..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Denemeler"de gördüðüm þeyi Montaigne'de deðil, kendimde buluyorum. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Çocuk
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Atlar ve Ýnsanlar (Seviþenler Ýçin)
Ýsa Kantarcý
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk

ATLAR ve ÝNSANLAR (seviþenler için) Köye yaz gelmiþti, yaz ayýnýn cidden hissedilmeye baþlandýðý ilk gündü. Ertesi gün hava bozacak endiþesi yoktu insanlarda. Gökyüzü apaçýktý. Güneþ parlaktý gün boyu. Dikkatini verirsen; dans ederek, birbirine takýlarak otlarýn, aðaçlarýn çiçeklerin arasýndan uçan mutlu kelebekleri görürdün. Bir evin önünde güneþin kýzdýrdýðý betona uzanmýþ bir kedi sýrt tüylerini yalýyor hararetle. Köyün deresinden geçen

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Çocuk
21 
 Keloðlan'ýn Kuzu Sevgisi  (Serdar Yýldýrým)

Keloðlan kasabaya giderken yolda bir kýlýç bulmuþ. Kasabaya varýnca kýlýcýn sahibini aramaya baþlamýþ. Kime sorduysa ne kýlýcý daha önce gören ne de sahibini tanýyan çýkmamýþ. Hayvan pazarýndan geçerken küçük bir kalabalýk Keloðlan'ýn etrafýna toplanmýþ. Birkaç kendini bilmez Keloðlan'la alay etmeye baþlamýþ. Adamlardan biri orta yere bir kuzu getirmiþ: " Þu kuzuyu kýlýçla keselim. Þiþe takýp döndürelim. Nar gibi kýzartalým. Afiyetle yiyelim. " demiþ.
22 
 O Þey  (Veysel Baþer)

Yemek yiyen adamlardan birisi, býçaðýn ucunu batýrarak alýp örtü sofrasýna koydu birkaçýný. Býçakla böldü onlarý. Beþ altý kiþiydiler. Hemen yemeye koyuldular. O þeyleri aðzýna atanlar, parmaklarýný da yalýyordu. Demek ki çok tatlý þeydi o yedikleri. Öyle bir caný çekti ki oðlanýn, aðzý sulandý…
23 
 Kýrmýzý Balýk Mega  (Serdar Yýldýrým)

Büyükçe bir bahçenin ortasýnda küçücük bir havuz. Bu havuzda minicik bir balýk. Kýrmýzý balýk Mega. Onun hikayesi inanýyorum ki, pek çok okuru derinden etkileyecektir. Sarsýlmaz bir iradesi vardý Mega’nýn, taþ gibi. Asla yolunu þaþýrmadý. Ayrýca mangal gibi yüreði vardý, korkusuzdu. Haksýzlýklarý gördüðü anda resmen patlardý.
24 
 Ýki Papaðanýn Hikayesi  (Þefika Ünal)

Hayvanat bahçesinden iki papaðan anlaþmýþ ve kaçmaya karar vermiþler. Kaçmak için uygun bir zaman kollamaya baþlamýþlar, günlerden bir gün hayvanat bahçesindeki görevlilerin ihmalini ve kapýnýn açýk býrakýldýðýný görünce bizim iki kafadar kafeslerinden çýkýp, kaçmýþlar.
25 
 Minyatür Çocukluk  (Zehra Betül Býyýk)

O kýpýr kýpýr yýllarda en sevdiðim oyundu saklambaç. Tanýdýk tanýmadýk kim varsa toplanýr, tâ gece yarýlarýna kadar saklanýrdýk. Çanak çömlekler patlar, kurtlar topallardý. Ýyi saklanamayýp sobelenenler çok olursa parmak çekilirdi. Arada karakediler de çýkardý tabii.
26 
 Deve Kervaný  (Serdar Yýldýrým)

Eskiden, Ýran’da, Ýsfahan þehrinde, Cemal adýnda kervancý bir genç yaþardý. Kervan sahipleri kervanlarýný çok güvendikleri Cemal’e gönül rahatlýðýyla teslim ederler ve onun kervandaki mallarý kendi malýymýþ gibi koruyup, gözeteceðini bilirlerdi.
27 
 Keloðlan Don Kiþot'a Karþý  (Serdar Yýldýrým)

