• İzEdebiyat > Eleştiri > Günlük Olaylar |
401
|
|
|
|
Kazan Tataristan'ın başkenti. Türk Dünyası'nın Kültür Merkezi sayılabilecek ir şehir. Modern ve şirin bir yapıya sahip. Kazan Nehri Kıyısında kurulmuş önemli bir şehir. |
|
402
|
|
|
|
Özellikle günümüzde akıllı telefonların çıkması ve uygulanmaya başlanması zaman ve yer mevhumunu da ortadan kaldırdı. Bu akıllı telefonlarla, her an her yerde internetlere girebiliyor, çeşitli fotoğraflar çekebiliyor ve hatta görüntülü olarak başka kişilerle görüşebiliyoruz.
Bakıldığında hoş ve güzel bir durum olarak görünüyor. Peki, bunun hiç mi olumsuz yanı yok? |
|
403
|
|
|
|
İkiz kuleler faciası üzerine. |
|
404
|
|
|
|
Bir cani, bir ruhsuz, bir hayvan…
Hayır bir değil, 3 hayvan…
Özgecan’ı bindiği arabadan alıp şehir dışına çıkardılar… Tecavüze yeltenmek istediler…
Hayatta namusu ve şerefiyle yaşamanın önemiyle yetiştirilen Özgecan direndi… Karşı koydu bu hayvanlara… |
|
405
|
|
|
|
bu bir sesleniş değil bu bir uyandırma zili değil.
|
|
406
|
|
|
|
Şebinkale Şir Şenlikleri
Sargınca |
|
407
|
|
|
|
Hebib Haqqı söyleginen, dille cihad eyleginen,
Haqq sözünü dinleginen, Onnan gelen varağa bax ! |
|
408
|
|
|
|
KKTC’de artan uyuşturucu sorunu ve buna bağlı olarak ortaya çıkan tehlikeler, vatandaşlarımızı derinden etkilemektedir.
Uyuşturucu konusunda neler yapılabilir? Bu batağa düşen gençler bu illetten nasıl kurtulur? Aileler, uyuşturucu batağına düşen evlatları için neler yapmalıdır? |
|
409
|
|
|
|
Sudenazlar ölmemeli.
O tür ölümler artık filmlerde kalmalı.
Bir de…
Sudenaz için bütün kalpler duaya kalkmalı.
Rabbim Sudenaz’ı annesine,babasına bağışla.
|
|
410
|
|
|
|
Bir kırılma mı yaşıyoruz?
Nerde hatalıyız? Nasıl düzeltebiliriz?
Bu haber,bana bunları düşündürdü.
Hissettiklerimin ifadesi içinse inanın kelimeler kifayetsiz kalacak.
|
|
411
|
|
412
|
|
|
|
Oyunda su satan bir oyuncunun sözleri dikkatimi çekiyor."Dünyada bir tane bile iyi insan olmazsa hayat devam edemez. Dünyanın kurtarılması için bir tane iyi insan olmalı" |
|
413
|
|
|
|
“ İnsan hakları, ileri demokrasi, inanç özgürlüğü” dediniz. Din ve mezhep kavgaları, etnik kavgalarınızla geldiniz.
Yıllarca ortaklık yaptığınız, kullandığınız diktatörler de yetmedi o derin ve iğrenç bunalımlarınızı aşmaya. Birer birer devirdiniz. Daha güdümlü, ipliği pazara çıkmamış işbirlikçiler buldunuz.
|
|
414
|
|
|
|
Soner Yalçın suçlu mudur, değil midir? Bunu ben bilemem, çünkü bu konuda bir yargıda bulunabilecek hukuk bilgisine sahip değilim. Ama zihnimin köşesinde beni rahatsız eden bir soru var:Ya suçlu değilse? Ne olacak o zaman? Onca çektikleri, ömründen giden günleri yanına kâr(!) mı kalacak?Son sözler Oruç Baba’dan: *Masumun özgürlüğünü, adalet adına kısıtlayan, adaleti katletme suçu işlemiştir. *Haksızlıkların artması, cesur insan sayısının azaldığını gösterir. |
|
415
|
|
|
|
Televizyonlardan ve basından öğrendiklerimize göre, Amerika aralıksız olarak İncirlik hava üssüne indirdiği savaş malzemelerinden on yedi tır malzemeyi Kuzey Irak’a taşımış. |
|
416
|
|
|
|
Ülke adım adım din kıskacına girerken, laiklikten ödün vermemesi gereken Atatürkçüler siz ne yapıyorsunuz? Laiklik kökünden kazınılıp yok edildikten sonra mı? harekete geçeceksiniz. |
|
417
|
|
|
|
Türk
Kimliğine
sahip çıkmak |
|
418
|
|
|
|
CHP Cumhuriyeti kuran parti bu söz yalan mı, yanlış yâda eksik mi? Hiç biri tam yerinde bir saptama. Hatta CHP cumhuriyet ilan edilmeden önce var olan tek parti buda sonuna kadar doğru bir saptama... |
|
419
|
|
|
|
İçinde bulunduğumuz durumu, Türklüğü ve yapmamız gerekenleri çok iyi anlatmış. |
|
420
|
|