• İzEdebiyat > Eleştiri > Türkiye |
281
|
|
|
|
Bu ülkeyi bölmek için PKK'ya ya da dış güçlere ihtiyacımız olduğuna inanmıyorum çünkü siyasetçilerimiz bu bölme işini gayet iyi götürüyor.
|
|
282
|
|
|
|
Dost ve müttefikimize göre Türkiye sınırları KABUL EDİLEMEZ. |
|
283
|
|
|
|
İzmir’den..
Osmaniye’den…
Beyşehir’den…
Şehitlerine rahmet okuyor,hain teröre lanetler
yağdırıyor.
|
|
284
|
|
|
|
Avrupa Birliği’nin temsil ettiği ve savunduğu değerlerin bir çoğunu samimiyetle benimseyen bir insanım. Avrupa Birliği ideallerinin büyük bir kısmı benim de ideallerim. Ancak bu benimseme ve kesişen idealler benim kendi, Avrupa ve dünya gerçeklerini |
|
285
|
|
|
|
Asın beni meydanlarda. Güvercinler kaldırsın cenazemi. Sadece çocuklar okusun bana dua. Çocuklardan birinin adı Hasan, diğerinin adı Hüseyin olsun. Kanım Kerbela şehitlerinin gözyaşları gibi aksın. Bu ülkede yaşamaktan hiç gurur duymayacak mıyım? Bari ölümüm ülkemin yüreksizliğne aksın. Neden memleketimde bir eğitim müdürü kürsüye çıkıp, masadaki baklavalara bakarak ben baklavanın tadını görünce anlarım der. |
|
286
|
|
|
|
Yıl 1923 aylardan ekim ve günlerden 29.. bir sabah uyanıyoruz ve bağımsızlığımız elimizde.. Artık daha özgür ve huzurluyuz.. |
|
287
|
|
|
|
Herkesin birşeyler söylediği ortamlarda,bazen insanlar kimin doğru kimin yanlış söylediği konusunda şüpheye düşebilirler.Doğru gerçekte bir tanedir.Ama polemik içindeki taraflardan haksız olanı bile savının içinde bir sürü doğruyu kulllanarak,kendi gibi d |
|
288
|
|
|
|
Türkiye bir sıçrama noktasındadır. Bu belki hiç ummadıkları anda , Türkiye adına herşeyin bittiğini düşündükleri anda gelişecektir belkide hiç beklemedikleri bir anda ama bu mutlaka gelişecektir ve Bir Türk'ün (ya da Türklerin ) Dünyaya Bedel Olduğu Tarih |
|
289
|
|
|
|
Türkiye'nin gündemini bir süre tutan iki film, Geceyarısı Ekspresi ve Salkım Hanımın Taneleriyle birlikte Türkiye'ye bir bakış. |
|
290
|
|
291
|
|
|
|
*ABD-ÇİN Savaşında sona yaklaşılıyor…Her iki taraftan toplam 500 milyon ölü olduğu açıklandı. Rus kaynakları ise rakamın çok daha yüksek olabileceğinde ısrarlı.
*Rusya ve Türkiye devlet başkanları ABD ve Çin ‘in yeni sınırlarını görüşmek için bir araya geldi.
|
|
292
|
|
|
|
Kapitalizm, Afrika’nın doğal kaynaklarını nasıl ele geçirdi?
Bu sorunun cevabını Kenya bağımsızlık mücadelesi önderi ve Kenya'nın ilk Cumhurbaşkanı olan Jomo Kenyatta’dan (1894-1978) dinleyelim: "Batılılar geldiklerinde onların elinde İncil, bizim elimizde ise topraklarımız vardı. Bize gözlerimizi kapatıp dua etmeyi öğrettiler. Gözlerimizi açtığımızda baktık ki İncil bizim elimizdeydi, topraklarımız ise beyazların olmuştu.''
Aynı yöntemi bize de uygulamaya kalktılar |
|
293
|
|
|
|
Parayı vurup köşeyi dönmenin ahlaksal, bilgisel, emeksel hiçbir karşılığının olmadığı; öğrenmenin, kendini geliştirmenin, emekle, iyi niyetle çabalamanın gerizekalılık algılandığı. Tatlı dilin, güler yüzün, anlayışlı olmanın ibnelik; öküzlüğün, kabalığın, iş bitiricilik adına süzme orospuçocuğu gibi davranmanın delikanlılık sayıldığı. İçtenliğin, kalptenliğin, dürüstlüğün mallık; çakallığın, binbir katakulli çevirmenin, kendi çıkarları adına şerefsizce uyanıklık yapmanın "yılların deneyimi" olarak algılandığı iğrenç bir kaybolmuşluk bataklığında hepimiz debeleniyoruz.. |
|
294
|
|
|
|
17 Mart 2005 tarihli gazetelerde, uluslararası bir kuruluşun 'küresek saydamlık raporunda', ülkeler arasında yolsuzlukları algılama konusunda yapılmış bir sınıflandırmanın sonuçları ile |
|
295
|
|
|
|
Dün Irak’ın Dış İşleri bakanı,’’ Şu anda Irak kuvvetleri ve ABD kuvvetlerinin PKK’ a savaş açacak bir pozisyonu yoktur.’’,demiş. Buna da Irak’ta ki iç savaş riskini engel göstermiş.
|
|
296
|
|
|
|
Sermayenin yeşili olur mu? Daha doğrusu sermayenin rengi hangi renk?
Yeşil mi?
Kırmızı mı?
Yoksa kapkara mı?! |
|
297
|
|
|
|
Bu ülkede insana yatırım yapılmalı. İnsanı ihmal edersen insanlığından olursun. Bu ülkede kelimeler ölür, gazeteler yazar, yazarlar konuşur. Bu ülkede gülüşler ölür; alay edenler, kahkaha atanlar TV'de şov yapar. Susun. Bari hıçkırıklarımızı bize bırakın. Anamızı ağlattığınız yetmez mi? Millet |
|
298
|
|
|
|
Kürt eleman meselesi.!
Bana bakın Kürt biraderler.!?
Yıllardır Kürtçe Kürtçe diye yaygaranızdan geçilmedi.
Şimdi de öğrenmeye yanaşmıyosunuz.
Ne lan bu.!?
Hiç değil se kendi dilinizi kendiniz bari ciddiye alın be.!
|
|
299
|
|
|
|
Herkes tutturmuş, “Türkiye nasıl kurtulur?” diye soruyor. Yahu bu konuda doğru soru nedir, önce ona bakalım. |
|
300
|
|
|
|
Korkmamız gereken şey siyasete şiddetin bulaşması ya da insanların kötü yönetimler karşısında umutsuz ve umursamaz olmasıdır-tepkisiz kalmasıdır. |
|