..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçeğin dili çok yalın. -Euripides
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Politik Olaylar ve Görüşler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Araf’ta
eylül
Deneme > Yaşam

1. İnsanın kendini muhafaza etme güdüsü olur, bu bir gerçek. Içgüdülerin en hayvansı olanı mı, yoksa aklın gösterdiği yol mudur, bu işi bilenler tartışıp çözsün. Yorgunluk had safhada, hayat ve insandan yana ağır yaralısın. Öğrenmekten çok gözleyerek büyüdüğünü düşündün. Evet, düşünmek güzel, hatta harika bir eylem. Köşene çekilip seyrettin etrafında olanı biteni. Anladığın, anlamadığın hayat film karelerinde akıp geçti, orada

[DEVAMI]

Arama Motoru

• İzEdebiyat > Eleştiri > Politik Olaylar ve Görüşler
541 
 Kriz Teğetcileri Vuruyor  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Krizin teğetçilere dokunmaya başladığını feryatlarından anlayabileceğiniz gibi, gazetelerin internetteki emlak sayfalarına bakarak da anlayabilirsiniz.
542 
 Siyasi Yorumda Basireti Bağlanan Köşe Yazar (Lar) I (Ve) Mustafa Albayrak  (Osman AKTAŞ)

Mustafa Albayrak’ın Umran dergisinin Haziran 2014 tarihli, 238. sayısında yayınlanan yazısının başlığı çok ilgimi çekti; “Siyasi Yorumda Basireti Bağlanan Köşe Yazarları”. Yazıyı hemen okudum. Başlık kadar içerik de ilgi çekecek kadar varmış.
543 
 Siyasetin İçinden  (Özcan Nevres)

1946 yılında henüz ilkokul dördüncü sınıftayım. Arkadaşlarla en büyük zevkimiz okulun yerden yarım metre yüksekliğindeki duvarının üzerine oturup, anlamını dahi bilmediğimiz bir sloganı haykırmaktı. Celal Bayar duvardan atladı. İnönü’nün ödü patladı
544 
 Gelişmiş Demokrasi Nasıl Gelir ve Kurulur  (FATİH TANER VURAL)

Merhaba. Gelişmiş Demokrasi Nasıl Gelir ve Kurulur başlıklı yazım için yorumlarınızı beklerim .
545 
 İstidam ve Okumak Üzerine  (FATİH TANER VURAL)

Merhaba. İstidam Ve Okumak Üzerine , başlıklı yazımı görüşlerinize sunuyorum .
546 
 Bu Bilge (!) Adamlar Kaç Kişi?  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Siyasi bir yazıdır.(“Bu kadar sık televizyona çıkan bu kişiler ne zaman uyurlar,ne zaman değerli fikirlerini(!) ürettikleri kitapları okurlar ve ne zaman mesleklerinin gereği olan görevlerini yaparlar?” sorusu ister istemez insanın aklına geliyor.)
547 
 Müsteh - Cinlik  (İsa Çolaker)

Yurttaşaların muzır dilekçeleri üzerine kaleme aldım.Eserleri savunmak başa düştü.
548 
 Yaser Arafat…ölüm Adildir…  (Hidayet Ersin)

Arafat’ı anlamak bizler için çok önemli. Çünkü o bu coğrafya’da “seçimle iş başına gelen tek Arap lider”. Biz Türklerin elli yıllık demokrasi macerasının Arap yöneticileri pek telaşlandırdığı söylenemez. Kerameti kendinden menkul v
549 
 Saflık mı Kötü Niyet mi?  (Levent Ölçer)

Uzatmaya gerek yok.. Bu açıklamalar utanç verici. Bu açıklamalar kan dondurucu. Bu açıklamaları yapanlar ağızlarından ne çıktığını bilmiyor. Bu açıklamaların amacı milleti hissizleştirip APO'nun ve APOçilerinin af ile aramıza dönmesine, hatta Güneydoğunun ülkeden KOPARILMASINA zemin hazırlamak..
550 
 Nur Topu Gibi Bir Barışımız Doğdu… Peki Sonra?..  (Vildan Sevil)

Onlarca yıl ülkemizin çocukları da, birbirine kırdırıldı. Ateş düştüğü yeri yaktı hep, nice ocak söndü. Köyler bombalandı, boşaltıldı, insanlar yerinden yurdundan edildi. Şehirler göç edenlerle doldu, göçün yarattığı sorunlar yaşandı, yaşanmakta. Ayrı devlet, demokratik özerklik, federatif yapı derken, şimdilik üniter devlette pazarlık bağlandı. Bizim sınırlar, Misakı Milli’ye doğru teorik olarak genişledi. Şimdiki dünya dengeleri, ülkelerin iç dinamikleri, emperyal güçler arasındaki çelişkiler, planın tamamen uygulanmasına elverecek mi?
551 
 Faiz Bir Dünya Gerçeğidir, Bu Gerçeği Reddemeyiz  (FATİH TANER VURAL)

Merhaba. Faiz Bir Dünya Gerçeğidir, Bu Gerçeği Reddemeyiz , başlıklı yazımı görüşlerinize sunuyorum.
552 
 Türkiye Yatırım Borsası  (FATİH TANER VURAL)

Merhaba. Türkiye Yatırım Borsası başlıklı yazımı değerlendirmelerinize sunarım..
553 
 Türkmen Kurum ve Kuruluşlarındaki Sorunlar  (cetinbayatli)

