..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçeği arayan bir insan, öncelikle her şeyden gücü yettiğince kuşku duymalıdır. -Descartes
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazarlar ve Şairler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

İblis
Mesut Kuntan
Şiir > Başkaldırı

"İÇİNDEKİ İBLİSE" SAÇMA SAPAN BAKIŞLARLA İZLİYORSA BEDENİNİ KARANLIĞIN TAM ORTASINDAN ÇEKİYORSA ELLERİNİ TUTUNDUKÇA RÜZGARINA SOĞUK GÜLÜŞLERİYLE DANS EDİYOR ÇILDIRMIŞ GİBİ ÇATLAK HANÇERİYLE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEŞLERİNİ İSYAN ETME, İÇİNDEKİ İBLİSE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEŞLERİNİ İSYAN ETME, İÇİNDEKİ İBLİSE ÖYLE BAKMA... HAYAL MEYAL RÜYALARLA GİZLİYORSA BENLİĞİNİ DÖN LANETİN DÖN KIYISINDAN SAVU

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• İzEdebiyat > Deneme > Yazarlar ve Şairler
161 
 Yine Sever misin Beni Anne?  (Fatih Mehmet Mirza)

“Anlayamadım beklide senin bana dokunuşunu Ninnilerine kulak veremedim içten Nur yüzünü geç fark ettim yüreğimde Elinde olsa yine sever misin beni ANNE”
162 
 Çocuk ve Gençlik Kitapları, Tolga Gümüşay ve Günışığı Kitapları Hakkında  (Süreyya Bildik)

Ülkemiz insanının okumadığından bahsetmek, bunu yüzdelere vurmak, gelişmiş Avrupa ülkeleri ve Japonya ile kıyaslamak son yılların moda konularından biri haline geldi. Sanki yirmi, elli veya yüz elli yıl önce bu topraklarda çok okunurmuş da başımıza yeni bir felaket gelmiş gibi. Evet az okuyoruz. Ama sızlanıp durmak yerine bir yerden başlamamız gerekiyor. Başlangıç noktamız da kuşkusuz çocuklarımız ve gençlerimiz olmalıdır.
163 
 "Köpek"liğe Özenmek  (Şevket Başıbüyük)

Edebiyatımızın duayenlerinden Üstat Necip Fazıl Kısakürek bile bu gafletten kendini kurtaramamıştır. Bakın bir şirinde ne der şairlerin sultanı: “Sonsuzluk Kervanı, "peşinizde ben/Üç ayakla seken topal köpeğim!” diyor... Hutbelerimizde bile şiirlerini okuduğumuz şairler sultanı böyle derse…
164 
 Damperli Ödül Furyası ve Saygınlık Cukkalamak  (Zafer Yalçınpınar)

Bundan yedi-sekiz sene önce edebiyat ödülleri üzerine bir yazı yazmaya kalkışsam işim çok daha zor olurdu. Çünkü o zamanlar, bugünkü ödül dağıtım mekanizmaları üzerine biriken kızgınlığımı anlamsız kılabilecek bir içeriğe sahip en azından iki ya da üç “edebiyat ödülü” ve bu ödüllerin seçici kurullarında da yetkinliğine inandığım -en azından yetkinliğinden şüphelenmediğim- iki üç sıkı insan bulunmaktaydı.
165 
 Birkaç Eski Kitap  (Necat Dilaver)

Ne kaldı onca seneden sonra sana?..Sırasız anların yaratıcısı birkaç eski kitap...
166 
 Kaleme Yemin Olsun  (Meryem Rabia Taşbilek)

O yazıcı üç çeşit yazı yazdı; Birini o okudu başkaları değil, Birini o da okudu başkaları da, Birini o da okumadı başkaları da... Şems-i Tebrizî Her zaman aynı akıcılıkta "özümüzden gürlemez" cümleler. Her daim fikirlerimize tahayyül ettiğimiz beceri ve çeviklikle giydiremeyiz kelimeleri. Sözün özü ya biçilen cümelenin gölgesinde asimile olur veyahut kursağımıza düğümlenenleri kaleme alıncaya kadar hararetini, tesirini yitirir... Zira tesirini yitirmeyen, başka hiçbir kelamın gölgesinde kalmayan tek kelam vardır. Özümüzü, kelamamızı görünen veya görünmeyen şekliyle ne denli o ilahi kelamla yoğurusak elimizdeki kalem de o denli kavi ilerler kağıt üzerinde.
167 
 Mamılo"nun Kürekleri  (Şevket Başıbüyük)

