..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi dünyadaki yaşam ırmağıdır. -Henry Ward Beecher
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazar Portresi - Necmettin Yalcinkaya
Necmettin Yalcinkaya - edebiyat bahcesi
Site İçi Arama:

Öykü
  Anamdan İnciler/ Milo'nun Kalemi (Necmettin Yalcinkaya) 13 Ocak 2012 Gülmece (Mizah) 

burada anlatacagim anektodlar anamin sahsinda tüm annelere ithaf olunur. okunan her inci tanesinin okuyucunun yüzünde tatli bir sevinc belirtisi birakmasi inanciyla...

Balik ve Melisa (Necmettin Yalcinkaya) 13 Ocak 2012 Sevgi ve Arkadaşlık 

insanin bir umudu olmali ve insan bu umudunun pesinde kosmali...ve asla vazgecmemeli...

Bir Ayrılık Şarkısı (Necmettin Yalcinkaya) 14 Ocak 2012 Anı 

Sonra içinde yıllardır taşıdığı, daha önce yitirdiği birinin eksikliğini duyumsadı.

Anamdan İnciler/ Ekmek Arası Köfte (Necmettin Yalcinkaya) 14 Ocak 2012 Gülmece (Mizah) 

insan yeter ki bir işi yapma fikrini kafasına koysun....

Anamdan İnciler/ Panel (Necmettin Yalcinkaya) 22 Ocak 2012 Beklenmedik 

“Ya ana ayıptır!” dedi. “Bir teneke için dernek basılır mı? Hem de halkımızın derneğini.”

Anamdan İnciler/ Topal Fayansçı (Necmettin Yalcinkaya) 15 Ocak 2012 Gülmece (Mizah) 

Gelip yerinde keşif yaptı. Ardından "Allah kahretsin!" diye hayıflandı, "Gitti gene iki yüzlüğüm!"

Böcek (Necmettin Yalcinkaya) 15 Ocak 2012 Beklenmedik 

Bırakırken usulca öptü onu. ''Benim iyilik meleğim'' diyerekten...

Anamdan İnciler/ Bilezik (Necmettin Yalcinkaya) 17 Ocak 2012 Gülmece (Mizah) 

Sustu. Birden gömleğinin kolunu sıyırarak: "Onun bileğine taktığım bilezik, şimdi benim koluma takılı olacaktı."

Bir Gün Mutlaka! (Necmettin Yalcinkaya) 15 Ocak 2012 Başkaldırı 

Anne başını kaldırarak yıldızlara baktı. Yıldızlar da anneye. Anne daha bir güçlüydü kancık yalnızlığa karşı, yıldızlar daha parlak. Yüreği dudağında en dipteki yıldıza bakarak;

Mendil Sen Kokuyordu (Necmettin Yalcinkaya) 17 Ocak 2012 Toplumcu 

Herkes birilerine ağlıyordu. Kadın yerde baygın bir halde sayıklıyordu; ”Oğlum, Halom, mum kokulu oğlum” diyordu.

Küçük Oğul (Necmettin Yalcinkaya) 16 Ocak 2012 Başkaldırı 

Yerde debelenen oğlunu aldı kucağına baba. Bağrına basmak istedi onu. Saçlarını koklamaya başladı. Akan gözyaşlarını, oğlu görmesin diye içmek istiyordu

Yeni Bir Gün, Yeni Bir Umuttu Onun İçin… (Necmettin Yalcinkaya) 16 Ocak 2012 Toplumcu 

Hasan, ortalarda yoktu. 12 yıl olmuştu Hasan’ından ayrılalı. Oğul anasından ayrılalı… Neredeydi, kiminleydi, ne yapıyordu? Kimse bilmiyordu.

Anamdan İnciler/ Anamın Entarisi (Necmettin Yalcinkaya) 19 Ocak 2012 Gülmece (Mizah) 

"He anam." demiş. "Oturursun tabi… Nasılsa üzerindeki entari senin değil benim.