Irak Türklerini ele alan ve günümüzdeki siyasal açmazlığın nedenlerini açıklamaya çalışan bir yazı.
554 
 '' Muhtaç Olduğumuz Kudret Damarlarımızda . .  (Avşın Çağrı ÖZHAN)

Gelmiş geçmiş en dolu kültüre sahip olan bir millet , en kahraman ırk olmamıza rağmen , başkalarından kalan artıkları paylaşmakla ööle meşgulüz ki ; hakkımız olanları istemeyi , almayı unutmuşuz . .
555 
 Geri Dönen Sevgili Olursun Kırşehir  (Ramazan Karalar)

Kişisel ve toplumsal körlüğün, sağırlığın ayyuka çıktığı bu çağda en önemli hastalığın “duyarsızlık” olduğunu düşünüyorum. İnsan ya da toplum olarak duyarsızlığın temel sebebi “neme lazım” ya da “adam sen de” davranışıdır.
556 
 Enflasyonun Nasıl Olup da Düştüğünü Anlama ve Hissetme Kursu - 1  (Kâmuran Esen)

" Enflasyonda sürpriz düşüş......Türkiye İstatistik Kurumu, Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre tüketici enflasyonu (TÜFE) yüzde 0.30 gerilerken, üretici fiyatlarında yüzde 0.42`lik artış görüldü. "....Gazeteler
557 
 Özal'ın Mikrofon Direği  (Şevket Başıbüyük)

Ey Turgut Özal Müzesi’nde sergilenen, kalleşlerin kurşunlarına hedef olan mikrofon direği; Dimdik doğrularak ayağa kalk!... Kalk ayağa ve zamana tanıklık et… Çarpıtılmak istenilen tarihe şahitliğini tam olarak yap. Titreme, eğilme, dik dur… Sen ki; kurşunlara yenilmedin. Sen ki; kalleş kurşunlara siper ettin kendini. Kurtarman gereken lideri kurtardın o zaman ama yerli işbirlikçiler tarafından sincice kurulan diğer tuzaklara engel olamadın. Sen ey mikrofon direği… Zamana tanıklık edebildiğin kadarınca seni seviyor ve selamlıyorum… Ve Malatyalılar olarak, merhumu; “Allah’ına gurban senin!..” vecizesiyle anarak merhameti arz-ı arşı titretecek kadar bol ve geniş olan Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyoruz….
558 
 Tanrılaştırdığımız Sosyal Kurumlar  (osman demircan)

Tanrılaştırdığımız sosyal kurumlar sebepleriyle nice buhranlar yaşamaktayız. Doyumsuzluslukların, açgözlülüklerin, devletin, milletin ve de tüm insanlığın yarattığı kavgalar, savaşlar, girdaplar içinde bazen cenneti bazen cehennemi tatmaktayız. Oysa kabullunmek olmamalı bazen. Bazen masayı devirmek gerek. Sonra da bırakacaksın sen değil başkaları toplasın. Ya da oturup masada her şeyi sineye çekip kabulleneceksin. Beterin beteri var deyip kafayı çekeceksin.
559 
 Kendime Özerk Bir Cumhuriyet İstiyorum  (osman demircan)

Ben de eşle dostla yaşayabileceğim özerk bir cumhuriyet istiyorum. Özerk cumhuriyetim için on araba, bir saray, elli köşk, bol para, bir ordu, bol polis, istediğim dilde tabelalar olsun. Ya benim Kürt'ten ne eksiğim var. Hadi iş başına! Acele edin, yoğun bir insanım. Fazla bekleyemem. Tam şuraya tükürüyorum. Tükürüğüm kurumadan verdiğim listedekileri kapıp getirin.
560 
 Yeni Yüzler ve Yeni Demokrat  (Ender Tören)

Yeni yüzlü ile tanıdığımız kişiler ve kişinin kendisinin aday koyduğu demokrat kişi hatta onu destekleyenler. Acaba sonuç ne olur?

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41  Sonraki Sayfa

son eklenenler
10 Kasım
Osman AKTAŞ
Eleştiri > Politik Olaylar ve Görüşler
Kimi Kime Şikâyet Edeceğiz?!
Cahit KILIÇ
Sefiller ve Sefilliğe Kefiller
Osman AKTAŞ
Ben Olsam Ne Yaparım
Yûşa Irmak
Büyüdük Yani
Tayyibe Atay
Kilidi Açmak
Yûşa Irmak
Kerrat Cetveli
Tayyibe Atay
Ağdaki Kızlar
Tayyibe Atay
Yusuf Kuyusu Ya da Milli Eğitim
Osman AKTAŞ
Başı Örtük Eşek
Tayyibe Atay
Sosyal Medyada ve Tanıtım Panolarında Dilencilik
Osman AKTAŞ
Çağın Ütopyası
Osman AKTAŞ
Mucize
Tayyibe Atay
Boğanlar ve Boğulanlar…
Cahit KILIÇ
Bu Vatan
Osman AKTAŞ
Vicdansız Medya Cahil Toplum
Osman AKTAŞ
Millet Olmak İçin Toplumsal Değerler
Osman AKTAŞ
Yusuf ile Müfredat
Osman AKTAŞ
Chp, Gerçekten ‘demokrat’ Mıdır?
Yûşa Irmak
Chp’nin Psikopatolojisi
Yûşa Irmak

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.