..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Her gün yeniden doğmalı. -Yunus Emre
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Politik Olaylar ve Görüşler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

En Şiddetli Azap Kime?
Muhammed Rıdvan Kaya
İnceleme > Din

Kur'an-ı Kerim, Allah'a ortak koşmayı (şirk) en büyük günah olarak tanımlamaktadır. Nisa Suresi 48. ayette şöyle buyrulmaktadır: "Şüphesiz Tanrı kendisine ortak konulmasını bağışlamaz. Bundan başkasını dilediği kimse için bağışlar ve Allah'a ortak koşan gerçekten büyük bir iftira etmiştir." Bu ayetten açıkça anlaşıldığı üzere, Allah'ın en büyük azabının şirk koşanlara yönelik olduğu belirtilmektedir. Şirk, insanın Allah'ta

[DEVAMI]

Arama Motoru

• İzEdebiyat > Eleştiri > Politik Olaylar ve Görüşler
321 
 Tunus Devrimi Domino Etkisi Yapar mı?  (Cahit KILIÇ)

Demek ki hiç de öyle değilmiş. İçin için birtakım sıkıntılar varmış ki, gösteriler bir aydan fazladır sürüyormuş. Olgun ve mazbut görünen Tunus halkından bu denli büyük ve şiddetli bir hareket beklemeyen uluslar arası siyâset analistleri ve dünya medyası da pek uyanamamışlar ki, olayları nerdeyse son günde gündemlerine aldılar. Onlar, haberleri gündemlerine aldıkları günün akşamı da Tunus halkı neticeyi aldı; despotu uçurdular...
322 
 Ben "Evet"i Basacağım  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

-Sevgili devlet büyüklerim, önce bu milleti bilmem kaç etnik gruba bölerek insanlarımız arasına ayrılık tohumları ektiğinizi fark etmediniz mi? Şimdi de geçmişte kalmış, kabuk bağlamış yaraları kaşıyarak Dersimliler’de CHP düşmanlığı yarattığınızı görmüyor musunuz? Görüyorsanız birkaç oy için buna değer mi?
323 
 55. Gün  (Dilara Yiğit)

Bir çoğumuz farklı hücrelere alındı, sese ve ışığa duyarlılığımız rahatsızlık vermeye başladı. Gücümüz yarılanan bedenlerimize eş olarak tükenmeye başladı. Işık için savaşırken ışık korkmaya başladık, doğanın sesine hasretken metallere çarpan jop sesi çıldırtıyor bizi. 
324 
 Türban Sorunun Çözümü  (ilker uğurlu)

yeni bir referandum isteği
325 
 Ankara'dan İstanbul'a Adalet Aramak  (Osman AKTAŞ)

CHP adalet için Ankara'dan İstanbul'a yürüyor. Kutluyorum CHP'yi... Bir ülkenin olmazlarından bir şey yoksa olması için çaba göstermek vatandaşlık görevi değil, bir insanlık görevidir. Mutlaka bir eylem yapılması ve bu eylem sayesinde isteğin gerçekleşmesi için ilgili mercilerin zorlanması gerekir.
326 
 Bağımsız Adaylara Oy Verilmesini Tavsiye Ederim  (FATİH TANER VURAL)

Merhaba.. Bağımsız Adaylara Oy Verilmesini Tavsiye Ederim başlıklı bu yazımda ülkemizdeki seçimlerde milletvekilliği adaylarının belirlenmesi ile ilgili genel değerlendirmeler yapmaya çalıştım. Yorumlarınızı beklerim.
327 
 Bildiğini Bilen mi, Bilmediğini Bilmeyen mi?  (Ramazan Karalar)

Kendimi, demokrasiyi çok seven, seçim dönemlerini bayram kabul eden bir insan olarak tarif edebilirim. Ancak ülkemiz ve özellikle ilimizdeki siyasetin yapmacık, halkı küçümseyen, enayi yerine koyan, halka gerçek manada seçme hakkı tanımayan yapısından da son derece rahatsızım.
328 
 Ampul Vicdanları Aydınlatabilir mi?  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Zaten bunların hepsini herkes biliyor; ama “bilmiyormuş” gibi yapıyor. Üç maymunu oynamak moda oldu ya…
329 
 Okul Kantinleri Tbmm Kantininden Daha Ucuz Olsun  (FATİH TANER VURAL)

Merhaba. Okul Kantinleri TBMM Kantininden Daha Ucuz Olsun başlık yazımı yorumlarınıza sunuyorum.
330 
 Hesabı Olanlara Selam Olsun  (Serdar ULUSOY)

Kışkırtma,saldırma,hakaret,iftiralara maruz kalmanın ne demek olduğunu yaşayanlar bilirler.Sindirme politikasına göz yumacak değilim.Eğilmedim,satılmadım ve kimseye de hizmet etmiyorum.Bana sokak ortasında “sen kime hizmet ediyorsun” diyenlere söyleyeceğim aynen şudur ki ben sadece Milletime hizmet ederim,bunu anlamanız gerekmektedir.Kula kulluk eden namertlerden olmadığımı zamanı gelince anlayacaksınız.
331 
 Bu Millet Bu Oyunu Bozar 2  (İmdat Özcan)

