..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Tüm mutsuzluklar yokluktan değil, çokluktan gelir. -Tolstoy
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Politik Olaylar ve Görüşler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Sevdalanalım
Orhan Bani
Şiir > Garip

Hadi, yine öyle bak seviyor gibi, yeniden yak yüreğimi Kızarsın yüzüm, tutulsun dilim, bir garip olalım, sevdalanalım Vakit çok mu geç, sevemezmiyiz, ağarmış saçlarımın suçu benimmi? Varsın geçsin yıllar, ağarsın saçlarım, yine öyle bak, beraber yanalım Pek bir şey söyleme, seviyorum deme, yıllar çok şey aldı, sözüm yok kendime Ben yine suskunum, ben yine sensiz, bir nedeni yok, seviyorum nedensiz Gönül had bilmiyor, yak ki yanalım, dö

[DEVAMI]

Arama Motoru

• İzEdebiyat > Eleştiri > Politik Olaylar ve Görüşler
81 
 Hükârbeğendi  (Osman AKTAŞ)

AKP iktidarı döneminde, toplumda yaygara kopması muhtemel bir konuda ön bir dedikodu yayılıp nabız yokluyor. Yaygara büyükse, konu tehir edilerek sonraya bırakılıyor. Yaygara hafifse karar alınıp uygulamaya konuyor.
82 
 Milli Eğitimin Yeni Müfredatına Dair  (Osman AKTAŞ)

Daha önce birçok kez konuya dair eleştiriler yapmamıza karşın yetkililer “Bu adam medya dünyasında ne atıp tutuyor” diye merak bile etmemişler, rahmetli Cemil Meriç’in dediği gibi fildişi kulelerine kendilerini kapatarak, o bildik düşlerini, hayır ve şer yorumuna bile gerek görmeden hayata geçirme çabalarına devam etmişlerdir.
83 
 Günümüzde Basın / Medya Ne Yapıyor?  (FATİH TANER VURAL)

Merhaba. Günümüzde Basın / Medya Ne Yapıyor ? , başlıklı yazımı görüşlerinize sunuyorum .
84 
 15 Temmuz Faciasının Kurumsallaştırılma Çabası  (Osman AKTAŞ)

Bakanlık tarafından kurum ve kuruluşların 15 Temmuz ile ilgili yapmak zorunda oldukları etkinlikleri kimin yapıp kimin yapmadığının takibini yapabilmek için hazırlanan bir sisteme işlemelerini istiyor. İşte yazının metni:
85 
 Sezen Aksu Konserinin Düşündürdükleri  (Mehmet Sinan Gür)

Konser tümüyle politiktir. Aslında yaşamın kendisi politiktir.
86 
 İsrail Nereye? (1. Bölüm)  (Erdağ Duru)

İsrailli tarihçi Prof. İlan Pappe Siyonizm’i yerleşimci bir sömürge hareketi olarak tanımlar: “Kurucuları, kendilerine bir devlet kurmak isteyen Avrupalı Yahudilerdir. Genel sorunsal bir devlet kurmak için başka insanların yaşadığı toprakları seçmiş olmalarıdır. Aynı ilk yerleşimci Amerikalıların yerlilere yaptığı gibi Siyonistler de Filistin halkına benzer biçimde soykırım uyguladılar. 1948 yılında İsrail kurulurken yapılan buydu” der.
87 
 Farz-ı Misal  (Alp Şahin)

Farz-ı Misal… Yaşadıkları ya yanlış ya da doğru değilse? O zaman önce inceden olan bitene ses çıkarmalı… Sonrasında da kalplere ümit olmalı…
88 
 O Parti  (Alp Şahin)

Takip edilmesi ve desteklenmesi gereken şey fikirlerdir... Eğer ki inatla fikirleri bırakanın sadece mirasları takip ediliyorsa bu yolun sonu hep hüsrandır.
89 
 Chp: Eski Hamam, Eski Tas, Eski Nalın, Eski Tarz…  (Yûşa Irmak)

Adam twitterdan bana saydırıyor… “Hiç mi suçu yok bu iktidarın” diyor. Yahu yok diyen mi var diyorum. Haksızlığı kim yapıyorsa eleştiririz elbette eleştiriyoruz, eleştirmeliyiz zaten diyorum! Ancak bir Müslüman CHP ve iktidarını savunduğu zaman tüylerim diken diken oluyor…
90 
 Bir Başka "Arap Baharı"  (Osman AKTAŞ)

