..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Paranýz varsa toprak alýn. Artýk üretmiyorlar. -Mark Twain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Politik Olaylar ve Görüþler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Yanýlýþ
ergun tekkalmýþ
Þiir > Bireysel

bence sensin bam teli titreyip cevap veren yetmiycek telaþlýsýn hep çaktýrma inkâr edip durdun da göreceksin ölüm de yetmiycek seni kendinden kurtarmaya...

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
581 
 Al Gülüm, Ver Gülüm...  (Serdar ULUSOY)

Kýzýlcaðaç Köyü eski Muhtarý Ýbrahim Akgündüz, köy tüzel kiþiliðine ait olan araziyi oðluna satmýþ mýdýr? Bu arazi satýlmýþ ise deðerinde satýlmýþ mýdýr? Kýzýlcaaðaç Köyü Muhtarlýðý 2009 Mart yerel seçimlerinden önce Hacý Ýbrahim Mahallesinde bulunan zeytinliði 2 bin liraya CHP Ýl Genel Meclis Üyesi Ýbrahim Biriz’den neden satýn almýþtýr? Parasý ödenmesine raðmen bu zeytinliðin tapusu neden alýnmamýþtýr? Bu zeytinlik alýmý mevzuata uygun olarak mý yapýlmýþtýr? Eðer bu satýþ iþleminde mevzuata uygunluk yoksa yeni seçilen köy muhtarý bu konu ile ilgili ne yapmýþtýr? Eðer zeytinlik satýþý iptal edildiyse, CHP Ýl Genel Meclis Üyesi Ýbrahim Biriz’e ödenen 2 bin lira Kýzýlcaaðaç köyü adýna gelir makbuzu kesilmiþ midir? Eðer bu makbuz kesilmediyse CHP Ýl Genel Meclis Üyesi Ýbrahim Biriz’e ödenen ve tapusu alýnmayan bu arazinin parasý ne olmuþtur? Þahsýmýn ve kamuoyunun aydýnlatýlmasý ümidimle… Alýndý, satýldý, alan memnun, satan memnun… Sana ne derseniz de baþ tacýsýnýz, demezsenizde baþýmýn tacýsýnýz.
582 
 Kalaþnikoflu Çocuk  (osman demircan)

Bugün barýþ istediðinde bulunduðunda barýþ mý olacak yarýn savaþ istediðinde ise savaþ mý çýkacak? Sen ne istersen hep o mu olacak. Elinde kalaþnikoflu çocuk sana büyüklerinden armaðan elindeki bu silah mý ýþýldayacak. Sen aydýnlýk bir dünyayý silahlarýn gölgesinde mi kuracaksýn.
583 
 Neler Oluyor, Açýlýmý Niye Kimse Açamýyor?  (Ramazan Karalar)

Bir açýlým meselesidir gidiyor. Kimi “Kürt açýlýmý” dedi kimi de “Demokratik açýlým”. Adý ne konursa konsun destekleyenler de karþý çýkanlar da birbirlerine ayný gerekçelerle yükleniyor. Ýktidara yakýn olanlar muhalif olanlara “Ortada bir þey yok. Olmayan bir þeye niçin karþý çýkýyorsunuz?” diye hesap soruyor.
584 
 "Acýlým... ""  (mustafa deliorman)

acýlýmla ilgili siyasi iktidarýn uyguladýgý calýsmalara istinaden bir nevi gorus vede pazar gunu oynanacak olan derbi nin bununla baglantýsýný anlatmaya calýstým...
585 
 Olmaz Olmaz Korkmayýn!  (Yavuz Nufel)

Türkiye Arjantin olmaz, kimse mukayase yapmasýn
586 
 Nev Zuhur Zamane Karunlarý ve Sudan Petrolü  (Aydýn Akdeniz)

