..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamýn tanýmý yoktur. -Halikarnas Balýkçýsý
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Türkiye
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

23 Nisan Palavrasý
Ýsa Kantarcý
Eleþtiri > Türkiye

23 Nisan palavrasý Hemen kýzacaksýnýz, baþlýðý görünce… Ama iþin rengini sonra anlayacaksýnýz. 23 Nisan bir bayram mý? Bayramsa eðer? Þekersiz, çikolatasýz, tatlýsýz.. bayram olur mu? Ver eline Türk bayraðý çocuðun, 23 Nisan kutlasýn, müzikle dans etsin. Ben bu numarayý yemiyorum, çocuðum olsa asla katmam bu saçma kutlamaya. Sebep þu: Çocuða çocukça muamele yok, sevgi, þefkat yok, neden çocuklara þeker, çikolata vs, daðýtmazlar, çakal þ

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye
81 
 Yugoslavya Sendromu: Türkiye'yi Yok Etmek!  (Hulki Can)

"Açýlým bitti" diyen siyasetçiler, aydýnlar ve köþe yazarlarý yanýlýyor. Açýlým süreci büyük bir hýzla, büyük bir aymazlýk ve meydan okumayla sürdürülecektir. Hatta daha beteri gelecektir.
82 
 Ýþçinin Hakkýný Alýn Teri Kurumadan Ödeyiniz  (Arap Kurt)

Hal böyle iken yaklaþan seçimler nedeniyle meydanlara inen siyasiler, meydanlarýn geniþ olmasý sebebiyle atýp tutmaktalar.
83 
 Tarihin Sayfalarý 27 - Mayýs  (H.Deniz Hatipoðlu)

Bugün Tarihimize Kara leke olarak geçen 27 Mayýs Darbesinin 50.yýl dönümü. Buradan Demokrasi Mücadelesi uðruna dar aðacýna götürülen Adnan Menderes Ve Arkadaþlarýný Rahmetle ve minnetle anýyoruz..
84 
 Sivas Davasýnýn Zaman Aþýmýna Uðramasý Vatana ve Millete Hayýrlý Olsun (Muþ)  (Kâmuran Esen)

Erdoðan, Sivas Davasý'nýn zaman aþýmýndan düþmesiyle ilgili olarak “ Milletimiz için, ülkemiz için hayýrlý olsun! “ dedi.
85 
 Milletin Lakaplarý Say Say Bitmez  (Oðuz Düzgün)

Kendi yaptýklarý açýk seçik hatalarýn farkýnda olmayanlar, milletin çoðunluðuna “örümcek kafalýlar”, “bidon kafalýlar”, “göbeðini kaþýyan adamlar”, “cahiller” vb. aþaðýlama içeren lakaplar takýyorlar..
86 
 Savaþ ve Kahraman Askerimiz  (Elif Yavaþ)

Mehmetçik, Afrin Operasyonu
87 
 Ata'ya Mektup...  (Elif TUNÇER)

Maskeler düþtü ATAM...Gerçekler bir bir gün ýþýðýnda; ileri gitmek adýna atýlan adýmlar her geçen gün bir adým daha geriye götürüyor bizi ATAM...
88 
 Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü / Beþ Yýl Sonra  (Kâmuran Esen)

Artýk hiç uyumamaya garar verdim. Niçin diye soracak olursan, çünkü bana ýrahat uyku yok. Uykuya dalar dalmaz deli deli, korkunç korkunç üryalar görüyom. Al basmalarý, kâbuslar beni canýmdan bezdirdi. Onun için uyumayacam sevgili günlüðüm. Dün gece bir ürya gördüm; ne saçmalýðý anlatýlacak gibi, ne korkunçluðu. O kadar etkisinde kaldým ki, sabahtan beri tirildeyip duruyom.
89 
 Türklerin Kýsa Yoldan Köþeyi Dönme Sevdasý?  (Levent)

Þimdi söyleyin bana, böyle bir ülkenin halký-vatandaþý olarak çalýþarak, kazanarak, üreterek, çabalayarak zengin olmak bir yana, açlýk sýnýrýný aþýp onurlu insanca, mütevazi bir hayat yaþamak hayal deðil mi?
90 
 Türklerin Yozlaþmasý  (Murat Özcan)

Türkler ve yozlaþmalarý...
91 
 Beyaz Zambaklar  (Hacer Aktaþ)

"Sizler cumhuriyeti yaþatacak, karanlýklarý aydýnlatacak, gerektiðinde cumhuriyet için kanýnýzý, canýnýzý feda edecek beyaz zambaklarýmsýnýz. ” M. Kemal Atatürk
92 
 Kars'ýn Kurtuluþu ve Kâzým Karabekir Paþa  (Cahit KILIÇ)

