..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bilmezlik ile ne hoþtum; hayalimde ne güzellik, ne de aþk vardý." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Türkiye
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Atlar ve Ýnsanlar (Seviþenler Ýçin)
Ýsa Kantarcý
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk

ATLAR ve ÝNSANLAR (seviþenler için) Köye yaz gelmiþti, yaz ayýnýn cidden hissedilmeye baþlandýðý ilk gündü. Ertesi gün hava bozacak endiþesi yoktu insanlarda. Gökyüzü apaçýktý. Güneþ parlaktý gün boyu. Dikkatini verirsen; dans ederek, birbirine takýlarak otlarýn, aðaçlarýn çiçeklerin arasýndan uçan mutlu kelebekleri görürdün. Bir evin önünde güneþin kýzdýrdýðý betona uzanmýþ bir kedi sýrt tüylerini yalýyor hararetle. Köyün deresinden geçen

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Türkiye
81 
 Tarih Bize Ne Anlatýyor 2  (Öner KARADAÐ)

köþe yazýsý 24 kasým
82 
 Safranbolu"ya Aþýk Olmak...  (ömer akþahan)

Ýnsanýn bir kentte ömür boyu yaþamasý için ne gerekir dense; doðrusu, bu soruya, Safranbolu’yu görmeden net bir yanýt veremezdim.
83 
 Ýþçiden Esiyor Yel (Bülent Yalçýnkaya)  (CUMARTESI)

1 Mayýs grev deðildir… 1 Mayýs tüm dünya emekçilerinin uluslalarasý birlik ve dayanýþmalarýný gösterdikleri bir gündür. 1 Mayýs, birleþtiðinde dünya emekçilerinin yenilmez gücünü burjuvaziye dayattýðý ve tüm çalýþanlara örnek olduðu bir gündür.
84 
 Türkiye'nin Zor Savaþý  (Mehmet Sercan Tezcanoðlu)

Afganistan harekâtý ve Türkiye'nin konumu... www.weblebi.com Gündem Sayfasý.
85 
 Gözlerim Kapalý Ýstanbul'u Dinliyorum  (Hakan Yozcu)

Necip Fazýl, bir þiirinde illa da Ýstanbul derken,Yahya Kemal Ýstanbul'un bir semtini bile sevmek bir ömre bedeldir diyor; ve Ýstanbul'u hep Aziz Ýstanbul olarak deðerlendiriyor. Orhan Veli Ýstanbul'da gözlerini kapatarak bir musiki dinler gibi Ýstanbul'u dinliyor. Ýþte biz de þimdi Ýstanbul'un tam göbeðinde, Orhan Veli gibi gözlerimizi kapatýp, Eminönü'nden Ýstanbul'u dinliyoruz. Yüksekçe bir tepeye çýkýp, Yahya Kemal gibi Aziz Ýstanbul'un Yeditepe'sini seyrediyoruz.
86 
 Stratejik Bir Türk Eli: Artvin  (Hakan Yozcu)

Doruklarý karlarla kaplý daðlarý; ilgi çekici ahþap mimari yapý tarzýyla yeþil yaylalarý; anýt aðaçlarý ile bozulmamýþ doðal ormanlarý; yüksek daðlarýnýn doruklarýnda krater gölleri, karagölleri; Çoruh Vadisi ve kanyonlarý gibi çok çeþitli doðal deðerleri içinde barýndýran Artvin, doða turizmi zenginliði ile Türkiye’nin sayýlý illeri arasýnda yer alýyor.
87 
 Türkiye’nin Avrupa Birliðine Girme Umutlarý  (Mehmet Sinan Gür)

AB'ye girebilir miyiz, giremez miyiz diye çok düþünmeye gerek yok. Veriler ne olacaðýný gösteriyor. Yeter ki at gözlüklerini çýkarýp görebilelim.
88 
 Eskimeyen Dostluklar  (Hakan Yozcu)

Rukiye Haným, oldukça yaþlanmýþ. Ama yaþýna raðmen dinç duruyor. Cengiz'i tanýmakta hiç de zorluk çekmedim. Kýzýl saçlarý ve gülümseyen beyaz yüzü kendini hemen ele veriyor. Kucaklaþýyoruz. Eee kolay deðil. Otuz beþ yýlýn hasreti var. Hacý Bey Amcayý soruyorum. "Geçen yýl sizlere ömür" diyor. Babasýnýn ölümünü paylaþýyor benimle. Belli ki hala unutamamýþ. Hatýrladýðým kadarýyla çok iyi niyetli, dürüst, temiz, yardýmsever bir insandý Hacý Amca.
89 
 Tekirdað Ýzlenimlerim  (Hakan Yozcu)

Tekirdað'da akþam oluyor. Hava kapalý. Bize göre buz gibi. Üþüyoruz. Ama burada yaþayanlar hiç öyle demiyor. Onlara göre bahardan kalma bir havaymýþ. Þanslýymýþýz. Oysa bu zamanlarda karýn düþmesi gerekiyormuþ. Ben titriyorum. Üþüyorum. Ama keþke kar da yaðsa diyorum. Çünkü senelerdir karýn yaðmasýna hasretim. Tekirdað'da güneþ batýyor, akþam oluyor. Biz Kýbrýslýlar, bizim için özgürlüðün abidesi olan vatan þairi Namýk Kemal'in memleketinde, O'nu anmak için bekliyoruz. Sabah ola hayrola...
90 
 Paranýn da Sýcaðý Yakar...  (Mehmet SALÝH)