Somali’deki açlýk, kuraklýk ve çocuk ölümlerini içeren görüntüleri bir zamanlar ekranlarda bolca izlerdik. Kara derili Afrikalýnýn bu içler acýsý durumu köle ticaretinin yaygýn olarak yapýldýðý orta çaðdan bu güne deðiþmeksizin süre geldi. Belki de milat öncesi bir arka uzantýsý bile vardýr bahtsýzlýklarýnýn. Öyle ya mýsýr gibi devasa bir uygarlýða komþu olacaksýn da yapýmý onlarca yýlý bulan piramitlerin inþasýnda, gereken giderlerin temini için baþvurulan bir kaynak olmayacaksýn aklýn alacaðý bir durum deðil bu. Her ne ise, yakýnlarda Darfur problemini ele alan bir film izlemiþtim. Gördüklerim karþýsýnda tüylerin ürperdi. Bu nedenle Sudan’da ne oluyor? Merak edip, artýk vazgeçilmez bir tutkuya dönüþen internet ortamýnda konu ile ilgili turlara baþladým.
587 
 Tarihin Çarklarýný Geriye Çevirmek  (Hulki Can Duru)

Karþý devrimciler, gericiler, þeriatçýlar, dinciler kendiliðinden yok olmaz. Ne ülkemizdeki gericiler, ne küresel egemenler, ne de ABD'nin Irak ve Afganistan'daki iþgal güçleri tarih sahnesinden, demokratik yollardan, ya da seçimle, veya BM kararlarýyla, veya kendi istekleriyle çekilmeyecekler, yenilgiyi kabul etmeyecekler, son mevziye kadar direnecekler, savaþacaklardýr. Seçim olsa bile hile yapýlmasý yüksek bir olasýlýktýr..
588 
 Dindar Zevatlar  (Adem Koçaker)

Her Þey Dine Ve Dindarlýða Baðlanmamalý...
589 
 "En Sonunda Gelip Beni Götürdüler"  (Ramazan Karalar)

Asýl tehlike Cumhuriyet mitinglerinde meydana çýkan Türkiye’nin ulusal, milliyetçi ve Atatürkçü potansiyelidir. Bu potansiyel, Türkiye’nin faþizme direnme gücünü ve olanaklarý göstermektedir. Bu potansiyelin sindirilmesi AKP açýsýndan esas hedeftir.
590 
 Þu Bizim Televizyonlar  (KAMÝL BAKÝ)

Aynalar yalan söylemez
591 
 Artýk Vazgeç Sayýn Baykal  (Eralp Elli)

Türkiye tehlikeli bir dönemeç arifesinde! Ya Atatürk'ün kurduðu laik, demokratik cumhuriyet bu temeller üzerinde büyümeye devam edecek, ya da din tüccarlýðý ile yönetimi ele geçirenler daha güçlenip ülkeyi kaosa götürecek. Bu noktada saðdaki partilerin yanýsýra en büyük görev sol partilere düþüyor, baþta da solda seçim birliðine karþý olan Baykal'a. O sebeple bu yazý ona atýf edilmiþtir. Bu yazýyý ayný görüþü paylaþtýðým bir kaç arkadaþým ile birlikte kaleme aldýk.
592 
 Cesur Yüreklere Ne Oldu  (Ramazan Karalar)

Yürekli insanlarýn olmadýðý bir þehrin, geleceðe dair planlarý olamaz. Olsa da bu planlar devam etmekte olan baþýboþluðu yaðlamaktan baþka bir iþe yaramaz. Düþünen ve düþündüðünü de en gerçekçi kelimelerle ifade edebilen bir halk topluluðunun aþamayacaðý engel yoktur. Düþünmeyen ve sadece yaþamýn estirdiði fýrtýna ile oradan oraya savrulan insanlarýn vereceði kararlar da þehri bir köþeden diðerine atmaktan baþka bir iþe yaramayacaktýr.
593 
 Kýrk Haramiler  (Can Macit)

Evvel zaman içinde kalbur saman içinde, “Kýrk Haramiler” denilen kýrk tane eþkýya varmýþ. “Niye otuz dokuz veya kýrk bir tane deðillermiþ?” diye sormayýn. Ben de bilmiyorum.
594 
 Oyumu Pinokyo'ya Vereceðim!  (Meryem Rabia Taþbilek)