“Mamılo’nun Kürekleri” henüz yayınlanmamış ancak yayın aşamasında olan bir kitap. Mamılo’nun Kürekleri henüz yayınlanmamış ama 2004 yılında Malatya Belediyesi tarafında düzenlenen “Malatya” konulu film yarışmasında, senaryosu en iyi ödülüne layık görülen bir eser… Hepsinden önemlisi; Mamılo’nun Kürekleri bir Malatya mozaiği… Mamılo’nun Kürekleri’ni bir oturuşta -az önce- okudum bitirdim ama bir günümü verdiğime değil, yorulduğuma hiç değil çabuk bitirdiğime üzüldüm…
168 
 Kapadokya Şiir Yarışması Almanya ve Kaplıca Ödüllü  (sabit ince)

ŞAİR SABİT İNCE’NİN 40. SANAT YILI KUTLAMASI KAPADOKYA ŞİİR ŞÖLENİ ŞİİR YARIŞMA BAŞVURULARI BAŞLADI YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI (ŞARTNAME) 1. Yarışmada konu serbest olup, Nevşehir Kapadokya ve Türkiye içerikli aşk, sevgi, özlem, vatan, millet konulu şiirler tercih edilebilir. Yasalara, milli ve manevi değerlere aykırı olmayan, Siyasi bir düşünce, ideolojik veya kişilere övgü türündeki şiirler kabul edilmemektedir. 2. Yarışmaya kendinize ait ve en fazla 2 (iki) adet şiirle katılabilirsiniz. 3. Yarışmaya bir başka birine ait şiirle katılım olması, herhangi bir yarışmaya daha önce katılmış ve bir yerde yayınlanmış olması durumun belirlenmesi halinde; bu fiili işleyen yarışmacı derhal yarışma dışı bırakılacak ve ödül kazanmış olsa bile hakkı iptal edilecektir.
169 
 İskender Pala 1  (Oğuz Tokdemir)

yaşayan efsane saygıdeğer üstat iskender pala hakkında
170 
 Mehmed Uzun, Ömür Kısa  (ÖZAY ÜNSAL)

İnternette ne var ne yok diye bilgisayarın başına geçtim. Bir de baktım ki artık Mehmed Uzun yok…
171 
 Heybesinden Şiir Çıktı Gecenin  (Mehmet Şamil BAŞ)

Uykuyla uyanık olma arasında gezinen bir şey olduğu iddiasını taşıyamayacak kadar delişmen bir kimlik taşıyan şiir; bir yalnızlığın, bir aşkın, bir irfan sofrasına oturmanın ya da bir çıkmazda kalmanın kalb çarpıntısı hüviyetinde kendini resmeden şairle k
172 
 "Kafka" Demişler  (Jülide Eda)

Kafka.. tanındı.. yıllarca konuşuldu hakkında. Ya da susuldu.
173 
 Sadece Seninle...  (müge eralp kaya)

sanki birşeyler yarım kaldı...
174 
 Kalabalık Yalnızlık  (Şevket Başıbüyük)

Hem kalabalık yalnızlık, sadece yalnız olmaktan çok daha acı bir yalnızlıktır. Kalabalık yalnızlığın ne demek olduğunu, binlerce kalabalığın içinde kendini yalnız hisseden insanlar ancak anlayabilir bir de şairler…
175 
 Şiir Atı  (ömer akşahan)

Şair, şiir atına binmiş bir jokeydir; nasıl ki, jokey her yarışı kazanmak ister, şair de kaleme aldığı her şiirin bir öncekinden daha mükemmel olmasını ister.
176 
 Malatya Anadolu Kitap Fuarı  (Şevket Başıbüyük)

