..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Her insanda insanlýðýn tüm durumlarý vardýr. -Montaigne
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Çocuk
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýbreti Alem
Zeliha Gökkan
Þiir > Aþk ve Romantizm

Ýbreti alem Sevda çölünde sürürdüm izini Buldum o kara gözlümü Aldým elime cümbüþü sazýmý Çaldým aþkýn özünü Çalkalanýr denizler vurur dalgalar Yýkanýr bütün kýyýlar Bundan ala duygu mu var Yok anam Yaþarým ölene kadar Bundan öte duygu mu var Yok iþte Yaþarým sonsuza kadar Bir ömür çekerim iþveli nazýný Alýrým bundan hazzýmý Bahara çevirdin kýþýmý ayazýmý Sildin kara yazýmý! Aþktan ölen var desinler ibreti alem b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Çocuk
81 
 Aranan?  (Veysel Baþer)

Baba sevgi ve þefkatini özümsemiþ bir çocuk için baba eksikliði, yeri doldurulamayacak bir boþluktu…
82 
 Emanetçi Dede  (ömer akþahan)

Karýsý:”Allah, Allah!”demekle yetindi önce. “Bu nasýl bir müþteri ki, yoksa goca tanrýmýn bir lütfu olsa bu gerek!” Emanetçi, “Ben demiþtim, bu kadýn ermiþ.”diye. “Ama inanan yok þu kasabada.”
83 
 Sokaklar Babam Kokuyordu  (Necmettin Yalcinkaya)

Babamý hiç tanýmadým ben. Kokusunu duymadým. Kulaklarýmda asýlý deðil sesi. Resmi de yoktu duvarýmýzda. Olsaydý bakardým…
84 
 Kibar Kurt  (Yasemin Ýnci)

Kibar Kurt'un nezaketinden bütün hayvanlar haberdar olduklarý için, onu gördüklerinde asla paniklemezlermiþ.
85 
 Karla Kaplý Kalpler  (Ayþe Kaya)

Ali yedi yaþýnda koyu bir kar aþýðýydý. Oda kar gibi biraz mesafeliydi, diðer çocuklarla pek kaynaþamýyordu, iki üç tane arkadaþý vardý ya onlarla oynuyordu ya da tek baþýna. Ali’nin arkadaþ seçiminde özel bir sebebi vardý; onlarda kendisi gibi anne ve babasýzdý. Ali’nin babasý vardý gerçi ama annesi o daha beþ yaþýndayken ölmüþ, babasý da yeniden evlenmiþti.
86 
 Ýlk Öðretmenim  (Orkun Levent BOYA)

Günlerim neþe içinde geçiyordu. Annem de onunla olan iliþkimi kabullenmiþ, izin vermiþti; "Evin içine olmaz ama, akþamlarý bahçemize alabilirsin" diyerek...
87 
 Altýn Çocukluk  (Ali Osman Öztürk)

Alkol, sen nelere kadirsin!
88 
 Noel Aðacý  (ömer akþahan)

Bu yýl dördüncü sýnýfa gidiyordu. Sýnýfta tek yabancý oydu. Öðretmeni Bay Paul’ü beðeniyordu. Kendisine derste çok yardýmcýydý. En çok matematik dersini seviyor ve baþarýyordu.
89 
 Bir Lokma Düþ  (Adsýz)

Annesi sürekli "kurtulacaksýn" diyordu. Bir süre sonra annesini de duyamaz oldu. Çok küçüktü o zaman anlamadý. Kurtuldu. Büyüdü, büyüdükçe anladý. Anladýkça sustu...
90 
 Kral Portakal Çarli  (Serdar Yýldýrým)

Portakal bahçesinin kralý Çarli hava kararmaya baþladýðýnda sessizce aðaçtan aþaðý süzüldü. Bir aðacýn altýna gidip topraðý çapalamaya baþladý. Aradan yarým saat geçmeden portakallarýn hepsi aþaðý inmiþ ve iþe koyulmuþ olacaktý. Bir gece devriye komutaný, Çarli’nin yanýna geldi. Çarli doðrulurken çapasýný yere attý ve gülümseyerek sordu: “ Evet komutan, haberler nasýl? “
91 
 Çocukluk Kesitleri 3  (A.Latif ÝRVEN)

Özellikle kocaman bebeðin o küçük burundan nasýl düþtüðüne takýlýp kalýyorum.
92 
 Ben Geldim Anne  (Sinan Yýldýrým)

