..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Dünya hayal gücünün tuvalinden başka birşey değildir. -Henri David Thoreau
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Politik Olaylar ve Görüşler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Senin Olan Sana Gelir (Manzum Reçeteler - 1)
M.NİHAT MALKOÇ
Şiir > Yaşam

Aşırı hırs, tamah etme! Senin olan sana gelir Hasedinden yanıp bitme! Senin olan sana gelir Ömrün de bir nakdi vardır Yaradan'ın akdi vardır Her şeyin bir vakti vardır Senin olan sana gelir Mevlâm kayırır kulunu Zâyi eylemez pulunu Rızık şaşırmaz yolunu Senin olan sana gelir Ne cimri ol ne savurgan! Ayağına yetsin yorgan! Yol göstersin sana Kur'an! Senin olan sana gelir Zannetme ki rızkın dardır Sabrın çok faydası vardır

[DEVAMI]

Arama Motoru

• İzEdebiyat > Eleştiri > Politik Olaylar ve Görüşler
261 
 Chp'nin Tandoğan'daki Grup Toplantısını Görmezden Gelen Medya  (Kâmuran Esen)

Bunların görevi halkı bilgilendirmek değil, bilgilendirmemek, vatandaşın gözünden haber kaçırmak.
262 
 Kürtleri Temsil Sorunu ve Çözüm Sürecine Dair  (M.Nazım Güler)

Asıl ve temel proje( Kürt sorunu), önünüzde duruyorken ve siz, onun içini boşaltmak adına, ona karşı, kör ve sağır rolü oynayıp, zamanı ayarlanmış “Çılgın Proje” havalarıyla gündem saptırırsanız; komşuda gelişebilecek bir çılgınlıkla, kendiniz de aniden çılgına dönüverirsiniz; nutkunuz tutulur, şok olursunuz. Onun için, tarihin ileriye doğru giden akışına ve hızına ayak uydurun ki, çözüm yolundaki kaplumbağa hızınızla geride kalarak, tarihin çarkları arasında kırıntı durumuna düşmeyesiniz.
263 
 Hanefi Avcı’nın Kutsal Görevi Devam Ediyor.  (Taner SARGIN)

Türkiye’nin aldığı askeri araç ve gereçleri ile PKK’nın alabileceği askeri araç ve gereçleri kıyaslarsanız. Bir bölgedeki Milliyetçi Kürt Hareketinin gücüyle, Bu bölgeyi de içine alan kocaman bir devletin gücünün kıyaslanması söz konusudur. Amerika için Pazar önemlidir. Kime daha fazla ve karlı silah veya araç gereç satabiliyorsa başta onu muhatap alır. Hanefi Avcının Türkiye’yi bu kadar küçümsemesine hiç şaşırmadım.
264 
 "Yeni" Chp ve Sol Arayışlar  (Akakiy Akakiyeviç)

Sonuç olarak, yaptığımız fikir jimnastiğinden;”Yeni” CHP’nin sol eksenli siyaset yapmak istediği ve fakat bunun sınırlarının oldukça muğlâk olduğu, sol perspektiften ne anlaşılması lazım geldiği hususunda kafa karışıklığının devam ettiği iddia edilebilir. Türkiye’de sola oldukça sirayet etmiş olan milliyetçilik, askeri vesayetin ehveni şer olarak görülmesi, katı laiklik anlayışı, demokrasiden sadece biçimsel olarak cumhuriyet rejiminin anlaşılması gibi daha sayamayacağımız birçok husus aşılması zor fakat imkânsız olmayan engeller olarak durmaktadır. Ve en önemlisi de, Marksizm’in reformist bir sonucu olan sosyal demokrasiden nasibini alamamış mevcut siyasi kadrolarla sol adına, ne, nasıl, ne kadar yapılabilecektir, galiba en önemli sorun da budur.
265 
 Zayıf Tel Kompleksi ve Fatih Altaylı Gazeteciliği  (CENGİZ MAÇOĞLU)

Savaşın; işgali, öldürmeyi-öldürülmeyi, ganimeti, tecavüzü, hırsızlığı, vurgunu doğal kıldığı göz önüne alınırsa Fatih Altaylı’ya düşen görev sanırım Joseph Gobbels’in görevidir. Gobbelslik Fatih Altaylı’ya düşer mi bilinmez ama olası bir iç savaşta muhtemelen Fatih Altaylı kendisi için savaşçılardan güzel, alımlı insan hakları derneği üyesi kadınları; Ermeni ve Kürt kızlarından ganimet sarayı kuracağı hayali yapmaktadır ki orduların durumdan görev çıkarma ilkesine bu derece sadakat göstermektedir.
266 
 Cennet Mekân Sultan Abdulhamit Han Sayesinde Japonya Müslüman Olacaktı  (ibrahim halil ince)

