..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlar yalnýzca yaþamýn amacýnýn mutluluk olmadýðýný düþünmeye baþlayýnca, mutluluða ulaþabilir. -George Orwell
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Türkiye
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýbreti Alem
Zeliha Gökkan
Þiir > Aþk ve Romantizm

Ýbreti alem Sevda çölünde sürürdüm izini Buldum o kara gözlümü Aldým elime cümbüþü sazýmý Çaldým aþkýn özünü Çalkalanýr denizler vurur dalgalar Yýkanýr bütün kýyýlar Bundan ala duygu mu var Yok anam Yaþarým ölene kadar Bundan öte duygu mu var Yok iþte Yaþarým sonsuza kadar Bir ömür çekerim iþveli nazýný Alýrým bundan hazzýmý Bahara çevirdin kýþýmý ayazýmý Sildin kara yazýmý! Aþktan ölen var desinler ibreti alem b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Türkiye
21 
 En Güzeli Nerede  (Ahmet Zeytinci)

En güzel çocuk kim de? Böyle bir soru da çok saçma, en güzel çocuk herkesin kendi çocuðu, üstüne daha laf söylenecek bir söz yok. En güzel gocuk kim de peki? Onu da kim yaptýysa onda... En gýcýk kim de hadi bunu da bilin bakalým? Benim arkadaþým vardý palavracý Rükrullah... Tabi caným burada ki kod adý aslýnda, gerçek adýný yazsam tesadüfen okur da sonra bana darýlýr belki de mahkemeye bile verir belli mi olur?
22 
 Seçmen Davranýþlarýnýn Önemi ve Dp (Akp) 'Nin Nasýl Uzun Süre Ýktidarda Kaldýðý Üzerine Bazý Deðiniler  (Akakiy Akakiyeviç)

Bugünkü siyasi atmosferi mercek altýna alýrsak, AKP’nin neden hala iktidarda kaldýðý ve alternatifi olmadýðý þeklindeki genel kabul gören hâkim düþünce, Yakup Kadri’nin DP konusundaki düþüncesinden farklý deðildir. Aslýnda bu da göstermektedir ki, seçmen davranýþý ve siyasi analizler iyi yapýlmamakta dolayýsýyla, siyasetin hangi unsurlar üzerine bina edildiði ve nasýl tebarüz ettiði anlaþýlamamaktadýr. Siyasetin gerçek zemininde cereyan etmesini engelleyen sembolik deðerler üzerinde bir uzlaþý olmadýðý için, zýtlaþmaya dayalý siyasi kültür hâkimiyetini devam ettirmektedir.
23 
 Mor Yakup Manastýrý (Salhe/barýþtepe - Turabdin)  (Nükhet Everi)

Mardin gezilerinde Deyrulzafaran ve Deyrulumur (Mor Gabriel) manastýrlarý, Nusaybin Mor Yakup Kilisesi ve Anýtlý/Hah Meryemana Kilisesi birer klasiktir. Ama atlanmamasý ve mutlaka ziyaret edilmesi gereken pek çok yer daha vardýr. Bunlarýn baþýný da Barýþt
24 
 Yüzleþme/ Soma  (Hamdiye HATÝPOGLU (DNZ))

Acý var içlerde bir yerde Belki uzak belki çok yakýnda Yangýn yeri bu içli içli yanan Körmüþüz Saðýrmýþýz Duymamýþ bu feryadý her bir yanýmýz..
25 
 Kuruluþunun 44. Yýlýnda Kuþakkaya Gazetesi  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Gazetecilik bir sevdadýr; bulaþýnca býrakamazsýnýz. Anadolu’da hiçbir kurum ve kuruluþtan destek almadan, kýt imkânlarla gazete çýkarmak zor bir iþtir. Onun için bu iþi bir sevda mesleði olarak görüp gazetecilik aþkýna eldeki gelirini(belki emekli maaþýný) bu iþe sarf eden kiþilere olan saygým ve sevgim sonsuzdur. Bu kiþilerden biri de Gümüþhane’de Kuþakkaya Gazetesi’ni 44 yýldan beri istikrarlý bir þekilde çýkaran, Anadolu basýnýnýn duayenlerinden biri olan Turan Tuðlu’dur. Gazeteciliði bir sevgi iþi ve tutku olarak gören Turan Tuðlu, bu iþi büyük bir ciddiyet ve sorumlulukla 44 yýldan beri gerçekleþtiriyor. Kuþakkaya Gazetesi 1967 yýlýnda Turan Tuðlu ve Zühtü Çetinkaya tarafýndan Gümüþhane’de kurulmuþtur. Bu güzide gazete, adýný þehre tepeden bakan Kuþakkaya Daðý’ndan almaktadýr.
26 
 Yazýlýþýnýn 940. Yýlýnda : Divân - I Lügât - Ýt Türk "" Ü Hatýrlamak  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

