyusunlar.Çünkü onlarý uyandýrmak çok zordur ve de uyandýklarýnda da ne size ne de kendilerine pek bir yararlarý dokunmaz.Zaten kýsa bir süre sonra da gene uykuya dalarlar.Peki ne yapalým?Onlarý uyandýrmak için zamanýmýzý boþuna harcamayalým.Pek etik olmayacak ama yapmamýz gereken :onlara hoþlanacaklarý,uykularýný derinleþtirici yeni ninniler söylemek olmalýdýr.Tarihe bir bakýn,hangi devrimci lider uyuyanlarla ya da uyandýrýlanlarla yaptý onca iþi?Etraflarýnda bunlardan bir tane bile var mý? Zafere uyanýk insanlarla ulaþýlýr.
512 
 Düþündüren Sözler - 65  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

*Zannetmeyin ki dürüst insanlarý alkýþlayanlar, onlara kýzanlardan daha çoktur.
513 
 Oruç Baba’dan Aforizmalar - 32  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Mutsuz musun, acý mý çekiyorsun, tüm benliðini karamsarlýk mý kuþatmýþ ? Cevabýn “evet” ise bile, henüz her þey bitmiþ demek deðildir. Çünkü hiçbir þey sonsuza kadar sürmez, yarýnlar mutlaka aydýnlýklara da gebedir.
514 
 Donumu Kaybetmiþtim  (osman demircan)

Bir þuursuzluk anýnda yaptým bütün bu þeyleri.Kendimi bir köpek gibi salýverdim önce.Daha sonra rastladýðým bir pazardan don aldým kendime.Ve sonra donumu unuttum insanlarýn yoðun olarak yaþadýðý bir þehirde.Saatlerce, günlerce, aylarca iç çamaþýrým olmadan dolaþtým izbe yerlerde.Ýçim dýþýma çýkmýþtý ve ben ay ýþýðý altýnda yalnýz kalmýþtým.Bir bilsen deli yaðmurlar üzerime yaðmýþtý.Ve ben tek kelime etmeden bulduðum gazeteleri baþýma örterek bir ölü gibi dolaþmýþtým.Bütün mürekkepler saçýma akmýþtý.Alýn yazým gazete sütunlarýndan alnýma akmýþtý.Ah baþým çok aðrýmýþtý.
515 
 Öpmeyin Beni  (Emine Piþiren)

Hani bazen annelerin yüreðine korlar düþer Ve ardýndan yangýnlar baþlar, Sonrasýnda o yangýn büyür de büyür... Ve sirayet eden yangýnlara tanýk oluruz...
516 
 Küçük Sýrlar  (Nehir A.)

Sana 'mutlu aþk yoktur' demiþtim, hatýrladýn mý?Ve sen bana bunun asla doðru olmadýðýný anlatýp durdun. Haklýydýn. Peki ya sana hoþçakal demek zorunda olduðum o son dakikalar? Yanyana uyukladýðýmýz gecelerin ertesi? Mutsuzluk senden ayrýlmak zorunda olduð
517 
 Oruç Baba’dan Aforizmalar - 33  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ego kolay tatmin olmayan bir canavardýr. “Artýk doydu” dediðiniz anda daha büyük bir iþtahla saldýrýya geçer.
518 
 Ajistasyomer  (Ömer YILDIZ)

þeytanýn aklýmý en çok avuçladuðý saatlerdeyim yine.. ya sabýr la havle vela kuvvete... neyse... çizgini çek hadi üstüme ... susayým.....
519 
 Aykýrýyým Ama Prangalý  (Figen Yarar Gönülver)

Affedin beni kýzlarým, kardeþin kardeþe vurdulurduðu , cesetlerle beslenen leþ kargalarýnýn ortasýndasýnýz, ve ne acýdýr ki , sevgiden baþka silahýnýz yok.
520 
 Ýnsan ve Ýnsanlýk Üzerine Kelâm-ý Kibar Deyiþler  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Kahraman olma þansýn belki de binde bir bile deðildir; ama insan olma þansýn her zaman için vardýr.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Son Söz
Gökhan
Deneme > Ýtiraflar
Direnç
Gökhan
Deneme > Ýtiraflar
Boþluklarda Ben
Aysel AKSÜMER
Deneme > Ýtiraflar
Þiþelerdeki Mektuplar
Gökhan
Deneme > Ýtiraflar
Yaþamak Nedir?
Yûþa Irmak
Deneme > Ýtiraflar
Mektup
Hasanberk Sökmen
Deneme > Ýtiraflar
Kusurlu Mesaj
Mahnaz Forouzandeh
Deneme > Ýtiraflar
Hayal Edemezsin
Mahnaz Forouzandeh
Deneme > Ýtiraflar
Sen ve Son II
Mahnaz Forouzandeh
Deneme > Ýtiraflar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.