• İzEdebiyat > Eleştiri > Türkiye |
241
|
|
|
|
ölürdüm de inanmazdım ama; "olmaz olmaz deme olmaz olmaz" denir ya olmaz oldu gerçekten. |
|
242
|
|
|
|
Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak...
Dimi? Sönmez!!
Bakalım sönmüş mü?; |
|
243
|
|
|
|
Siz sağlık güvencesinin anayasal bir hak olduğunu düşünenlerdenmisiniz?
Yoksa siz, 'Hiç işim düşmez,parayı verir dışarıda tedavi olurum!' diyenlerdenmisiniz? |
|
244
|
|
|
|
İnsanlar pis bir oyunun içindeler farkında değiller. Sizler sürekli cumhuriyet yıkılacak derseniz ülke bölünecek derseniz Türk halkının refleksini ortadan kaldırırsınız. Çünkü çok söylenen söz sıradanlaşır ve insanlar o söze artık tepki vermez olurlar. Bu oyuna gelmeyin. |
|
245
|
|
|
|
Kanımca ana kriter yurtseverliktir. |
|
246
|
|
|
|
Bırakalım önyargılı parti ve ideoloji propagandalarını da, değiştirilecek maddeleri okuyalım, öğrenelim. Ona göre evet mi hayır mı diyeceğiz karar verelim. Parti liderleri istedi diye karar vermeyelim. |
|
247
|
|
|
|
Hindistan'da sığırlar sokaklarda dolaşır. Kutsal oldukları için kimse onlara dokunmaz. Türkiye'de de insanlar kural bilmeden, düzen tanımadan sokaklarda dolaşır. Biz de onlara kimse dokunmaz. Bizim ülkemizde de insanlar kutsaldır. Şehirlerimiz solunum yetmezliği çeken hastalar gibi. Nefes aldırmazlar insanlara. Şehirler, şehirlerimiz ne açık hava müzesidir ne de açık hava tiyatrosu. |
|
248
|
|
|
|
Trafikte araç kullanırken, saldırgan bir psikopat sürücüyle karşı karşıya gelmek istermisiniz?İstemediğinizden eminim.
Uygar toplumlar tedbirini önceden alır! Bu nedenle,
bu konuda birşeyler yapılmalıdır.. |
|
249
|
|
|
|
Ellerin uzaya çıkıp Ay’a ayak basmasının üzerinden yılların geçtiği, Japonların parmak telefon icat ettiği, bilgisayarlardaki gelişmelerin birkaç yıl önce hayal bile edemeyeceğimiz bir seviyeye ulaştığı, |
|
250
|
|
|
|
Bütün başarısızlıklarınıza ve bozgunlarınıza umut katıp direneceksiniz. Kolay olmayacak, pek çok defa teslim olma noktasına geleceksiniz, yorulacaksınız, inancınız sarsılacak, umutsuzluğun nefesini ensenizde yaklaşırken duyacaksınız.. Kolay olmayacağını garanti ediyorum. Asla kolay olmaz.
|
|
251
|
|
|
|
Toplayın aklınıza başınıza artık , gemi limandan ayrılmadan önce binmek gerekir.Yüzerek yetişmeye çalışmak değil. |
|
252
|
|
|
|
Türkiye-ABD ve Irak sorunu üzerine |
|
253
|
|
|
|
İki buffalo bir aslan yapmaz. Bu yüzden eşitlik yoktur. Orantısız güç kimdeyse, en çok eşit olan odur. Sayıca fazlalık demokrasilerde işe yarayabilir; fakat otun bol olduğu bir yerde buffalo başbakan olsa bile, aslan payını yine sermaye sahipleri yer. Yıllardır tonlarca fıntığı satarak uçak tekerleği alan bu ülke, maalesef sığır gibi çalışmaktan kurtulamamıştır. |
|
254
|
|
|
|
Hepiniz bir gün hepimizi anlayacaksınız... |
|
255
|
|
|
|
japonya...türkiye... bazen benzer... çoğunlukla farklı iki memleket... |
|
256
|
|
|
|
Türkiye'yi sadece Etiler'den,Nişantaşılardan ibaret görmemek lazım.
Fatih'i var,Beyoğlu'su var Türkiye'nin.
Tepenirken Beyoğlu'su inleyen Karacaahmet'i var.
|
|
257
|
|
|
|
Kurtlar uluyarak şarkı söylerken kuzular korkarak dua eder. Zalimin eğlencesini dua ederek değil; onu kudurtarak bozabilirsin. Zalim neyle kudurur? Hiç şüphesiz ki onu çıldırtırcasına kıskandırarak. Avrupa ve Amerika zalimdir; ama neyimizi kıskansınlar ki? Neyimizle çılgına dönsünler ki? Garibin açlığı kıskanılmaz, cahilin bilgisizliği, aptalın budalalığı kıskanılmaz. Nasıl Türkler Kürtleri kıskanmıyorsa, kıskançlığından kudurmuyorsa, Avrupa da bizim karşımızda çılgına dönmüyor. Kıskandırmıyorsan bir medeniyet kuramazsın. Kıskandırmıyorsan ya bir medeniyet olamazsın ya da medeniyet sofrasında yemek olursun. |
|
258
|
|
|
|
Anayasa’nın 42. Maddesinin 5.paragrafında:”İlköğretim, kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunludur ve Devlet okullarında parasızdır.”hükmü yer alır. |
|
259
|
|
|
|
Birazdan sağlık ocağına gideceğim. İşim Allah'a kaldığı için üç Ayetel Kürsi mi okusam. Ne doktora güveniyorum, ne sağlık sistemine. Acaba diyorum iki rekat namaz da mı kılsam. Zaten doktorla ya papaz olacağım ya da suphanallah... Hristiyanlığı da mı öğrensem. Papaz olursak lazım olur veya haç mı götürsem. Uf Allah'ım uf. Nedir vatandaşa bu zulüm. |
|
260
|
|
|
|
"The only thing necessary for evil to flourish is for good men to do nothing."
Edmund Burke (The Rise of the Evil)
|
|