O zaman buyrun gelin Şırnak' ta , Tunceli ' de , Kayseri ' de , Manisa ' da , istanbul ' da , İzmir ' de size " yuhhh " çeken ve sizin gibi basiretsiz yöneticilere isyan eden benim...
332 
 Barışın Turşusu Kaç Kuruş? Olmadı, Barışın Turşusu Kaç Kurşun Diyecektim.  (Taner SARGIN)

Uluslar arası tekellere hizmet eden politikacılar halkların hafızalarını törpülemek için önceleri ‘’dün dündür bu gün bu gündür ‘’ söyleminde idiler. Yunus Emre gibi kültürel değerlerimizi çalarken bir yandan da Deniz Gezmişleri’ de dönemin maceraperest yumuşak başlı ama ortamın havasına kapılmış gençler olarak ilan edebilirler.
333 
 Türkiye Yüksek Adalet Meclisi  (FATİH TANER VURAL)

Merhaba.. Türkiye Yüksek Adalet Meclisi ( TYAM ) kavramının değerlendirilmesi noktasında bu kavramı tekrar görüşlerinize sunuyorum, yorumlarınızı beklerim ..
334 
 Toplum Tabana Vurursa  (FATİH TANER VURAL)

Merhaba.. Toplum Tabana Vurursa başlığı altında günümüz Türkiye Toplumunu yorumlamaya çalıştığım yazımdır. Yorumlarınızı beklerim .
335 
 Genel Siyasal_sosyal / Toplumsal Değerlendirmeler  (FATİH TANER VURAL)

Merhaba.. Genel Siyasal_Sosyal / Toplumsal Değerlendirmeler , başlıklı yazımda günümüzdeki durumu da değerlendirerek bu konulara değinmeye çalıştım. Yaorumlarınızı beklerim.
336 
 Bu Gafın Faturasını Kim Ödeyecek?  (Nükhet Everi)

Bu hafta köşemi, Kültür ve Turizm Bakanı tarafından suratına telefon kapatılma saygısızlığı gösterilen, seçimle başa gelmiş ve turizmin lokomotifi binlerce rehberi temsil eden TUREB (Turist Rehberleri Birliği) başkanı Şerif Yenen’e bırakıyorum. Lütf
337 
 Hani Üçüncü Dünya Savaşı Çıkacaktı!  (Aydın akdeniz)

Çok kutuplu dünya eksenin de bugün her şey kapitalizmin lehine görünse de gerçekte şu yakın zamanlarda gerek Gürcistan'daki gelişmeler ve gerekse yaşanan mali krizler bize durumun hiçte göründüğü gibi olmadığını bir kez daha gösterdi. Başını Rusya'nın çektiği Asya dayanışması kendi hükümranlık alanında yabancı bir manüplasyona tahammülü bulunmadığını, bu bölgede geçmişten gelen iddialarının takipçisi olacağını açık ve karşı tarafın anlayabileceği bir dille ifade etti. Etti de ne oldu? Üçüncü dünya savaşı mı çıktı! Elbette ki hayır. Olan bir güç denemesiydi. Gözden çıkarılan bir piyondu kaybedilen. Karşı tarafa yaşatılan bir üstünlük histerisi karşılığında acaba neler kazanılmış olabilir?
338 
 Referandumu  (M.Nazım Güler)

Referandumu “Boykot” etmek ne derece doğrudur veya doğru mudur? Referandum oyları belli olabilir mi? Hesabı tutulabilir mi? Nasıl olacak bu iş?!..
339 
 Ayakta Tıp Eğitimi!  (sezgin bahadır tekin)

Unutmayın ki gelecek neslin sağlığı, yeni yetişen hekim adaylarının elinde..
340 
 Çin Gerçeği  (Can Macit)

Çin Halk Cumhuriyetinden gelen davet üzerine, CHP Merkez Yönetim Kurulu adına İstanbul Milletvekili Sayın Bülent Tanla, 7-13 Temmuz 2004 tarihlerinde Pekin, Kunming ve Şangay’da yaptığı incelemelerden sonra bir rapor hazırlamış.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30  Sonraki Sayfa

son eklenenler
Hükümsüz Hükmün Hegemonyası
Osman AKTAŞ
Eleştiri > Politik Olaylar ve Görüşler
Yalan Ticaretinde Dönem Sonu Envanteri
Osman AKTAŞ
Herkes Hak Ettiği Gibi Yaşıyor
Alp Şahin
Kırmızı Kart
Alp Şahin
Görev
Tayyibe Atay
Ben Olsam Ne Yaparım
Yûşa Irmak
Büyüdük Yani
Tayyibe Atay
Kilidi Açmak
Yûşa Irmak
Kerrat Cetveli
Tayyibe Atay
Ağdaki Kızlar
Tayyibe Atay
Yusuf Kuyusu Ya da Milli Eğitim
Osman AKTAŞ
Sosyal Medyada ve Tanıtım Panolarında Dilencilik
Osman AKTAŞ
Çağın Ütopyası
Osman AKTAŞ
Mucize
Tayyibe Atay
Vicdansız Medya Cahil Toplum
Osman AKTAŞ
Yusuf ile Müfredat
Osman AKTAŞ
Chp, Gerçekten ‘demokrat’ Mıdır?
Yûşa Irmak
Büyüklerin Toprak Kapmaca Oyunu
Osman AKTAŞ
24 Kasım Şenlikleri (Önlükleri)
Osman AKTAŞ
Kirli Eğitim Bakanlığı
Osman AKTAŞ

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © , 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.