..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Aşkın aldı benden beni. -Yunus Emre
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Politik Olaylar ve Görüşler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Sevdalanalım
Orhan Bani
Şiir > Garip

Hadi, yine öyle bak seviyor gibi, yeniden yak yüreğimi Kızarsın yüzüm, tutulsun dilim, bir garip olalım, sevdalanalım Vakit çok mu geç, sevemezmiyiz, ağarmış saçlarımın suçu benimmi? Varsın geçsin yıllar, ağarsın saçlarım, yine öyle bak, beraber yanalım Pek bir şey söyleme, seviyorum deme, yıllar çok şey aldı, sözüm yok kendime Ben yine suskunum, ben yine sensiz, bir nedeni yok, seviyorum nedensiz Gönül had bilmiyor, yak ki yanalım, dö

[DEVAMI]

Arama Motoru

• İzEdebiyat > Eleştiri > Politik Olaylar ve Görüşler
361 
 Fatma Nine'nin Günlüğü - 12  (Kâmuran Esen)

Mudurnu ağzıyla yazılmıştır.
362 
 Büyük Devletin Büyük İtibarı  (Osman AKTAŞ)

Bugün bana "AFAD"dan bir mesaj geldi; "Yangın ve sel yaralarının sarılmasında *BenDeVarım diyoruz. YANGIN veya SEL yazn1866'ya gönder. Bir SMS 10 TL B003"
363 
 Su İçerdik Testiden…  (Mustafa Yener)

Elinden teraziyi alıp bir kenara fırlattılar. Üzerindeki beyaz entariyi hoyratça çıkarttılar. Yok, yok hayır, buna çıkartmak denmez; vahşice parçaladılar.
364 
 Tek İlkeli Ülke Ya da Türkiye  (Osman AKTAŞ)

Tarihsel süreç içinde toplumların yönetim biçimlerini incelerken, iki yönetici tipi gördüm; askeri yönetim ve siyasal yönetim... Dünyada gelişmiş, gelişmemiş, imparatorluktan site devletine, hatta eyalet yönetimine kas sisteminden klanlara kadar bütün yönetim biçimleri aynı; askeri ve siyasal...
365 
 Trajedi ve Komedi  (Vuslat AKTEPE)

Trajediyi yaşadık, Ya şimdi?
366 
 Hayırlı İşlerde Yarışalım,ayrık Otu Olmayalım  (Serdar ULUSOY)

Yazdım, Okundum, Kopyalandım, İletildim, Saklandım, Mesajlandım, Arandım, Suçlandım……. Beyler,beyler; çokta hafife almayın bu işler bildiğiniz gibi değildir. Hafif değilim kaldıramazsınız,sığ değilim yüzemezsiniz, taklit değilim sakınınız ,tuzak değilim kurtulamazsınız,şakirt değilim kandıramazsınız.Abdest almadan evet cilere isimleri ile hitap edebilecek kadar iman sahibiyim.İnancım tam,ne yarım nede çeyrek.Yiğidim,ne badem bıyıklı,nede yumuşağım,dayanıklıyım,sabırlıyım,kaygısız değilim,en doğruya aşık,çoğunun etek altında oturduğu zamanlarda bile kanımız aksa da zafer İslam ın diyebilecek kadarda cesaretliyim. Bilginize… Siz siz olun ; Sakın haa…. Dalımızı Kıranın Ağacını Kökünden Keseriz...! Biline..
367 
 Yüzünüzün Akıyla Haklandınızmı?  (Serdar Ulusoy)

Değerli okurlarım İlçemizin geleceği için hayati önem taşıyan ve bu sene büyük gayret ve çabalarla Uluslar arası düzeye taşınan fiyasko ile başlayıp fiyasko ile son bulan Çiçek festivalimizle ilgili bazı detaylara değinerek bir sonraki festivalde bu organizasyon eksiklerinin yapılmaması adına gözlemlerimi aktarmak istiyorum, ve ayrıca yazımın sonunda bir okurumdan almış olduğum mektubumu sizlerle paylaşmak istiyorum
368 
 Koçan Devrimi (!) ve Postmodern Saksofon Demokrasisi  (Hulki Can Duru)

Liberal anamalcı ekonomilerde yöneticilerin başarılı olup olmamasından çok saksofonu kimin en iyi çaldığına bakılır. Çünkü böylece hem yeni umutlar ve beklentiler tazelenir, hem de esas patrona daha büyük bir iştiyakla sakso çekeceklerin önü açılır !
369 
 İşimiz Yazmak, Gücümüz Okumak!  (Ömer Akşahan)

Seçimlerde henüz resmi propaganda başlamamış olmasına karşın adaylar yoğun bir çalışmanın içine girdiler. Ev ziyaretleri, esnaf ziyaretleri derken seçim büroları da bir bir açıldı. Bundan sonra ne mi olacak?
370 
 İstek İle Köstek Arasında  (Osman AKTAŞ)

"Küçük savaş bitti, şimdi sıra büyük savaşta...". diyordu Allah’ın resulü. Ben de bu hadisle başlamak istiyorum yazıma. Bunun da Allah yolunda cihat yapılan bir cihat olduğuna inanıyorum.
371 
 Yeni Bir Sivil Darbe Girişimi  (Osman AKTAŞ)

