..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Şiir, duyguların dilidir. -W. Winter
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Meslekler & İş Yaşamı
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Dünya İyilik Günü
Aysel AKSÜMER
İnceleme > Dünya

Merhametin yürek dolusu doldurulduğu büyük bir istasyon olsaydı keşke. Yetkili ruh, usulca yanaşan yüreğe "Az sağa yanaş! Sana merhametin hasını doldurayım. Üstelik birinci kalite! Ömrün boyunca yol alırsın. Kimseyi de yarı yolda bırakmazsın! Hayat yolculuğun iyiliğe ve güzelliğe doğru su gibi akar! Gözün arkada kalmaz" diyebilseydi. Merhametsizliğin yuva yaptığı ruhlara belediye ekiplerince umumi bir temizlik yapılsaydı! Baca bakımı gibi m

[DEVAMI]

Arama Motoru

• İzEdebiyat > Deneme > Meslekler & İş Yaşamı
21 
 Adresi Belli Olmayan Mektuplar (19) (Agah Efendi ile Söyleşirken... )  (Rüya Bayram )

"Franklin bir çocuğa bir elma vermiş. Çocuk çok sevinmiş. Bir elma daha vermiş. Çocuk daha çok sevinmiş. Bir elma daha verince çocuk sevinçten deliye dönmüs. Ve bir elma daha verince, çocuk dört elmayı elinde zaptedememiş, sonuncusunu düşürmüs yere... Bu sefer ağlamaya başlamıs çocuk. Hayat böyledir işte... Hayal etmediğimiz bir saadete eriştikten sonra bile, onun bir lokmasını dahi kaybetmek bizi perişan eder. Keyifler değildir yaşamı değerli yapan. Yaşamdır, keyif almayı değerli kılan." Hani masallarda da gökten 3 elma düşer ve mutlu sonla biter ya. Ama gerçek hayatta yetmez.Yaşamak ve keyif almak.. Keyif almak için yaşamak... Bu düşüncelerin ışığında bugün Agah efendi ile söyleşeyim dedim biraz. Kendileri vicdanıma taktığım isim olur. Aslında benim vicdanım bu Agah efendi gibi katı da değildir bana kalırsa ama kim kendine kötü der ki:) Tersine anlatımla konuyu neşelendirmek adına Agah efendiye bu rolü yazıverdim. Niye Agah efendi sormayın onu da bilmiyorum öyle esti:)
22 
 Benim Asgari Ücretlim İşini Bilir  (Cafer ŞAHİN)

Asgari ücretle çalışan insanların karşılaştıkları sorunlar ve sıklıntılar
23 
 Coşkun Aral" I Kim Bilmez?  (eyyüp yıldırmış)

Türkiye’de fotoğraf ve belgesel denince ilk akla gelen birkaç isimden biridir Coşkun Aral. Bu benim içinde böyledir, sanırım büyük bir çoğunlukta benimle aynı kanaati taşıyordur. ..
24 
 Bir İş Başvurusu Diyaloğu ve Hissettirdikleri (1. Bölüm)  (Dilek)

YMM --- maneviyatın tam mı senin???
25 
 Öğrenmen Kimdir?  (hilal yılmaz)

Öğretmenin veya bir büyüğünüğn olmadığı bir yerde yetişen bir insan ne biliyodur? Ne öğrenebilmiştir hayata dair?Cümle haline getiremiyoruz değil mi?Ve yine öğretmenlerdir kelimeleri hizaya sokan ritme uyduran..
26 
 Ne Mutlu Öğretmenim Diyene!  (Aysun GÜL)

Bilir misiniz köylerde ailesinden çok uzaklarda yaşayan öğretmenlerin bu ülkeye katkılarını.
27 
 Hayatın Eski Tadı Yok  (kemal düz)

o günü hiç unutmam.1974’ün kasım ayının ilk günlerinden biriydi. eylül ayında, ladik akpınar öğretmen okuluna kayıt olmuş, aşağı yukarı da iki ayı aşkın da okuldaydım. ağabeyim bafra’dan yanıma gelmişti. bana sarı bir zarf uzatarak, çankırı astsubay okulu sınavlarını kazanmış olduğumu söyledi
28 
 Altından Kamyon Tekeri Olmaz  (Halil Bıçakçı)

Bilgisayar pek çok şey bilir ama kendisini bilmez, kendisini bilmediği için kendisini yapan yani insanı da bilmez. Kendini bilse idi bakın ne çok şey bilmiş olacaktı. Bizde kendimizi bilebilirsek çok şey bilmiş olacağız.
29 
 Şeytanın Doldurduğu Tüfeğe Benzeyen İnsanlar  (osman demircan)

Bedenime kazınan bir dövmeydi insanlar. Tenime yosun kokusu hakim olunca, mavi bir dalga yıkadı beni ansızın. Silindi tüm bedenime kazınan figürler. Ne güzel bir dokunuştu öyle sevgilim denizin ıslak elleriyle beni yıkayışları. Ipıslak bir aşkın dalga sesleriydi yürek limanıma ve koylarıma dolan.
30 
 24 Kasımlarda Hatırlanmak Yetmez Ki!..  (M.NİHAT MALKOÇ)

