..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
"Küle değil, ateşe üflemelidir." -Divanü Lügat-it Türk, Savlar
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Politik Olaylar ve Görüşler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Bilgisayar Oyunlarının Gerçek Amacı
Ahmet Zeytinci
Eleştiri > İnternet ve Gerçek Dünya

Cep telefonu ilk olarak dünya piyasasına çıktığında Nokia marka 31-10 ve 51-10 denen çok basit telefonlar vardı. O telefonlarda yılan oyunu vardı bilenler bilir. Bir de yine o senelerde Tetris denen oyun vardı bir kaset gibi aletin içinde. Herhalde oynamayanınız yoktur... Tabi bende oynadım bende... Neymiş efendim rekor kıracakmışız... Gece yattığımızda rüyalarımıza bile girerdi. Günümüzde bilgisayar oyunları piyasasında

[DEVAMI]

Arama Motoru

• İzEdebiyat > Eleştiri > Politik Olaylar ve Görüşler
381 
 İki Kartal ve Dört Akbaba Beş de Karga Türkiye'ye İade Edilecek  (Ahmet Zeytinci)

Kırmızı Bülten den daha da koyu bordo bülten ile aranan iki kartal, dört akbaba, beş de karganın ise en yakın zamanda Türkiye'ye iade edileceği Çek ya! Hükumeti tarafından tarafımıza bildirilmiştir... Çek ya işte bunlar diyen devlet bakanlarımızdan birisi ''Biz kuşları ne yapalım bize vereceklerse teröristleri versinler ipe un seriyorlar sersinler bakalım sersinler'' demiştir. Serdikleri zaten belli ... Bu arada devlet bakanlarımızdan birisi ''Şimdi onların ne ipleri ne de unları vardır en iyisi mi biz onlara hem ip hem de un gönderiyoruz acil olarak.'' demiştir...
382 
 "Adam Olmayan" Adamlar!..  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

-Adamlar Atatürk’ten nefret ediyorlar -Adamlar acımasız -Adamlar paranın gücünü biliyorlar -Adamlar pervasız -Adamlar yasa masa tanımıyorlar -Adamlar din bezirganı -Adamlar yüzsüz -Adamlar dönek
383 
 Aslında Hepimiz Tecritteyiz.  (Seval Deniz Karahaliloğlu)

'11 Numara, yabancı erkeklerle ilişkiye girmek yok’ (Dalgamı geçiyorsun, tecritteyim, ne erkeği?) Hücre arkadaşım 5 Numara Özge, yanındaki hücre arkadaşı 1 Numara Öktem ile birlikte tempolu bir biçimde bağırarak zıplıyorlar. ‘Baskılar, bizi durduramaz. Baskılar, bizi yıldıramaz.’ Zebanilerin başı mikrofondan, tatlı fakat otoriter bir tonda konuşuyor. ‘5 Numara kızım, erkeklerle kırıştırma, otur yerine.’(Burada amaç, bilinçli olarak mahkumları taciz ederek onların kişilik haklarına saldırmak, onları rezil etmek, aşağılamak ve küçük düşürerek, sindirmek. Bu sistematik tavrın tek amacı, mahkumun ‘kimliğini yok etmek’. Sonuç olarak, oradakiler bir isim değil yalnızca bir numaradan ibaret.)
384 
 Neden Hayır?  (Mustafa Şakarcan)

Anayasa halkoylamasını, ülkemiz için yol ayrımı olarak görüyorum. Dileğim, vatandaşlarımızın siyasi görüşleri, oy verdikleri parti ne olursa olsun; Neden evet, neden hayır diyeceklerini bilerek oy kullanma ları. Oylanacak maddeleri etraflıca incelemeleri…
385 
 Erbekan Yeni mi Anlaşıldı?  (derya eğilmez)

Hakkın rahmetine kavuşan Erbakan Hoca,vefat ettiği 27 şubat gününden beri gazete ve televizyonlarda...
386 
 Emine Pişiren  (CEM AKKILIÇ)

Sevgili Emine hanım’TÜRK ULUSUNA YAZDIĞIM AÇIK MEKTUP’başlıklı yazınızı yayından kaldırmış olmanızı anlayamadım. Oysa ki ben sizin gardarop Atatürk’cüsü olmadığınızı biliyorum. Zaten bizzat siz söylemiştiniz bunu bana.
387 
 Yaşadığımız ve Alıştığımız Garip Olaylar - 2  (Kâmuran Esen)

Siz alıştınız diye ben de alışmak zorunda değilim.
388 
 Wikileaks Bombaları (!) ve Aliyev ve de Araplar  (Cahit KILIÇ)

Başlıktaki parantez içinde ünlem işaretinden de anlayacağınız gibi aslında ortada bomba momba yok! En azından şimdiye kadar yayımlananların içinde yok... Amma velâkin gündemi de Wikileaks oluşturuyor. Birkaç kelâm da ben etmezsem içimde ukde kalır. Bugüne kadar ortaya çıkanların içindeki leblebi çekirdek tadında dedikoduları ve ıvır zıvır yazışmaları bir kenara koyarsak; dişe dokunur bir iki konu ele alınabilir.
389 
 Düşünceler Sermaye Bulamazlar Ama Sermayeler Düşünceleri Seçebilirler  (Taner)

