..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlýðý tanýmak insanlarý teker teker tanýmaktan kolaydýr. -La Rochefoucauld
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Beklenmedik
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Benjamin Button'un Tuhaf Hikayesi'nin Düþündürdükleri
Yûþa Irmak
Deneme > Yaþam

2017 yýlýnda baþladýðým Ýhlas Holding’in baský öncesi birimine 2024 yýlýnýn þubat ayýnda geri dönüþ yaptým. Bu deðiþimin en güzel tarafý hem patronum hem arkadaþým vedahi ahiret kardeþim olan Kadri Yeltekin Bey’in ekibine tekrar dahil olmam oldu. Kadri Bey, çalýþma hayatým boyunca RNA iletiþimin kurucusu akýl hocam, ilham kaynaðým ve aðabeyim Ýsak Baydaroðlu’ndan sonra tanýdýðým: Enderun terbiyesi görmüþ gerçek bir Osmanlý Beyefendisidir. Yaklaþýk

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Beklenmedik
41 
 Düþselin Gerçeðinde, Gerçeðin Düþselliðinde  (Vildan Sevil)

Sonra yükseldiler, yükseldiler…Yer, göðe yükseldi; gök yere indi. Görülmemiþ bir medcezir idi… Gökkuþaklarý, sardý sardý, çözdü çözdü onlarý, çözdü çözdü sardý. Tin neredeydi?... Ya beden? Bu ne amansýz, ne yaman bir þahlanýþtý… Varoluþun yok oluþunda, varoluþ… Ya da yoklukta varlýk, varlýkta yokluk… Þiddet, þiddet olalý, hiç böyle güleryüzlü, sevimli ve sýcacýk olmuþ muydu acaba? Abýhayat ile böylesine yunup yýkanmýþ mýydý?... Ýsyan isyan olalý, böylesine gönüllüce bir teslimiyetin dinginliðine býrakmýþ mýydý kendini?
42 
 Nokta  (Hacer AKTAÞ)

"Uyandým... Bunu, gözlerime hücum eden ýþýk huzmeleriyle anladým. Iþýðýn büyülü dansý vardý gözlerimin önünde. Bu cümbüþ, bu curcuna, bu heyecan dalgasý, bu oyun... Bu oyunun içinden geçmeden yeni bir güne baþlayamam ben. Ancak bu oyunla ýþýr içim, ancak o zaman görürüm yanýmý yöremi. Ve yaklaþýk sekiz yýldýr her sabah dünyaya böyle dönerim. Iþýðýn büyülü dansýyla. Iþýk her þeyi görünür kýlandý, doðurgandý. Renkleri ve þekilleri çoðaltandý. Ama öylesine anlýk deðiþirdi ki ýþýðýn dansý, her hali fotoðraflanmalýydý bence."
43 
 Makineleþmek ve Kaçýþ - 3  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ýnsan dilini ne zaman, nerede ve nasýl kullanacaðýný bilirse, gerektiðinde susmasýný yani sükût etmesini bilirse; ruhunu ve bedenini derin bir sessizliðe alýþtýrýrsa huzur da kendiliðinden gelir ve onu bulur. Affedici ol, böylece huzurunu pekiþtir. Kusur arama. Baþkalarýnda kusur bulduðunda, büyük bir iþ yapmýþ gibi sevinme. Her insanda -ararsan- mutlaka en az bir kusur bulmak o kadar zor bir þey deðildir. Sende de öyle..
44 
 Küçük Kýz  (ayþe kýlýnç)

Benim Masalim...Benim öyküm...Benim hikayem...Ne derseniz deyin içtem gelenler...
45 
 Sarý Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmýþtým? (Son Bölüm)  (Emine Piþiren)

Yavru kedilerin o anda gözlerine bakasým gelmiþti. Evet, açýktýlar. Günlerce beklediðim o aný bugün bile anýmsadýkça içim kýyýlýr gibi olur. Gri ve açýk mavi renkti. Hani, aksu dediðimiz renge çalýyordu her birinin gözleri. Belki büyüdükçe deðiþecekti renkleri. Ama o gün yavrularýn gözleri açýlmýþtý iþte…
46 
 Vurgun  (eylül)

vurgundur yaþamak...
47 
 Gecenin Ýçinden Gelen Sesler  (eylül)

Atlamak istiyorum, dipsiz bir uçuruma býrakmak istiyorum zavallý bedenimi ve bunu yapamamanýn sýkýntýsýna Hayat diyorum...
48 
 Makineleþmek ve Kaçýþ - 2  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bir büfeye yanaþtý, elindeki parayý uzatýp sandviç istedi. Büfedeki adam küfür ederek onu kovdu ve:-Boklu paran sende kalsýn pislik þey. Diyerek bir köpeðe verir gibi uzaktan bir sandviç attý önüne. Sandviçin içindeki peynir ve domates etrafa saçýldý. Yerden bunlarý toplayýp sandviçin içine koydu ve yedi.
49 
 À Ton Absence La Trahison  (Özgür GÜNEÞ)

