..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Moda denilen þey o kadar çirkindir ki onu her altý ayda bir deðiþtirirler." -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýbreti Alem
Zeliha Gökkan
Þiir > Aþk ve Romantizm

Ýbreti alem Sevda çölünde sürürdüm izini Buldum o kara gözlümü Aldým elime cümbüþü sazýmý Çaldým aþkýn özünü Çalkalanýr denizler vurur dalgalar Yýkanýr bütün kýyýlar Bundan ala duygu mu var Yok anam Yaþarým ölene kadar Bundan öte duygu mu var Yok iþte Yaþarým sonsuza kadar Bir ömür çekerim iþveli nazýný Alýrým bundan hazzýmý Bahara çevirdin kýþýmý ayazýmý Sildin kara yazýmý! Aþktan ölen var desinler ibreti alem b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Din
281 
 100 Kiþiye Sorduk  (Fuat Türker)

Bir yarýþma programý ile yaþamýmýza giren, tam unutulmaya yüz tutmuþken bugünlerde bir baþka yarýþma programýyla yeniden gündeme gelen bu kalýplaþmýþ sözleri biz de sorduk.
282 
 Sineðin Verdiði Ders  (Aynur Özer)

Yâhu, bu sineðe bak. Gayet küçücük zarif elleriyle kanatlarýný, gözlerini siler süpürür. Her iþini görür.
283 
 Siz Kuran'ý Araplardan Daha mý Ýyi Bileceksiniz?  (Mehtap Gözükan)

Ýslam dinine mensup olmayan kiþiler için Müslüman kelimesinin karþýlýðý çoðunlukla Araplardýr. Arap ülkelerindeki uygulamalar ve Arap halkýnýn yaþam tarzý Ýslam'la baðdaþtýrýlýr. Kuran dili Arapça olduðu için Kitabý en doðru anlayan ve uygulayanlarýn Araplar olduðu zannedilir. Bakalým gerçekten öyle mi?
284 
 Alemler O'na Hayran  (Erhan Þahin)

Yaratýýlmýþlar içinde ALLAH'ýn habibi hz. peygamber(s.a.v.) efendimiz gibi sevilen,özlenen,hürmet gören, hasretiyle gönülleri yakan baþka kim olabilir? O sevgiden, sevgi de O'ndan hasýl olmuþtur.
285 
 Dünyada Ýman, Ahirette Mekan  (Fuat Türker)

Hayýr baþlýkta bir yanlýþlýk yok. "Dünyada mekan, ahirette iman" denir ama tam aksini düþünüyorum. Çünkü dünyadaki imanlý hayat-Allah’ýn dilemesiyle-ahirette en güzel ve sonsuz barýnma mekaný olarak karþýlýk bulur. Kur’an’ýn bu konuda verdiði örnek olarak hatýrýma Firavun’un eþi geliyor. Bu kutlu kadýn, Kuran’ýn iman edenler için örnek verdiði üstün ahlâklý kadýnlardandýr.
286 
 Dua...  (R.Betül Çetin)

ve kan...taþý boyarken,parçalanýrken için.... kan boyar kalbi,beyaza!
287 
 Zamanýn Önemi  (Altuð Öztürk)

Çaðýmýz insaný için zaman son derece önemli bir kavramdýr. Daha iyi þartlarda yaþayabilmek adýna çok çalýþan insanlar çoðu zaman ne kendilerine ne de sevdiklerine zaman ayýramaz hale gelirler. Bu yoðun koþuþturmaca içinde yapmalarý gereken görevlerini ve yükümlülüklerini ihmal eder ve bunu da ancak sahip olduklarýný kaybettiklerinde anlar ve derin bir piþmanlýk duyarlar.
288 
 Âh O Eski Ramazanlar!..  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Geçmiþe özlem duymak insanýn doðasýnda vardýr. Ne hikmetse her konuda geçmiþe özlem duyarýz. Bununla beraber yaþadýðýmýz andan da þikâyet eder dururuz. Oysa daha evvel, bugün özlem duyduðumuz geçmiþten þekva ederdik. Nostaljiye meraklý bir milletiz. Gerçi dünle bugünü karþýlaþtýrdýðýmýzda bugünkü hayatýmýzýn düne göre daha çok yozlaþtýðýný görüyoruz. Onun için nostalji arzusu içerisinde olanlara hak vermemek elde deðildir.
289 
 Sevdiðinden Ýnfak Etmek  (Fuat Türker)

Beðenmediðimiz, bayaðý þeyleri baþýmýzdan savmak için vermek temizlik yapmaktýr; Allah katýnda beðenilen gerçek temizlik ve arýnma ise sevdiðimizi, bizim için deðerli olaný vermektir.
290 
 Kâinat Merhametle Baþlar  (Fuat Türker)