Ama tahtından indirildikten sonra ittihatçilerin hazine bulacakları ümidiyle koştukları sultan Abdulhamidin yatak odasında bi kuru yer yatağı ile bi seccade bulduklarını bilmez kimse Anlamaz saltanatı boyunca tek devlet belgesini Abdestsiz imzalamamış Ulu hakanı anlamazlar anlamaz
267 
 Ey Analar Çocukları Okullarda Doğurun Devlete Zorluk Çıkarmayın  (Osman AKTAŞ)

"Bu kapsamda 2023 yılında ise hedefimiz, 4 ve 5 yaşta okul öncesi eğitime erişimi yüzde 100'e çıkarmak. Dolayısıyla 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda da yer aldığı şekliyle 5 yaşa anaokullarının zorunlu hale getirilmesi yönündeki hedefimizi gerçekleştirmek için tüm planlarımızı ve bütçe yapılandırmamızı yapıyoruz.
268 
 Ballı,nallı,güllü Şimdide Ak - Kurtlar Türedi  (serdar ulusoy)

Hayatının her demini dedikodu,menfaat ve kişisel çıkarlarını ön plana atarak, Milliyetçi Hareket Partisi’ne ihanet ederek hatta buda yetmezmiş gibi bunu sürekli deklare eden eskimiş ve gittiği yerde bile yeni olamamış zati muhteremler.Sizler yüzü kızarmayan,mevki ve makam hastaları,samimiyetsiz ve şuursuz olmanızdan olsa gerektirki sürekli kurt (çuk) olarak evre değiştiriyorsunuz.Asla Bozkurt olamayan Anavatan’la (BALLI KURT),Doğru Yol ile (NALLI KURT),Büyük Birlik ile (GÜLLÜ KURT).Şimdide yeni sahne yeni kılıfla (AK-KURT) oldunuz.Oldunuz olmasına ama hala eskinizin ismiyle anılıyorsunuz.Bundan sonra kendinize koyamadığınız adınızı ben değişitiriyorum.Kurt’çuk sunuz.
269 
 Zor Zamanlarda Dik Durabilmek!  (Cahit KILIÇ)

Özellikle model ülke diye pazarlanan Türkiye’nin, son beş yıl içinde bir muhterisin hükmetme hırsına nasıl kurban edildiği bütün dünyanın dikkatini celp etmektedir…
270 
 Atatürk ve Sosyalizm Yanılsaması  (Sertaç...(now_or_never))

Atatürkçü düşünce ve sosyalist düşünce sistemi birbiriyle bağdaştırılamayacak ölçüde farklı olgulardır....
271 
 Cami ve Genelev Meselesine Dair  (Osman AKTAŞ)

Yılmaz Özdil 31 Mart 2018 tarihli yazısında, "Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ilahiyat fakültesi öğretim üyesi Abdullah Akın diye bir herif, üniversitenin televizyon kanalına çıkarak, hiç utanmadan “1924 yılında camiler kapatıldı, Çanakkale ve Bursa'da genelev olarak kullanılan camiler var” demişti.
272 
 Benim Müdürlüğünü Yaptığım Bir Devlet Kurumundaki Birim Tarafından Yapımı Denetlenen Bir Bina Depremde Yıkılsa  (FATİH TANER VURAL)

Merhaba. Benim Müdürlüğünü Yaptığım Bir Devlet Kurumundaki Birim Tarafından Yapımı Denetlenen Bir Bina Depremde Yıkılsa başlıklı yazımı yorumlarınıza sunarım .
273 
 Bir Dokunabilseydik Keşke  (Ahmet Zeytinci)

Sayın vekillerimize de dokunmak için meclis kararı gerekiyor. Dokunulmazlık kalktı mı, artık Allah ne verdiyse, mahkemelerden başlayarak, her türlü normal vatandaşta sayın vekilime dokunabiliyor. Kredi kartlarımız bile dokunmatik aslında, yani dokunmadan geçiyorsunuz kasadan, vekillerimiz olmuş çok mu? Vekillerimizin de artık bu dokunulmazlık zırhından kurtulması lazım...
274 
 Madem Herşeyi Amerika!dan Almaya Çok Hevesliler  (FATİH TANER VURAL)

