..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilim þaþkýnlýkla baþlar. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Günlük Olaylar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Genç Kýzlarýn Ýç Dünyasý ve Dýþardakiler
Ýsa Kantarcý
Öykü > Aþk ve Romantizm

BÝRÝNCÝ BÖLÜM Aðustos sýcaðý yakarak sallýyordu her yeri, gizli köþelerde böcekler gelen geçenin sevinciyle köþelerinden çýkmýþtý, bir geyik, bir kurt, bir tilki geceye akýyordu. Gecenin üçüydü. Ormandaki 8 bin dönüm araziye kurulu villanýn önüne kalýn tekerleri leoparý andýran yüksek bir motosiklet gelip yanaþtý, hayalet misali. 30 yaþýndaki Þeref, dizlikler, kask, siyah deri kýyafetiyle bir savaþçýya benziyordu, uzun çizmeler, çizmelerd

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar
381 
 Eve Geliþim  (MUSTAFA Ahmet Tunç CAKAR (Karþýyakalý Ahmet))

Günüm içinde en önemli kesitin özeti ve bilincine varýþým yazarken.Sesli düþünmek gibi.
382 
 Biz Niye Yenilmeyiz Ýþte Bakýn da Anlayýn  (Ahmet Zeytinci)

Bizim askerimizin adý Mehmetçiktir... Mehmetçiðin bir anlamý da Küçük Muhammed demektir. Her biri aslan kesilir cephe de her biri adeta Muhammed... Bir çok kaný bozuk askerden kaçmak için doktorlara para yedirip çürük raporu almaya kalkarken, kalp hastasý olduðu halde, beni askere almýyorlar diye aðlayan þu Mehmetçik de ki asil duruþa ve o pýrýl pýrýl göz yaþlarýna bakar mýsýnýz?
383 
 Bu Merhumu Nasýl Bilirdiniz?  (Fatih KAYABAÞI)

Ne yalan söyleyeyim be Hocam. Osman’ý çok iyi tanýr ve hiç de iyi bilmezdim. Derdi, iþi, gücü; akþamüzeri Hasan Aðabeyin bakkalýnýn önüne sinsice geçerek, bir de altýna gökkuþaðý rengindeki ilginç tasarýmlý o tabureyi çekmenin rahatlýlýðýyla kýzlarý incelemekti veya argoca bir tabirle inceden inceye onlarý dikizlemekti.
384 
   (Vildan Sevil)

Börklüce’nin felsefesini, ruhunu, Karaburun yerelinden hareketle, tüm yurtta canlandýrma çabalarýnýn son üçüncüsüydü bu etkinlik. “Son üçüncüsü”, diyorum; çünkü, daha önceleri de denenmiþ; denenmiþ de, suskunluða itilmiþ kaç kez. Börklüce Mustafa adý çýkarýlýp, Karaburun Festivaline dönüþtürülmüþ ince taktiklerle. Yerel ve genel yönetimlerin, çeþitli yöntemleriyle, özellikle 12 Eylül’den sonra daha çok üretilmiþ korku virüsü.
385 
 Þiddetle Deðil Sevgi ile Ýyilikle Var Olalým  (Ay Iþýðý)

hayatýmýzdaki sorunlarý þiddet içeren yöntemlere baþvurmak bir çözümmüdür
386 
 Mudurnu'lu Fatma Nine'nin Günlüðü - 21  (Kâmuran Esen)

Ýç garartýcý þeylernen canýný sýkdým ama gusura bakma. Bi gün de güzel þeylerden söz edim diyom, yüzünü güldürecek bi haber bulamýyom. Yazdýklarým, ülkemin sorunlarý. Durumlar böyleyken, “ Bugün Ne Giysem? ” programýnýn gýritiðini yapacak halim yok herhalde. Hele hele dutduðum dakým Galatasaray birinci yarýyý lider olarak gapatdý diye zil dakýp oynayacak halim hiç yok. Ihhhh!
387 
 Otuz Üç Yaþýna Kadar Neler Öðrendim  (harun þeker)

Öðrenecek ne çok þey var ama ben bazýlarýný öðrendim.Aslýnda herkes bunlarý biliyor ama ne kadar farkýndayýz.
388 
 Seçimler ve Yaþamlar  (EBRU AKGÜN)

Ýnsanoðlu çalýþmak sevmiyor. Ama niye zorla kendini çalýþmaya yönelten bir düzen kuruyor. Ýçimden ilk üretim faaliyetini gerçekleþtiren manitu kuluna sövmek geliyor.
389 
 Doðru - Gerçek ve Hiç  (serpil dilbaz)

bildiðimizi sandýðýmýz kainatta, en bilge þey, karadelik oluyor bu durumda. acaba farkýnda mý?
390 
 Þehitleri Anma Gecesi"ne Þahadet Ederken  (Þevket Baþýbüyük)

Zýlgýt; Güneydoðu ve Anadolu Bölgesi’nin bazý yerlerinde düðünlerde eðlenmek amacýyla dili aðýz içinde deðiþik bir biçimde oynatarak ahenkli bir ses çýkarmakmýþ. Ancak ben o anlamda kastetmedim. Zýlgýt derken…. Coþku ve sevinç anlarda baðýrarak melodik sesler çýkartmanýn yaný sýra… Hüzün ve acýlý günler de ayný melodik sesleri çýkartmaktýr… Hatta paylamak, baðýrarak azarlamak, aðzýnýn payýný vermek ve kýzmak anlamýnda da algýlayabilirsiniz benim kastettiðim zýlgýttan…
391 
 Bana Parlak Kýrmýzý Pabuçlar Veren Allahým….  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