Ben daha önceki yazımda AKP kendisinden olmayan belediye başkanlarına her türlü zorluğu çıkararak çalışmalarını engelleyip, sizi seçtiklerinizden soğutma amaçlandığını, bunu başaramadıkları takdirde de çeşitli suçlar isnat ederek yerlerine kayyum atanmasının muhtemel olduğunu yazmıştım. bugün gösteriyor ki, AKP beni yanıltmadı.
372 
 Vurun İsrail'e  (CEM AKKILIÇ)

Günlerdir okuyorum, hiç durmadan ağız dolusu saydırıyorlar İsrail’e… Birde son zamanlarda bizim gerici takımında ''mazlumları oynamak'' pek moda oldu. Bunu, her şeyin çözümü olarak görüyorlar.
373 
 Afrika Açlıktan Kırılırken...  (Anıl YÜCEL)

Hayatınız boyunca hiç aç kaldınız mı? Öyle bir kaç saatliğine açlıktan bahsetmiyorum… Şöyle 24 saat boyunca aç kalıp da kurt gibi acıktığınız ve bulduğunuz her şeyi yiyebilecek kadar iştahlı olduğunuzu düşünün...
374 
 Başkalaşım  (Haydar Köprülüoğlu)

Televizyon kanalları bir ülkenin çok önemli iletişim araçlarıdır. Adaletin terazisi her konuda bir simgedir. Televizyon kanallarında yayınlanması gerekirken, atlayıp geçtiğimiz pek çok konu var. Kültür haritamızı önümüze alır, zihnimizle gezinirsek bu konuları görebiliriz. Saygılarımla.
375 
 Yeni Anayasa ve Kürt Sorunu  (M.Nazım Güler)

Yeni Anayasa, “yeni” olabilecek mi? Anayasa içerisinde, ülkenin temel sorunu olan Kürt Sorunu’na da bir çözüm düşünülüyor mu? Eğer bir çözüm düşünülüyorsa, nasıl bir çözüm düşünülüyor veya hangi kıstaslara göre hareket edilecektir, kamuoyu pek bilgilendirilmiyor ne yazık ki!..
376 
 Tayyip Obama Sarıgül  (Levent Ölçer)

ABDullah Gül "..tarihi bir fırsat.." diye ifade ederken doğru ifade etti.. İfade etmediği bu DÖNEMİN ""KİMİN İÇİN tarihi"" bir fırsat olduğuydu..
377 
 Bu Kadar Riyâ Bu Ülkeye Bol Geliyor! (12 Eylül ve K. Evren)  (Cahit KILIÇ)

Sadece mescidde değil artık; riyâ her yerde… En başta siyasette… Bürokraside, üniversitede, yazılı ve görsel medyada, ticarette, sanayide, sporda, çarşıda, pazarda…
378 
 Karşı Saldırı Planı Senaryosu  (Levent Ölçer)

Plan A; Yobazkıran. Plan B; Yobazsavar. Plan C; Kozmik Gizli..
379 
 Evrim Teorisi  (MUSTAFA ESER)

Evrim Teorisi bilimsel bir teori değildir.
380 
 28 Şubat, Hukuk ve Erbakan  (Cahit KILIÇ)

Eğer hukuk, hukukun üstünlüğünü egemen kılsaydı: Hiç ama hiç kimse 27 Mayıs darbesini gerçekleştirmeye cüret edemez, milletin hür iradesini yok sayamaz, milletin seçtiklerini deviremez, özel mâhkemeler kurup devletin 10 yıl başbakanlığını yapan Menderes’i ve arkadaşlarını emirle yargılatamaz ve emirle idâm kararı verdirip dârağacında sallandıramazdı... Bu ülkede, herkesten önce hukukçular, hukukun üstünlüğünün egemen kılmaya çalışsaydılar: 27 Mayıs’ı gerçekleştiren bir avuç çapulcunun tetikçileri olmaz, tam tersine darbeye teşebbüs edenleri yargılar, onları kodese tıkarlardı...

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41  Sonraki Sayfa

son eklenenler
10 Kasım
Osman AKTAŞ
Eleştiri > Politik Olaylar ve Görüşler
Kimi Kime Şikâyet Edeceğiz?!
Cahit KILIÇ
Sefiller ve Sefilliğe Kefiller
Osman AKTAŞ
Ben Olsam Ne Yaparım
Yûşa Irmak
Büyüdük Yani
Tayyibe Atay
Kilidi Açmak
Yûşa Irmak
Kerrat Cetveli
Tayyibe Atay
Ağdaki Kızlar
Tayyibe Atay
Yusuf Kuyusu Ya da Milli Eğitim
Osman AKTAŞ
Başı Örtük Eşek
Tayyibe Atay
Sosyal Medyada ve Tanıtım Panolarında Dilencilik
Osman AKTAŞ
Çağın Ütopyası
Osman AKTAŞ
Mucize
Tayyibe Atay
Boğanlar ve Boğulanlar…
Cahit KILIÇ
Bu Vatan
Osman AKTAŞ
Vicdansız Medya Cahil Toplum
Osman AKTAŞ
Millet Olmak İçin Toplumsal Değerler
Osman AKTAŞ
Yusuf ile Müfredat
Osman AKTAŞ
Chp, Gerçekten ‘demokrat’ Mıdır?
Yûşa Irmak
Chp’nin Psikopatolojisi
Yûşa Irmak

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.