• İzEdebiyat > Eleştiri > Politik Olaylar ve Görüşler |
321
|
|
|
|
Demek ki hiç de öyle değilmiş. İçin için birtakım sıkıntılar varmış ki, gösteriler bir aydan fazladır sürüyormuş. Olgun ve mazbut görünen Tunus halkından bu denli büyük ve şiddetli bir hareket beklemeyen uluslar arası siyâset analistleri ve dünya medyası da pek uyanamamışlar ki, olayları nerdeyse son günde gündemlerine aldılar. Onlar, haberleri gündemlerine aldıkları günün akşamı da Tunus halkı neticeyi aldı; despotu uçurdular... |
|
322
|
|
|
|
-Sevgili devlet büyüklerim, önce bu milleti bilmem kaç etnik gruba bölerek insanlarımız arasına ayrılık tohumları ektiğinizi fark etmediniz mi? Şimdi de geçmişte kalmış, kabuk bağlamış yaraları kaşıyarak Dersimliler’de CHP düşmanlığı yarattığınızı görmüyor musunuz? Görüyorsanız birkaç oy için buna değer mi? |
|
323
|
|
|
|
Bir çoğumuz farklı hücrelere alındı, sese ve ışığa duyarlılığımız rahatsızlık vermeye başladı. Gücümüz yarılanan bedenlerimize eş olarak tükenmeye başladı. Işık için savaşırken ışık korkmaya başladık, doğanın sesine hasretken metallere çarpan jop sesi çıldırtıyor bizi. |
|
324
|
|
|
|
yeni bir referandum isteği |
|
325
|
|
|
|
CHP adalet için Ankara'dan İstanbul'a yürüyor. Kutluyorum CHP'yi... Bir ülkenin olmazlarından bir şey yoksa olması için çaba göstermek vatandaşlık görevi değil, bir insanlık görevidir. Mutlaka bir eylem yapılması ve bu eylem sayesinde isteğin gerçekleşmesi için ilgili mercilerin zorlanması gerekir. |
|
326
|
|
|
|
Merhaba.. Bağımsız Adaylara Oy Verilmesini Tavsiye Ederim başlıklı bu yazımda ülkemizdeki seçimlerde milletvekilliği adaylarının belirlenmesi ile ilgili genel değerlendirmeler yapmaya çalıştım. Yorumlarınızı beklerim. |
|
327
|
|
|
|
Kendimi, demokrasiyi çok seven, seçim dönemlerini bayram kabul eden bir insan olarak tarif edebilirim. Ancak ülkemiz ve özellikle ilimizdeki siyasetin yapmacık, halkı küçümseyen, enayi yerine koyan, halka gerçek manada seçme hakkı tanımayan yapısından da son derece rahatsızım. |
|
328
|
|
|
|
Zaten bunların hepsini herkes biliyor; ama “bilmiyormuş” gibi yapıyor. Üç maymunu oynamak moda oldu ya…
|
|
329
|
|
|
|
Merhaba. Okul Kantinleri TBMM Kantininden Daha Ucuz Olsun başlık yazımı yorumlarınıza sunuyorum. |
|
330
|
|
|
|
Kışkırtma,saldırma,hakaret,iftiralara maruz kalmanın ne demek olduğunu yaşayanlar bilirler.Sindirme politikasına göz yumacak değilim.Eğilmedim,satılmadım ve kimseye de hizmet etmiyorum.Bana sokak ortasında “sen kime hizmet ediyorsun” diyenlere söyleyeceğim aynen şudur ki ben sadece Milletime hizmet ederim,bunu anlamanız gerekmektedir.Kula kulluk eden namertlerden olmadığımı zamanı gelince anlayacaksınız. |
|
331
|
|
|
|
O zaman buyrun gelin Şırnak' ta , Tunceli ' de , Kayseri ' de , Manisa ' da , istanbul ' da , İzmir ' de size " yuhhh " çeken ve sizin gibi basiretsiz yöneticilere isyan eden benim...
|
|
332
|
|
|
|
Uluslar arası tekellere hizmet eden politikacılar halkların hafızalarını törpülemek için önceleri ‘’dün dündür bu gün bu gündür ‘’ söyleminde idiler. Yunus Emre gibi kültürel değerlerimizi çalarken bir yandan da Deniz Gezmişleri’ de dönemin maceraperest yumuşak başlı ama ortamın havasına kapılmış gençler olarak ilan edebilirler.
|
|
333
|
|
|
|
Merhaba.. Türkiye Yüksek Adalet Meclisi ( TYAM ) kavramının değerlendirilmesi noktasında bu kavramı tekrar görüşlerinize sunuyorum, yorumlarınızı beklerim .. |
|
334
|
|
|
|
Merhaba.. Toplum Tabana Vurursa başlığı altında günümüz Türkiye Toplumunu yorumlamaya çalıştığım yazımdır. Yorumlarınızı beklerim . |
|
335
|
|
|
|
Merhaba.. Genel Siyasal_Sosyal / Toplumsal Değerlendirmeler , başlıklı yazımda günümüzdeki durumu da değerlendirerek bu konulara değinmeye çalıştım. Yaorumlarınızı beklerim. |
|
336
|
|
|
|
Bu hafta köşemi, Kültür ve Turizm Bakanı tarafından suratına telefon kapatılma saygısızlığı gösterilen, seçimle başa gelmiş ve turizmin lokomotifi binlerce rehberi temsil eden TUREB (Turist Rehberleri Birliği) başkanı Şerif Yenen’e bırakıyorum. Lütf |
|
337
|
|
|
|
Çok kutuplu dünya eksenin de bugün her şey kapitalizmin lehine görünse de gerçekte şu yakın zamanlarda gerek Gürcistan'daki gelişmeler ve gerekse yaşanan mali krizler bize durumun hiçte göründüğü gibi olmadığını bir kez daha gösterdi.
Başını Rusya'nın çektiği Asya dayanışması kendi hükümranlık alanında yabancı bir manüplasyona tahammülü bulunmadığını, bu bölgede geçmişten gelen iddialarının takipçisi olacağını açık ve karşı tarafın anlayabileceği bir dille ifade etti. Etti de ne oldu? Üçüncü dünya savaşı mı çıktı! Elbette ki hayır. Olan bir güç denemesiydi. Gözden çıkarılan bir piyondu kaybedilen. Karşı tarafa yaşatılan bir üstünlük histerisi karşılığında acaba neler kazanılmış olabilir? |
|
338
|
|
|
|
Referandumu “Boykot” etmek ne derece doğrudur veya doğru mudur?
Referandum oyları belli olabilir mi? Hesabı tutulabilir mi? Nasıl olacak bu iş?!..
|
|
339
|
|
|
|
Unutmayın ki gelecek neslin sağlığı, yeni yetişen hekim adaylarının elinde.. |
|
340
|
|
|
|
Çin Halk Cumhuriyetinden gelen davet üzerine, CHP Merkez Yönetim Kurulu adına İstanbul Milletvekili Sayın Bülent Tanla, 7-13 Temmuz 2004 tarihlerinde Pekin, Kunming ve Şangay’da yaptığı incelemelerden sonra bir rapor hazırlamış. |
|