‘Bakýn kullarým, adam olmazsanýz, aklýnýzý baþýnýza devþirmezseniz, bu adamlarýn sayýsýný arttýrýrým’ diye yaratýp, bilhassa ‘uyarý niyetine’ baþýmýza gönderdiðin ‘aklý evvel’ politikacýlar var ya Allahým, ne olursun on
392 
 O Kadar Para Verdik, Kardeþim!  (Mehmet SALÝH)

Gülümsüyorum, gülümsüyorum ve biliyorum ki her þey daha iyi olacak. Olmalý da artýk ya! Bu bitirdiðim 5. olumlu bakýþ kitabý.
393 
 Türk"e Kurþun Yaðdýrmak  (Mehmet Akif Uçar)

Tarih boyunca hiçbir toplum ya da hiçbir devlet, Türklere karþý baþ kaldýramamýþ ve hiçbir þekilde Türk’ü aþaðýlamak gibi bir ukalalýða giriþememiþtir. Zira Türkler onuruyla, þerefiyle, kahramanlýðýyla ve cesaretiyle bilinen en köklü ve en nadide uluslardan biridir.
394 
 Sanatçý Olmak  (neslihanca)

SANATÇI OLMAK
395 
 "Hakkýmda Çok Çirkin Þeyler Söylediler"  (Vildan Sevil)

Maskelerden arýnmýþ gerçek varlýðýmýz bilinçdýþýmýzda yatar, uyur gibi yapar. Bilincimiz, bilinçdýþýmýzdaki en dizginlenmez duygu ve düþüncelerimizi gün yüzüne çýkartmamak, gizlemek için çabalar durur. Ancak oradaki baskýn duygu ve düþünceler, bazen bilincin denetimden kaçar, dil sürçmeleri, espriler halinde dile yansýr.
396 
 Özne - Nesne  (deniz)

Ýnsan, özne; sözcük ve duygular nesne...
397 
 Hainler ve Kahramanlar  (Mustafa Kýlýç)

Bu yazýyý sayýn baþbakan sözde demokratik açýlým için yatýðý nutuklarda Nazým Hikmet'i,Ahmet Kaya'yý andýðýnda yazdým.Yýlarca bu sanatçýlarýmýz dýþlandý tek istediðim onlarýn adlarýnýn,fikirlerinin siyaset adýna sömürülmekten vazgeçilmesidir.gerçekten bizim deðerlerimiz olduklarý için adlarý zikredilsin baþka þeyler için deðil.
398 
 Zamansýz Ayrýlýlardý Hep Can Acýtan  (gülçin daðhan)

ahhhh ayrýlýk amannnnn ayrýlýk
399 
 Türkiye Ýran Olur Mu?  (Levent)

Bu yaþanan bir Ýktidar Savaþýdýr. Aþkta ve savaþta her þey mubahtýr. Ýþte bu nedenle Türk halkýnýn da bütün diðer dünya haklarý gibi yönetenler ve yönetmeye talip olanlar tarafýndan kandýrýlmasý, suiistimal edilmesi, din dahil her kutsal duygu ve deðerinin, inancýnýn amaç doðrultusunda kullanýlmasý mubahtýr.
400 
 Farklý Bir Gün  (Hakan Yozcu)

Çocukluðu yaþayamamanýn nedeni ise küçükken yeterince oyun oynayamamaktan gelir. Oysa hangimiz çocukluðumuzda Çelik Çomak, Uzun Eþek, Birdir Bir, Evcilik, Saklambaç, Yað Satarým Bal Satarým ve þu anda aklýmda olmayan birçok oyunu oynamadýk. Ýþte o dönemde oynadýðýmýz bu oyunlar, aslýnda bizi geleceðe hazýrlayan, þu andaki mesleklerimize adým atmamýzý saðlayan ve toplum içinde nasýl davranmamýzý, nasýl hareket etmemizi saðlayan oyunlarmýþ. Ýnsan bunu yýllar sonra çok daha iyi anlýyor.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Maldivler
Tayyibe Atay
Deneme > Günlük Olaylar
Açlýk Sendromu
Tayyibe Atay
Deneme > Günlük Olaylar
Yaralý Ben Ama Kan Yok
Aysel AKSÜMER
Deneme > Günlük Olaylar
Kirpi
Alp Þahin
Deneme > Günlük Olaylar
Sýradýþý Tarzlar
Aysel AKSÜMER
Deneme > Günlük Olaylar
Nimet Ýle Þaka Olmaz
Ahmet Zeytinci
Deneme > Günlük Olaylar
Sizde Gidici Misiniz
Ahmet Zeytinci
Deneme > Günlük Olaylar
Tedavi Amaçlý
Ahmet Zeytinci
Deneme > Günlük Olaylar
Seyttirmek Üzerine
Ahmet Zeytinci
Deneme > Günlük Olaylar
Sen Hastasýn
Ahmet Zeytinci
Deneme > Günlük Olaylar
Baba Denildiði Zaman
Ahmet Zeytinci
Deneme > Günlük Olaylar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.