Anamdan İnciler/ Marimar ve Neco Baba (Necmettin Yalcinkaya) 23 Ocak 2012 Gülmece (Mizah) 

Anamın bir şey dikkatini çekmiş olmalı ki, ‘’Hayırdır Neco Baba’’ dedi gülerek. ‘’ Attan inip eşeğe binmişsin… Marlbora gitmiş yerine kısa Samsun gelmiş’’

Anamdan İnciler/ Taksitçi (Necmettin Yalcinkaya) 21 Ocak 2012 Gülmece (Mizah) 

“Bunlar da sizin.” dedi, elindeki yollukları salona bırakırken. “Ana”, dedim. “başka satıcı ne zaman geldi de biz duymadık?” Güldü, sinsice. “Oğul”, dedi. “Ben öyle demesem, satıcı yolluk fiyatını düşürmezdi.

Çocuk (Necmettin Yalcinkaya) 22 Ocak 2012 Başkaldırı 

Çocuktu anlamazdı acının ne demek olduğunu. O acıyı yalnız kendisi biliyor sanıyordu. Onu da gürül gürül yanan bir sobadan öğretmişlerdi ona. Her şeye aklı eremezdi. Yine de istediğini yapmakta serbestti. Öylesi bir hakkı kendinde görüyordu nedense...

Anamdan İnciler/ Parka (Necmettin Yalcinkaya) 23 Ocak 2012 Gülmece (Mizah) 

"Olamazsın tabi. Baksana senin bir parkan bile yok..."

Orada (Necmettin Yalcinkaya) 26 Ocak 2012 Toplumcu 

Kadın gülümseyerek: ‘’Meraklanma canım’’ dedi. ‘’Bana bir şeycik olmaz’’ Başını kocasının omzuna yasladı. Adam simitten büyükçe bir parça kopardı, karısına verdi. Özlemle bakıştılar. Yaşlı adam sevinçten bir kez daha deliye döndü. Yüreği hafifledi ve bir kuş gibi havalanıverdi. Gözpınarlarına engel olmak istemedi. Ağlamaya başladı…

Töre ve Zulüm/ Bölüm 1 (Necmettin Yalcinkaya) 26 Ocak 2012 Toplumcu 

Dinlemiyordu Huso bağırıyordu yalnızca, "Şu kurşunu ye de aklın başına gelsin, izinsiz tarlama girmenin ne demek olduğunu gör."

Töre ve Zulüm/ Bölüm 2 (Necmettin Yalcinkaya) 27 Ocak 2012 Toplumcu 

“He ana sıcaktandır her hal unutmuşum billâh.” Düğün haberine çocuklar da sevinmişti: ”Yaşasın düğün var”

Töre ve Zulüm/ Bölüm 3 (Necmettin Yalcinkaya) 29 Ocak 2012 Toplumcu 

Artık her şey tastamamdı. Başlayabilirdi düğün. Ve başladı... Davul zurna çalmaya başladı.

Anamdan İnciler/ Enver Hoca (Necmettin Yalcinkaya) 27 Ocak 2012 Gülmece (Mizah) 

“Kim olacak ana? Sorun Enver Hoca" "O da kimdir?” diye sordu anam. Arkadaşlardan biri AEP tarihini anlatan bir kitabı anama gösterirken: “Aha, bu resimdeki adam!” dedi.

Anamdan İnciler/ Azrail Sorarsa (Necmettin Yalcinkaya) 29 Ocak 2012 Gülmece (Mizah) 

Şimdi Azrail gelse yanına... Sana dese ki?' Mirza senin canını mı alayım, karının mı yoksa çocuklarının mı?''

Töre ve Zulüm/ Bölüm 4 (Necmettin Yalcinkaya) 31 Ocak 2012 Toplumcu 

Bir ara, “Acaba Ahmet’te beni, benim onu düşündüğüm gibi düşledi mi?“ diye geçirdi aklından.

