..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kötü insan korkuya itaat eder, iyi insan sevgiye. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýyi Kýzlar Aþýk Olur 1
Ýsa Kantarcý
Roman > Korku Romaný

YEDÝNCÝ BÖLÜM Bir kadýnýn yaþý ilerlemiþse, artýk iþlerin hiç düzelmeyeceðini anlamýþsa ya da anlamazdan gelmeye çalýþýyorsa, ‘yine de bir umut vardýr’a sýðýnmaya çalýþýyorsa, birçok hayal kýrýklýðý biriktirmiþse, anne de olamamýþsa; bir þeye, bir varlýða sýðýnmak ister, kýzý gibi göreceði bir varlýða… ve o kýzý bulduðunsa akýl almaz bir dürtüyle, onu milyon kez doðurmuþ gibi, onu doðurmak için yaþamýn en güçlü þeytanlarýyla ve engelleriyle b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Din
421 
 Seccadem  (Zekeriya Maral)

Seccadem... Sevdalý gönlünü, tertemiz endamýnIa açarken ve tevazu kanatlarýný sererken sereserpe, benide bas baðrýna, beraber kurban olalým Sevgili'nin uðruna...Yaradan'la buluþma anlarýmda, buseler konduruyorsun anlýma. Þairin dediði gibi; "öp beni anlýmdan, sen öp seccadem..." Dudaklarýn dokunsun kalbime, ellerim deðsin avuçlarýna, benim vefalý yârim seccadem...
422 
 Allah Aþkýnýn Yansýmasý  (Fuat Türker)

Kadýn ya da erkek, eðer eþinde Allah’ýn tecellisi olan aklý ve güzel ahlaký görür, ruhu onunla tatmin bulursa, her türlü çileye, her türlü zorluða göðüs gerer, mutluluðu yaþar. Ýþte bu gerçek aþktýr, Allah aþkýnýn yansýmasýdýr. Bu aþký samimi yaþayan insan, ölümü de, acýyý da kabul eder.
423 
 Þevk Ýmanla Gelir; Bedeni ve Ruhu Besler - II  (Fuat Türker)

Yaþanan olay olumsuz gibi görünüyorsa bu, kötü þans, uðursuzluk ya da iþlerin ters gitmesi nedeniyle deðildir. Evrendeki her olayýn Allah’ýn dilemesi ile gerçekleþtiðinin bilincindeki mümin, hiçbir konuda üzüntü ve ümitsizlik yaþamaz.
424 
 Toplumun Ýlacý Þefkat ve Merhamet  (Altuð Öztürk)

Mutlu ve huzurlu bir toplumun oluþabilmesi için Kuran'da tarif edilen gerçek merhamet anlayýþýnýn, o toplumun insanlarý tarafýndan yaþanmasý gerekir. Merhamet ve þefkat anlayýþý yaþanmadýðý sürece kargaþa ve huzursuzluk o toplumdan eksik olmaz. Çünkü merhametin ve sevginin olmadýðý yerde sevgisizlik ve zulüm vardýr.
425 
 Dünyadan Geçebiliyor Muyuz?  (Fuat Türker)

Yaþamýn kýsalýðýný ve belli bir vakitte öleceði gerçeðini geç bile fark etse, insan kendisini gözden geçirerek, yaþantýsýný Allah’ýn istediði þekilde yeniden düzenleyebilir. Önemli olan; fark ettiðinde telafisi olmayacak kadar geç olmamasýdýr.
426 
 Ýnsana Ruhundan Üfledi  (Fuat Türker)

Yüce Allah’a kesin bilgiyle iman eden, her þeyin karþýlýðýný O’ndan bekleyen, O’ndan gelenden hoþnut olan, O’nun sýnýrlarýný koruyan ve O’nun beðendiði ahlaký yaþayan samimi inananlar ruh güzelliðine sahip olabilirler.
427 
 Mülk Allah'ýndýr  (Fuat Türker)

... mallarýný adeta sýrtlarýnda taþýyan kiþilerin aksine, emanetleri inananlarýn binekleridir ve onlar karanlýktan aydýnlýða doðru yol alýrlar…
428 
 Ýmtihan ve Gaflet Hali  (Fuat Türker)

Belalar, insana Rabb’i karþýsýndaki aczini hatýrlatýr. Kiþi, Allah’a yönelir, dua eder. Zorluðu giderecek olan Allah’týr; bunun bilincinde O’ndan yardým diler. Zorluk kalkýncaya kadar yaþadýðý zaman, onu Rabb’ine daha yakýnlaþtýran eðitim sürecidir.
429 
 Allah Savaþ Alevini Söndürür  (Fuat Türker)

Müslümanlar tarihte hiç bir zaman "bozguncu" olmamýþ, gittikleri her yere, her insana güvenlik ve huzur götürmüþlerdir. .. Kur’an merhameti, adaleti, güzel ahlaký, hoþgörüyü, barýþý öðretir. Ýslam bozgunculuðu lanetler, Ýslam barýþtýr.
430 
 Allah'a Sýðýnmak  (Altuð Öztürk)

Ýnsanlar yaþadýðý sürece iyi ya da kötü olaylarla, çeþitli zorluklarla ve beklenmeyen bazý durumlarla karþýlaþýr. Tüm bunlar Yüce Rabbimizin insanlarý sýnamak için yarattýðý olaylardýr. Bu olaylarda gösterilen tavýr insanýn ahireti açýsýndan çok önemlidir.
431 
 Allah'ýn Lütfu; Kur'an Ahlaký - II  (Fuat Türker)

