..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kitaplarla dolu bir oda, ruhlu bir beden gibidir. -Cicero
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazarlar ve Yapýtlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Atlar ve Ýnsanlar (Seviþenler Ýçin)
Ýsa Kantarcý
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk

ATLAR ve ÝNSANLAR (seviþenler için) Köye yaz gelmiþti, yaz ayýnýn cidden hissedilmeye baþlandýðý ilk gündü. Ertesi gün hava bozacak endiþesi yoktu insanlarda. Gökyüzü apaçýktý. Güneþ parlaktý gün boyu. Dikkatini verirsen; dans ederek, birbirine takýlarak otlarýn, aðaçlarýn çiçeklerin arasýndan uçan mutlu kelebekleri görürdün. Bir evin önünde güneþin kýzdýrdýðý betona uzanmýþ bir kedi sýrt tüylerini yalýyor hararetle. Köyün deresinden geçen

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar
41 
 Buket Uzuner'in Balýk Ýzlerinin Sesi Romanýnda Ütopya Kavram  (Aslý Yerlikaya)

Balýk Ýzlerinin Sesi Adasý aslýnda bir ütopyadýr. T.Companella'nýn Güneþ Ülkesi, Francis Bacon'ýn Yeni Atlantis'i, Peyami Safa'nýn Yalnýzýz'ý, Thomas More'un Ütopya'sý gibi.
42 
 Hafýz Ýsmail Coþar  (suat engin yýlmz)

Hafýz Ýsmail coþarý anlatan bu yazýya internette okudum ve çok etkilendim sizlerinde okumasýný istedim hani kendini deðiþik þekillere lanse eden , televizyon kanallarýný dolaþan çorbasýnda bazý din adamlarý var ya onlar gibi deðil , devlet memuru ve dört dörtlük bir insan okumanýzý istedim…! Mübarak üç aylara girdiðimiz bu günlerde hafýzlar , müezzinlerin nidalarý çok önemli ismail coþar bence en iyisi
43 
 Sözü Þiir Olan Sultanlar  (Yûþa Irmak)

Evet, uygarlýklar taþ, demir ve alçýdan mamul yapýtlarla yani salt görsel deðerlerle, tarihin kaydettiði parlak zaferlerle ve görkemli yaþama biçimleriyle miras kalmamýþtýr. Çünkü sadece bunlarýn toplamý uygarlýk deðildir. Büyük medeniyetlerin asýl cevheri sözdür, onlarý mayalayan da hiç kuþkusuz sözdür. Çünkü her þey bir sözle baþlamýþtýr...
44 
 Ýzedebiyat'tan Ayþegül Engin"in Öyküleri Üzerine  (torkunc)

Peki Ayþegül Engin kimdir? Hiçbir fikrim yok. Adýnýn Ayþegül olduðundan öte..
45 
 Dalýndan Koparken Tekrar Açan  (Yûþa Irmak)

Okumanýn sonu yok. Elime geçen her kitabý okumaktan gözlerim uzaðý görmez oldu artýk. Çok ilginç bu durum. Normalde yakýný göremiyor olmam gerekirken uzaðý göremiyor oluþumun hikmetini henüz çözebilmiþ deðilim… Demek ki gözlerimin uzaðý görememesi okumayla ilgili bir durum deðil deyip okumaya, yazmaya devam…
46 
 Kitap - Suyu Arayan Adam - 1  (Mehmet Sinan Gür)

Bu yazý 12 sayfadýr.
47 
 "Kýrmýzý Saçlý Kadýn" Gerçeði  (Halil Zenciroðlu)

“Pek çok erkekle birlikte olan kadýn” diye bilinen Kýrmýzý Saçlý Kadýn tiplemesinin aslýnda her zaman gerçeði yansýtmadýðý, bunun; kendisine þuh gözlerle bakan erkeklerin algýsý olduðu romanda geçen önemli ve ezber bozan bir gerçek.
48 
 Anlatmak Bir Armaðandýr  (Yûþa Irmak)

Hele hele bir insanýn sevdiðini söylemesi, içindekilerini anlatmasý, hislerini bilmek, yüreðindekini hissetmek seven için en güzel armaðandýr deðil mi?
49 
 Nietzsche Aðladýðýnda  (ömer akþahan)

Kitap þu tümceyle baþlar:” San Salvatore’nin çanlarý Josef Breuer’i daldýðý düþünceden sýyýrdý.”
50 
 Þafak Sahipli’nin Özkan Hüseyin Hakkýnda Yazdýðý "Ölümün Üstüne Yürüyen Adam" Kitabý Hakkýnda Birkaç Söz Abdullah Ça Ðrý Elgün  (Abdullah Çaðrý ELGÜN)

ÖZKAN HÜSEYÝN HAKKINDA BÝR KAÇ SÖZ
51 
 Gölge Cinayetler: Farklý Kurgusuyla Bir Ýlk  (osman tatlý)

Karþýmýzda cesurca dile getirilmiþ bir konu vardýr. Bu konuda kendisi kitap yazmadýðý halde, baþkasýnýn yazdýðý kitabý para karþýlýðýnda alýp ben yazarým, benim kitaplarým diye ortalýkta gururla gezen, ikiyüzlü aldatýcýlarý dile getiren ve her sayfasýnda þaþýracaðýnýz bir kurgusu ve üslupla yazýlan kitabý bitirdiðiniz de okuduðum kitaplarýn yazarý kim sorusunu kendinize korkarak soracaksýnýz.
52 
 Yazar Gabriel Garcia Marquez'in Veda Mektubu  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ey insanlar sizlerden ne kadar da çok þey öðrenmiþim. Tüm insanlarýn, mutluluðun gerçekleri görmekte saklý olduðunu bilmeden, daðlarýn zirvesinde yaþamak istediðini öðrendim.
53 
 Angela’nýn Külleri  (Hakan Yozcu)