Töre ve Zulüm/ Bölüm 7 (Necmettin Yalcinkaya) 4 Şubat 2012 Toplumcu 

Ölüydü onlar! Bu halleriyle, ama gene de gülümsüyorlardı, ölüme. Onlar donmuş cesetleriyle „Törelere „ karşı açılan bir isyan bayrağıydılar artık... Ve bir mutluluk tablosu okunuyordu yüzlerinde...

Töre ve Zulüm/ Bölüm 5 (Necmettin Yalcinkaya) 2 Şubat 2012 Toplumcu 

Yol bitmek bilmiyordu bir türlü, uzadıkça uzuyordu... Ne kadar yürüdüğünü kestiremiyordu Sultan, yalnızca ayaklarının sızladığını hissediyordu. Hava kararmaya başlamıştı, yol bitmiyor aksine uzuyordu gitgide. Gökteki yıldızlar bir bir parıldamaya başladı. Ay gökte asılı bir lamba gibi aydınlatıyordu yolunu. Hızlandı birden, içine tarifsiz bir korku sinmişti.

Töre ve Zulüm/ Bölüm 6 (Necmettin Yalcinkaya) 3 Şubat 2012 Toplumcu 

Ahmet annesinin bağırtısıyla uyandı: "Sen uyu bakalım" diyordu yarı alaylı bir tonla."Sen yatağında tatlı mışıl mışıl uyurken, başkaları alsın babanın öcünü."

Anamdan İnciler/ Bana 'Nene' Diyor. (Necmettin Yalcinkaya) 6 Şubat 2012 Gülmece (Mizah) 

Kadın anama dönerek, “He, vallaha haklısın nene!” dedi. “Doğru söylüyorsun, kusura bakma ben bir cahillik ettim. Ver öpeyim elini.”

Bilinmeze Doğru (Necmettin Yalcinkaya) 6 Şubat 2012 Toplumcu 

Sonra her şeye boş vererek, valizini yerlere sürerek, akıp gitti yoluna...

Hıdır-ilyas (Necmettin Yalcinkaya) 16 Şubat 2012 Başkaldırı 

Boyunlarına asılı olan yağlı ilmik bile engelleyemedi bu yiğit iki devrimci gencin haklı haykırışını… Yıldızlar utandı, ay yüzünü sakladı.

Yaygara Gargara (Necmettin Yalcinkaya) 7 Mart 2012 Ortamsal 

Bu yüzden Doktor sana, her yemek sonrası, çene ve ağız kaslarını güçlendirmen için, günde üç kez ‘’yaygara’’ yapmanı yazmış reçetene.’’

Dinsizin Hakkından İmansız Gelir (Necmettin Yalcinkaya) 11 Mart 2012 Gülmece (Mizah) 

Sinsice gülerek ”Nasılmış? Ne demişler damat efendi,” Dinsizin hakkından imansız gelirmiş.”

Anamdan İnciler Naylon Tarak (Necmettin Yalcinkaya) 26 Mart 2012 Gülmece (Mizah) 

"Ero oğlum!" dedi, "Sabahtan beri yorulmadın mı? Senin naylon tarağından başka söyleyecek bir türkün yok mudur?" Sıvacı donup kaldı, korkmuştu, sesini bile çıkaramadı.

Küçük Kız (Necmettin Yalcinkaya) 26 Mart 2012 Başkaldırı 

“ Baba“ diye yineledi. “Gün boyu siz yokken, çok düşündüm ben. Kararım kesindir! Vazgeçirmeye kalkmayın beni.“ Sustu. Gözleri dolu dolu olmuştu, dudakları titriyordu. “Ben Okumak İstiyorum!“ dedi, suskunluğunu bozarak.“Okumak istiyorum!“

Bir Dağ Kulübesi (Necmettin Yalcinkaya) 20 Nisan 2012 Bireysel 

Yolcular aceleyle indi-bindi yaptılar. Dakikti tren, otobüs dakikti, gemiler dakikti, insanlar dakikti, her şey bir saat gibi düzenli çalışıyordu.

Anamdan İnciler Gözlük Camı (Necmettin Yalcinkaya) 20 Nisan 2012 Gülmece (Mizah) 

"Ana." demiş ablam gülerek "Gözlüğünün bir camı yerinde yok. Düşmüş galiba."

