..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevginin bulunmadýðý yerde us da arama. -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Köylü Kýz Kezban
Ýsa Kantarcý
Roman > Aþk Romaný

Köylü Kýz Kezban 1 Sabahýn erken saatleriydi, bölgede 3 gündür kar fýrtýnasý vardý, yoðun rüzgarla kýrbaç gibi yaðan ince kar insana nefes aldýrmýyor, her þeyi zora, ister istemez kanlý bir mücadeleye sokuyordu. Daðýn yamacýnda 3 kiþi kaplumbaða gibi ilerlemeye çalýþýyordu, dizlerine kadar kara batmýþlardý, bu üç adam elektrik onarým arýza ekibiydi, adamlardan biri çok öndeydi, yumuþak ve derin karda ilerlemekten nefes nefese kalmýþlard

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Din
501 
 Dünya ve Ahiret Müjdesi  (Fuat Türker)

Zenginlik, ihtiþam, güzellik ve nimetler cennet özellikleridir; Yüce Allah sevdiði kullarýna bu þekilde cenneti hatýrlatýr, cennet özlemlerini artýracak nimetlerin benzerlerini bu dünyada da onlar için yaratýr.
502 
 Yaþama Kur'an Penceresinden Bakmak - II  (Fuat Türker)

Ýman edenler hayata Kur’anî bakýþ açýsýyla bakarlar. Samimi Müslüman’ýn farklý bir ’hayat felsefesi’ yoktur; þeytanýn deðil Allah’ýn sistemine baðlýdýr. Tek doðru yol Allah’ýn bizler için seçtiði hak yol olan Ýslam’dýr.
503 
 En Güzele Ulaþabilmek  (Altuð Öztürk)

Güzel olan her þey insaný etkiler ve sahip olma isteði uyandýrýr. Güzel bir eþ, güzel bir ev, araba, güzel bir hayat… Ýnsanlarýn yaþamlarý boyunca hedefledikleri, ulaþabilmek için büyük çabalar sarf ettikleri sayýsýz amaç; güzel olaný elde etme isteði…
504 
 Çoðunluða Uymamak  (Altuð Öztürk)

Ýnsanlarýn çoðunun sahip olduðu ortak yanýlgýlarýndan biri, çoðunluðun uyduðu þeylerin doðru olduðuna inanmaktýr.
505 
 Bedeninizde Neler Oluyor?  (Fuat Türker)

Tüm bu sistemlerin tesadüfen oluþtuðuna inanan kiþinin, tesadüfen çalýþan beynine, tesadüfen atan kalbine ve tesadüfen çalýþan tüm diðer organlarýna güvenerek rahatça yaþam sürmesi mümkün müdür?..
506 
 Kendinizi Nasýl Bilirsiniz?  (Fuat Türker)

Pazar günü ulusal bir gazetedeki bir test dikkatimi çekti. Ardýndan önceki haftalarda yayýnlanmýþ olanlara da bir göz attým. Sorular insanýn yaþamýna dair konu baþlýklarýndan oluþuyor. Adým adým sorularý izliyor, her soru için verilmiþ olan dört seçenekten birini iþaretleyerek sonuçta kendinizi tanýyorsunuz(!)
507 
 Hayatýmýzdaki En Önemli Þey Nedir?  (Fuat Türker)

Ýnsan dünyaya Rabb’ine aþkla baðlanmak, O’na kul olmak için gelir. Allah’ýn, ahiretin, cennet ve cehennemin varlýðýndan emin olan bir insan, Allah’ý hiçbir zaman unutamaz.
508 
 Kýyamda Hicreti Secdede Miracý Yaþamak  (Fuat Türker)

Aczimizin bilincinde Allah’ý övdüðümüz secde aný, manevi anlamda en üst aþamadýr. Ýþte insan huþû ile secdeye indiðinde bir nevi miraca yükselir.
509 
 Ýman Etmek  (Fuat Türker)

Filizlerin yerçekimine ters yönde hareket ederek güneþ ýþýðýna doðru büyümesi, köklerin ise yerçekimine uygun hareket ederek topraðýn içlerine doðru ilerlemesi; bir bitkinin iki ayrý organýnýn birbirine tamamen zýt yönlere doðru büyümeleri oldukça düþündürücü bir olaydýr.
510 
 Farklýlýk Renktir  (Fuat Türker)

Kur’an’da farklý halklar yaratýlmasýnýn hikmetlerinden birinin, insanlarýn "birbirleriyle tanýþmalarý" olduðu haber verilir. Farklý ýrk ve milletlerin bulunmasýnýn bir amacý, çatýþma ve savaþ deðil, kültürel bir zenginliktir.
511 
 Ýslam Ýle Þereflenen Bir Hicret Ehli'nin Öyküsü - II  (Fuat Türker)

Kur’an’ý alýp, öpüp saygýyla baþýna koyan insana, “öptüðün kitabýn içinde ne yazýyor, haberin varmý..?” diye soruyor, þaþkýnlýk içinde bakarak “hayýr” diyen Müslümanlarla karþýlaþýyor. “Kur’an’a saygýlarýný göstermek için onu defalarca öpüp baþýna koyan bu insanlar, nasýl oluyor da yine Kur’an da emredilen namazý boþ verip baþlarýný Allah için secdeye koymuyorlar?
512 
 Cehennem Onlarý Dünyada Sarýp Kuþatýr  (Fuat Türker)