Her þey içimde ve dýþýmda parçalara bölünüyor.. Ve teslim oluyorum sen(siz)liðime bir kez daha.. Yokluðun en týrmalýyýcý sesiyle tenime iyice sokulurken, böyle bir tutsaklýkta varlýðýný bütün isyanýmla haykýrýyorum. Her kendime çekilmelerimde binlerce kez
50 
 Salkým Söðüt Hayat  (eylül)

Ölümü düþünme, bir çare deðil, bir kaçýþ sadece... Belki bir çare görmüyorsun, hiç kimse anlamýyor seni, unutma, böyle düþünen sensin... Ölümle kucaklaþacaðýn an zaten korkunç, yetmez mi?..
51 
 Ben Öldükten Sonra  (Mahnaz Forouzandeh)

O sessiz çizdi, ben sessiz yazdým.
52 
 Saat Tiktaklarý  (Türkan Abay)

Bir kiþinin yaþadýðý bunalýmlý hayatýna ummadýðý bir pencere açýlýr.
53 
 Eskici  (ufuk)

Anlýk bir öykü. Bir kayýp ilaný.
54 
 Ah, Be Hayat!  (eylül)

oturup hüngür hüngür aðladým...
55 
 Ýsimsiz Mektup!  (Mustafa Cilasun)

Biliyoruz ki artýk mektuplar, bir iletiþim için gereði kadar kullanýlmýyor. Þaþkýnlýðým bunun içindi.
56 
 Keþke Söylemeseydim Kýzýma! (2)  (Leyla ÜNAL)

O gün sadece dersi asmamýþlardý, arkadaþlarýný da atlatmýþlardý. Cep telefonu da henüz icat edilmediði için kimse onlara ulaþamamýþtý. Kýzý “Anneciðim nerelere gittin yine” diye sordu. “Hiç” dedi kadýn “Hiçbir yere”. Deniz çok neþeli bir çocuktu. Babasý gittikten sonra tam bir yýl depresyonda idi, ancak güçlü bir çocuk olduðu için zaman içinde acýsýyla baþ etmeyi baþarmýþ eski neþesine tam anlamýyla olmasa da dönmüþtü.
57 
 Makineleþmek ve Kaçýþ - 1  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Konteynerin yanýna oturdu. Çok geçmeden bir genç, onu dilenci zannedip önüne para attý. Zaten görüntü olarak dilenciden pek farký da yoktu. Paraya baktý, almadý/alamadý. Gelip geçenler onun bu halini görünce kimi acýyor, kimi görmemezlikten geliyor, kimi kýzýyor, kimi de ona “Çalýþ, çalýþ!” diye akýl veriyordu.
58 
 Mathilda'nýn Hikayesi...  (Edibe Toðaç)

Ve yine sabah olacak ve ben yine iþe gideceðim. Dört senedir koca bir yalnýzlýðý barýndýrmaktayým dünyamda. Benim tek neþem olan büyükannemi kaybettiðimden beridir keyifsizim. Bu neþesizliðimi elimden geldiðince kimseye yansýtmamaya çalýþýyordum. Ýþ yerindeki geliþigüzel herþeye gülen aklý beþ karýþ havada arkadaþlarýma karþýlýk olarak, aslýnda bana ait olmayan kahkahalar savurmaktayým.
59 
 Karaydýnlýk  (Pýnar Þafak)

Çevresi daha açýk renkti, ortasýna doðru koyulaþýyordu. Rengini tam olarak söylemek zordu. Ýlk bakýþta siyah gibi görünüyordu ama bir süre sonra içinde gökkuþaðýnýn yedi rengini de ayýrdeder olmuþtum.
60 
 Soyutlanma...  (Bilgehan Buðra)

Her þeyin baþlangýcý dünde gizli... Huzursuzluðum, umutsuzluðum, anlamsýzlýðým...

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Teslimiyet
Samile yener
Þiir > Öyküsel
Gündüz Depremi
Arman Berra
Öykü > Beklenmedik
Black Friday
Arman Berra
Öykü > Beklenmedik
Miras
Kamil Erbil
Öykü > Beklenmedik
Evlilik Kâbusu
GAYE DÝLEK GEZER
Öykü > Beklenmedik
Prostat
Ömer Faruk Hüsmüllü
Öykü > Beklenmedik
Bir Ziyafet
Yûþa Irmak
Öykü > Beklenmedik
Yaban Arýsý
Talha Yaman
Öykü > Beklenmedik
Nokta
Hacer AKTAÞ
Öykü > Beklenmedik
Beyaz Türkler
mehmet avcý
Öykü > Beklenmedik
Mýsýrcý
Cafer ÞAHÝN
Öykü > Beklenmedik

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.