..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Tüm insanlık bir tutkudur; tutku olmadan din, tarih, romanlar, sanat, hepsi etkisiz olurdu. -Balzac
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazarlar ve Yapıtlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Azmi, Bir Kadın, Bir Çocuk, Bir Bebek
İsa Kantarcı
Öykü > Aşk ve Romantizm

AZM, BİR KADIN, BİR ÇOCUK, BİR BEBEK 41 yaşındaki Azmi, hayvan tüccarıydı mutlu hayatında, sığır üretip satardı, bu işlerin içinde büyümüştü, babasının işi buydu, kurbanlık için da et ve et ürünleri üreten şirketler için. Köyde bir çiftliği vardı, tarlaları vardı. Ondan sığır satın almak için gelen bir baba ve iki oğlu vardı, kamyonla, dört sığır satın almışlardı, asmanın altında çay kahve içmişlerdi, Azmi müşterisi şişman adamı ve iki gen

[DEVAMI]

Arama Motoru

• İzEdebiyat > İnceleme > Yazarlar ve Yapıtlar
21 
  yaşar Kemal’in Ölüm Yıldönümü Münasebetiyle  (Hakan Yozcu)

Kadirli’de edebi etkinlikler düzenleyin. Yaşar Kemal Günleri, haftaları düzenleyin. Türkiye’den ve Dünyadan bir çok ünlü edebiyatçıları Kadirlj’ye davet edin. Bunu her yıl yapın. Çeşitli konferanslar, seminerler verin. Yasar Kemal roman yazma yarışmaları düzenleyin. Böylece hem edebiyatımıza yeni yazarlar ve yeni eserler kazandırmış olursunuz. Bu sayede Kadirli’nin adını bir kez daha duyurmuş olursunuz.
22 
 Şaşkınlık Şemsiyesi  (ayşen alp)

Nazlı Eray'ın Monte Kristo adlı öyküsü üzerine edebi eleştiri.
23 
 Gergedan  (Mehmet Sercan Tezcanoğlu)

*Eugene Ionesco'nun Nazi Almanyası’nı anlattığı Gergedan'ın dünya prömiyeri 2 Kasım 1959’da Almanya'nın Düsseldorf kentinde yapılmıştı.
24 
 Yusuf Has Hacip'in Şâirlere Bakışı  (M.NİHAT MALKOÇ)

Bazı zamanlar,bir kısım duygu ve düşünceler dilimizin ucuna kadar gelir de bir türlü kelimelere döküp söyleyemeyiz onları…Ruhumuzdaki kıvılcımları dile getirmede sözcükler kifayetsiz kalır.
25 
 Trabzonlu Edebiyat Tarihçisi Nihat Sami Banarlı  (M.NİHAT MALKOÇ)

Nihat Sami Banarlı için,sadece bir edebiyat tarihçisi demek yeterli olmasa gerek.Zira o,edebiyat tarihçiliğinin yanında çok üstün meziyetlere de mâlikti.
26 
 Cahit Sıtkı Bugün de Yarın da Okunacaktır  (Yûşa Irmak)

Geçen gün Cluphouse’da benden üç yaş büyük Özgür kardeşimle biraz gevezelik ettik. Kendisi öyle yazıp çizemez ama iyi bir okurdur. Özellikle edebiyat alanında yeni çıkan eserleri, eserlerin sahiplerini hem tanır hem de takip eder. Hatta yeni kalemşörlerden birkaç isim söyleyip sonra güzel bir dille de savundu. -ben kimseyi yermemiştim, konuşası gelmişti- Sonra laf dönüp dolaştı nedense Cahit Sıtkı Tarancı'ya geldi. Özgür abi: “Kim okuyor Yuşa bugün Cahit Sıtkı'yı?" diye sitem dolu bir söz söyledi… Daha sonra da; "o şiirler"in eskidiğini filan söyledi…
27 
 Bir Mısra Sizden Bir Mısra Bizden Kampanyası  (Ahmet Zeytinci)

Şiir diğer edebiyat türleri ile farklıdır biraz. Roman, tarih, hikaye için kendinizi geliştirdiyseniz, edebi bilginizde iyi ise, az çok birşeyler karalarsınız. Eğer şiir yazıyorsanız bunların yanına bir de ilhamı eklemeniz lazım. İnsanın en büyük ilham kaynağı en başta Tanrı'dır. Onun yanındaki diğer ilham kaynakları; tabiat, su, hava, yer, gök, diğer insanlar ve canlılar dolaylı ilham kaynaklarıdırlar ki, zaten Tanrı olmazsa onlarda olmazlardı...
28 
 Eğitimci Şiar Yazar Yusuf Dursun ile Söyleşi  (Ahmet Sargın)

