• İzEdebiyat > Eleştiri > Politik Olaylar ve Görüşler |
81
|
|
|
|
AKP iktidarı döneminde, toplumda yaygara kopması muhtemel bir konuda ön bir dedikodu yayılıp nabız yokluyor. Yaygara büyükse, konu tehir edilerek sonraya bırakılıyor. Yaygara hafifse karar alınıp uygulamaya konuyor. |
|
82
|
|
|
|
Daha önce birçok kez konuya dair eleştiriler yapmamıza karşın yetkililer “Bu adam medya dünyasında ne atıp tutuyor” diye merak bile etmemişler, rahmetli Cemil Meriç’in dediği gibi fildişi kulelerine kendilerini kapatarak, o bildik düşlerini, hayır ve şer yorumuna bile gerek görmeden hayata geçirme çabalarına devam etmişlerdir. |
|
83
|
|
|
|
Merhaba. Günümüzde Basın / Medya Ne Yapıyor ? , başlıklı yazımı görüşlerinize sunuyorum . |
|
84
|
|
|
|
Bakanlık tarafından kurum ve kuruluşların 15 Temmuz ile ilgili yapmak zorunda oldukları etkinlikleri kimin yapıp kimin yapmadığının takibini yapabilmek için hazırlanan bir sisteme işlemelerini istiyor. İşte yazının metni: |
|
85
|
|
|
|
Konser tümüyle politiktir. Aslında yaşamın kendisi politiktir. |
|
86
|
|
|
|
İsrailli tarihçi Prof. İlan Pappe Siyonizm’i yerleşimci bir sömürge hareketi olarak tanımlar: “Kurucuları, kendilerine bir devlet kurmak isteyen Avrupalı Yahudilerdir. Genel sorunsal bir devlet kurmak için başka insanların yaşadığı toprakları seçmiş olmalarıdır. Aynı ilk yerleşimci Amerikalıların yerlilere yaptığı gibi Siyonistler de Filistin halkına benzer biçimde soykırım uyguladılar. 1948 yılında İsrail kurulurken yapılan buydu” der. |
|
87
|
|
|
|
Farz-ı Misal… Yaşadıkları ya yanlış ya da doğru değilse? O zaman önce inceden olan bitene ses çıkarmalı… Sonrasında da kalplere ümit olmalı… |
|
88
|
|
|
|
Takip edilmesi ve desteklenmesi gereken şey fikirlerdir... Eğer ki inatla fikirleri bırakanın sadece mirasları takip ediliyorsa bu yolun sonu hep hüsrandır. |
|
89
|
|
|
|
Adam twitterdan bana saydırıyor…
“Hiç mi suçu yok bu iktidarın” diyor.
Yahu yok diyen mi var diyorum.
Haksızlığı kim yapıyorsa eleştiririz elbette eleştiriyoruz, eleştirmeliyiz zaten diyorum!
Ancak bir Müslüman CHP ve iktidarını savunduğu zaman tüylerim diken diken oluyor… |
|
90
|
|
|
|
İç karışıklığın olduğu ülkelerde Amerikan karşıtlığı yaptığı düşünülen yöneticilerin, Avrupa ve Amerika'nın kışkırtmalarıyla darbe yapılması ya da doğrudan müdahaleleri sonucu yaşanan olaylara dendi "Arap baharı" |
|
91
|
|
|
|
uyuyanlar gibi uyumuyorum!.. |
|
92
|
|
|
|
Merhaba, artık siyasal, sosyal, demokratik yayımlarımı aşağıdaki internet adresinde yayımlayacağım , görüşlerinize sunarım . |
|
93
|
|
|
|
İnsan yeryüzüne Tanrı tarafından sınanmak için gönderilmiş. Öylesine bu sınanmayı özümsemiş ki, kendi sınanmasını unutup önüne geleni sınamaya kalkmış. Başarmış mı, evet. Pekâlâ adil olabilmiş mi, hayır. |
|
94
|
|
|
|
Öteki kavramı, bir varlığın kendinden olmadığını kabul edip dillendirilmesi olarak tanımlanabilir.
Bir canlının büyümesi hücre bölünmesine bağlıdır. Hücreler ne kadar hızlı bölünürse, büyüme de o kadar hızlanır. Hücreler toplumun yapı taşları gibiler; her hücre birbirini tamamlarken, diğerine göre ötekidir. |
|
95
|
|
|
|
İğrenç bir fıkrayla söze başlayacağım. Bu yüzden de bütün okurlardan özür diliyorum. Affınıza sığınarak...
|
|
96
|
|
|
|
Bugün de bitmedi kurul toplantısı. Çocukluğunda konuşmaya fırsat bulamamış her ergen ya da evli kendisini dinletmenin bir yolunu arıyor. Bulunca da Allah ne verdiyse konuşuyor.
|
|
97
|
|
|
|
Bu ülkede CHP düzelmeden hiçbir şey düzelmezi boşuna söylemiyoruz. Çünkü seçmen AKP seçmeninden farklı değil. Bu ülkede gerçek seçmen kararsızlar. Onların oy oranı ne kadarsa o kadar seçmen var. |
|
98
|
|
|
|
Başbakanlık başdanışmanı, dışişleri bakanı ve başbakan olarak emrinde çalıştığı asrın lideriyle birlikte, son 5 yılda 65 yıllık demokrasimizin boynuna ip geçirip dâra çektiler… |
|
99
|
|
|
|
Merhaba. Amasra Faciasından Sonra Tüm Yetkililer Açığa Alınmalıydılar başlıklı yazımı yorumlarınıza sunarım . |
|
100
|
|