Belirli kademelerde olan kişiler iletişim araçları yoluyla tepki gördüklerinde bundan yakınabilirler. Ama onların korktuğu hakaret dolu sözlerin bu ortamlarda bulunması değil, onlar hakkında doğru tespitlerin yapılması ve gerçek yüzlerinin deşifre edilmesidir.
390 
 Durka Durka Cihad mı Hortladı?  (CEM AKKILIÇ)

Biz durmadan yazıp çiziyoruzya, e-posta yollayıp sormuş benim takunya libidocusu gericim, cihad mı hortladı diye...
391 
 Devlet Milletin Hizmetkârıdır  (Osman AKTAŞ)

Devlet yönetmek ayrı bir meziyet, devleti temsil etmek ayrı bir meziyet, yönetici seçmek daha ayrı bir meziyet...
392 
 Demokrasi ve Atılım Partisi Neden Bendenizin Yazılarımı Yayımlamıyor  (FATİH TANER VURAL)

Merhaba. Demokrasi ve Atılım Partisi Neden Bendenizin Yazılarımı Yayımlamıyor başlıklı yazımı yorumlarınıza sunarım.
393 
 Cahil, Kara Cahil, Zırcahil…  (Hulki Can Duru)

Biz millet olarak lüks otomobillerle dolaşmaya, tesettürlü haşemalı ucubeliklerle plajlara çöreklenmeye, kentlerin çirkin gökdelenlerine tıkışıp kapı önlerine kokmuş pabuçlarını yığmaya, oraları güya «modernize» ederek yaşanmaz hale getirmeye bayılırız. Zengini ve fakirimizle çapulcu güruhundan farkımız yoktur, kentlisiyle köylüsüyle halkımız zır cahildir...
394 
 Bataklığı Kurutmak  (FATİH TANER VURAL)

Merhaba. Bataklığı Kurutmak, başlıklı yazımda bazı siyasal yaklaşımlara eleştiriler getirmeye çalıştım, yorumlarınızı beklerim.
395 
 Asgari Ücret ile Sıfır Oto Hadeee Burada  (Ahmet Zeytinci)

Asgari ücret deyip de geçmeyin sakın küçümseyeyim filanda demeyin. Kocaaa 1603.00 Türk Lirası... İçinde 160 tane onluk, seksen tane yirmilik, yaklaşık üç yüz yirmi tane beşlik, onaltı tane yüzlük para barındırıyor paydalara ayırırsak...
396 
 Siyasallaşmak mı, Çürümek mi?  (Muhammed CAN)

Ehl-i Beyt mektebinin öz değerlerinin, nasılda milli duygular adına yontulduğunu görüyoruz.
397 
 Santimetre Desimetre Fetömetre  (Ahmet Zeytinci)

Fetömetre, metrekareye, desimetrekareye, hektometrekareye, kilometrekareye kaç tane fetöcü düşer bunların hepsini bir bir ortaya çıkarır... Ayrıca bir de bunların karşılaştırmalı olarak analizini yapar. Metrekareye düşen fetöcüler ile kilometrekareye düşen fetöcülerin birbirlerine karşı durumlarını da ortaya koyar...
398 
 Yap, İşlet, Devret Modelinde Neden İngiliz Mahkemeleri Yetkili  (FATİH TANER VURAL)

Merhaba. Yap, İşlet, Devret Modelinde Neden İngiliz Mahkemeleri Yetkili, başlık yazımı yorumlarınıza sunuyorum.
399 
 Patron Kim  (KAMİL BAKİ)

Bir gün mutlaka...
400 
 Geçici 15. Madde Tozlu Raflara Kaldırıldı  (derya eğilmez)

Geçici 15.maddenin ne olduğunu biliyormuyuz?

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41  Sonraki Sayfa

son eklenenler
10 Kasım
Osman AKTAŞ
Eleştiri > Politik Olaylar ve Görüşler
Kimi Kime Şikâyet Edeceğiz?!
Cahit KILIÇ
Sefiller ve Sefilliğe Kefiller
Osman AKTAŞ
Ben Olsam Ne Yaparım
Yûşa Irmak
Büyüdük Yani
Tayyibe Atay
Kilidi Açmak
Yûşa Irmak
Kerrat Cetveli
Tayyibe Atay
Ağdaki Kızlar
Tayyibe Atay
Yusuf Kuyusu Ya da Milli Eğitim
Osman AKTAŞ
Başı Örtük Eşek
Tayyibe Atay
Sosyal Medyada ve Tanıtım Panolarında Dilencilik
Osman AKTAŞ
Çağın Ütopyası
Osman AKTAŞ
Mucize
Tayyibe Atay
Boğanlar ve Boğulanlar…
Cahit KILIÇ
Bu Vatan
Osman AKTAŞ
Vicdansız Medya Cahil Toplum
Osman AKTAŞ
Millet Olmak İçin Toplumsal Değerler
Osman AKTAŞ
Yusuf ile Müfredat
Osman AKTAŞ
Chp, Gerçekten ‘demokrat’ Mıdır?
Yûşa Irmak
Chp’nin Psikopatolojisi
Yûşa Irmak

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.