Bir varmýþ, iki varmýþ, üç varmýþ, beþ varmýþ. Bir Keloðlan varmýþ. Caný çalýþmak istemezmiþ, bütün gün evde yan gelip yatarmýþ. Bir de Don Kiþot varmýþ. Yel deðirmenlerine savaþ açmýþ. Nerede bir yel deðirmeni görse hücum deyip saldýrýrmýþ. Don Kiþot'un yolu bir gün Anadolu'ya düþmüþ. Anadolu'da çok aramýþ ama yel deðirmeni bulamamýþ. Köylülerle, kasabalýlarla konuþmuþ, hayallerini anlatmýþ. Herkes, ey Don Kiþot, senin ilacýn Keloðlan'dýr. Keloðlan'ý bul, onunla konuþ, bize anlattýklarýný ona da anlat, sana yol gösterir, demiþler.
28 
 Bücür Zürafa  (Serdar Yýldýrým)

Ýstanbul Gülhane Parký’ndaki hayvanat bahçesinde zürafalar için oldukça geniþ bir yer ayrýlmýþtý. Burada anne ve baba zürafa ile iki yavru zürafa kalýyordu. Onlar gün boyu geziyorlar, ziyaretçiler de onlarý seyrediyordu. Anne ve baba zürafa yýllardýr burada bulunduklarý için durumu kabullenmiþler, bu hayata alýþmýþlardý. Fakat yavru zürafalarýn caný çok sýkýlýyordu. Devamlý olarak babalarýna “ Babacýðým, bizler burada daha ne kadar zaman kalacaðýz? Bizleri masallarda anlattýðýn o güzel yerlere ne zaman götüreceksin? “ diye sitem ediyorlardý.
29 
 Kayýp Kitaplar  (Ceren Emre)

Koli kutusunun içinden neler çýkmamýþtý ki? “Pal Sokaðý Çocuklarý”, “Fareler Cumhuriyeti”, “Uzun Çoraplý Kýz Pippi”, "Gülibik", "Fadiþ", “Küçük Prens”... Hemen oracýkta paylaþmýþlardý, sen þunu al, ben bunu alayým.
30 
 Bir Parça Simit  (Nermin Güday Kaçar)

Elindeki simitle kalakalmýþtý sokakta. Düþüncelerinden sýyrýldýðýnda etrafýna baktý. Simitçi yeni müþterilerle ilgileniyordu. Elindeki simide baktý. Simidi önce kokladý, sonra diþlerini geçirdi. Evine gitmek üzere yola koyuldu. Bir ara sanki uzaklardan Ali’ nin sesini duyduðunu hissetti. “ Oðlum, hepsini yemeyeceksin, sadece on kuruþluk tamam mý “
31 
 Kedix ve Köpex  (Esin Yardýmlý)

Köpex sakinleþtikten sonra Karabaþ Kemikçalan’ý nasýl yakalayacaklarýný konuþmaya baþladýlar. Kedix iki kiþinin aðaç evin birinci katýnýn pencerelerine dýþardan iple sarkmalarýný önerdi. Ellerinde tavalarla tabii...
32 
 Oðlak Ýle Kartal  (Serdar Yýldýrým)

Bursa Hayvanat Bahçesi’nde kartallar için ayrýlan yer çok büyüktü. Buradaki kartallar, tel örgülerle çevrili, yüksek yerde uçup duruyordu. Yorulanlar ise, kayalarýn üstünde oturuyordu. Pek çoðu yarýný bekliyordu. Genç kartal Pena, yarýn bekleme bahsini çoktan geçmiþ, bugünü deðerlendirme çabasý içine girmiþti. Tellerin yukarýdaki kayalara monte edildiði yerde kaçýp gidebileceði bir gedik açmýþtý. Buradan kurtulup zengin olma düþüncesindeydi.
33 
 Keloðlan Zenginler Ülkesinde  (Serdar Yýldýrým)