Yine bir 24 Kasım, dillerde ve gönüllerde öğretmen… Zaman ona akıyor, gözler ona bakıyor. O başların tacı, dertlerin ilacı, gönüllerin sultanıdır. Eli öpülesi mübarek bir insandır o… Kutsal peygamberlik mesleğini icra etmektedir. Her büyük işte onun şerefli imzası vardır. O; güzel gönüllerde yeşeren sevgidir, hoşgörüdür. Kuş uçmaz, kervan geçmez köylerde o vardır. Soğukta, buzda, ayazda ve donda kara tahta başındadır. Zemheri soğuklarını nefesiyle ısıtandır öğretmen… Onun sevgi, şefkat ve merhamet pınarları hiçbir zaman kurumaz.
31 
 Faideli Kızlar  (Cafer ŞAHİN)

Ülkemizde son zamanlarda genç kızların ne amaçla işe alındıkları ve hangi koşullarda çalıştırıldıklarına dair tespitlerim....
32 
 Malum Mülakat  (Alp Şahin)

Mülakatın sahte olduğu ve doğru cevapların anlamını yitirdiği zamanlar
33 
 Bir İş Başvurusu Diyaloğu ve Hissettirdikleri (3. Bölüm)  (Dilek)

İş görüşmelerindeki klasik ve sinir bozucu bazı soruların, bir zaman sonra bireylerin, özellikle de biz gençler üzerinde nasıl bir etki yarattığını, gerçekleşme olasılığı olan ancak sayın işveren ve insan kaynakları yetkililerinin bazı tutum ve davranışlar nedeniyle hayal olmaktan öteye geçemediğini bu insanlar biliyorlar mı? Yoksa bunlar da denenmenin gizli bir parçaları mı?
34 
 Saygıdeğer Öğretmenim  (Onur Tekin)

Ahh! Öğretmenlik... Sen ki bolca hayal kırıklığı, hayatını başkalarına adama işi, bol bol sabır, çokça cesaret isteyen, epeyce örnek alınacak bir kişilik sahibi olmayı gerektirensin. Sen ki öğretmenin sıklıkla başını avuçlarına aldığında yine bir yeniliğin geleceği kesin olan, sürekli değişim hali ve içi dışı huzur dolu olansın. Sen ki öğrenme aşkıyla öğretme aşkının bir bedende tutuşmasısın.
35 
 Her Şey Hariç Sistemi  (Anıl ERGÖZ)

Hizmet hataları
36 
 Adresi Belli Olmayan Mektuplar (17) (Labirentlerden... )  (Rüya Bayram )

Şu Mart ayı gerçekten dert ayı olsa gerek beni de dertlendirdikçe dertlendirdi, yazdıkça yazdırdı. Kazma kürek yaktırmadı ama bana ne gemiler yaktırdı ne kazmaları kırdırdı:) Düşe kalka bitirdik bu ayı da, geride ne kaldı bilmeden.
37 
 Anne Olmaya Zaman Bulamamak  (Kâmuran Esen)

Neden bir çocuk annesiyim?
38 
 Pazar Günü Hasta mı Olunur!  (Kâmuran Esen)

" Ya bu deveyi güdeceksin, ya bu diyardan gideceksin."
39 
 Doktor Olmak Bir Oyundur.  (kemal pismisoglu)

hani vardır, filmler, iki saat boyunca oturur bakarsınız. bir sürü şey olur, bir sürü şey yaşanır. sonra ilginç bir final olur. ve film biter. ben her filmin sonunda bunu düşünürüm. yani tüm bunlar, bir solukta biten bu final sahnesi için mi yaşandı.
40 
 Müşteri Hizmetin En İyisine Layıktır  (Zeynep Küçük)

2000 Yılında bir fabrikada çalışıyordum ve bu fabrikada düzenlenen bir yarışmada aşağıdaki yazım ile 2. lik ödülü almıştım. Bakalım sizde beğenecek misiniz?

son eklenenler
Süs Püs Değil Öz Gerek
Aysel AKSÜMER
Deneme > Meslekler & İş Yaşamı
Soytarılar
Yûşa Irmak
Kötü Huylu Kitle
Aysel AKSÜMER
Öğretmenler Günü
Aysel AKSÜMER
Kişisel Blog Nedir?
furkan dede
Kendini Geliştirmek
YUSUF ALPASLAN ÖZDEMİR
Görev ve Gönül Adamı Metin Alper
Kerim Baydak
Saygıdeğer Öğretmenim
Onur Tekin
Malum Mülakat
Alp Şahin
Öğrenmen Kimdir?
hilal yılmaz
Zihinlerden Beyaz Düşünceler
Semrin ŞAHİN
Nazım Hikmet ve Soyağacı
Haydar Köprülüoğlu
Ne Mutlu Öğretmenim Diyene!
Aysun GÜL
Altından Kamyon Tekeri Olmaz
Halil Bıçakçı
Hayatın Eski Tadı Yok
kemal düz

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.