..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Çocuklarýn eðitimi, zaman kazanmak için nasýl zaman yitireceðimizi bilmemiz gereken bir meslektir. -Rousseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Türkiye
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Öpücükler Sana Dudaklarýna
Gülten Aðrýtmýþ
Þiir > Aþk ve Romantizm

Öpücükler sana, Dudaklarýna. Hayal de olsa, Boþ ver aldýrma. Geçer bu günler, Hemen ardýndan Gelir istediðin Yaþanasý yenilikler. Çýlgýnlýk sanma Bu sözcükleri Nedir ki bunlar Þu koca dünyada. Dünya nedir ki Evren varken. Belki de evren Bir minik hücre, Baþka bir bedende. Kimisine doðal gelen Bir baþkasýna anormal. Doðru davranýþý bulmak Bilmece. Bilmeceden kaçmak için Kendi doðallýðýný yaþamak Anlayana sunmak,

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye
121 
 Türkiye ve Enerji  (Levent)

Ha illa diyecekseler “esebilir de esmeyebilir de” ben de diyorum biz niye o zaman nehirlere baraj kuruyoruz, “yaðabilir de yaðmayabilir de”..
122 
 Kod Adý: Ygs (Yenilmiþ Güve/n Sýn/avý)  (Göktu Kara)

Kýzýlderili Geronimo, o güne kadar görülmemiþ bir olay yaþamýþ, kabilesinde. Tek isteði özgür topraklarýnda hür yaþamak olan, bir aðacýn gölgesinde ailesiyle mutlu bir gün geçirmek isteyen Apache Geronimo, kartala benzeyen bir kuþun meydanýn tam ortasýna indiðini, pençelerinde de garip bir nesnenin olduðunu fark eder.
123 
 Ben Nasýl Yýkýlmam? Daðlar Bile Yýkýlýr, Daðlar Bile…  (Emine Piþiren)

Sesli düþüncelerimin freni tutmuyordu. Eþimin gözlerinde ekili korkunun tohumlarý büyümekteydi. Evet, korku kültürü bizim evin içine de girmiþti. Hükümetin amacý bizleri refaha sürüklemek olacakken korkuya sürüklemiþti. Acý daha da büyüdü içimde…Birbiri ardý sýra koþan sözcükler, dudaklarýmdan hýzla dökülmekteydi.
124 
 Sadece Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan Deðil, Aslýnda Hepimiz "Tecritteyiz"!  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Türkiye’nin aydýnlarý, gazetecileri, bilim adamlarý, akademisyenleri, yazarlarý nedenini bilmedikleri “sözde garip suçlardan” yýllardan beri cezaevindeler. Onlar terörist deðil. Hiç kimseyi öldürmediler. Soygun yapmadýlar. Kimseyi gasp etmediler. Sadece düþüncelerini söylediler. Üstelik, haklarýndaki iddianame daha okunmadý bile. Yani, nedenini bilmeden içerde “çürümeye” terk edildiler. Ýddianamenin okunmasýnýn bile çok uzun bir süre alacaðý hesap ediliyor, buna göre yýllar sonra bu insanlarýn suçsuz olduklarý anlaþýlýrsa, ( ki herkes suçsuz olduklarýndan adý gibi emin) kaybedilen yýllar nasýl telafi edilecek? Kim telafi edecek? Kaybedilen zamaný bu insanlara kim geri verecek?
125 
 Bol Keseden Atmak  (Levent)

Seçim sisteminin barajýna da karþýyým. Ne barajý arkadaþým!? Bu ülkenin %1 lik kesimi de hala bu ülkenin vatandaþý.. Nasýl sokmazsýn sen onu meclise? Onun da sesini duyurmaya hakký var.
126 
 Türkiye Bu Mudur?  (Nükhet Everi)

Sabah uyandýðýnda hemen ‘aman bugün borsa ne olacak, hükümet düþer mi, akþama bizim baþbakan halâ baþbakan mý, iþe yetiþebilecek miyim, eve vaktinde dönebilecek miyim, trafik týkanmýþ mýdýr, benzin zam görecek mi bu hafta, maaþým beni ay sonuna kada
127 
 Yeni Türkiye!..  (HAMZA EKÝZ)

Güzel Ülkem ve daha da güzelleþen ülkem....
128 
 Milli Gelirden Aldýðýmýz Pay  (KAMÝL BAKÝ)

Aradaki fark kimlerin cebinde?
129 
 Herkes Kendi Orospusunun Namus Zabýtasý Bu Ülkede  (osman demircan)

Türkiye ahþap bir gökdelen gibi. Bir kibrit çöpüyle ateþe verilse, yangýn büyük olacak ve kimse kimseyi bu yangýndan kurtarmayacak. Ayrýþtýrmalar devam etmekte. Etnik ayrýþtýrmalar, mezhepsel ayrýþtýrmalar, spor ayrýþtýrmalarý, laik anti laik ayrýþtýrmalar devam etmekte. Eskiden adý malum partiden isen, zeki, akýllý, mantýklý ve kültürlü olurdun. Þimdi yeni partiden isen zeki, akýllý ve iyisin.
130 
 Sevda, Sevgi, Aþk ve Sevgili  (Celal Odabaþ)