Kâinat "Rahman Rahim olan Allah'ýn Adýyla", Bismillâhirrahmanirrahim" ile baþlar. Kâinat ayetleri gibi Kur'an ayetlerini içeren sureler de Bismillâhirrahmanirrahim" ile baþlar. Besmele, tüm âlemin ve Kur’anî hakikatlerin kilitlerini açan anahtardýr.
291 
 Aynada Saklý Kala Kiþiler  (serap)

ramazan bayramýnda esinlenerek yazýlan farklý bir yazý. bilmiyorum ama insan o dönemlerde kendini daha bir baðlý hissediyor. tabi benim için mezhep o kadar da önemli deðil ama doðrularým üzerine denilebilir..
292 
 Sustum  (Aynur Özer)

Ben sustum ama O hep dinledi .Zaten batýmdakileri ancak O dinleyebilirdi ... Ben sustum bu sefer ayetler konuþtu : Sözünüzü gizleyin, yahut onu açýða vurun; (fark etmez). Þüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olaný) hakkýyla bilir.
293 
 Namaz Kýldýðýn Zaman...  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Toplum olarak kendimizi hep iyiler zümresi içinde görürüz. Kimse kendini kötü görmez. Peki, iyiliðin ölçüsü nedir? Bazýlarýna göre namaz kýlmak, bazýlarýna göre yardýmsever olmak, bazýlarýna göre de temiz kalpli olmak(ölçüsü nasýl hesaplanýyorsa!... ) Bizim inancýmýzda iyiliðin ve üstünlüðün ölçüsü Allah’a yakýn olmak, yani takvadýr.
294 
 'Kulaklýklý' Gençlik  (Fuat Türker)

Çoðu genç sürekli sýkýntýlý, hiçbir ortama uyum saðlayamayan, karamsar ve herþeyden þikayet eden bir ruh haline sahip oluyor. Hiçbir þeyi beðenmiyor ve baþta ailesi olmak üzere herkeste bir kusur buluyor. Ýçine kapalý ve düþüncelerini açýða vurmayan genç, daha çok odasýnda ’takýlýyor’ sürekli kulaklýkla müzik dinliyor.
295 
 Ramazan Þuuru  (osman tatlý)

Evet, ey yolcu! Durmak zor bilirim. Ama birazda Ramazanýn sesine kulak ver. Bir þey kaybetmesin. Kaybettiklerinin yanýnda kazanacaklarýnýn deðeri hesap edilemez.
296 
 Gerçekten Yalnýz Mýyýz?  (Fuat Türker)

Ýnsanýn, etrafýnda ne kadar çok sayýda arkadaþ bulunursa bulunsun, eðer kalbi Allah ile birlikte deðilse, Allah’ýn kendisini sarýp kuþattýðýndan gaflette ise ve kendisine her þeyden yakýn olduðunu düþünmüyorsa, o kiþi gerçekte dünyanýn en yalnýz insanýdýr.
297 
 Allah Kadýný Ýþitti  (Fuat Türker)

Kur’an, kadýný koruma altýna alýr, toplumda olmasý gereken saygýn yeri iþaret eder. Tüm bunlar Allah’ýn kadýnlar üzerindeki sonsuz rahmetidir. Kadýný kimse iþitmese de Allah iþitir.
298 
 Dünya da Tutsaðým!  (Ahmet Yasin Deniz)

Tutsaklýk nedir?
299 
 Sen Geldin Ya!..  (M.Nihat MALKOÇ)

Sen geldin ya, ey ramazan!… Kuruyan damarlarýmýza kan, gözlerimizin ferine can geldi. Yeþile hasret gönül daðlarýnda açtý çiçekler… Merhamet aðacýnýn yapraklarý yeþerdi. Sonbahar hüzünleri geride kaldý. Rahmet bulutlarýný saðýyor nurlu nazarlar… Gönül göðümde neþeyle uçuþuyor kuþlar… Yüreklerin narý nura tebdil oluyor bu rahmet göðünün altýnda. Heybemde sakladýðým bir tutam huzur, en zor vaktimde senin rahmet ve saadet ikliminde abad eyledi keyfi kaçan kalbimi. Göklerime taþýdýðýn ateþböcekleri karanlýðýma ýþýk oldu
300 
 Allah Neden Zarar Verici Þeyleri Yaratýr?  (Fuat Türker)

Kuþkusuz en önemli sebeplerden biri insanýn dünya hayatýnda zorluk ve sýkýntýyla eðitilmesidir. Hastalýk insana Rabb’inin üstün gücü karþýsýndaki aczini hatýrlatýr. Ýnsan, yakalandýðý hastalýðýn bedeninde meydana getirdiði zayýflýða engel olamadýðýnda, aczini ve Allah’ýn yardýmýna ne denli muhtaç olduðunu daha iyi kavrar.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.