• İzEdebiyat > Eleştiri > Günlük Olaylar |
141
|
|
|
|
Ülkenin Kunta Kinteleri olan bizler çalışalım,çabalayalım karşılığında alın terimiz 12 kişiye ulufe niyetine verilsin. |
|
142
|
|
|
|
Bu yazı acının ilk yirmi dört saatinde samimiyetle tamamlanmıştır. Aradan geçen beş günde hiç bir ekleme çıkarma yapılmamış ancak sosyal acılarımızın ve kişisel samimiyetsizliklerimizin hikayesinde bir kez olsun yanılmak dileğiyle tarafımdan altıncı gün yayınlanmıştır. Yazıyla kendini ifade etmeye çalışanlar için ülkemizde bu gün kerli ferli yazarların bile başını yiyecek kadar tehlikeli olan ironiden anlayanlara.. |
|
143
|
|
|
|
İyi de nasıl kaşınır ki bu küresel güçler? Bir kere iyi kaşıyanları bulmak için önce ülkelerinde ki önde gelen basın yayın kuruluşlarına sayfa sayfa ilanlar vermeleri gerekir... Şöyle olabilir ilan ''Sırtımız ve bilumum yerlerimiz şiddet ile kaşınmaktadır ilan ile kaşıyıcılar arıyoruz, bu işe talip olanların kaşıyıcı.org.saray beyaz adresinden bize ulaşmaları önemle rica olunur.'' Ya da ''Kaşınmanın ilacını bulamadığımızdan dolayı tecrübeli kaşıyıcılara ihtiyacımız vardır işle ilgilenenlerin kaşıbeni.org.siyon,nediyon.com hatta zorg adresinden bize ulaşmaları rica olunur.'' |
|
144
|
|
|
|
17 Milyon Dolarlık ayakkabı da varmış. Ayakkabıcılık mesleğinden ekmek yiyen birisi olarak, bu yazıyı okuyunca, ne diyeceğimi şaşırdım. 17 milyon dolara çok kaliteli makineler ile oluşturulan 17 tane birer milyon dolarlık fabrika kurulur, bu fabrikalarda da binlerce kişi istihdam edilip, ekonomiye büyük katkılar sağlanır.. |
|
145
|
|
|
|
Birbirimizi kandırıyoruz o kadar. Kimsenin söylediklerine inandığını ya da böyle bir derdi olduğunu sanmıyorum. Laf üretmek yerine olaylara empatik bakarak çıkarlarımızı besleyen hatalarımızı görmeli ve yanlışlarımızdan dönmeliyiz. |
|
146
|
|
|
|
Gazetemizde bir yıl önce yayınlanmış olan ADD nin uyarılı adlı yazım Internet’te İzedebiyat’ta da yayınlanmıştı. İzedebiyat’ın yorum bölümünde bir okur Aslan Armudu hakkında bilgi istediğini yazmış. |
|
147
|
|
|
|
İlgilenene kısa bir teşekkür yazısı... |
|
148
|
|
|
|
Lena nehri donmuş” diyorlar, doğru mu? Kızıl Meydanın güvercinlerinden bize ne zaman göndereceksin, merak ediyorum...Çaykovski'nin Kuğu Gölü |
|
149
|
|
|
|
‘vatan yahut silistre’ oyunu sahnelenmeden önce; gazetelerde; ‘nalın Olayı’ haberleri yer alır. bu haberler günlerce basında yer alır. peygamberin nalınının ikinci teki canik’de bulunduğuna dair haberler yayınlanır. |
|
150
|
|
|
|
Homeros’un bin pınarlı İda’sını (Kaz Dağları) ve Madra Dağları’nı aşarak gelen şiddetli yağış altında, kapalı ve açık yerlerde yapılan çeşitli etkinliklerle, güzeller güzeli Edremit Körfezi boyunca yer alan yerleşim yerlerinde de 8 Mart unutulmadı elbette. |
|
151
|
|
|
|
2017 Yozgat Sürmeli Şiir Şöleni Unutulmayacak |
|