İç karışıklığın olduğu ülkelerde Amerikan karşıtlığı yaptığı düşünülen yöneticilerin, Avrupa ve Amerika'nın kışkırtmalarıyla darbe yapılması ya da doğrudan müdahaleleri sonucu yaşanan olaylara dendi "Arap baharı"
91 
 İflas  (Tayyibe Atay)

uyuyanlar gibi uyumuyorum!..
92 
 Merhaba, Artık Siyasal, Sosyal, Demokratik Yayımlarımı Aşağıdaki İnternet Adresinde Yayımlayacağım  (FATİH TANER VURAL)

Merhaba, artık siyasal, sosyal, demokratik yayımlarımı aşağıdaki internet adresinde yayımlayacağım , görüşlerinize sunarım .
93 
 Sınavizyon  (Osman AKTAŞ)

İnsan yeryüzüne Tanrı tarafından sınanmak için gönderilmiş. Öylesine bu sınanmayı özümsemiş ki, kendi sınanmasını unutup önüne geleni sınamaya kalkmış. Başarmış mı, evet. Pekâlâ adil olabilmiş mi, hayır.
94 
 Öteberi  (Osman AKTAŞ)

Öteki kavramı, bir varlığın kendinden olmadığını kabul edip dillendirilmesi olarak tanımlanabilir. Bir canlının büyümesi hücre bölünmesine bağlıdır. Hücreler ne kadar hızlı bölünürse, büyüme de o kadar hızlanır. Hücreler toplumun yapı taşları gibiler; her hücre birbirini tamamlarken, diğerine göre ötekidir.
95 
 Bokun İçinde Kıl  (Osman AKTAŞ)

İğrenç bir fıkrayla söze başlayacağım. Bu yüzden de bütün okurlardan özür diliyorum. Affınıza sığınarak...
96 
 Fenni Devlet Melodisi  (Osman AKTAŞ)

Bugün de bitmedi kurul toplantısı. Çocukluğunda konuşmaya fırsat bulamamış her ergen ya da evli kendisini dinletmenin bir yolunu arıyor. Bulunca da Allah ne verdiyse konuşuyor.
97 
 Semazen Dönüşü  (Osman AKTAŞ)

Bu ülkede CHP düzelmeden hiçbir şey düzelmezi boşuna söylemiyoruz. Çünkü seçmen AKP seçmeninden farklı değil. Bu ülkede gerçek seçmen kararsızlar. Onların oy oranı ne kadarsa o kadar seçmen var.
98 
 Girânserliğe Devam!..  (Cahit KILIÇ)

Başbakanlık başdanışmanı, dışişleri bakanı ve başbakan olarak emrinde çalıştığı asrın lideriyle birlikte, son 5 yılda 65 yıllık demokrasimizin boynuna ip geçirip dâra çektiler…
99 
 Amasra Faciasından Sonra Tüm Yetkililer Açığa Alınmalıydılar  (FATİH TANER VURAL)

Merhaba. Amasra Faciasından Sonra Tüm Yetkililer Açığa Alınmalıydılar başlıklı yazımı yorumlarınıza sunarım .
100 
 Chp Ne Kadar Solcu Ya da Sosyal Demokrat; Daha Doğrusu Bu İddiaları Ne Kadar Doğru?  (Salih Zeki Çavdaroğlu)

CHP' nin siyasi tavrı...

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41  Sonraki Sayfa

son eklenenler
10 Kasım
Osman AKTAŞ
Eleştiri > Politik Olaylar ve Görüşler
Kimi Kime Şikâyet Edeceğiz?!
Cahit KILIÇ
Sefiller ve Sefilliğe Kefiller
Osman AKTAŞ
Ben Olsam Ne Yaparım
Yûşa Irmak
Büyüdük Yani
Tayyibe Atay
Kilidi Açmak
Yûşa Irmak
Kerrat Cetveli
Tayyibe Atay
Ağdaki Kızlar
Tayyibe Atay
Yusuf Kuyusu Ya da Milli Eğitim
Osman AKTAŞ
Başı Örtük Eşek
Tayyibe Atay
Sosyal Medyada ve Tanıtım Panolarında Dilencilik
Osman AKTAŞ
Çağın Ütopyası
Osman AKTAŞ
Mucize
Tayyibe Atay
Boğanlar ve Boğulanlar…
Cahit KILIÇ
Bu Vatan
Osman AKTAŞ
Vicdansız Medya Cahil Toplum
Osman AKTAŞ
Millet Olmak İçin Toplumsal Değerler
Osman AKTAŞ
Yusuf ile Müfredat
Osman AKTAŞ
Chp, Gerçekten ‘demokrat’ Mıdır?
Yûşa Irmak
Chp’nin Psikopatolojisi
Yûşa Irmak

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.