..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
"Yumuşak olma ezilirsin, sert olma kırılırsın." -Victor Hugo
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Türkiye
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Şeytan...
Erkan baykal
Şiir > Aşk ve Romantizm

Ruhum akıyor, Tipiye tutulmuş gibi sana, Savuruyor her yana, Tanrının bana verdiği sana, Ruhum akıyor! Gözlerinden düşüyorum! Ellerinle yakala beni, Götür dudaklarına, Ruhuna iç! Gör içimdeki cehennemi, Şeytandaki ateşten fazla, Ruhum sana yanıyor!

[DEVAMI]

Arama Motoru

• İzEdebiyat > Eleştiri > Türkiye
161 
 Türkiye Avrupa Birliğine Giremez  (Mehmet Sinan Gür)

Türkiye yalnız Türkiyelilerin olsaydı...
162 
 Dershaneme Dokunma!  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bu konudaki son sözü gene Oruç Baba’ya bırakalım. Oruç Baba Der ki:“Ortada bir hasta ve bir de acemi doktor var. Hasta: Eğitim Sistemi, Acemi Doktor: Dershanecilik. İktidar, hastayı tedavi edip iyileştirmeye çalışacağına acemi doktoru öldürerek sorunu çözebileceğini zannediyor!”
163 
 Neden Deniz Baykal Olmasın? Neden Olsun Ki?  (Levent)

Geçen akşam bir CHP’li ve ÖDP lideri Ufuk Uras, Fatih Altaylı’nın programında SOL’u konuşuyordu. Arasıra zaplarken gidip geldim.. Kusura bakmasın CHP’li konuğun adını hatırlayamıyorum.
164 
 Öğretmen Öğretir Direnişi de  (Mustafa Yener)

Bu gün 24 Kasım öğretmenler günü. Öğretmenler meydanlarda biber gazı yutup, polis copu yiyerek, zıvanadan çıkmış bir düzene karşı direniyor.
165 
 Çuvalı Çıkartmak...  (Mehmet SALİH)

Çuval Olayı , (İngilizce'de The Hood Event), 4 Temmuz 2003 günü Kuzey Irak'ın Süleymaniye kentinde bir binbaşı komutasında karargâh kurmuş bulunan 11 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubunun ve Türkmen mihmandarlarının Irak'taki işgal kuvvetlerinin bir parçası olan Amerikan 173. Hava İndirme Tugayı'na bağlı askerlerce ve yanlarında peşmergelerin de bulunduğu bir ortamda, sürpriz bir baskın sonucu derdest edilmeleri ve başlarına çuval (kukuleta) geçirilmek suretiyle götürülüp 60 saat süresince alıkonularak sorguya çekilmeleri hadisesini tanımlamak için kullanılan terimdir.
166 
 "Ben de "Kürt" Olmak İstiyorum"  (Bilgehan Buğra)

167 
 Ne Demezsin... !  (Muna Genç)

Keşke sadece sorun bir kaç seneden ibaret olsa... Ama değil. Sorun; dedelerimiz bize umutla baktıktan sonra değişmeye başladı. Lütfen... Siz oturun önce...
168 
 El Cevap  (Elvan Çolakoğlu)

Kişileri konuşmaktan usandık. Bunun küçük beyinlilerin işi olduğu dikte edildi ya yıllardır. İmtina ettik o yüzden. Olayları sorgulayalım, fikirler düzeyinde tartışalım istedik. Ama ne düşünce ,ne vaka, ne bilimin ışığı, ne belge, ne aklıselim aydınlatamadı onları. Şahsa ait sığ denizlerde onlar gibi olduk, çırpındık.
169 
 Hayatı Kaçırmak  (Seval Deniz Karahaliloğlu)

Bir de şu çılgın yaşlı amcamız. (Ah, şu Çılgın Türkler yok mu? İnsanın karşısına ne zaman çıkacaklar hiç belli olmuyor) Kendince mücadeleye başlayan bacakları titrek bir amca. Yaaa amca senin ne işin var burada? Git evine. Sıcacık sobanın başına. Üşüme bu ayazda. Ne işin var? Sen mi kurtaracaksın ülkeyi tek başına? demek geliyor insanın içinden. Ama olmuyor. Bir şeyler var şu bacakları titrek amcada. Soğuktan mı yaşlılıktan mı bilinmez titriyor ama “dik de duruyor”. “Bu dik duruş”, hepimize inat. Sana, bana, ona, ötekine, size, onlara, benim gibi hiçbir özrü olmadığı halde mitingi atlayanlara. Ve evinde sıcacık sobasının başında, poposunu büyütenlere inat “‘dimdik” duruyor. Pek garip.
170 
 Ne Mutlu Size Sayın Paşam...  (İmdat Özcan)