"Türkiye'de oynanan "demokrasicilik oyununu" þu misalle daha güzel anlatabilirim: Ülkeyi bir gemi olarak düþünün, bu geminin biri gizli olmak üzere iki adet kaptan köþkü var, tabiiki iki de dümeni... Herkesin gerçek sandýðý sahte dümenin kaptanýný yolcularýna seçtiriyorlar. Seçilen kaptan ucu boþ olan sahte dümenin baþýna geçiyor ve hep "...miþ" gibi yapýyor; görevi bu. Gemi ahalisi, kendilerini istedikleri rotada, ulaþmak istedikleri limana doðru, seçtikleri kaptanýn götürdüðünü düþünedursun; gizli kaptan köþkünün seçimle gelip-gitmeyen demirbaþ kadrosu gemiyi istediði rotada seyrettiriyor. Eðer sahte dümenin baþýna "rol" icabý oturtulan "göstemelik kaptan", gemi ahalisinin iradesini geminin rotasýna yansýtmaya yeltenirse, 27 Mayýs'ta olduðu gibi, kaptan "rol"ünden alýnýp daraðacýna yollanarak haddi bildiriliyor."
595 
 Hitler'in Piçi Ýsrail  (NUMAN MAS)

Görüntü itibariyle Hitler'in yaptýklarýný yapmakla, onun piçliðini üstlenen Ýsrail, içerikte abileriyle birlikte...
596 
 Ruhum Aðrýyor  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Ýki gündür evin içinde ‘benim, ruhum aðrýyor’ diye dolanýp duruyorum. Bu, öyle romatizma gibi bir þey deðil. Rahmetli anne annemin yaðmur öncesi yaþlý eklemlerini ovarak ‘yakýnlarda bir yerlere yaðmur yaðýyor. Yakýnda, buraya da geli
597 
 Eski Bir Seçim Senaryosu  (Osman AKTAÞ)

Bugün sýcaðý sýcaðýna dinlediðim bir haber ve yazdýðým bir yazý oldu. Sanýrým, insanlar Hak ve doðruluktan ayrýldýkça bizdeki etkisi de daha kuvvetli oluyor.
598 
 Bir Garip Kampanya  (Taner)

Evinizde su þebekesi baðlanmamýþ olsa da elbiselerinizi dereden taþýdýðýnýz su ile elbiselerinizi ve kendinizi daha temiz hissedeceksiniz. Bu beyaz eþyalarýn evinizde yarattýðý bütünlük ve kendine özgü atmosfer projemizi daha iyi algýlaya bilmenizi saðlayacak
599 
 Yeni Ýnsan, Yeni Dünya Ýçin Elele  (Nilüfer Aydur)

Bugün tartýþýlmasý gereken, teskereye evet mi, hayýr mý sorusu deðildir, içinde bulunduðumuz çaresizliðin gerçekten bir çözümü var mý, yok mu sorusudur. Demokrasilerde çare tükenmezmiþ palavrasýný bir yana býrakýp, demokrasinin günü birlik oyalayýcý çözümlerinin, politikacýlarýn oyun bahçesindeki oyuncaklarý olduðunu görerek, kendimize, akýllarýmýzla çeliþkiye düþmeyecek çareler üretmeliyiz.
600 
 Bu Kadar Üniversite Ýçin Plan Yapýldý mý?  (FATÝH TANER VURAL)

Merhaba. Bu Kadar Üniversite Ýçin Plan Yapýldý Mý ? baþlýklý yazýmý yorumlarýnýza sunuyorum .

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Baþý Örtük Eþek
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Sosyal Medyada ve Tanýtým Panolarýnda Dilencilik
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Çaðýn Ütopyasý
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Mucize
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Boðanlar ve Boðulanlar…
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Bu Vatan
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Vicdansýz Medya Cahil Toplum
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Millet Olmak Ýçin Toplumsal Deðerler
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Yusuf ile Müfredat
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Chp, Gerçekten ‘demokrat’ Mýdýr?
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Chp’nin Psikopatolojisi
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Yusuf Tekin Tekke ve Zaviye Bakaný mý
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Bakýr ve Kalay Ya da Ýsrail Filistin
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Büyüklerin Toprak Kapmaca Oyunu
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
24 Kasým Þenlikleri (Önlükleri)
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Kirli Eðitim Bakanlýðý
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
"Þu Kanlý Zalimin Ettiði Ýþer"
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Ýþte Deve Ýþte Hendek
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Kirli Eðitim Bakanlýðý
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Seyyanen Verilecek Sadaka
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.