• İzEdebiyat > Eleştiri > Politik Olaylar ve Görüşler |
241
|
|
|
|
Merhaba. Latin harflerine Geçilmesi Doğru muydu ? başlıklı yazımı görüşlerinize sunar, yorumlarınızı beklerim . |
|
242
|
|
|
|
Kuzey Irak Kürtleri ile Türkiye'nin ortak çıkarları var. Bütün sorun gerçeği görebilmekte. |
|
243
|
|
|
|
Merhaba. Bizde alım gücü Avrupa'dakinden fazlaymış, şeklindeki bir açıklamaya karşılık yazdığım , eleştirel türde bir yazıdır, yorumlarınızı beklerim.. |
|
244
|
|
|
|
Orta Doğu, Rusya ve Kafkaslardaki mevcut olaylar ve muhtemel gelişmeler üzerine kısa düşünceler... |
|
245
|
|
|
|
"Kanal İstanbul için ilk ihale yapıldı. Dev projenin etki alanında bulunan tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin rekonstrüksiyonu için 5 firma teklif verdi." NTV'nin bu haberini okuyorum ve Yılmaz Tatlıses gibi “Nasıl isyan etmem nasıl kahretmem” diyorum. |
|
246
|
|
|
|
Mahir Ünal'ın Türkçeyle ilgili açıklaması üzerine bir şeyler yazmayı düşündüm, sonra vazgeçtim. Çünkü Mahir Ünal ciddiye alınacak biri değil. |
|
247
|
|
|
|
Merhaba, Ne Yapmalı Ne Etmeli De Gelişmiş Demokrasiyi Ülkemize Getirmeli , başlıklı yazımı yorumlarınıza sunuyorum |
|
248
|
|
|
|
Hala bir Mustafa Kemal Atatürk çıkaramadık ya içimizden... Yanarım, yanarım da buna yanarım... Bu kadar aciziz demek ki... Geçmiş olsun. |
|
249
|
|
|
|
Muhammed CAN'la referandum 2 ; "Referandumdaki özne büyük kâhinin eseridir! Diğerleri bu eserin sahnedeki oyuncusu ve referandumda bu sahnenin aksesuarıdır."
" Devrimci ahlak insaniyet mektebinin özüdür.... "
|
|
250
|
|
|
|
Ey İhvan-ı Yaran; Biraderan-ı Hıyaran.!
Metafizik nedir bilmez;gayb ne’dir tınmaz; izafi aklından başka kuş tanımaz; dini imanı bu dünya ve onun ekonomi politiğinden ibaret olan şu diyalektik nazariyeye bir de felasife
|
|
251
|
|
|
|
A.B.D den yönettiği sitesinde,Cumhuriyet başsavcısına ruh hastası diyebilecek kadar rejim düşmanı olan ve şeriatın ateşli savunuculuğunu yapan bu kişiye şimdi soruyorum!Burç Acar nerelerdesin?
|
|
252
|
|
253
|
|
|
|
Bizim zamanımızda demokrasi bu kadar ileri değildi. Darbe dönemleri hariç, politikacılar, ortalığı ayağa kaldıran sorunlarda açıklama yapma gereği duyarlar, bizi de tatmin etmeye çalışırlar, hiç değilse öyleymiş gibi yaparlardı.
Kurulmaya çalışılan İkinci Cumhuriyet’in, imana ve imama dayanan “İleri Demokrasi’sinde böyle zahmetlere yer yok anlaşılan. İşte o zaman, bende tatminsizlik krizleri tutuyor. Eh, bunca tatminsizliği de benim metabolizmam kaldırmıyor. |
|
254
|
|
|
|
Türkiye'deki insanlarda kişilik ve şahsiyet, derin güçlerce (Ergenekon vb. ile) iğdiş edilmiş ve neredeyse insanların toplumsal kişiliği öldürülmüştür. Ne ile? Ülkede yaşayan tüm halkların haklarının inkârı ve kültürlerinin asimilasyonu kırbacı zoru ile.. Yoksa ne olmuş bütün bu insanlara ki, gördükleri, öfkelendikleri bunca haksızlıklara karşı doğru ve istikrarlı bir direnme ve tepki gösteremiyorlar? |
|
255
|
|
|
|
” Dervişin fikri neyse, zikri de o olur.” hesabı ; gece korkunç, sıkıntılı ve saçma bir rüya gördüm.
|
|
256
|
|
|
|
Son yıllarda gerçekleşen cinayetlere bakıyorum da, ailesi tarafından şımartılan, “dur”, “sus”, “yapma” gibi kavramları ya kavrayamayan ya da kavramak istemeyen çocuk özelliğindeki canilerle dolup taşmakta. Bu canileri şımartan da maalesef görevini hakkıyla yerine getirmeyen ya da getirmesine fırsat verilmeyen devlet. |
|
257
|
|
|
|
1990'lı yıllarda yayınevi temsilcileri, sağlık ansiklopedilerini, bilim teknik ansiklopedilerini, edebiyat ansiklopedilerini, dünya ve Türk klasiklerini kütüphanesi olan okul ve kurumlara pazarlamak için dolaşırlardı. |
|
258
|
|
|
|
Merhaba... Feminiztler Bu Konuyu Niye Hiç Gündeme Getirmezler ? başlıklı yazımı görüşlerinize sunarım.. |
|
259
|
|
|
|
Merhaba son zamanların en önemli konularının başında gelen , " Fiyatları Allah Belirliyor " , açıklamasına binaen yazdığım, iktidarı ve muhalefeti eleştirir içerikli bir yazıdır. Yorumlarınızı beklerim . |
|
260
|
|
|
|
Tüm Devlet BÜROLARINDA IŞLERI BILINÇLI OLARAK AKSATIYORLAR
1YIL YOL ÇALIŞMASI MI OLUR
HASTANELERDE KÖTÜ MUAMELE BAŞLADI
BELEDIYELERDE NELER DÖNÜYOR
KRIPTOLAR ÖNE SÜRÜLDÜ
YENI DARBE BU SEFER HALKA