• İzEdebiyat > Eleştiri > Türkiye |
181
|
|
|
|
Yapmayın artık bunu. İnsanları kıyafetlerine göre yargılamayın. Insanlara kıyafetine göre puan vermeyin. Bırakın sadece modacılar kendi arasında bunu yapsın. |
|
182
|
|
|
|
Burada sorulması gereken en önemli soru şudur: Devlet bir özel bankanın zararlarını, iflasını nereye kadar karşılayabilir? Daha doğrusu karşılamalı mıdır? |
|
183
|
|
|
|
Operasyon 8 günde sona erdi. |
|
184
|
|
|
|
Kimse açılımlarını bile doğru dürüst bilmiyor.Çocuklarını ne anlama geldiğini bile bilmediği sınavlara sokmak için sokaklara dökülüyor insanlar.. |
|
185
|
|
|
|
Türkiye bir kez daha seçime gitti... |
|
186
|
|
|
|
Gazeteleri açıyoruz dehşet haberleriyle irkiliyoruz. Vuran, kıran, parçalayan, bunalan ve cinnet geçiren bazen serinkanlılıkla planlanıp işlenen cinayetler. İnsanların hayatlarındaki suç bölümleri. Bu insanlar doğduklarında potansiyel olarak bunu taşıyorlarmıydı? Onları bu yöne iten sebepler nelerdir? Son zamanlarda varlıklı bir ailenin çocuğunun yaptığı vahşetin arkasından her gün yeni bir yorum yapılarak yayınlanıyor. Toplumda dehşetin dozu giderek artıyor. Bu hep böyleydi de gazetelerde sansür uygulandığı için mi bu kadar yansımıyordu acaba. Biz gerçekten böyle bir toplumun için de mi yaşıyoruz.
|
|
187
|
|
|
|
Hadimiz olmayarak dilimiz döndüğünce.... |
|
188
|
|
|
|
anılar. çocukluğumdan bu yana din üzerinden yapılan siyasette bir değişme yok. |
|
189
|
|
|
|
Karşısında muhalefet hedefi olan bir ana muhalefet lüksü kalmamış. Bilakis iktidar hedefi olan ve halkın gündemini yakalamış çetin bir muhalefet vardır...Kısa adı AJC olan Amerikan Yahudi Kongresi, 2004 yılı Ocak ayında New York’taki HSBC binasında düzenlenen törenle Başbakan Recep Bey’e ‘Cesaret Ödülü’ vermişti...Ampulün şifreleri çözüldü. Patladı patlayacak. Yeni güvenlik sistemi göz acaba gelecekteki yüce divan sürecini de görebiliyor mu?
|
|
190
|
|
|
|
’Hani tarih tekerrüden ibaret derler ya Bülent aynen öyle aslında.Atatürk ’de sezmiş bunu zamanında ve söylemiş.Ama okumadığımız için (üzülüyorum gazete okuma oranları çok düşük) sorgulama’da olmuyor.Yani diyprum bir başkasının aklınla kolay olanla yaşayacaksın diyorum.Acı çekmeden hep gülerek hep gülerek...ANI YAŞA... |
|
191
|
|
|
|
Bundan bir süre önce Güney Doğu'da yaşanan feci bir toplu cinayetin akla getirdiği, ülkenin sosyokültürel sorunları hakkındaki düşüncelerimi kısaca dile getirdim. |
|
192
|
|
|
|
KÖRFEZ GAZETESİNDE ÇIKAN YAZILARIMDAN |
|
193
|
|
|
|
2,8milyon insan günde 2 dolardan az bir parayla yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Dünyanın zenginliğinin % 80’i dünya nüfusunun %15’inin elinde.
Dünyada işlemez bir duruma gelen emperyalist politikalar savaşlarla kendini yenilemeye çalışmakta ve bölgesel saldırılara kalan halklar yalnızlaştırılmakta, güya sahip çıkıyor gibi görünenler, durumdan iç politika malzemesi çıkarmakta. Bu günleri halklar niye yaşamak zorunda bırakılıyor? bu güne kadarki politikaların tepkisizleştirdiği insanlar sırasını beklemeye mahkum mu? |
|
194
|
|
|
|
İstanbul; bir ayağı Asya' da, bir ayağı Avrupa' da, tam anlamıyla ne Asyalı ne de Avrupalı bir şehir. İstanbul; doğu ile batı arasında sıkışmış, tam anlamıyla ne doğulu ne de batılı bir şehir. Fakat İstanbul; farklı kültürleri, farklı oranlarda kaynaştıran bir mozaik. İstanbul; gün gibi aşikar, güneş kadar parlak. İstanbul gece gibi gizemli, ay kadar büyülü. Fakat İstanbul ne hayat kadar gerçek, ne masal kadar düşsel. Madem tam anlamıyla bunların hiç biri değil, öyleyse nedir, kimdir İstanbul ?
|
|
195
|
|
|
|
Ülkeninkuzeyinde oynanan muhtemel biroyun |
|
196
|
|
|
|
Bir damla değdi yüzüme, bakışlarımı güvercin rengindeki bulutlara çevirdim. Uyumakta olan gökyüzü kirpiklerini aralamıştı. O da ağlıyordu benim ağladığım gibi… |
|
197
|
|
|
|
Bu konudaki eleştirim İsrail hayranlığından(!) kaynaklanmıyor.
Eleştirim, hesapsızlık sonucu insanların ölmesine, ülke min itibarının zedelenmesine, düne kadar askeri ve ticari anlaşmalarımızın ve işbirliğinin olduğu bir ülke ile, ilişkilerin kopma noktasına gelmesine… Ya da ince hesaplar ile, Türkiye’yi adım adım maceraya sürükle me heveslilerine...
|
|
198
|
|
|
|
Lütfen biri söyleyebilir mi? Hangi grup insan "modern kent" kavramının içini dolduruyor. Yüksek gelir grubu mu? Rant sahibi mübarek insanlar mı? Ayın sonun ite-kaka getiren orta halli vatandaş mı? Kim bu modern kentli sözde yirmi birinci yüzyıl insanı? Belki bu bir masal??
|
|
199
|
|
200
|
|
|
|
DİKKAT / Türk bayrağı ile ceza alacaksınız/ aman tedbirli olun ve hemen başlayın Türk bayraklarını araçlarınızdan sökmeye.....
|
|