..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Ben bir kuşum; uçtum yuvadan... Artık ben nerede, eve dönme isteği nerede?.. -Leyla ve Mecnun, Fuzuli
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Günlük Olaylar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Sam Amcada Bir Şey Değişmez
Ahmet Zeytinci
Bilimsel > Politika

Tamamen dünyayı sömürmek üzerine kurulmuş bir düzenden bahsediyorsak, kasımda yapılacak Sam Amca’nın ülkesindeki seçimlerde Trampa Dayı da gelse, Baydın dayı da yine kalsa sizde görüyor ve biliyorsunuz ki hiç bir şey değişmeyecek... Bir yerlerden askerlerini göstermelik çekerken, başka yerlere kaydıracaklar ve yeşil yeşil kağıt parçaları paçavralarıyla satın aldıkları, yemledikleri aşağılık adamlar vasıtasıyla tüm dünyayı yine karıştırmaya deva

[DEVAMI]

Arama Motoru

• İzEdebiyat > Eleştiri > Günlük Olaylar
201 
 Face Book" Taki Anlamsız Paylaşım Tartışmaları  (Salih Zeki Çavdaroğlu)

sosyal Paylaşım sitelerindeki Fikri hak ihlalleri...
202 
 Öğrenci Evlerindeki Çocuklarıma, Ahlak ve Namus Üzerine Naçizane Önerilerim…  (Vildan Sevil)

Kutsal aileyi bozmadan doyum sağlamanın bir yolunu daha öğreteyim size. Çok yakın dostunuz olan başka bir ailenin, bir akrabanın kadını ya da erkeği ile ilişki, oldukça kolaylık sağlayacaktır size. Eşlerin hepsi bilebilir olan biteni. Gizli, sözsüz bir anlaşmayla yürür işler. Eşlerden birisi ya da ikisi çıngar çıkaracak olursa, iftiracılıkla suçlamanız en geçerli yoldur. Yeter ki yatakta yakalanmayın. Yatakta enselenmemek bütün mesele. Unutmayın, namus iki bacak arasındadır.
203 
 Türkiye: 1 - Japonya: 4 (Galibiyet Bizim )  (Müşerref ÖZDAŞ)

Bir varmışız bir yokmuşuz...
204 
 Panpiş İle İlgili Bu Haberi Hiçbir Gazete Yayımlamaya Cesaret Edemiyor  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Panpiş, yani “canımın canı” ne derse gündem oluyor, reyting rekorları kırıyor. Yüzbinlerce hayranı onu internetten merakla izliyor. Hele üstsüz ya da bikinili görüntüler varsa, bu yüzbinlerin keyfine değme gitsin…
205 
 Süzgü  (Müjdat Eraslan)

Günden güne yozlaşan dilimize, bir de teknolojinin çelmesi eklenince ki telefon ve internette yapılan kısaltmalarla dilimiz enikonu kan kaybetmeye başladı.
206 
 Terörün Çaresi Var: Doğru Teşhis…  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Terör bititrilemiyor mu,yoksa bitirilmek istenmiyor mu?
207 
 Yol Yordam Öğrenin Biraz Kardeşim...  (İmdat Özcan)

Politik nokta da kırılmış ve kırılacak tüm potları geçmek için rekor yeminin mi var be adam ? / Çık ve tüm Müslümanlardan adam gibi özür dile…
208 
 Güneş Doğuda Geç mi Doğar Artık?  (Elif Özcan)

SİMSİYAH GECENİN KOYNUNDAYIZ
209 
 İhanet ve Riyakârlık  (Cahit KILIÇ)

İhanetin ve alçaklığın boyutu gittikçe büyüyor… Devletin ve milletin bekasını hedef alan hıyanet çemberi gittikçe genişlik kazanıyor…
210 
 12 Haziran Gecesi 12'ye Doğru  (Gürcan Erbaş)

Yaptıklarının arkasından dönüp bakmazsa insan. Bak bu hata imiş! deyip tamir etmek ihtiyacını duymazsa, bir kez olsun karşı tarafa hak vermezse o insan, ne kültür, ne demokrasi, ne hukuktan yanadır.
211 
 Sayın Talat Yeniden  (Hakan Yozcu)

Sayın Mehmetali Talat deneyimli bir kişilik. Disiplinli ve üretken biri. Bunu hepimiz kabul ediyoruz. Ama şimdiki zaman, artık geçmişteki zaman değil. Köprünün altından çok sular geçti. Düşünceler, zihniyetler, bakış açıları değişti CTP’de… O, katı, sert anlayışa sahip, parti disiplini için hiçbir şeye acımayan düşünce yok. Daha ılımlı, daha anlayışlı, daha az kindar bir CTP var. Bunda da kadroların değişmesinin, gençleşmenin payı büyük.
212 
 Ertaç Hazer İle Kültür Sanat  (Hakan Yozcu)

Hazer, sanat alanında bir hayali olduğunu, ölmeden önce bu hayalinin gerçek olarak görmek istediğini belirtiyor: “En çok istediğim şey, hayatım boyunca düşlediğim tek hayalim Ülkemizde bir kültür sanat köyünün kurulmasıdır.
213 
 Aldattınız, Kandırdınız, Parçalıyorsunuz. Sıradaki Ne Hemşerim?  (Serdar ULUSOY)