Oysa ”gözle bakýp gönülle görmek” hayat felsefemdi benim. Gönlüm gözümün her baktýðý þeyde mutlaka bir güzellik görür, mutlu olurdum. Þimdi neden bu sevgisizlik. Hayat dev bir ayna gibi. Bakýyor ve kendimi görüyorum. Heyhat…
131 
 Bu Ülke Kendi Ýnsanýnýn Kötülük Ýþgaliyle Yaþam Savaþý Veriyor  (osman demircan)

Türkler rüþvetle ve haksýz kazançla Kürtler uyuþturucu parasýyla imtihan oluyor. Allah her iki milletin de yar ve yardýmcýsý olsun diyorum baþka bir þey demiyorum. Yoksa her iki milleti de parada kazanmýþ iyilikte kaybetmiþ bir hayat bekliyor. Eðer böyle olursa beni iki milletten de yapma Allah'ým bunu senden istiyorum. Beni iyilikte yarýþanlar zümresinden kýl diye sana yalvarýyorum.
132 
 Hayata Ýsyan Etme  (Büþra Sinem Arslanbaba)

Dayanmakta zorluk çektiðimiz, bazen sabredemeyip isyan bile ettiðimiz hayat aslýnda o kadar zor deðil.Sonuçta hayat iþte.bizim için iþte.insanoðlu çok mu kolay sanki.isyana hakký var sanki.binlerce insaný tanýmaya razýyken insan,bir insana kendini baðlaya biliyorsa bu kadar kendini hayata da baðlaya bilir demektir.hayat bir tane insanlar milyonlarca…
133 
 Affet Bizi Atam  (Alp Þahin)

Türk milleti zekidir,çalýþkandýr demiþtin ya... Yalan çýktý maalesef o Atam. Hala senin gibisi gelmedi, hala sana muhtaç duyuyoruz
134 
 Ýnsanlar Kama Kýlýfýdýr, Eðilmeyince Ýçlerine Almazlar  (osman demircan)

Hani kopya çeken öðrenciler gruplaþarak bir araya gelir ya iþte tüm gruplaþmalarda, örgütlenmelerde, toplanmalarda niyet aynýdýr. Niyet: Biz geçelim de, biz ilerleyelim de, biz yükselelim de gerisi önemli deðil.
135 
 Yeni Bir Nefes...  (Nazlý Usta)

"Homo homini lupus" demiþti. Daha sevgi dolu günler için bu nefes...
136 
 Kentleþmeyle Yokolan Deðerler  (Ahmet Melih Karauðuz)

Deðiþen ve geliþen bir Dünya'nýn içerisinde yaþýyoruz. Özellikle ülkemiz bu deðiþimin görülebileceði ülkelerden. Az önce 'DünyaBizim' adlý internet sitesinde 'TOKÝ Bursa’da ne yapýyor?' baþlýklý yazýyý þöyle bir okudum ve yazar gerçekten çok doðru þeyler söylemiþ ve aklýma bu yazýyý yazma fikrini getiren bir yazý yazmýþ.
137 
 Oy Verme, Dur de  (Levent)

Milletin vekilleri toptan çuvalladý. Milletin aslýnýn duruma el koyma vakti geldi. Siyaset ne yazýk ki kendini arapsaçý bir düðüme hapsetmiþ durumda. Biz vekilleri bizim yerimize iþleri yürütsünler diye Ankara’ya gönderdik lakin onlar ortalýðý duman ettiler.
138 
 "Bu Aymazoðlu, Ne Zaman Uyanacak? Ne Zaman? Ne Zaman? Ne Zaman?"  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Hani onlarla iyi geçinirsem, evimi yakmazlar mantýðý ile bile bile “kundakçýlarý” evine alan “Aymazoðlu”. Bu bir türlü anlamayan, anlamak istemeyen, anlama güçlüðü çeken Aymazoðlu, “kundakçýlara” karþý ne zaman uyanacak? diye bekliyorsunuz, bekliyorsunuz, bekliyorsunuz, sabrýnýzýn sýnýrlarýný zorlayarak bekliyorsunuz ki Aymazoðlu “uyansýn” ama gelin görün ki Aymazoðlunda “týk” yok.
139 
 Hükümet Ýstifa Et!  (Levent Ölçer)

Kimilerinin tuzu kurudur biliyorum. Kim baþa geçerse geçsin birileri hep rahat. Birilerinin iþleri hep týkýrýnda. Onlar rahatýný bozmaz, kendi hayatlarý toz pembe olduðundan sesleri çýkmaz hatta ÞAKÞAK yaparlar.. Sanatçýsýndan iþadamýna hepinize bu sözüm, midem adýnýzý anmayý kaldýrmýyor..
140 
 Daha Ne Kadar Þehit Vermemiz Gerekiyor?  (ESRA BAYKAL ÇETÝNKAYA)

Bir Türk dünyaya bedelse, bunu kanýtlayacak bir lidere ihtiyacým var. Benim yeniden bu topraða, bu ülkenin insanýna inanacak bir rasyonele ihtiyacým var.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Oy Anam Oy
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Türkiye
Pes Yani
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Türkiye
Seviye
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Türkiye
Liderlik
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Bir Baþka Reis
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Dil Meselesi…
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Türkiye
Katilleri Tanýyoruz
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Türkiye
Taþ Kafa
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Olmadý Be Ümit Özdað
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Miyav
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Oylarý Bölmeyin
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Dört Dakika
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Türkiye
Yazýk
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Zaman
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Mesela
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Pazar Yeri Sendromu
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Türkiye

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.