• İzEdebiyat > Eleştiri > Türkiye |
161
|
|
|
|
Türkiye yalnız Türkiyelilerin olsaydı... |
|
162
|
|
|
|
Bu konudaki son sözü gene Oruç Baba’ya bırakalım. Oruç Baba Der ki:“Ortada bir hasta ve bir de acemi doktor var. Hasta: Eğitim Sistemi, Acemi Doktor: Dershanecilik. İktidar, hastayı tedavi edip iyileştirmeye çalışacağına acemi doktoru öldürerek sorunu çözebileceğini zannediyor!” |
|
163
|
|
|
|
Geçen akşam bir CHP’li ve ÖDP lideri Ufuk Uras, Fatih Altaylı’nın programında SOL’u konuşuyordu. Arasıra zaplarken gidip geldim.. Kusura bakmasın CHP’li konuğun adını hatırlayamıyorum. |
|
164
|
|
|
|
Bu gün 24 Kasım öğretmenler günü. Öğretmenler meydanlarda biber gazı yutup, polis copu yiyerek, zıvanadan çıkmış bir düzene karşı direniyor. |
|
165
|
|
|
|
Çuval Olayı , (İngilizce'de The Hood Event), 4 Temmuz 2003 günü Kuzey Irak'ın Süleymaniye kentinde bir binbaşı komutasında karargâh kurmuş bulunan 11 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubunun ve Türkmen mihmandarlarının Irak'taki işgal kuvvetlerinin bir parçası olan Amerikan 173. Hava İndirme Tugayı'na bağlı askerlerce ve yanlarında peşmergelerin de bulunduğu bir ortamda, sürpriz bir baskın sonucu derdest edilmeleri ve başlarına çuval (kukuleta) geçirilmek suretiyle götürülüp 60 saat süresince alıkonularak sorguya çekilmeleri hadisesini tanımlamak için kullanılan terimdir.
|
|
166
|
|
167
|
|
|
|
Keşke sadece sorun bir kaç seneden ibaret olsa...
Ama değil. Sorun; dedelerimiz bize umutla baktıktan sonra değişmeye başladı. Lütfen... Siz oturun önce... |
|
168
|
|
|
|
Kişileri konuşmaktan usandık. Bunun küçük beyinlilerin işi olduğu dikte edildi ya yıllardır. İmtina ettik o yüzden. Olayları sorgulayalım, fikirler düzeyinde tartışalım istedik. Ama ne düşünce ,ne vaka, ne bilimin ışığı, ne belge, ne aklıselim aydınlatamadı onları. Şahsa ait sığ denizlerde onlar gibi olduk, çırpındık.
|
|
169
|
|
|
|
Bir de şu çılgın yaşlı amcamız. (Ah, şu Çılgın Türkler yok mu? İnsanın karşısına ne zaman çıkacaklar hiç belli olmuyor) Kendince mücadeleye başlayan bacakları titrek bir amca. Yaaa amca senin ne işin var burada? Git evine. Sıcacık sobanın başına. Üşüme bu ayazda. Ne işin var? Sen mi kurtaracaksın ülkeyi tek başına? demek geliyor insanın içinden. Ama olmuyor. Bir şeyler var şu bacakları titrek amcada. Soğuktan mı yaşlılıktan mı bilinmez titriyor ama “dik de duruyor”. “Bu dik duruş”, hepimize inat. Sana, bana, ona, ötekine, size, onlara, benim gibi hiçbir özrü olmadığı halde mitingi atlayanlara. Ve evinde sıcacık sobasının başında, poposunu büyütenlere inat “‘dimdik” duruyor. Pek garip.
|
|
170
|
|
|
|
Abesle iştigal diye bu yapılana derler...Memleket can evinden vurulurken dağlarda söz sahibi olması gereken adamlar sıcak yataklarında yatarken...Tam bağımsız son Türk Devletinin kurucusunu bröveden kaldırma derdine düşmüşler...Olmadı Sayın PAŞAM... |
|
171
|
|
|
|
İzmir’deki Halkın bu şiddetli tepkisi tıpkı Denizli Horozunun arkasına sürdüğü zeytinyağı tesiridir. |
|
172
|
|
|
|
Bu ülkede insanlar medeni midir? Evet, medeniyetin tarlasında otlanacak kadar medenidir. Bu ülkede kimsenin zekasına ve aklına güvenip de sakın kafanı kurcalayan bir konuyu açma. Ya soluğu savcılıkta alırsın ya da kovulursun. Bu ülkede insanlarla konuşabileceğin en zekice konular ineklerin süt verimidir. |
|
173
|
|
|
|
Leyla Gencer'in cenazesine karşı iktidarın ve ona yakın çevrelerin tepkileri hakkında düşünceler... |
|
174
|
|
|
|
Gel vatandaş ! Açılımın iyisi burada ! Bol ikramiyeli açılımlar ! Koş vatandaş koş ! Yetişen alıyor !
|
|
175
|
|
|
|
Türklük nerede bulunacak? Verheugen'in sahte yeryüzü cennetinde mi, yoksa Mustafa Kemal Atatürk'le muasır medeniyetler seviyesinin üzerinde mi? |
|
176
|
|
|
|
..“hakkınızda böyle bir iddia var, dosyalar bekliyor. Adalet önünde kendinizi temize çıkartmak için dokunulmazlığınızn kaldırılmasına ne diyeceksiniz?” diyorsun. Adam sana “yüce meclis bunu uygun görürse boynum kıldan ince” diyor. Yahu iyi de, o YÜCE MECLİS sensin, .. |
|
177
|
|
|
|
Türkiye de Toplumsal Sorun Haline Getirilmeye Çalışılan Bir Parça Bez ve Binlerce Mağdur! |
|
178
|
|
|
|
’Ben şunu düşünüyorum Bülent bunlar bir kaos ortamı yaratmak istiyorlar.Ve tamda diyor_söze ben devam ediyorum ’amerikanın istediğini yapıyorlar.Bir kaos yaratıp ülkeyi bölmek. |
|
179
|
|
|
|
Bugün sevgi doluyum. Sevgi içimden taşıp fışkırıyor. Sevecek insan arıyorum! |
|
180
|
|
|
|
Ben dilenci,sulh dileyen yaradandan.
Ben kelebek,yapraklar üzerinde dolanan.
Ben camı kırık gözlük,çerçevesi tahtadan.
Ben boş bir kovan,hala barut kokan...
|
|