Erkek Çocuk Babaya Çekermiş (Necmettin Yalcinkaya) 25 Nisan 2012 Gülmece (Mizah) 

Günler haftaları, haftalar ayları, aylar yılları kovaladı… Aradan çok uzun seneler geçti, büyük bir aile olduk; tam tamına altı kişi olduk: Üç kız, üç erkek.

Çocukların Andı (Necmettin Yalcinkaya) 17 Mayıs 2012 Başkaldırı 

‘’Ekrem’i hiçbir zaman unutmayacağımızı ve onun öcünü alacağımıza ant içeriz! Ant içeriz! Ant içeriz!’’

Anamdan İnciler Mutfak Bezleri (Necmettin Yalcinkaya) 17 Mayıs 2012 Gülmece (Mizah) 

“Anam anam” dedi. “Tüm çocuklarım benim için nasıl birse, bezler de benim için aynıdır… Sınıflandırma yapamam!”

Kısır Döngü (Necmettin Yalcinkaya) 1 Haziran 2012 Başkaldırı 

"Gün yenilgilere yanılgılara olsa da gebe yaşanmaya değer gene de Biliyorsun aydınlığa gebe bu karanlıklar."

Anamdan İnciler Panel (Necmettin Yalcinkaya) 1 Haziran 2012 İronik 

“Ya ana ayıptır!” dedi. “Bir teneke için dernek basılır mı? Hem de halkımızın derneğini.” “Öyle mi?” dedi anam. “Benim inşaat da zaten sizin malınız değil mi? Öfkesi taşmıştı bir kere anamın.

Anamdan İnciler/yanlış Uçağa Ağlamak (Necmettin Yalcinkaya) 16 Haziran 2012 Gülmece (Mizah) 

"Ben, şimdi yanlış bir uçağa mı ağladım?" demez mi anam.

Anamdan İnciler/ Reflü (Necmettin Yalcinkaya) 13 Ağustos 2012 Gülmece (Mizah) 

Anam; "Size kim dedi ki gelsin yanımda kalsın’’ diye itiraz etti, biraz da kızarak. "Gelsin saçımı boyasın benim"

Anamdan İnciler/ Duvar Yazılaması… (Necmettin Yalcinkaya) 23 Ekim 2012 Didaktik 

‘’Uyu sen uyu‘’ dedi alaylı alaylı. ‘’Sen uyu Halkın Kurtulmuşçuları duvarlarımızı yazsınlar!’’

Anamdan İnciler/ Sanattan Anlamam Ben (Necmettin Yalcinkaya) 14 Ocak 2013 Gülmece (Mizah) 

Sepeti içeri aldım. Çikolatalara saldırdık hemen. Annem izliyordu bizi. Yeme sırası yumurtalara gelmişti. Engelledi bizi. ’’Yumurtanın üzerindeki resimlere bir bakın hele’’ dedi. ‘’Sanat budur işte! Azıcık sanata saygı gösterin…’’

Karga ile Baykuş Fabl (Necmettin Yalcinkaya) 18 Şubat 2013 Didaktik 

Ablasını dinlerken, gözleri yorgunluktan kapandı, derin bir uykuya daldı.

Mendil Sen Kokuyordu (Necmettin Yalcinkaya) 2 Temmuz 2013 Beklenmedik 

İkinci öykü kitabım. Okumanız dileğiyle...

Bir İnci Tanesi Üşüdü (Necmettin Yalcinkaya) 4 Ağustos 2013 İyileşme 

Nuri yanağına çocuk tadında bir öpücük kondurdu. Bana baktı. Bir kez daha öptü. “Bu senin içindi” dedi.