Türk Dilinin büyük hizmetkârý Kaþgarlý Mahmud' un tek ve önemli eseri DÝVÂN-I LÜGÂT-ÝT TÜRK ’ ü tanýtýcý bir makale...
27 
 Sivas Pir Sultan Abdal"a Mezar Olacak! Cumhuriyet Sivas"ta Kuruldu, Sivas"ta Yýkýlacak!  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

“Sivas 93” günümüz Türkiye’sinin geçmiþte çekilen bir fotokopisi gibi duruyor. Bu nedenle, kamu vicdanýnda söyleyecek sözü olan herkesin, bu oyunu bir deðil birkaç defa izlemesi gerekir. “Sivas 93” oyunu, sadece 2 Temmuz tarihinde Madýmak Katliamýnýn her yýl dönümünde, adet yerini bulsun diye anýlacak sonra da rafa kaldýrýlacak bir oyun deðildir. Bugünün, þimdinin, yaþadýðýmýz þu anýn Türkiye’sini yakýndan ilgilendirir. Gelecek kuþaklara ibret olmasý bakýmýndan geniþ kapsamda deðerlendirildiðinde “tüm zamanlarýn oyunudur”. Bu nedenle, günümüz Türkiye’sinde yaþanan olaylara kaynaklýk ettiði dikkate alýnarak, “akýl ve vicdan birlikteliði” içinde düþünülmelidir.
28 
 Küçük Fatih  (Bay Nida)

sanatçýlara, politikacýlara ve haber yapanlara
29 
 01 13 Sivil Toplum Örgütleri Nasýl Güçlenir?  (Mehmet Sinan Gür)

Geleceðimiz bizim ellerimizde. Demokrasi gücü ve kaynaklarý paylaþmak, sizin gibi düþünmeyen insana katlanmaktýr. Ancak demokratikleþerek ayakta kalabiliriz.
30 
 Kürt Aþiretleri ve Yakýn Tarih Üzerine Notlar (Iýý)  (Hulki Can)

Ülkemiz için büyük bir stratejik tehdit unsuru olan Çekiç Güç'ün misyon ve vizyonu Kürdistan'ýn kuruluþuna destek vermek, bölgeye olasý bir Türk müdahalesini önlemek, gerektiðinde tampon bir bölge oluþturarak Türkiye'yi tecrit edip Güneydoðunun Irak Kürdistaný ile örgensel birleþmesini saðlamaktý.
31 
  bir Güneþin Yeniden Doðduðu Yer: Samsun  (Hakan Yozcu)

Samsun’a girerken dikkatlerimizi hemen sað tarafýmýzda bulunan ve bir parka yerleþtirilmiþ siyah bir gemi çekiyor. Bu “Bandýrma Gemisi”. Samsun Büyükþehir Belediyesi tarafýndan onartýlmýþ, iç kýsýmlarý tamamen yenilenmiþ ve 19 Mayýs 2006 tarihinde ziyarete açýlmýþ.
32 
 Çanakkale Kara Savaþlarýnda Taktik Kararlar  (Mehmet Sinan Gür)

Çanakkale savaþlarý hakkýnda kýsa bir görüþ.
33 
 Eski Türkler'de Arýcýlýk ve Bal Kültürü  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Türkler uzun yýllar göçebe bir hayat yaþadýktan sonra yerleþik medeniyete geçmiþlerdir.Savaþçý bir millet olan Türkler,cihan imparatorluðunun peþindeydiler.Uzun ve zor mücadelelerden sonra bu hayalleri hakikate dönüþmüþtür.
34 
 Ýç Savaþ Sürecinde Türkiye : Birinci Bölüm  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Okuyacaðýnýz çalýþma, Türkiye’ yi de konu alan uzun soluklu bir planýn günümüze uzanan süreç içersinde geçirdiði evreleri kapsýyor. Bu plan, zaman içinde geliþtirilerek, günümüz koþullarýna ve stratejilerine uygun olarak yapýlan eklemeler ve düzeltm
35 
 Vefatýnýn 40. Yýlýnda Dündar Taþer (1925 - 13 Haziran 1972)  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