Standımız yoğun ilgi gördü. İlgi gördü çünkü hem İhsan Süreyya Sırma için hem yeni çıkan ve ilk kez fuarda okuyucuyla buluşan “Saadet Şehri Malatya” adlı kitabım vardı… Zira ben bu şehrin kitabını yazdım, halis muhlis Malatyalılarda da şehrin kitabına sahip çıktılar. (Bu arada kitabın çıktığından haberi olmayanlar; (beyanyayinlari@gmail.com) adresinden bu şehrin destansı kitabına ulaşabilirler.) Kitaba ilk imzayı ilk gün, ilk ziyarette Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan için atmıştım, fuarda son imzayı da fuarın 6. gününde bizleri ziyaret eden Malatya Ak Parti İl Başkanım Sayın Hakan Kahtalı için attım…
177 
 Divan da Pala  (Oğuz Tokdemir)

Divan edebiyatı araştırmalarının yaşayan efsanesi İskender Pala hakkında kısa düşüncelerim.
178 
 Saadet Şehri Malatya  (Şevket Başıbüyük)

Şehirlerin de insanlar gibi bir ruhu vardır, üstelik şehirlerin ruhu insanların ruhundan daha saf, daha temiz, daha narin ve daha derindir. Ahmet Hamdi Tanpınar, unutamadığı ve unutulmasını istemediği şehirler için “Beş Şehir” i yazarak edebiyatımıza şehir kitaplarının önemli örneklerinden birini kazandırdı. Ahmet Hamdi Tanpınar; “Yaşanmış hayat ne unutuluyor ne de büsbütün kayboluyor, ne yapıp yapıp bugünün veyahut dünün terkibine giriyor.” derken ne kadar da doğru söylemiş… İçinde yaşadığı insanlardan güç alan şehirler ölmüyor, lakin insanların unutmamaları, şehirleri öldürüyor maalesef.
179 
 Malatya"ya Yön Veren İnsanlar  (Şevket Başıbüyük)

Malatya; Türkiye’nin fikri yapısına yön veren bir şehir, bizler de Malatya’ya yön veren insanlarız…. Malumunuz olduğu üzre; bu sözün patenti bendedir ama söz bana ait değildir. Hem bu söz bana ait olsaydı bu kadar kendinden bahsettirmez, literatüre geçmezdi… Zira bir sözde anlam kadar sözü söyleyenin kim olduğu da önemlidir. . Toplantıda söylediğim gibi yine söylüyorum; Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan, Malatya’da yaptığı bir konuşmasında; “Malatya; Türkiye’nin fikri yapısına yön veren bir şehir” demişti…
180 
 Bilet Gişesi  (mehmetreşat kaya)

Selam,ben yasak şehirlerde dolaşan,mor salkımlı umutların dilenciisiyim.ama hiç bir umudu,da kendimle boş yere oyalamadım.adım hep kara sayfalarda yer aldı kimi bana mutlu dedi kimi, bana gülüp geçti. kimi,bana deli dedi kimi beni ezdi geçti. ama ben hep yaşamanın kör bir noktasında nefes almaya çalıştı. belki suçtum belki suşluydum. belki bir iğdam ipine muhtaçtım. ama yaşamayı direnmek olarak seçtim. ve tek gönahımsa başkasının gözünden sınıflandırılmak yani hep bir aşağı kitle olark görülmek oysa ben kendimi onların sınıfında zaten görmek istemem çünkü benhahlen ayrımsılığın anlamını öğrenemedim. ve bu yüzden ben hep işçiyim ve bu yüzden onlar hep ayrımcı...

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ruhu Vurgun Yemiş Dalgıçlar
Yûşa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Şairler
Bir Çığlık
Yûşa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Şairler
Âşıklık Edebiyatı
Cahit KILIÇ
Deneme > Yazarlar ve Şairler
Değişimler Işığınız Olsun
Hüseyin İbiş
Deneme > Yazarlar ve Şairler
Dilaver Cebeci
Yûşa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Şairler
"Anlamı Yok Tüm Sözlerin"
Yûşa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Şairler
İlla da Ben… Ben!..
Yûşa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Şairler
Verem Edebiyatı
Yûşa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Şairler
Sevgi - Li Edebiyat
GAYE DİLEK GEZER
Deneme > Yazarlar ve Şairler
Günde 25 Dolar Artı Masraflar
Yûşa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Şairler
Abdülbaki Gölpınarlı
Yûşa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Şairler
Tolstoy’un Karısı
Yûşa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Şairler
Deneme Ustası Evliya Çelebi
Yûşa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Şairler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.