Zaman zaman içinde, zaman saman içinde, saman duman içinde, yaman bir Keloðlan yaþarmýþ. Bu Keloðlan çok çalýþkanmýþ. Çok çalýþýr, çok kazanýrým umuduyla köyünden ayrýlmýþ, þehre çalýþmaya gitmiþ. Günler, haftalar, aylar birbirini kovalamýþ, fakat Keloðlan istediðini bir türlü elde edememiþ. Þehirde iþ varmýþ var olmasýna da bulduðu iþler sürekli olmazmýþ. Beþ gün çalýþýr, üç gün boþ gezer, bir hafta çalýþýr, on gün boþ gezer iþ ararmýþ. Çalýþtýðý günler biraz para arttýrýrmýþ, boþ gezdiði günlerde bu para ile geçinirmiþ. Sonuçta sýfýra elde var sýfýr. Ne uzar ne kýsalýrmýþ. Ýstermiþ ki, devamlý çalýþacaðý bir iþi olsun, para biriktirsin. Þöyle kocaman bahçeli bir evi olsun. Evin içine yeni eþyalar alsýn, giyinsin, kuþansýn. Bayram günlerinde bile hep ayný elbiseyi giymek zorunda kalmasýn.
34 
 Þarkýcý Bülbül  (Serdar Yýldýrým)

Uzaklardan gelen naðmeler kulaklarýndan ruhunun derinliklerine yayýlmýþtý, Ýhtiyar Kaplumbaðanýn. Yuvasýndan çýktý. Büyük ve aðýr kabuðunu zorlukla sýrtýnda taþýyordu. Ayaklarý aðrýyordu, ama olsundu. Sýkýntýya katlanacak fakat en güzel öten, en güzel þarký söyleyen Bülbül’ün konserini kaçýrmayacaktý. O Bülbül ki, aman efendim, bir ses bir nefes! Duyanlar elindeki iþini býrakýr, dinlemeye koþardý.. Zalim bir de yakýþýklýydý ki.. Þöyle bir yan döner, kafasýný yukarýya kaldýrýp þarký söylemeye baþladýðý zaman, dinleyenler mest olur “ Ah “ çekerler, biçareler, mecnunlar “ Of “ çekerlerdi.
35 
 Papaðan Ýle Zürafa  (Serdar Yýldýrým)

Afrika’nýn uçsuz bucaksýz savanlarýnda yaþayan bir papaðan vardý. Bu papaðanýn adý Sarp’tý. Sarp hangi aðacýn altýndaki gölgelikte serinleyen hayvan grubu varsa oraya gider, konuþmalarý dinlerdi. Kim ne demiþ, kim ne söylemiþ, kimin ne derdi varmýþ, hepsini bilirdi. Papaðan Sarp öðrendiklerini saðda solda anlatmaz, olaylarýn hesaplaþmasýný kendi iç dünyasýnda yapardý. Duyduklarý çok önemliyse, bunlarý arkadaþý zürafa Bili ile paylaþýrdý. Zürafa Bili, papaðan Sarp’ýn anlattýklarýný önemsemez, güler geçerdi.
36 
 Dondurma  (Nuray DUMAN)

babam dondurma seviyormuþ
37 
 Masal - 2  (Bayse Hatipoðlu)

Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, Cömertken cimriler, para bitmiþken zenginde. Memleketin birinde yaþýyordu bir oðlan, Verdiði sözü tutan, yüzüyse güleç olan.
38 
 Karýnca ve Buðday Tanesi  (Gülþen ÖZALTAN)

tüm canlýlarýn en birinci görevi herþeye raðmen yaþamaktýr. Yaþadýðýný herzaman ve her koþulda söylebiliyormusun?
39 
 Ateþ ve Hayal  (þinasi zafer)

Gözlerini kýsa bir anlýðýna hafifçe aralýyor, tavandaki flüoresan lambanýn ýþýðýna fazla direnemeyerek hemen kapatýyordu...
40 
 Sebastian,maria ve Pembe Köþk  (mehmet avcý)

maria ve sebastian yýllar sonra büyük bir tesadüf sonucu karþýlaþtýlar.Ve bir daha ayrýlmamak üzere birleþtiler.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ahtapot
Serdar Yýldýrým
Öykü > Çocuk
Dev Hamsi
Serdar Yýldýrým
Öykü > Çocuk
O Þey
Veysel Baþer
Öykü > Çocuk
Ateþ ve Hayal
þinasi zafer
Öykü > Çocuk

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.