Ýnsan dünya arzularýndan birine baðlý kaldýðý ve geçici lezzetlerden birinin peþine takýlýp gittiði sürece ahireti sevemez. Mal yýðýp-biriktirme hýrsý olan insan, her zaman sýkýntý ve üzüntü içinde olur. Dünya malýna duyduðu sevgi, Allah ile arasýndaki perdedir çünkü. Allah’tan uzak yaþayan insan, inkârýn karanlýðýnda boðulur, güzellikleri göremez.
513 
 Þahid Ol Ya Rab!  (Fuat Türker)

Allah her an, kalplerimizde sakladýðýmýz niyete, aklýmýzdan geçen her düþünceye þahittir. Doðduðumuz andan itibaren, son nefesimize kadar yaþadýðýmýz her olaya þahit olan Allah, ahirette tüm yapýp ettiklerimizin karþýlýðýný vereceðini þöyle bildirir
514 
 Ehl-i Kitab'a Teblið  (Fuat Türker)

Ehl-i Kitap’la ilgili Kur’an ayetlerini ve Peygamberimiz (sav)’in Ehl-i Kitap’a davranýþlarýný göz ardý eden baðnaz kiþiler, Allah’ýn tüm Musevi ve Hristiyanlarý lanetlemiþ olduðu gibi sapkýn bir görüþü ileri sürerler. Ve bu inancý yaygýnlaþtýrarak, Ehl-i Kitap ve Müslümanlar arasýna kin ve nefret tohumlarý ekmeye çalýþýr, savaþ ve kan sloganlarý atarlar. Devirlerinin en azgýn kimseleri olan Firavun ve Nemrut’a bile teblið yapýlmýþ, güzel sözle Allah’a davet edilmiþlerken Ehl-i Kitab’a neden Ýslam anlatýlmasýn?
515 
 "Bu Yaþta Din Yaþanýr Mý?"  (Fuat Türker)

Büyük bir kesimde yaygýn olan çarpýk anlayýþa göre dini, yalnýzca yaþlýlar, belli günlerde mevlût okuyan hocalar, köþesinde oturup tesbih çeken ya da Yasin Suresi’ni okuyan nine ve dedeler yaþar. Gençler öncelikle dünya zevklerinden yararlanmalýdýrlar; ileride isterlerse ibadetlerini yapabilirler.
516 
 Geceyi Aydýnlatan Nuranî Bir Yolculuk: Mirac  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Ýnsanlarýn normal þartlar altýnda yapmakta aciz kaldýklarý, ancak Allah tarafýndan peygamberlere yaptýrýlabilen harikulâde hadiselere “mucize” diyoruz. Hemen her peygamberin kendine mahsus mucizeleri vardýr. Peygamberler zamanýnda halkýn, gönderilen dine inanmasý için bu gibi olaðanüstü olaylara gerek duyuluyordu. Mucize görmeden inanmýyordu bazý müþrikler… Gerçi mucize görenler de eski inançlarýndan kolay kolay vazgeçemiyorlardý. Fakat bazýlarý mucizeler karþýsýnda hayretlerini gizleyemeyerek Hakk’a teslim oluyorlardý. Tarihteki büyük mucizeden biri de Hz. Muhammed(sav)’in Mirac’ýdýr.
517 
 Allah"tan Razý Olalým ki...  (Fuat Türker)

Dünyevi deðerlerini kaybetme ya da kazanma endiþesi içinde olan kiþiler, müminler gibi Allah’a gönülden teslim olup, yalnýzca Allah için yaþayamazlar. Allah’ýn buyruklarýna deðil, kendi nefislerine uygun olaný seçerek kendilerince din ahlakýný yaþamaya çalýþýrlar. Yaþamlarýnda bir zorluk oluþtuðunda, deðerlerinin zarar görebileceði bir durumda öncelikleri, dünyevi çýkarlarý ve nefislerinin bencil tutkularýdýr.
518 
 Kendini Allah’a Vakfetmek  (Fuat Türker)

Ýnsan, nefsinin bencil tutkularýnýn ardýna takýldýðý oranda þeytana yakýn, Allah’tan ise o denli uzaktýr. Allah kuluna þahdamarýndan yakýnken, insanýn O’ndan uzak yaþamasý ne büyük yanýlgýdýr. O insan kendisine zulmeder, kendi elleriyle kendisini cezalandýrýr, mahveder.
519 
 Ýstiþaredeki Hikmetler  (Fuat Türker)

Akýl almak, eleþtiri kabul etmek, güzellikleri övmek, güzel sözle onore etmek, Allah Katýnda beðenilen, çok güzel özelliklerdir. Müminler, birbirlerinin görüþlerine saygýlý olarak, birbirleriyle istiþarede bulunarak kararlar alýrlar.
520 
 Kusmuk  (Nedime)

Anlamýyorum neden teologlar binlerce yýldýr onca itibarlý? Hala görmüyor muyuz hiç bir þey katmadýlar, katamazlar insanlýða.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.