..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Barışı bulacağız. Melekleri duyacağız, göğün elmaslarla parladığını göreceğiz. -Çehov
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Politik Olaylar ve Görüşler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

İblis
Mesut Kuntan
Şiir > Başkaldırı

"İÇİNDEKİ İBLİSE" SAÇMA SAPAN BAKIŞLARLA İZLİYORSA BEDENİNİ KARANLIĞIN TAM ORTASINDAN ÇEKİYORSA ELLERİNİ TUTUNDUKÇA RÜZGARINA SOĞUK GÜLÜŞLERİYLE DANS EDİYOR ÇILDIRMIŞ GİBİ ÇATLAK HANÇERİYLE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEŞLERİNİ İSYAN ETME, İÇİNDEKİ İBLİSE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEŞLERİNİ İSYAN ETME, İÇİNDEKİ İBLİSE ÖYLE BAKMA... HAYAL MEYAL RÜYALARLA GİZLİYORSA BENLİĞİNİ DÖN LANETİN DÖN KIYISINDAN SAVU

[DEVAMI]

Arama Motoru

• İzEdebiyat > Eleştiri > Politik Olaylar ve Görüşler
241 
 Latin Harflerine Geçilmesi Doğru Muydu?  (FATİH TANER VURAL)

Merhaba. Latin harflerine Geçilmesi Doğru muydu ? başlıklı yazımı görüşlerinize sunar, yorumlarınızı beklerim .
242 
 Türkiye Kürtleri - Irak Kürtleri Arasındaki Fark  (Mehmet Sinan Gür)

Kuzey Irak Kürtleri ile Türkiye'nin ortak çıkarları var. Bütün sorun gerçeği görebilmekte.
243 
 Bizde Alım Gücü Avrupa'dakinden Fazlaymış  (FATİH TANER VURAL)

Merhaba. Bizde alım gücü Avrupa'dakinden fazlaymış, şeklindeki bir açıklamaya karşılık yazdığım , eleştirel türde bir yazıdır, yorumlarınızı beklerim..
244 
 Suriye, Rusya, Güçlü Türkiye ve Oyunlar!  (Cahit KILIÇ)

Orta Doğu, Rusya ve Kafkaslardaki mevcut olaylar ve muhtemel gelişmeler üzerine kısa düşünceler...
245 
 Kanamalı Kanal  (Osman AKTAŞ)

"Kanal İstanbul için ilk ihale yapıldı. Dev projenin etki alanında bulunan tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin rekonstrüksiyonu için 5 firma teklif verdi." NTV'nin bu haberini okuyorum ve Yılmaz Tatlıses gibi “Nasıl isyan etmem nasıl kahretmem” diyorum.
246 
 Kürdilihicazkâr Makamında Mevlevi Hutbesi  (Osman AKTAŞ)

Mahir Ünal'ın Türkçeyle ilgili açıklaması üzerine bir şeyler yazmayı düşündüm, sonra vazgeçtim. Çünkü Mahir Ünal ciddiye alınacak biri değil.
247 
 Ne Yapmalı Ne Etmeli de Gelişmiş Demokrasiyi Ülkemize Getirmeli  (FATİH TANER VURAL)

Merhaba, Ne Yapmalı Ne Etmeli De Gelişmiş Demokrasiyi Ülkemize Getirmeli , başlıklı yazımı yorumlarınıza sunuyorum
248 
 Geçersiz Oy  (Alp Şahin)

Hala bir Mustafa Kemal Atatürk çıkaramadık ya içimizden... Yanarım, yanarım da buna yanarım... Bu kadar aciziz demek ki... Geçmiş olsun.
249 
 Rebeze Röportajı - 2  (Muhammed CAN)

Muhammed CAN'la referandum 2 ; "Referandumdaki özne büyük kâhinin eseridir! Diğerleri bu eserin sahnedeki oyuncusu ve referandumda bu sahnenin aksesuarıdır." " Devrimci ahlak insaniyet mektebinin özüdür.... "
250 
 Vakavirüs Yazılar 04  (Veysel Menekşe)

Ey İhvan-ı Yaran; Biraderan-ı Hıyaran.! Metafizik nedir bilmez;gayb ne’dir tınmaz; izafi aklından başka kuş tanımaz; dini imanı bu dünya ve onun ekonomi politiğinden ibaret olan şu diyalektik nazariyeye bir de felasife
251 
 Burç Acar Nerelerdesin?  (CEM AKKILIÇ)

A.B.D den yönettiği sitesinde,Cumhuriyet başsavcısına ruh hastası diyebilecek kadar rejim düşmanı olan ve şeriatın ateşli savunuculuğunu yapan bu kişiye şimdi soruyorum!Burç Acar nerelerdesin?
252 
 Yumurta  (Tayyibe Atay)

ha tavuklar, ha ben!..
253 
 Tatmin Olamıyorum Ey Okur!.. Tatmin O - La - mı - Yo - Rummm!.. (Giriş)  (Vildan Sevil)