Şiir Koktu Oya Uslu (Necmettin Yalcinkaya) 6 Ağustos 2013 Başkaldırı 

Hatice Hanım sardunyaları suluyordu. Su sürahiden değil, yüreğinin derinliğinden akıyordu âdeta. Kutsal bir emanetmişler gibi çiçeklere değer veriyor, onları okşuyordu. Gözlerini kapatıp kokularını derin derin içine çekiyor, sonra nefesini salıp bir sihri keşfetmiş gibi gururla:

Anneme İnci Tanesine (Necmettin Yalcinkaya) 12 Eylül 2013 Beklenmedik 

“Ha abi bir de” dedi Nuri, “senin yolladığın ceketi hiç bırakmadı. Öpüp öpüp kokladı. Bunda Hacımın kokusu var, dedi. O yollamış bana”

Beni Benimle Bırakın (Necmettin Yalcinkaya) 31 Ekim 2013 Başkaldırı 

“Arada beni kaynattınız!” diye öfkeyle bağırıyordu kadın. ”Size inandım. Babalı kızlı kumpas kurdunuz bana, kandırdınız beni.” Gözleri dolu dolu oldu, dudakları bir yaprak gibi titriyordu.

Acı Esintiler (Necmettin Yalcinkaya) 15 Ocak 2014 Toplumcu 

İzmir 1 Nolu Sıkıyönetim Komutanlığından süren davamız nihayet bir karara bağlandı. Hakkımda istenilen 5 yıllık ceza da onaylanmış oldu. Ama avukatlarımız temyize başvurdular. “Sonuçlanması birkaç yıl sürer…” dediler.

O Yerlerden Biri (Necmettin Yalcinkaya) 27 Ocak 2014 Toplumcu 

Adam elindeki çubukla camı tıklatıp bağırıyordu: “İçeriye buyurun beyler, yeni kızlarımız geldi” Dışarıda, kapı önünde birikmiş erkekler topluluğu. Aç gözler, aç bedenler, yutkunmalar, iç geçirmeler, şapırtılar…

Deniz Gezmiş (Necmettin Yalcinkaya) 28 Şubat 2014 Başkaldırı 

On altı Mart 1971 günlerden Salı… Lanet olsundu o güne! Gürçeşme Ortaokulu olağan bir gün yaşıyordu, neredeyse tüm öğretmenler ve öğrenciler üzgündü.

Stres Bileziği İzmir Kitap Fuarında (Necmettin Yalcinkaya) 23 Nisan 2014 Didaktik 

Salonda, yemek masasının etrafına dizilmiş, neşe içinde koyu bir sohbete durmuştuk. Evin kapısı açıldı, hızla içeri daldı küçük yeğen Emre.

Acı Acı Güldük (Necmettin Yalcinkaya) 23 Nisan 2014 Anı 

1 Kasım. Cuma. Yıl 1985. Bursa E Tipi’ den cezası on iki ayın altına düşen Siyasi Tutsakların, tarihinde ilk kez yarı açık bir cezaevine gönderilmeleri… Mudanya. Sıcacık bir sonbahar güneşi, parıldayan denizin yüzünü yalayarak geminin güvertesine çıkıyor, selam duruyor, gülümsüyor yüzümüze.

Alinin Güllüsü (Necmettin Yalcinkaya) 20 Ağustos 2014 Çocuk 

Ortalık yeni yeni aydınlanıyordu. Günün ilk ışıkları camdan süzülüp odaya dolunca kalktı yatağından, önce giyindi ardından elini yüzünü yıkadı. Buzdolabından annesinin akşamdan hazırlamış olduğu sandviç paketini aldı, okul çantasına özenle yerleştirdi.

Sokaklar Babam Kokuyordu (Necmettin Yalcinkaya) 24 Kasım 2014 Çocuk 

Babamı hiç tanımadım ben. Kokusunu duymadım. Kulaklarımda asılı değil sesi. Resmi de yoktu duvarımızda. Olsaydı bakardım…

Acı Esintiler (Necmettin Yalcinkaya) 25 Nisan 2015 Anı 

İzmir 1 Nolu Sıkıyönetim Komutanlığı'nda süren davamız nihayet bir karara bağlandı. Hakkımda istenilen 5 yıllık ceza da onaylanmış oldu. Ama avukatlarımız temyize başvurdular. “Sonuçlanması birkaç yıl sürer…” dediler.