Cari açýklarla ve bütçe dengesini kurmada zaten yýllardan beridir sýkýntý içerisinde olan ülkemizde sýcak paranýn çýkýþýnda oluþan etkilerden maalesef ciddi oranlarda nasibini almaktadýr
91 
 Buyduk Buyduk!  (Hakan Yozcu)

Bizi, þehre girerken üniversitede beraber olduðumuz, ekmeðimizi, derdimizi, acýmýzý paylaþtýðýmýz kardeþim Yakup Yayla karþýlýyor. Kucaklaþýyoruz. Evinde iki gün misafir oluyoruz. Karadeniz insanýnýn en sýcak sevgisini sunuyor bize. Misafirperverliðin en yücesini gösteriyor. Hanýmý Halime Haným, adeta etrafýmýzda pervane kesiliyor. Kýzlarý Þeyma ile Maide hizmet için birbirleriyle yarýþýyor. Bir misafire ilgi, ancak bu kadar gösterilebilir. Rahat etmemiz için her þeyi saðlýyorlar bize. Gerçekten de rahatýz. Çünkü dost bir evdeyiz.
92 
 Bursa Kanatlarýmýn Altýnda  (Hakan Yozcu)

Bursa'nýn gerçek güzelliðini ve büyüklüðünü görmek istiyorsanýz mutlaka buraya çýkmalýsýnýz. Tüm þehir ayaklarýnýzýn altýnda kalýyor. Etrafý daðlarla sarýlmýþ. Aðaçlar bu güzelliðe eþlik ediyor. Evlerin büyük oraný kiremitli. Bu nedenle þehir alevler içinde yanýyor gibi görülüyor. Her taraf kýpkýrmýzý. Tepenin bir baþka özelliði de Osmangazi ve Orhangazi türbelerinin burada yer almasý. Ayrýca Tophane Saat Kulesi de burada bulunuyor.
93 
 Dikili'de Bir Kýbrýslý Türk  (Hakan Yozcu)

Bademliköyü, 1600 nüfusa sahip, küçük ama geliþmiþ bir köy. Köyün hemen dýþýndaki plaj, burayý deðerli kýlmýþ. Burasý iç turizme hizmet ediyor. Genellikle Türkiye’nin çeþitli yerlerinden gelen çadýrcý tatilciler bulunuyor. Bademli Köyü’n tam karþýsýnda Midilli Adasý var. Ada, köye o kadar yakýn ki adeta köy ile iç içe. Akþamlarý Midilli’nin ýþýklarýný görebiliyorsunuz. Bademliköy’ün en büyük özelliklerinden birisi, burada doðanýn bakir kalmasý. Adeta hiç el deðmemiþ. Betonlaþma hemen hemen hiç yok. Çevre, tamamen doðal güzellikler ile sarýlmýþ. Her taraf zeytin aðaçlarý ile çevrili.
94 
 Kendi Ýnsanýný Sevmeyen Toplum (KÝST)  (Birkan ASKAN)

Binlerce kilometre uzaktaki Türkiye'de eylemleri televizyonlardan canlý yayýnda izleyen bizlerin de kelimenin tam anlamýyla kaný dondu....
95 
 Tarihimizin Mirasý Þehir  (Hakan Yozcu)

Þehre girince bir Türk þehri olduðu hemen göze çarpýyor. Tarih her taraftan fýþkýrýyor Bursa'da. Hanlar, hamamlar, konaklar hep tarihin yadigarlarý olarak göze çarpýyor. Burada Osmanlý Türkü mimarisinin en güzel örneklerini görüyorsunuz.
96 
 Bir Bodrum Hikayesi  (Hakan Yozcu)

Minicik bir kapýdan cennete giriveriyorsunuz adeta. Sizi bahçede muz aðaçlarý karþýlýyor. Bu muz aðaçlarýnýn gölgesinde bir amerikan bar yer alýyor. Hemen kenarýnda yüzme havuzu. Þezlonglar yan yana sýralanmýþ. Masalar da selamlamaya durmuþ. Turistler, gün boyu bu havuzda serinliyor. Bahçenin etrafý çift katlý apartman daireleri ile dolu. Yuvarlak biçimde yan yana, bahçeyi sarýyor. Odalar da oldukça görkemli.
97 
 Türkiye'nin yeni ve tutarlý bir Kuzey Irak politikasý gereði  (Þahingöz)

Hergün gündemde duran onca anlamsýz konunun yanýnda öyle bir büyük konu var ki,olaylar yýldýrým hýzýnda geliþmeye baþladýðýnda, afallamamak için þimdiden bütün dikkatimizi vermemiz gerekiyor! Gerçekçi ve deðiþik bir bakýþ açýsý.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 




son eklenenler
Karamanoðullarý Devleti
Aziz Dolu
Ýnceleme > Türkiye
Baþörtülü Cadýlar
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Türkiye
Mekanlar ve Fikirler
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Türkiye
Kültür ve Medeniyet
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Türkiye
En Güzeli Nerede
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Türkiye
Küçük Fatih
Bay Nida
Ýnceleme > Türkiye
Bir Baþka Dünya: Hatay
kemal düz
Ýnceleme > Türkiye
Ýki VIzdan, Bir Bizden
Hakan Yozcu
Ýnceleme > Türkiye
Ara Çayhaneler
Hakan Yozcu
Ýnceleme > Türkiye
Bir Uzungöl Hatýrasý
Hakan Yozcu
Ýnceleme > Türkiye

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.