Bizim zamanımızda demokrasi bu kadar ileri değildi. Darbe dönemleri hariç, politikacılar, ortalığı ayağa kaldıran sorunlarda açıklama yapma gereği duyarlar, bizi de tatmin etmeye çalışırlar, hiç değilse öyleymiş gibi yaparlardı. Kurulmaya çalışılan İkinci Cumhuriyet’in, imana ve imama dayanan “İleri Demokrasi’sinde böyle zahmetlere yer yok anlaşılan. İşte o zaman, bende tatminsizlik krizleri tutuyor. Eh, bunca tatminsizliği de benim metabolizmam kaldırmıyor.
254 
 Kocaman Bir Asır Heba Edildi; Neden veya Kimler İçin?  (M.Nazım Güler)

Türkiye'deki insanlarda kişilik ve şahsiyet, derin güçlerce (Ergenekon vb. ile) iğdiş edilmiş ve neredeyse insanların toplumsal kişiliği öldürülmüştür. Ne ile? Ülkede yaşayan tüm halkların haklarının inkârı ve kültürlerinin asimilasyonu kırbacı zoru ile.. Yoksa ne olmuş bütün bu insanlara ki, gördükleri, öfkelendikleri bunca haksızlıklara karşı doğru ve istikrarlı bir direnme ve tepki gösteremiyorlar?
255 
 Dün Gece Bir Rüya Gördüm - 14  (Kâmuran Esen)

” Dervişin fikri neyse, zikri de o olur.” hesabı ; gece korkunç, sıkıntılı ve saçma bir rüya gördüm.
256 
 Adalet Mahkeme Duvarlarının Süsü Mü  (Osman AKTAŞ)

Son yıllarda gerçekleşen cinayetlere bakıyorum da, ailesi tarafından şımartılan, “dur”, “sus”, “yapma” gibi kavramları ya kavrayamayan ya da kavramak istemeyen çocuk özelliğindeki canilerle dolup taşmakta. Bu canileri şımartan da maalesef görevini hakkıyla yerine getirmeyen ya da getirmesine fırsat verilmeyen devlet.
257 
 Okumak Anlamamak İçin  (Osman AKTAŞ)

1990'lı yıllarda yayınevi temsilcileri, sağlık ansiklopedilerini, bilim teknik ansiklopedilerini, edebiyat ansiklopedilerini, dünya ve Türk klasiklerini kütüphanesi olan okul ve kurumlara pazarlamak için dolaşırlardı.
258 
 Feminiztler Bu Konuyu Niye Hiç Gündeme Getirmezler?  (FATİH TANER VURAL)

Merhaba... Feminiztler Bu Konuyu Niye Hiç Gündeme Getirmezler ? başlıklı yazımı görüşlerinize sunarım..
259 
 Fiyatları Allah Belirliyor  (FATİH TANER VURAL)

Merhaba son zamanların en önemli konularının başında gelen , " Fiyatları Allah Belirliyor " , açıklamasına binaen yazdığım, iktidarı ve muhalefeti eleştirir içerikli bir yazıdır. Yorumlarınızı beklerim .
260 
 Abd'nın Köpeğı Fetbull Yenı Oyun Peşınde Halk Bılınçlı Olarak Mağdur Edılıyor  (ibrahim halil ince)

Tüm Devlet BÜROLARINDA IŞLERI BILINÇLI OLARAK AKSATIYORLAR 1YIL YOL ÇALIŞMASI MI OLUR HASTANELERDE KÖTÜ MUAMELE BAŞLADI BELEDIYELERDE NELER DÖNÜYOR KRIPTOLAR ÖNE SÜRÜLDÜ YENI DARBE BU SEFER HALKA HEDEF 2019 SEÇIMLERI HEDEF RECEP TAYYIP ERDOĞAN HEDEF YINE TÜRKIYE YINE MILLET TÜRKÜ KÜRDÜ ILE TOPYEKÜN MILLETE!!!

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41  Sonraki Sayfa

son eklenenler
10 Kasım
Osman AKTAŞ
Eleştiri > Politik Olaylar ve Görüşler
Kimi Kime Şikâyet Edeceğiz?!
Cahit KILIÇ
Sefiller ve Sefilliğe Kefiller
Osman AKTAŞ
Ben Olsam Ne Yaparım
Yûşa Irmak
Büyüdük Yani
Tayyibe Atay
Kilidi Açmak
Yûşa Irmak
Kerrat Cetveli
Tayyibe Atay
Ağdaki Kızlar
Tayyibe Atay
Yusuf Kuyusu Ya da Milli Eğitim
Osman AKTAŞ
Başı Örtük Eşek
Tayyibe Atay
Sosyal Medyada ve Tanıtım Panolarında Dilencilik
Osman AKTAŞ
Çağın Ütopyası
Osman AKTAŞ
Mucize
Tayyibe Atay
Boğanlar ve Boğulanlar…
Cahit KILIÇ
Bu Vatan
Osman AKTAŞ
Vicdansız Medya Cahil Toplum
Osman AKTAŞ
Millet Olmak İçin Toplumsal Değerler
Osman AKTAŞ
Yusuf ile Müfredat
Osman AKTAŞ
Chp, Gerçekten ‘demokrat’ Mıdır?
Yûşa Irmak
Chp’nin Psikopatolojisi
Yûşa Irmak

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.