Bugün 30 Ekim. Kars’ýn kurtuluþunun yýl dönümü. 29 Ekim günü bütün yurtta olduðu gibi Kars’ta da kutlandýktan sonra; ertesi gün için yani 30 Ekim gününde kutlanacak bir baþka bayrama hazýrlýk yapýlýr
93 
 Bir Millet Üþüyor  (Oðuz Düzgün)

Þimdi Muhsin Yazýcýoðlu’nu üþüten ve hatta donduran gerçekleri açýklayacaðým burada.. Sýký durun lütfen! Hiçbir þey bildiðiniz gibi deðil.
94 
 Neden Ölüme Uçuyorlar?  (ahmet alpan)

Evet riskli, hem de çok riskli ama o derecede keyifli bir spor yamaç paraþütü. Tüm güvenlik kurallarýna uyunca da risk minumuma iniyor.
95 
 Zeus'un Kýzý; Kerteriz  (Aysun Güven)

-Hiç deðiþmeden yýllar önceki duygularýmla kalmak istiyorum, dedi arkadaþý -Bunun anlamsýzlýðýnýn ne boyutlarda olduðunu düþündün mü? dedi diðeri. Sadece Somon balýðý akýntýya karþý yüzecek güç ve sebebe sahiptir bu anlamda. Deðiþmeden kalmayý istemek fiziksel olarak imkansýzdýr. Muhasebeci olanlar iyi bilirler. Bunun en iyi tarifi demirbaþlarýn yýpranma payýdýr. Ama insanoðlu,makinalarýn aksine çalýþtýkça eskir, ancak kazandýðý tecrübe onu daha iyi bilen haline getirir. Buna karþýn, hiç kimse geriye doðru gitmek istemez. Ancak geleceðin, geçmiþten daha kötü olabileceðini hayal ettiðin zaman, geçmiþe doðru,sýð suda bile olsa, dik yokuþa týrmanmak kadar zor bile olsa, akýntýya karþý yüzmek gelir
96 
 'Zekaný Unut Daima Çalýþkan Ol'  (Hilâl Erboyacý)

Ben öðretmenim. Baþlangýçta ben varým. Ama ben ’ben’ deðilim sýnýfa girdiðimde. Ben demokrasinin ýþýðý, özgürlüðün sembolü, adaletin savunucusuyum. Ben evrensellikle birleþmiþ, ileriye umutla bakan, doðruyu görebilen bir sevgi yumaðýyým. Adým þu ya bu ne farkeder?
97 
 30 Aðustos Zafer Bayramý  (Levent Ölçer)

Ne Mutlu Türküm Diyene!!! Zoruna gidenin neresine giderse gitsin... Sessiz kalanlarý, dönekleri, hainleri, iþbirlikçileri ve kendi çýkarýný korumak adýna "aman abi bu konulara girmeden ben sanatýmý yapayým" diyenleri unutmayacam. En iyi günleriniz bunlar. Bu günler geçecek. Keser döner sap döner o sap da sizin taa... Anlayan anladý.
98 
 Vurgun Sistemi  (mehmet avcý)

toplumda,devlet eliyle teþvik edilen zengin olma hevesi ve hastalýðý kansere dönüþmüþ,tedavisi olmayan bu süreç iyileþme adýna tüm gayri meþruyu mübah kýlmaya baþlamýþtýr.
99 
 Ýþkembe Ýsyaný  (ahmet alpan)

Tavuk ve hayvan derilerini, ilik, sinir, damar gibi ürünlerin içine atýldýðý bir makine icat etmiþler. Biraz da soya kýymasý katkýsýyla – ve allah bilir daha baþka neler konularak – ucuz kýyma üretiyorlar. Bu kýymanýn müþterisi restoran ve büfeler sayýlsa da esas alýcýsý kim biliyor musunuz? Herþey dahil servis veren bazý oteller.
100 
 Üstünde Evet Yazan Kýrmýzý Karton Kutular  (Müþerref ÖZDAÞ)

Yemeklerin kurulan sofralara getirildiði kutulara bakýnýz lütfen. Evet yazýlý ve slogan içeren kutular. Kýrmýzýnýn da ne kadar dikkat çekici ve akýlda kalýcý bir renk olduðunu unutmayýn lütfen ! Bu bir hipnozdur. Bilinçaltýna iþleme metodlarýndan biridir.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Kanun ve Adalet
Aziz Dolu
Deneme > Türkiye
Hýyar
Tayyibe Atay
Deneme > Türkiye
Ankara’ya Övgü
Yûþa Irmak
Deneme > Türkiye
Þerefle Þanla!..
Yûþa Irmak
Deneme > Türkiye
Nerede Kalmýþtýk?
Alp Þahin
Deneme > Türkiye
Vatan Bilinci
Yûþa Irmak
Deneme > Türkiye
Bayram
Ö.Gökhan Ergüven
Deneme > Türkiye

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.