Merhaba. Madem Herşeyi Amerika!dan Almaya Çok Hevesliler başlıklı yazımı görüşlerinize sunuyorum, yorumlarınızı beklerim.
275 
 Devrimim Benim  (Alp Şahin)

Universite yillarimdi… Bir seylerin yanlis oldugunu fark edip, birkac tane capulcu diye tabir edilen gruba sempati duydugum zamanlardi… Anayasanin sartlarini ihlal eden ulkenin yoneticisi sevmese de aslinda harbi cocuklardi.
276 
 Deprem... Kar... Poyraz... Ahhh Başımmm... Ve... Ak Balıkçıl  (Vildan Sevil)

Sabah erkenden, elli altmış metre ötemde, bacakları suyun içinde, yerinden kıpırdamaya zahmet etmeyen, uzun sarı gagasını daldırmak için balıkların ayağının dibine yaklaşmasını bekleyen kibirli ak balıkçılın ne poyraz umurunda, ne ben, ne de debelenen deniz... Ahhh... Neden ak balıkçıl değilim?...
277 
 Bilge Köyü Vahşetinin Gerçek Sorumluları Kimlerdir?  (M.Nazım Güler)

Mardin, dünyada eşi az bulunur bir hoşgörü, huzur ve barış şehridir. Bu korkunç facia için Mardin’inin seçilmesi bir şansızlıktır. Mardin bunu hak etmiyor ve aynı zamanda bu olay, bölgeye karşı çok kalleşçe bir tuzaktır. İnsanlıktan nasibini almayanlar, bukalemun gibi her renge bürünüp, Kürtlerin tarihini, kültürünü, örfünü, adetini, töresini ve yöresini, “olağanüstü hal” koşullarında, çok olağanüstü çabalarla, tüm hile ve tuzaklarıyla iğdiş edip, tüm maddi- manevi varlıklarımızı alt-üst ettiler.
278 
 Milli Umut Şarkısı ve Buz Bize Eğitim  (Osman AKTAŞ)

Akşam basın açıklamasını okudum Sayın Milli Eğitim Bakanı’nın. Basın açıklamasıyla öyle boş boş bakıştık. O da şaşkındı ben de...
279 
 Bir Bakanı Yolcu Ederken  (Osman AKTAŞ)

Milli Eğitim Bakanı değişti. Sayın Selçuk iyi bir hatipti. Çok da güzel saptamalar yapıyordu ve hâlâ bu performansını koruduğunu da düşünüyorum. Ancak yaptığı saptamalar doğrultusunda bakanlığı süresince değiştirdiği tek şey ders kitapları oldu.
280 
  eğitim Yaz Boz Tahtası Değildir  (Hakan Yozcu)

Bazı Avrupa ülkelerinde uygulanan bu anlayış, ilk bakışta göze hoş gelebilir. Ama sosyal adalet ve eşitlik bakımından büyük zararlar ortaya çıkarır. Bu düşünce ile çalışmayı sevmeyen öğrenciler, “Nasıl olsa sınıfı geçiyorum” diyerek çalışmamayı alışkanlık haline getirecek ve bilgisini geliştirmeden, öğrenmeden, bilmeden diploma sahibi olma yoluna gidecektir. Yani boş bir nesil yetişmiş olacaktır.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41  Sonraki Sayfa

son eklenenler
10 Kasım
Osman AKTAŞ
Eleştiri > Politik Olaylar ve Görüşler
Kimi Kime Şikâyet Edeceğiz?!
Cahit KILIÇ
Sefiller ve Sefilliğe Kefiller
Osman AKTAŞ
Ben Olsam Ne Yaparım
Yûşa Irmak
Büyüdük Yani
Tayyibe Atay
Kilidi Açmak
Yûşa Irmak
Kerrat Cetveli
Tayyibe Atay
Ağdaki Kızlar
Tayyibe Atay
Yusuf Kuyusu Ya da Milli Eğitim
Osman AKTAŞ
Başı Örtük Eşek
Tayyibe Atay
Sosyal Medyada ve Tanıtım Panolarında Dilencilik
Osman AKTAŞ
Çağın Ütopyası
Osman AKTAŞ
Mucize
Tayyibe Atay
Boğanlar ve Boğulanlar…
Cahit KILIÇ
Bu Vatan
Osman AKTAŞ
Vicdansız Medya Cahil Toplum
Osman AKTAŞ
Millet Olmak İçin Toplumsal Değerler
Osman AKTAŞ
Yusuf ile Müfredat
Osman AKTAŞ
Chp, Gerçekten ‘demokrat’ Mıdır?
Yûşa Irmak
Chp’nin Psikopatolojisi
Yûşa Irmak

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.