Eğitimci Şair Yazar Yusuf Dursun Hoca İle Şiir Edebiyat Üzerine Söyleşi
29 
 Benim Hüzünlü Orospularım/ Gabriel García Márquez  (Eda Keskin)

Benim Hüzünlü Orospularım 1982 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Gabriel García Márquez’in romanı. Gabriel García Márquez kimdir? Gabriel García Márquez, 1928’de Kolombiya nın Aracataca kentinde doğdu. Büyükannesiyle büyükbabasının evinde ve teyzelerinin yanında büyüdü. Başkent Bogota’daki Kolombiya Ulusal Üniversitesi’nde başladığı hukuk ve gazetecilik öğrenimini yarım bıraktı. 1940’lardan başlayarak uzun yıllar gazetecilik yaptı. Öykü yazmaya 1940’ların sonlarında başladı. Yayınlanan ilk önemli yapıtı, Yaprak Fırtınası’ydı. 1961 de yayınlanan Albaya Mektup Yazan Kimse Yok adlı romanını, Hanım Ana’nın Cenaze Töreni(1962) adlı öykü kitabı ve Kötü Saatte(1962) izledi. Yazar en tanınmış romanı Yüzyıllık Yalnızlık’ı(1967) Meksika’ya ilk gidişinde yazdı. Yüzyıllık Yalnızlık’taki bir bölümden etkilenerek yazdığı öykülerini İyi Kalpli Erendina(1972) adlı kitapta toplayan yazar daha sonra sırasıyla Mavi Bir Köpeğin Gözleri (1972), Başkan Babamızın Sonbaharı (1975), Kırmızı Pazartesi (1981), Kolera Günlerinde Aşk (1985), Labirentindeki General (1989) yayınladı. Yazarın Türkiye’de yayınlanan diğer kitapları arasında Bir Kayıp Denizci, Sevgiden Öte Sürekli Ölüm, Aşk ve Öbür Cinler, Şili de Gizlice, On İki Gezici Öykü ve Bir Kaçırılma Öyküsü sayılabilir.
30 
 Elem Çiçekleri  (Yûşa Irmak)

Hilmi Yavuz, Alişanzâde İsmail Hakkı’nın 1927 yılında Elem Çiçekleri adıyla yayımlanan Les Fleurs du Mal çevirisini yayına hazırlayan yazarlarımız arasında yer alıyor. Dilimizdeki bu ilk çeviriyi diğer “Kötülük Çiçekleri” çevirilerinden farklı bir yere koyan Yavuz, şiirlerin Osmanlıca metnini Fransızca orijinalleriyle tek tek karşılaştırdığını aktarmıştı.
31 
 André Gide - Isabelle  (Güven Solak)

“Geçen sonbahar yakınlarınızın yanındayken Quartfouche’un dinginliği içinde kendimden geçip bir hayale vurulmuştum; şimdi uyandım. Bunu böyle bilin. Hoşça kalın.”
32 
 Kediler Ölmesin  (Ali Osman Öztürk)

Bir Alman, Bir Türk ve bir İngiliz yazarda kedi konusunun karşılaştırılması
33 
 Sineklerin Tanrısı - William Golding  (Bahadır BATTAL)

Sineklerin Tanrısı, üzerine birçok incelemenin yazıldığı bir kitap. Başta kitabın çevirmeni olan Mina Urgan olmak üzere birçok kişi kitabı faşizm-demokrasi ekseninde yorumluyorlar ve haksız da sayılmazlar. Fakat bana göre kitabın, benzer noktalar üzerinden gidilecek olsa da farklı bir perspektifte okunması mümkün.
34 
 1980 Sonrası Eser Özetleri  (Halil Zenciroğlu)

Bu kitapçıkta 1980 sonrası bazı sanatçılara ait 50 eserin özeti vardır.
35 
 O, Gariplere Ne Mutlu…  (Yûşa Irmak)