Kur’an’ýn tarif ettiði güzel ahlâk özellikleri, nefsin bencil tutkularýnýn deðil, vicdanýn sesi dinlenerek kazanýlabilir. Ýnsan ancak nefsani istek ve dünyevi hýrslarýný bir kenara býraktýðýnda diðer insanlara karþý anlayýþlý, þefkatli, sevgi dolu ve özverili davranabilir. Mümin, her durum ve ortamda Allah’ýn en fazla razý olacaðý tavrý tercih eder. Bu yüzden kimi zaman karþýsýndaki insanlarýn huzurunu ve mutluluðunu kendisinininden daha fazla düþünür.
432 
 Berat Gecesinde Allah"a Sýðýnmak  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Ramazaný müjdeleyen son kandil gecesidir mübarek Berat… Zira Berat kandilinden sonra, ramazandan evvelki kandiller bitiyor. Demek ki Berat kandiliyle birlikte ramazan da iyiden iyiye gösteriyor kendini. Bu hususta son hazýrlýklarýmýzý yapmalý, kendisinde bin aydan hayýrlý Kadir gecesi de olan ramazana yüzümüzü çevirmeliyiz. Gözlerimizi göklere yöneltip hilali gözetlemeliyiz. Hilali gözetleme iþini son birkaç günde gerçekleþtirmek daha makbul ve manidardýr. Gerçi günümüzde rasathaneler bu iþi hakkýyla yerine getiriyor. Buna raðmen yine de emin olmak için, þüphe ve tereddütlere mahal vermemek için hilal gözetlenebilir.
433 
 Affedici Olabilmek  (Altuð Öztürk)

Yüce Allah, sonsuz þefkat ve merhamet sahibidir. Allah’ýn affedici -Afüvv- sýfatý insanlar için çok büyük bir nimettir. Çünkü insan, hayatý boyunca pek çok hata yapar
434 
 Nankör müyüm,neyim?!  ()

Hani nankörlüðe gýcýðýzdýr ya! Bu yazýda nankörlüðe gýcýk olan sizden birinin serzeniþlerini bulacaksýnýz.Bu köþee ilk yazým olmasý itibariyle benim için bir tanýþma vesilesi ayný zamanda..Belki birþeyler paylaþabiliriz ne dersiniz!
435 
 Ýnsan Güven Duymak Ýster  (Fuat Türker)

Nefis þeytanýn etkisindedir, þeytanýn sözcüsüdür. Dolayýsýyla nefsinin yanýnda olan kiþi, gerçek anlamda dost olamaz. Çünkü yaþanan bir olayda seçim yapmasý gerektiðinde, arkadaþýný deðil, kendisini ve çýkarlarýný seçecektir
436 
 Çocuklar Gibi...  (Fuat Türker)

Ýnsan dünyaya gözünü açtýðý an, yaþamý için gerekli olan her þeyi hazýr bulur. Her þey korunmaya/beslenmeye muhtaç bu canlýnýn minik boyutlarýna ve yaþam koþullarýna uygundur. Annesinin sütü dahi doðduðu andaki tüm ihtiyacýna yönelik olarak hazýrdýr.
437 
 Kime ve Neye Kulluk?  (Fuat Türker)

Sahte ilahlarýný terk ederek Allah’a yönelen bir insan, boþlukta sürüklenmekten kurtulur, tek gerçek ilah olan Allah’a sýðýnarak, yalnýz O’na kulluk ederek huzur ve güven içinde yaþar. Þirkin karanlýklarýndan –Allah’ýn dilemesiyle- nura çýkar.
438 
 Yaratýlmýþlarýn En Hayýrlýlarý  (Fuat Türker)

Nefsini deðil ruhunu besler mümin. Ruhu derinleþtikçe güzelliklerden ve nimetlerden daha fazla haz alýr, Allah’ýn gücünü ve sanatýný gereði gibi takdir eder. Yüzeysel insan, Allah’ýn lütfettiði nimetleri ve güzellikleri göremez.
439 
 Ölmek Dirilmektir  (Orhan TURAN)

Güneþli bir havaydý. Biz terliyorduk. Bahriye’nin oðlu Özgür vardý yanýmda. Ýþportada o gün iþler kesattý. Bizim evin arka balkonunda oturmuþtuk. Özgür’le, karþý evin balkonundaki kýz bakýþýyorlardý. Kapý çaldý sonra... Kapýda bekleyen Lut’tu. Sakallarý, pamuk gibi olmuþtu kesmeyeli. Araba fabrikasýna yaptýðý iþ baþvurusu sakallý olduðu için kabul olmamýþtý üstelik! Oturduk, üzüldük. Onun yanýndayken ne sövebilirdik, ne de boþ konuþabilirdik.
440 
 Ýnkâr Edenler Birbirlerinin Velileridir…ya Müslümanlar?  (Fuat Türker)

Geçmiþte de günümüzde de inkar edenlerin birlikteliklerinin asýl amacý, Allah’ýn beðendiði üstün özellikler olan özverinin, samimiyetin, dürüstlüðün, vicdanýn ve adaletin, kýsacasý Kur’an ahlâkýnýn yeryüzünde hakim olmasýný engellemektir

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.