-Ben özellikle bu gizli desteğin hangi ülke tarafından verildiğinin açıklanmasını istiyorum. -PKK terör örgütünün arkasındaki güçler kimlerdir? -PKK kimin taşeronudur? -Bu taşeronlara karşı AKP hükümetinin aldığı tedbirler nelerdir? -PKK’yı kullandığı bilinen ülkelere karşı nasıl bir yaptırım uygulanmıştır? -Şayet terörün arkasında oldukları bilinmesine rağmen bu güçlere ve devletlere suskun kalınmışsa şehitlerin vebalinin sorumluluğu kimde olacaktır? -Eğer, PKK terör örgütü birileri tarafından kontrol ediliyor ve bunu da Başbakan Erdoğan biliyorsa dökülen şehit kanlarının sorumluluğundan nasıl kurtulacaktır?
214 
 Can Baba  (ahmet alpan)

Buna tepki vermemiz gerekiyor… derken gerici kafalar aldıkları işaretle bir sanat eserini ve mezarı tahrip ettiler.
215 
 12 Haziran Gecesi 12'ye Doğru  (Gürcan Erbaş)

Yaptıklarının arkasından dönüp bakmazsa insan. Bak bu hata imiş! deyip tamir etmek ihtiyacını duymazsa, bir kez olsun karşı tarafa hak vermezse o insan, ne kültür, ne demokrasi, ne hukuktan yanadır.
216 
 Yakındığım Şey…  (Şevket Başıbüyük)

Kış nedeniyle kilit vurulmuş evler, lakin bir tanesi evini bu taziyeye açmamış, açma cömertliğini gösterememiş… Özetleyecek olursak; köy hayatı, bildiğiniz o eski köy hayat değil şimdi. O eski cömert insanlar, yerini cimri ve sadece kendini düşünen egoist insanlara bırakmış… Evini komşusunun taziyesine açmayacak kadar ölümü unutmuş bu insanlar. Herkes öldüğü vakit terk eder malı, serveti, evi barkı lakin bu insanlar ölmeden önce terk etmişler evlerini barkını. Daha vahimi terk ettikleri evlerini ölmüş gariban komşusunun taziyesine açmayacak kadar insanlıktan uzaklaşmışlar… Yakındım; köy değil, kar değil, fukaralık hiç değil… Bilmem anlatabildim mi?
217 
 Hep Daha Fazla Hep Daha Fazla  (Ahmet Zeytinci)

Beylik bir laf vardır bilirsiniz ''Tüketim toplumu olduk.'' derler. Doğrudur, ancak üretim olmadan tüketimde olmaz... Eski zamanlarda insanlarımız sanki daha kanaatkardı gibi gelir bana, gibisi fazla öyleydi... Şimdi ki bebelere bakıyorsunuz hepsi marka tutkunu... Ayakkabılar o tanınmış firmadan, kazaklar gömlekler başka tanınmış firmadan. Analarınız, babalarınız da marka mı bilirlerdi? Anneleri, babaları ne alırsa onu giyerlerdi...
218 
 Tavla Oynamak Siyasi Suç Mu?  (Hakan Yozcu)

Bir Cumhurbaşkanı, vatandaşıyla veya bir dostuyla tavla oynayamaz mı? Tabii ki de oynayabilir. Sonuçta Cumhurbaşkanı da bir insandır ve o da bir vatandaştır. Diğer ülkelere bir bakınız. Normal bir vatandaşın bırakın bir cumhurbaşkanını, bir bakanı veya bir vekili, önemli bir makama sahip olan üst düzey bir bürokratın yanına dahi yaklaşamadığını görürsünüz. Yanlarında dev bir koruma ordusu ile sizi on metreden fazla yaklaştırmaz.
219 
 Böyle Yarışma mı Olur?  (Hakan Yozcu)

Adı üzerinde bu bir yarışma. Yarışma da ne demektir: Birileri içlerinden birinci gelecek, ikinci gelecek ve sonrası arka arkaya gelecek demektir. Şöyle düşünün: Dünya Atletizm yarışmaları düzenleniyor. 15 atlet belli bir hedefe doğru aynı şartlar altında koşuyor. Ve önceden de nasıl koşacakları, neler yapacakları söyleniliyor. Yarış başlayınca bütün atletler hedefe doğru koşuyor. İçlerinden birisi hedefe en önce varıp ipi göğüslüyor. Ve bu yarışmanın birincisi oluyor. Şimdi siz, bu atlete ve hemen arkasından gelen atletlere 10 saniyenin altında koştunuz veya 10 saniyenin üzerinde koşamadınız diye ödül vermeyecek misiniz? O zaman bunun neresi yarışma oluyor.
220 
 Ben Her Mayıs Ölürüm (M. Vurgun)  (Vildan Sevil)

Ah… Göz göre göre gelindi bu günlere…

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28  Sonraki Sayfa

son eklenenler
Hesap Kitap
Tayyibe Atay
Eleştiri > Günlük Olaylar
Yalana İnanmak
Tayyibe Atay
Olimpiyat
Tayyibe Atay
İlahi!.
Tayyibe Atay
Ramazan Kolisi ve Volisi
Ahmet Zeytinci
Seçimin Şeyleri
Tayyibe Atay
Sosyal Medya Fenamenleri
Ahmet Zeytinci
Savaş Cinayettir!
Cahit KILIÇ
İnsanları Yazalım Biraz
Ahmet Zeytinci
Dağlar Kadar Ümit
Alp Şahin
Omega
Alp Şahin
Sümüklü Böcek
Alp Şahin
Paranı Ye Paranı
Ahmet Zeytinci

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.