• İzEdebiyat > Eleştiri > Türkiye |
141
|
|
|
|
Bir Türk dünyaya bedelse, bunu kanıtlayacak bir lidere ihtiyacım var. Benim yeniden bu toprağa, bu ülkenin insanına inanacak bir rasyonele ihtiyacım var.
|
|
142
|
|
|
|
Değişen ve gelişen bir Dünya'nın içerisinde yaşıyoruz. Özellikle ülkemiz bu değişimin görülebileceği ülkelerden. Az önce 'DünyaBizim' adlı internet sitesinde 'TOKİ Bursa’da ne yapıyor?' başlıklı yazıyı şöyle bir okudum ve yazar gerçekten çok doğru şeyler söylemiş ve aklıma bu yazıyı yazma fikrini getiren bir yazı yazmış. |
|
143
|
|
|
|
Kime oy vereceğim. Beni temsil eden kimse yok. Siyaset bir gelir kapısı olmuş. Benimse böyle bir derdim yok. Sağda gülyabani herifler. Rüyalarıma girerler. Hepsinin altında mübarek ekmek kırıntıları. Yemekten neredeyse çeneleri düşecek. |
|
144
|
|
|
|
Akıllarda, sirenlerini yakmış çok sayıda polis aracının ortasındaki ‘’azılı bir suçlu gibi’’, Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen kamyon kalıyor. Olay da ‘’gö
revini yapmış olmanın huzuru ile!’’ gündemden çıkıyor.
|
|
145
|
|
|
|
Türk milleti! Yunus Emre'ye, Mevlana'ya, Mahzuni Şerif'e, Aşık Veysel'e, Mimar Sinan'a vs. sımsıkı sarılmalıdır. Onlar sizlerin gerçek pastalarınızdır. O pastaya yamatılmış, puding niyetine Elif Şafak'a, Orhan Pamuk'a, İskender Pala'ya, Bedri Baykam'a vs. el bile sürmemelidir. Onlar anca karın ağrısı yapar. Günümüzde aşk mide bulandırır hale gelmişse; Yusuf ile Züleyha, Mevlana ile Şems ve Leyla ile Mecnun'un ya da çağdaş sofralarda kadehler birbirine çarpıştırılırken, insanları da birbirine çarpıştıranların yazdıkları hindi etine batırılmış çatal ve bıçak aşklarının habire bizlere servis ettirilerek aşk diye yedirilmeye çalışınılmasındandır. |
|
146
|
|
|
|
Yeni nesile eski usülde hatıra.. |
|
147
|
|
|
|
Bugünün CHP’sini anlamak/anlatmak için..... |
|
148
|
|
|
|
Misal Hrant Dink’in katili gencin ortaokul mezunu olduğu için “bu işlerden anlamayanlar” kategorisine dahil etmek aptallıktır. Çünkü katil Ogün Samast devletin İlkokulunda aldığı bu “tarih” dersinin temelinin üstüne yıllarca... |
|
149
|
|
|
|
Türkiye'nin en temel sorunu olduğuna inandığım feodal yapı ve bu konudaki duyarsızlığa vurgu yapmak istedim. |
|
150
|
|
|
|
Artık inandığım bir şey var; Taksim'dekiler bu ülkeyi yönetemezler. Onlarda o alt yapıyı, zekayı, uygarlığı bulamazsınız. Onların terk derdi, rakı ve şarap... Onları sadece içki fabrikasına müdür yapabilirsiniz. O alt yapıya sahipler. Aslında Taksim'de rakı fabrikası kurulmalı. Etrafına da çam dikilmeli. Noeli de rahat kutlarlar. Ben olsam öyle yaparım. Ayrıca o savaşanların derdi ülke değil; şarap ve rakıdır. Her şehirde bir rakı fabrikası açılsa, bu insanlar da o fabrikaları yönetse iyi olur. Bunlar ülke yönetemezler. |
|
151
|
|
|
|
Usandığım için yazıyorum. Bir yerlere gönderme yapma veya birilerinden bir şey bekleme gibi bir durum söz konusu değil. Finalimi şimdiden belirtiyorum sonra olay çıkmasın. |
|
152
|
|
|
|
Bu bir komplo olduğunu düşünüyor ve Türk insanının en güvendiği ve sevgi ile bağrına bastığı “BİR ASKERİMİZ VAR, BAŞKA GÜVENECEK DAL MI KALDI?” sözlerimizi hala söylemekteyiz.
Çünkü güveniyoruz. |
|
153
|
|
|
|
- Oğlum, Hüseyin dayını Şıpka’da, babanı Dimetoka’da, kardeşleri Çanakkale’de yatıyorlar! Sen benim son yongamsın! Minarelerden ezan sesi kesilecekse, caminin kandilleri körlenecekse sütlerim haram olsun. Öl de köye dönme. Yolun Şıpka’ya uğrarsa, dayının ruhuna Fatiha okumayı unutma. Haydi Oğul! Allah yolunu açık etsin.
|
|
154
|
|
|
|
Özür diliyorum,ama Türkiye'yi bu duruma düşürenleri de asla affetmemelerini istiyorum. |
|
155
|
|
|
|
"...Ben şimdi Türk halkına soruyorum. Balyoz ve diğer isimli sahte davalarda yargılanan, özgürlükleri ve gelecekleri iftira ve yalanlarla çalınan şerefli askerlere, denizcilere, havacılara ve vatanseverlere nasıl kıydınız? " |
|
156
|
|
|
|
Siyasette de renkler önemli.. Renkler etkili.. Mesela ben siyasetçilerin rengini bilmek isterim.. Benim siyasetçim bayrak kırmızısı ve ay yıldız beyazı olmalı.. Rengi benim ülkem olmalı.. |
|
157
|
|
|
|
Sen belki benim bu sessiz çığlığımı duymuyorsun ama ben seni sessizce terk ediyorum.
Cem Akkılıç
http://cakkilic.blogspot.com/ |
|
158
|
|
159
|
|
160
|
|
|
|
Kitlelerce aptal bir tapınma güdüsüyle göklere çıkarılan bir türkücü, sahne aldığı bir gecede, havaya silah atılması sonucu:''Kadının olduğu yerde silah atılır mı, sizinkadından ne farkınız var o zaman pzvnklr?'' diyerek kadını aşağılayıp, güya hesap sord |
|