27 Mayýs darbesini yapanlardan MBK üyesi ve daha sonra tasfiye edilen 14' ler içindeki emekli binbaþý Dündar Taþer' in MHP içindeki siyasi faaliyetleri
36 
 01 10 Anti Küreselleþme  (Mehmet Sinan Gür)

Bireylerin küreselleþmeye karþý olmalarýnýn nedeni, içgüdüsel olarak çýkarlarýna ters düþtüðünü anlamalarýndan kaynaklanýyor.
37 
 12 Eylül Referandumunda Neden "Hayýr" Oyu Kullanmalýyýz  (Akakiy Akakiyeviç)

Ýktidarýn kendi siyasal kimliðini “muhafazakar demokrat” olarak tanýmlamasý da manidardýr ve üzerinde durulmalýdýr.Muhafazakarlýk özünde deðiþime,dönüþüme karþý bir direnci ve geleneklere,geçmiþe baðlýlýðý ifade eder.Bu anlamda içinden çýktýðý siyasi yapýyý ve izlediði politikalarý göz önüne alýnca iktidarýn muhafazakarlýðý açýktýr.Ve zaten burada bir sorun yoktur.Sorun teþkil eden husus iktidarýn ayný zamanda “demokrat” olduðunu ifade etmesidir.Muhafazakarlýk mevcut durumu korumayý,demokratlýk ise korumadan ziyade daha iyi olana ulaþmayý amaçlayan ve aslýnda muhafazakarlýðý ayak baðý olarak algýlayan bir düþünüþ biçimi olduðuna göre iktidarýn kendini tanýmlayýþ biçimi de oldukça sorunlu ve inandýrýcýlýktan uzaktýr.Anayasa deðiþikliði hususunda da mevcut durumu muhafaza ederek,kýsmi demokratik adýmlar atýldýðý görülmektedir.Dönemin anti-demokratik ruhu olduðu gibi korunduðu için muhafazakarlýk aðýr basmakta ve demokratlýk sözde kalmaktadýr.
38 
 Obama'nýn Mektubumuza Cevabý  (Oðuz Düzgün)

Amerika Birleþik Devletleri Baþkan’ý Türkiye’deydi. Meclisteki konuþmasýný yapmadan çok önce kaleme aldýðýmýz ve www.izedebiyat.com sitesinde yayýmladýðýmýz aþaðýdaki önerilerimizin tamamýna olumlu cevap vermesi bizi sevindirdi.
39 
 Kürt Aþiretleri ve Yakýn Tarih Üzerine Notlar (Iý)  (Hulki Can)

19.cu yüzyýlýn ikinci yarýsýnda petrolün stratejik önemi ve deðeri anlaþýlýnca o tarihlerde Osmanlý Ýmparatorluðu elinde olan Musul, Kerkük ve Arabistan petrollerine el koymak için baþta Ýngiltere olmak üzere Avrupa ülkeleri harekete geçer. Ýngiltere, Türkiye ve Ýran'daki azýnlýk ve etnik gruplarýn kýþkýrtýlmasý projesini uygulamaya geçirir.
40 
 Ara Çayhaneler  (Hakan Yozcu)

“Ben buranýn en eski esnafýyým” diyor. Tabii burayý önce eski durumu ile karþýlaþtýrýyor. Artýk eskisi gibi tadý kalmadýðýný belirtiyor. “Buralarýn eskisi gibi tadý yok. Önceden bütün halk, buraya gelirdi. Sohbet ederdi. Oyun yoktu. Gazetelerini okurlardý. Ocaklarda bütün gazeteler alýnýrdý. Þimdilerde oyunlu kahvehaneler açýldý. Sohbeti ve okumayý öldürdü. Gençler daha ziyade oyunlu kahvehaneleri tercih ediyor.




son eklenenler
Karamanoðullarý Devleti
Aziz Dolu
Ýnceleme > Türkiye
Baþörtülü Cadýlar
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Türkiye
Mekanlar ve Fikirler
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Türkiye
Kültür ve Medeniyet
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Türkiye
En Güzeli Nerede
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Türkiye
Küçük Fatih
Bay Nida
Ýnceleme > Türkiye
Bir Baþka Dünya: Hatay
kemal düz
Ýnceleme > Türkiye
Ýki VIzdan, Bir Bizden
Hakan Yozcu
Ýnceleme > Türkiye
Ara Çayhaneler
Hakan Yozcu
Ýnceleme > Türkiye
Bir Uzungöl Hatýrasý
Hakan Yozcu
Ýnceleme > Türkiye

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.