152
|
|
|
|
Evet, halk yoksuldur, halk diktatörlerin baskısı altındadır; ama halkın “devrim” yapabilmek için ne bilgisi ne de gücü vardır. |
|
153
|
|
|
|
Kedilere nankör hayvanlardır derler, tabi ki bu insanların bir yakıştırması onlara, derinliğine araştırsanız mutlaka kedi sevmeyen bir adamın ağzından çıkmıştır bu cümle. Peygamberimiz Hazreti Muhammed s.a.v'de kedileri çok severmiş. Düşünün bir kere Hazreti Muhammed'in sevdiği bir varlık pis ya da nankör olabilir mi? Kedilere bu yakıştırmayı yapan insanlar ellerini vicdanlarına koyup önce bir kendilerine baksınlar bakalım... |
|
154
|
|
|
|
Rahat Sıhhatli Yaşamak İstiyorsan Duyarsız Olacaksın.. O zaman Ne kâlp ne de beyin hastalığın olur.. Vurdum duymaz ol.Rahat Yaşa.. Buda yeni slogan olsun... Nasıl çok ta uydu.. |
|
155
|
|
|
|
Bir devlet büyüğümüz yapılan zamlardan sonra “Bu zam değil; güncellemedir” diyor.Daha da büyük bir devletlümüz ise, bu zamlar karşısında vatandaşa bir çözüm öneriyor:”Sigarayı içmezsin olur biter; alkolü az tüketirsin olur biter. Ferrari kullanma da başka marka kullan. Fiat’a bin, Volkswagen’e bin. Böyle yaptın mı olur biter.” (Bunları duyan da sanır ki bu milletin büyük bir çoğunluğu gece-gündüz içki içiyor ve tenezül edip de Fiat’a ya da Volkswagen’e binmiyor; illaki Ferrari diyor…?) |
|
156
|
|
|
|
Gelinlikle çıkmıştı seyahata Bacca.
Gelinlik ülkemizde kirlendi.
Gelinlik ülkemizde kana boyandı.
Bunun utancından hepimize düşen bir pay var.
Ben utandım açıkçası.
|
|
157
|
|
|
|
Sayın Külah sen de biliyorsun ki dostumuz olduğu kadar düşmanımız da çoktur bizim. Onların bağrımızda açtığı yaralar adeta bağrımızı delen bir hain oktur canım Külahım... Biz bir zamanlar bağımsız bir ülke değil miydik? Nasıl oldu da bu Nato denen illete dahil olduk? Nato denen illet şimdi bizim can düşmanlarımız ile kol kola, sen anlayabiliyor musun bu hazin durumu Külahım? Kime ne anlatıyoruz ki biz, pöh! Gazi Mustafa Kemal dememiş miydi milletine, hepimize ''Bağımsızlık benim karakterimdir.'' diye? Nerede onun izinden gitmek? |
|
158
|
|
|
|
Bu yıl yaşanan büyük acılar sebebiyle önümüzdeki günlerde kutlayacağımız Kurban Bayramını da iptal edelim. Hükümet ithal ettiği inekleri Van’daki vatandaşlarımıza versin. Hiç kurban kesmeyelim, kutlama yapmayalım. |
|
159
|
|
|
|
Her dakika her saniye kirleniyoruz biz insanlar ve tabiat... Bir reklamdan yola çıkarak kaleme alındı bu yazı... |
|
160
|
|
|
|
...Bizler bu kapılara ne kadar uzak yaşamışsak ve kendimizi daha önceleri ne kadar iyi kandırmışsak, ne kadar iyi bir Pollyanna olabilmişsek o kadar zor bir geçiş olur o dar aralık. İçerde var olan ışık o kadar fazla kör eder bizi, gözyaşlarımızı arttırır. Nefes almalarımızın tıkanıklığı daha bir uzar daha bir ciğerlerimizi zorlar. O kapılar geçme isteğimizi de bir o kadar törpüler, eksiltir... |
|