Abesle iştigal diye bu yapılana derler...Memleket can evinden vurulurken dağlarda söz sahibi olması gereken adamlar sıcak yataklarında yatarken...Tam bağımsız son Türk Devletinin kurucusunu bröveden kaldırma derdine düşmüşler...Olmadı Sayın PAŞAM...
171 
 "Çağdaş İzmir Kimliği" Türkiye"nin Gururudur...  (Emine Pişiren)

İzmir’deki Halkın bu şiddetli tepkisi tıpkı Denizli Horozunun arkasına sürdüğü zeytinyağı tesiridir.
172 
 Bu Ülkede İnsanlar Medeni midir  (osman demircan)

Bu ülkede insanlar medeni midir? Evet, medeniyetin tarlasında otlanacak kadar medenidir. Bu ülkede kimsenin zekasına ve aklına güvenip de sakın kafanı kurcalayan bir konuyu açma. Ya soluğu savcılıkta alırsın ya da kovulursun. Bu ülkede insanlarla konuşabileceğin en zekice konular ineklerin süt verimidir.
173 
 Leyla Gencer'in Cenazesi  (Ali Erasoğlu)

Leyla Gencer'in cenazesine karşı iktidarın ve ona yakın çevrelerin tepkileri hakkında düşünceler...
174 
 Açılımın İkramiyeleri  (Mustafa Şakarcan)

Gel vatandaş ! Açılımın iyisi burada ! Bol ikramiyeli açılımlar ! Koş vatandaş koş ! Yetişen alıyor !
175 
 Ab Yeryüzü Cenneti mi  (Türk Şad Köktürk)

Türklük nerede bulunacak? Verheugen'in sahte yeryüzü cennetinde mi, yoksa Mustafa Kemal Atatürk'le muasır medeniyetler seviyesinin üzerinde mi?
176 
 Siyaset Değil Rezalet  (Levent)

..“hakkınızda böyle bir iddia var, dosyalar bekliyor. Adalet önünde kendinizi temize çıkartmak için dokunulmazlığınızn kaldırılmasına ne diyeceksiniz?” diyorsun. Adam sana “yüce meclis bunu uygun görürse boynum kıldan ince” diyor. Yahu iyi de, o YÜCE MECLİS sensin, ..
177 
 Başörtüsü Sorun (M) U?  (Fatih Barış)

Türkiye de Toplumsal Sorun Haline Getirilmeye Çalışılan Bir Parça Bez ve Binlerce Mağdur!
178 
 Sorgulandın Ülkem (Bülent Yalçınkaya)  (CUMARTESI)

’Ben şunu düşünüyorum Bülent bunlar bir kaos ortamı yaratmak istiyorlar.Ve tamda diyor_söze ben devam ediyorum ’amerikanın istediğini yapıyorlar.Bir kaos yaratıp ülkeyi bölmek.
179 
 Bu Millet Sevilmeyi Hakediyor  (Levent Ölçer)

Bugün sevgi doluyum. Sevgi içimden taşıp fışkırıyor. Sevecek insan arıyorum!
180 
 Zıvanadan Çıkmış Dünyanın Çivisi  (Hakan Erkaya)

Ben dilenci,sulh dileyen yaradandan. Ben kelebek,yapraklar üzerinde dolanan. Ben camı kırık gözlük,çerçevesi tahtadan. Ben boş bir kovan,hala barut kokan...

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18  Sonraki Sayfa

son eklenenler
Terör ve Çiçek
Aysel AKSÜMER
Eleştiri > Türkiye
Oy Anam Oy
Tayyibe Atay
Eleştiri > Türkiye
Pes Yani
Tayyibe Atay
Eleştiri > Türkiye
Seviye
Yûşa Irmak
Eleştiri > Türkiye
Liderlik
Alp Şahin
Eleştiri > Türkiye
Bir Başka Reis
Alp Şahin
Eleştiri > Türkiye
Dil Meselesi…
Cahit KILIÇ
Eleştiri > Türkiye
Katilleri Tanıyoruz
Yûşa Irmak
Eleştiri > Türkiye
Taş Kafa
Alp Şahin
Eleştiri > Türkiye
Olmadı Be Ümit Özdağ
Alp Şahin
Eleştiri > Türkiye
Miyav
Alp Şahin
Eleştiri > Türkiye
Oyları Bölmeyin
Alp Şahin
Eleştiri > Türkiye
Dört Dakika
Tayyibe Atay
Eleştiri > Türkiye
Yazık
Alp Şahin
Eleştiri > Türkiye
Zaman
Alp Şahin
Eleştiri > Türkiye

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.