Takrîr edemem çektiğim âlâmı felekten Zirâ ki anın zikri de bir gûne elemdir (Müverrih Râşid) İzzet Molla’nın bir beyti ile girelim söze. Der ki, Gerdûn sitem-i baht-ı siyâh etmeğe değmez Billâh bu gamhâne bir âh etmeğe değmez Hayat, kara bahta sitem etmeye değmez. And olsun ki bir defacık bile âh etmeye değmez bu gam yurdu.
36 
 Silahlara Veda - Ernest Hemingway  (Bahadır BATTAL)

Ernest Hemingway Yazmak Üzerine adlı kitabında üzerine yazılmaya en çok değer olan konuların ‘’savaş ve ardından da zenginliğin ve fakirliğin kaynağı olan para’’ olduğunu söyler. Kitaplarında her zaman doğrudan gerçeği yazmayı ilke edinmiştir. Gerçeği daha gerçek hale getirme işlevi olarak görür edebiyatı. Gazeteci olarak gittiği İspanya İç Savaşı’nın ardından Çanlar Kimin İçin Çalıyor’u, gönüllü olarak katıldığı 1. Dünya Savaşı’nın ardındansa orada gördükleri üzerine Silahlara Veda’yı yazar.
37 
 Prof. Dr. Ahmet Yaşar Ocak Kimdir? Eserleri Nelerdir?  (Yûşa Irmak)

Her ne ise, işte aldığım kitaplardan biri Kitap Yayınevi’ndendi ve “Ortaçağlar Anadolu’sunda İslâm’ın Ayak İzleri” adını taşıyordu. Hocanın diğer kitapları da Timaş Yayınevinden çıkmış: Türkiye Sosyal Tarihinde İslâm’ın Macerası ve Osmanlı Sufiliğine Bakışlar üzerine. Bu üç kitap da “Makaleler-Araştırmalar” alt başlığını taşıyor. Hem Türkiye’nin sosyal tarihinde İslâm’ın yerine dair son derece önemli tespitleri barındıran, hem de Ahmet Yaşar Ocak hocanın düşünce dünyasına ışık tutan, makalelerin bir araya getirildiği kıymetli eserler…
38 
 Buket Uzuner'in Balık İzlerinin Sesi Romanında Ütopya Kavram  (Aslı Yerlikaya)

Balık İzlerinin Sesi Adası aslında bir ütopyadır. T.Companella'nın Güneş Ülkesi, Francis Bacon'ın Yeni Atlantis'i, Peyami Safa'nın Yalnızız'ı, Thomas More'un Ütopya'sı gibi.
39 
 Kitap - Suyu Arayan Adam - 1  (Mehmet Sinan Gür)

Bu yazı 12 sayfadır.
40 
 Hafız İsmail Coşar  (suat engin yılmz)

Hafız İsmail coşarı anlatan bu yazıya internette okudum ve çok etkilendim sizlerinde okumasını istedim hani kendini değişik şekillere lanse eden , televizyon kanallarını dolaşan çorbasında bazı din adamları var ya onlar gibi değil , devlet memuru ve dört dörtlük bir insan okumanızı istedim…! Mübarak üç aylara girdiğimiz bu günlerde hafızlar , müezzinlerin nidaları çok önemli ismail coşar bence en iyisi

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Sonraki Sayfa

son eklenenler
Sefil Tarihçilerimiz!
Yûşa Irmak
İnceleme > Yazarlar ve Yapıtlar
Tarihimizi Aydınlatan Bir Kitap
Yûşa Irmak
"Tufandan Önce" Kitabı Üzerine Notlar
Yûşa Irmak
Büyük Türk Şairi Genceli Nizamî
Aziz Dolu
Başımdan Geçenleri Yazıyorum
Ahmet Zeytinci
Şeyh Bedreddin Şiirinde Din Faktörü
Osman AKTAŞ
Sadettin Kaplan’ı Kimler Tanıyor?
Yûşa Irmak
Kum ve Köpüğü
Yûşa Irmak
Dalından Koparken Tekrar Açan
Yûşa Irmak
Anlatmak Bir Armağandır
Yûşa Irmak
Sözü Şiir Olan Sultanlar
Yûşa Irmak
Elem Çiçekleri
Yûşa Irmak
İbreti Baba (Hıdır Gürel)
Osman AKTAŞ
O, Gariplere Ne Mutlu…
Yûşa Irmak
Dönüşüm
Aysel AKSÜMER

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.