Roman yazarý Frank McCourt, ailesi ile birlikte, o yýllar bütün dünyada yaþanan büyük ekonomik krizin pençesi altýndadýr. Yoksulluk ve yokluk nereye giderlerse onlarla beraberdir. Ailesi, yeni umutlarla “Yeni Dünya” denilen Amerika’ya göç etmiþtir. Yazar, New York’ta dünyaya gelir. Ancak babasýnýn içkiye düþkünlüðünden dolayý iþ bulamamasý ve çalýþamamasý yüzünden daha iyi bir yaþam geçirmek düþüncesiyle kendi ana vatanlarý olan Ýrlanda'ya geri dönerler.
54 
 Hatay'ýn Kurtuluþ Mücadelesinde Türk Ordusu  (kemal düz)

iskenderun’da hatay tarihini araþtýrma alanýnda bir ilk gerçekleþti: tarih yapanlar tarih de yazdý: hatay’ýn anavatana katýlýþ mücadelesi; kurtuluþ öncesi ve sonrasý kitaplaþtýrýldý. bunu kýnalýkuzular, mehmetçikler gerçekleþtirdi...
55 
 Ömer Rasih Öztürkmen  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Muhtelif gazete ve dergide yazýlarý çýkmakla beraber, Yeni Ýstanbul ve Tercüman gazetelerinde yazý iþleri müdürlüðü yaptý. Orta Doðu gazetesinin kurucularýndandýr. Anadolu Ajansý'nýn Beyrut muhabirliðini yaptýðý sýralarda, 1965 yýlýnda seçimlere katýlarak Adalet Partisi’nden Bursa milletvekili seçildi.Daha lise öðrencisi iken þiir ve yazý yazmaya baþladý. Ýlk þiirlerini, 1950 yýlýnda “KERKÜK” adlý kitabýnda neþretti. Þiirlerinde Kerkük sevgisi burcu burcu tütmekteydi.
56 
 Törelere Ýsyan Eden Adam Nazým - 1 (Nazým Hikmet  (Bekir Kale Ahýskalý)

Törelere Ýsyan Eden Adam Nazým-1 (Nazým Hikmet’e dair kýrk baþlýk)
57 
 Türk Dünyasýna Adanmýþ Bir Ömür Turan Yazgan  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

uran Yazgan Diyor ki: "Türklerin genleri içinde “ýrkçýlýk” geninin bulunmadýðýna bütün dünya þahittir. Asýrlarca bayraðýmýz altýnda yaþayan ve bizden olmayan hangi halk, dilini, dinini terk etmeye zorlanmýþtýr. Eðer böyle bir zorlama olsaydý, Balkanlarda bugün tam aksi bir yapý, yani tamamýyla Türkçe konuþan insanlardan mürekkep bir nüfus yapýsý oluþurdu. Kendi arzu ve istekleri ile Türklüðü ve Müslümanlýðý kabul edenler, elbette vardýr. Ve bunlar az da deðildir. Ama Türklerin tarihte din savaþý yaptýklarý, mezhep savaþý yaptýklarý iddialarý tamamen yanlýþtýr."
58 
 Ulysses'in Uluses'i  (Mikail Boz)

James Joyce'nin ULYSSES kitabý üzerine bir tanýtým inceleme...
59 
 Muhteþem Bir Mâziyi Muhteþem Bir Ýstikbale Baðlayan Köprü: Cemil Meriç  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Bu Ülke'nin hakký teslim edilmemiþ ve tam anlamýyla anlaþýlamamýþ aydýnlarýndandýr Cemil Meriç… O, yaygýn olarak Cemil Meriç olarak bilinse de isminin önünde bir de "Hüseyin" vardýr. Meriç kuru sloganlarýn deðil, hakikatin adamýdýr. Saðýn ve solun zaaflarýný ve sýðlýklarýný ortaya çýkararak, arkasýna bakmadan eleþtiren bu kýymetli fikir adamý, yaþadýðý süre içerisinde görmezlikten gelinmiþtir hep... Zira onun eleþtirilerini ve harbi düþüncelerini hiçbir kesim taþýyamamýþtýr. Çünkü o, zamana ve zemine bakmadan yaþadýðýmýz asrýn tahlilini yapmýþtýr. Yeri gelmiþ övmüþ, yeri gelmiþ yerden yere vurmuþ bu çaðýn soylularýný…
60 
 "Benden Selam Söyle Anadolu'ya"  (Nazlý Usta)

Bu yazý Dido Sotiriyu'nun "Benden Selam Söyle Anadolu'ya" adlý eseri hakkýnda yazýlmýþ bir incelemedir.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Sefil Tarihçilerimiz!
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar
Tarihimizi Aydýnlatan Bir Kitap
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar
"Tufandan Önce" Kitabý Üzerine Notlar
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar
Büyük Türk Þairi Genceli Nizamî
Aziz Dolu
Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar
Baþýmdan Geçenleri Yazýyorum
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar
Þeyh Bedreddin Þiirinde Din Faktörü
Osman AKTAÞ
Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar
Sadettin Kaplan’ý Kimler Tanýyor?
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar
Kum ve Köpüðü
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar
Dalýndan Koparken Tekrar Açan
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar
Anlatmak Bir Armaðandýr
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar
Sözü Þiir Olan Sultanlar
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar
Elem Çiçekleri
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar
Ýbreti Baba (Hýdýr Gürel)
Osman AKTAÞ
Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar
O, Gariplere Ne Mutlu…
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar
Dönüþüm
Aysel AKSÜMER
Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.