Okuldan hýzlý adýmlarla koþarcasýna eve doðru ilerleyen sabriye'nin yüzündeki gülümseme ne kadar neþeli olduðunun bir göstergesiydi o gün. Yolda karþýlaþtýðý arkadaþlarýnýn iyi günler dileklerini bile neþeli bir þekilde hýzlý hýzlý cevaplayýp yine hýzlý adýmlarla eve doðru ilerlemekteydi.
93 
 Sihirli Kemaný ve Josa  (Zahide Torun)

Bir zamanlar Jeromir adýnda bir kömür üreticisi varmýþ. O bir aðaç boyundamýþ ve oldukça güçlüymüþ. Onun Josa adýnda bir oðlu varmýþ. Fakat Josa kýsa boyluymuþ ve çelimsizmiþ. Bu durum yaþlý Jeromiri çok üzüyormuþ. O sýk sýk baþýný kaþýyýp, içini çekerek þöyle dermiþ:
94 
 Alinin Güllüsü  (Necmettin Yalcinkaya)

Ortalýk yeni yeni aydýnlanýyordu. Günün ilk ýþýklarý camdan süzülüp odaya dolunca kalktý yataðýndan, önce giyindi ardýndan elini yüzünü yýkadý. Buzdolabýndan annesinin akþamdan hazýrlamýþ olduðu sandviç paketini aldý, okul çantasýna özenle yerleþtirdi.
95 
 Hediye  (Dilek Asar)

Teyzesi, sokak kapýsýný açan Seda’ya ‘ bak sana ne getirdim’ diyerek bir paket uzattý. Sevinçle paketi kaparak teyzesine bir öpücük gönderip en yakýndaki odaya daldý.Paketten çýkan kitaplarý oradaki yataðýn üzerine koyup incelemeye baþladý. Þimdiye kadar gördüklerinden çok daha büyük, ciltli, kapaklarý son derece güzel ve parlak iki kitap.
96 
 Topal Ördek  (Serdar Yýldýrým)

Doðduðunda ayaklarý saðlamdý. Arkadaþlarýyla birlikte derede yüzer, çimenlerde koþar, oynardý. Sevgi yüklüydü. Bir arkadaþý þakayla karýþýk hafiften vursa, karþýlýk vermez ama caný sýkýlýr, oyun oynuyorlarsa oyunla ilgisi kalmaz, uzaklaþýp giderdi. Yaþý büyüdükçe kendi de büyüdü, boy attý. Onun bu iyi niyetli, temiz yürekli davranýþlarý, sözleri, hareketleri büyükler tarafýndan hep horlandý. Pek çok yerde alay konusu oldu. Onu daima dýþladýlar, aralarýnda barýndýrmadýlar. O da ne yapsýn, çareyi, sevgili küçük dostlarýndan ayrýlmamakta buldu.
97 
 Radyo Tiyatrosu  (Mehmet Önder)

- Yete gari buba. Temelli gýrýlýrsa, ýradiyesiz galýrsak daha mý eyi? …
98 
 Þehzade ile Fakir Bir Kýz  (Þefika Ünal)

Bir varmýþ bir yokmuþ, padiþahýn bir kýzý varmýþ. Bir gün padiþahýn kýzý kaplýcaya gitmiþ. Yýkanýrken altýndan hamam tasý, altýn taraðý varmýþ. Cariyeler padiþahýn kýzýný yýkýyorlarmýþ. Hamamda bir genç kýz padiþahýn kýzý yýkanýrken hayran hayran ona bakýyormuþ. Bir taraftan da elinde hamamýn eski taslarýyla kurnadan su alýp yýkanýyormuþ.
99 
 Bayram Ayakkabýsý  (Medine Yýldýrým)

Kara kýþýn, canlýlara düþmanlýðýnýn doruklara çýktýðý zamanlardý. Güneþ kendini dahi ýsýtamýyordu. Annesinin” geç kalýyorsun hadi artýk” sesiyle uyandý. Duymazdan geldi. Biraz þekerleme yapmak istedi .Buna annesinin fýrsat vermeyeceðini, burnuna gelen kýzarmýþ ekmek kokusundan anladý.
100 
 Çocuk Kalabilmek  (rukiye zehra tekin)

çocukluðunuza yada imrendiðiniz anlarýnýza döneceðiniz bir öykü umarým okumaktan keyif alýrsýnýz...

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ahtapot
Serdar Yýldýrým
Öykü > Çocuk
Dev Hamsi
Serdar Yýldýrým
Öykü > Çocuk
O Þey
Veysel Baþer
Öykü > Çocuk
Ateþ ve Hayal
þinasi zafer
Öykü > Çocuk

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.