Bahçedeki Tuvalet (Necmettin Yalcinkaya) 2 Mayıs 2015 İronik 

Birkaç arkadaş, gazete sattıktan sonra derneğe dönüyorduk.

Babam, Üç Amcam ve Halama (Necmettin Yalcinkaya) 26 Mayıs 2015 Anı 

İnsandı babam. Uzun boylu. Ela gözlü. Yakışıklı. Annem çok kıskanırdı onu. Rahat yüzü göstermezdi. Toprak Su’da sürveyandı. Gölet ve drenaj kanalları yapardı. Pazartesi işinin başında olur hafta sonları eve dönerdi. Özlerdik onu, özletirdi kendini. Mahallede herkes severdi onu.

Duvar Yazılaması (Necmettin Yalcinkaya) 22 Haziran 2015 Anı 

Uyanmış, yatakta keyif yapıyordum. Kulağıma bir uğultu doluştu birden. Kulak kabarttım… Sabahın kör bir vaktinde kadınlar bizim evin önünde toplaşmış aralarında bağıra çağıra tartışıyorlardı. Annemin sesini duyar gibi oldum. Balkona koştum hemen. Beni görünce annem:

On Çocuktuk (Necmettin Yalcinkaya) 2 Mart 2016 Anı 

Önce bir ıslık sesi duyuldu, ardından bahçe kapımız gıcırtıyla açıldı. İçeriye düşecek gibi oldu dayımın oğlu Elbeyi. Nefes nefese kalmıştı. Elini tükürüğüyle ıslatıp saçına şekil verdi…

Kömürcü (Necmettin Yalcinkaya) 1 Mart 2016 Anı 

Kapımızın önündeki kaldırıma çökmüş, hoş bir sohbete dalmıştık. Önümüzden megafonuyla bağıra bağıra geçen, kömürcünün kamyoneti aramızdaki sohbeti böldü.

Kömür Gözler (Necmettin Yalcinkaya) 9 Nisan 2016 Sevgi ve Arkadaşlık 

sevgili sait almış'ın firari hayat öykü kitabı çıktı. yolu açık, okuyucusu bol olsun

Sahile Vuran Kelebek (Necmettin Yalcinkaya) 19 Nisan 2018 Çocuk 

Aylardır dünyayı dehşet ve korku içinde bırakan Kara Vandalların Kobanê’ye saldıracakları haberleri geliyordu çöl taraflarından. Kara elbiseli, kara bayraklı ve kara kalpliydiler… Hunharca öldürüyorlardı, yakaladıklarını kesiyor, kadınları satmak için kaçırıyorlardı.

Toprak Kokusu (Necmettin Yalcinkaya) 1 Ağustos 2019 Anı 

Sokağın başında durdum, kederle izlemeye başladım. Evlerin çoğu çoktan dört-beş katlı apartmanlara dönüşmüştü. Çocukluğuma dair hiçbir iz kalmamıştı.

Kısa Bot (Necmettin Yalcinkaya) 27 Aralık 2020 Anı 

Dolmuştaydım; günün yorgunluğu vardı üzerimde. Hafta sonu olduğu için trafik ağır ilerliyordu. ‘İnip yürüsem eve daha erken varırım,’ diye düşünüyordum ama yürümeye takatim yoktu.

Zehra (Necmettin Yalcinkaya) 22 Eylül 2023 Anı 

Üzüntüsünden tırnaklarını yiyor, burnundan soluyordu. Aynadaki resmine hüzünle baktı. Gözleri alnında oluşan çizgilerin arasına dalıp dalıp çıkıyordu. Ve gittikçe ağaran saçlarına içerleniyordu:

'Yarın bakışlı gençler vardı, yüzlerinde gülümsemeleri hiç eksilmeyen... Sonra o lanet olası darbe oldu, bir bir gözden yittiniz.'

Gitmedik anacığım; gitmedik.

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Necmettin Yalcinkaya, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Bu dosyanın son güncelleme tarihi: 21.11.2024 12:05:21