..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan özgür doðar, ama her yaný zincire vurulmuþtur. -Rouesseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýblis
Mesut Kuntan
Þiir > Baþkaldýrý

"ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE" SAÇMA SAPAN BAKIÞLARLA ÝZLÝYORSA BEDENÝNÝ KARANLIÐIN TAM ORTASINDAN ÇEKÝYORSA ELLERÝNÝ TUTUNDUKÇA RÜZGARINA SOÐUK GÜLÜÞLERÝYLE DANS EDÝYOR ÇILDIRMIÞ GÝBÝ ÇATLAK HANÇERÝYLE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA... HAYAL MEYAL RÜYALARLA GÝZLÝYORSA BENLÝÐÝNÝ DÖN LANETÝN DÖN KIYISINDAN SAVU

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Din
61 
 Anne Babaya Ýtaat Nasýl Olmalý?  (Fuat Türker)

anne babaya itaatin bir sýnýrý vardýr. Ýnsaný Allah’ýn yolundan engelleyecek isteklerde bulunduklarý takdirde, anne ve babaya itaatin sýnýrlarý Allah’a itaat noktasýnda sona erer. Anne-babanýn, "Allah’ýn emirleri deðil, önce ve sadece benim isteklerim" þeklindeki bir isteðini kabullenmek, onlarý Allah’a þirk koþmak anlamýnda olabilir.
62 
 Kâinatý Aydýnlatan Iþýk: Mevlid Kandili  (M.NÝHAT MALKOÇ)

“Mevlid” kelimesi “doðum” anlamýna gelir. Son peygamber Hz. Muhammed(SAV)’in dünyayý þereflendirdiði Rebiülevvel ayýnýn on birinci gününü on ikinci güne baðlayan geceye “Mevlid Kandili” diyoruz. Bu mübarek gece, bütün Müslümanlar için bayram hükmündedir. Çünkü Allah’ýn sevgilisi(Habibullah) olan Resul-i Ekrem, bu þerefli zaman içerisinde dünyamýzý teþrif etmiþtir. O büyük Nebi, hicretten 53 sene evvel þenlendirmiþti arzý… Tarihler milâdî 571’i gösteriyordu o zaman. Nisan ayýnýn yirmisini iþaret ediyordu takvimler.
63 
 Hadissiz Kuran Anlaþýlmaz Diyenlere Sorularým Var!  (Mehtap Gözükan)

Allah pek çok ayetinde Kuran'ýn kolaylaþtýrýldýðýný, anlaþýlýr olduðunu ve her örneði barýndýran noksansýz bir Kitap olduðunu bildirir. Ancak bir kýsým insan "Tamam Kuran noksansýzdýr ama þu þu Kuran'da yazmaz, onlarý nebinin sözlerinden öðreniriz" der. Bu samimiyetsiz yaklaþýmý çürütmek için ilgili ayetleri ekleyip, sonra sorularýmý sýrasýyla soracaðým. . Biz bu Kur'anda çeþitli açýklamalar yaptýk, öðüt alýp düþünsünler diye, oysa bu, onlarýn daha da uzaklaþmalarýndan baþkasýný arttýrmýyor. (Ýsra Suresi, 41)
64 
 Hz. Davud ve 99 Diþi Koyun - 1 -  (Kazim Bayar)

Hz. Davud (as) ve döneminin anlaþýlmasý için þu ön bilgiler vazgeçilmez bir zorunluluktur. Ýnsanlýðýn en eski Ön Asya uygarlýklarýndan olan; Mezopotamya, Mýsýr, Yunan ve Anadolu’da yaþayan topluluklarý ve kurduklarý krallýklarý inceleyen Ýlkçað tarihinin (MÖ. 11. ve 9. yy. arasýnýn) iyi bilinmesiyle birlikte, o dönemin siyasi ve ekonomik yapýsýnýn da analizi gerekmektedir...
65 
 Ramazaný Uðurlarken...  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Zaman gene yapacaðýný yaptý ve bir aylýk ramazan bir su misali ömrümüzden akýp gitti. Sayýlý günlerin çabuk geçtiðini hepimiz biliriz. Fakat ramazanýn diðer sayýlý günlere nazaran bir kuþ gibi uçup gitmesi bizi hüzünlendirdi. Çünkü alýþmýþtýk iftarlara, teravihlere ve o doyumsuz sahurlara….Þimdi bir yýl daha bekleyeceðiz bu güzel günlerin tekrarý için… Kimimiz gelecek ramazana sað çýkmayacak. Bazýlarýnýn son ramazaný olacak uðurladýðýmýz…. Bu durum yürek sahibi olan biz insanlarý derin düþüncelere sevk ediyor. Acaba kimler yetiþecek gelecek ramazana?... Bu konuda söz söyleme salahiyetimiz yok.
66 
 Teþekkür Ederim Muhammed Ýbn-i Abdullah. Herþey Ýçin...  (lal-i handan)

...Birde hüznü býrakmalýydým sana.Gülsen de makberde açmýþ güller kadar mahsundun.Kutlu Dað'ý týrmandýktan sonra içtiðin zemzem kadar berrak...
67 
 Gül Bebek… Gül Yüzlü Yâr…  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Arap çölleri alev ateþ kavruluyordu. Kýzgýn kumlarý yakan güneþ, katýlaþan kalpleri yakamýyordu iþte… Kum taneleri kadar insaf ve izana sahip olmayan bir millet vardý bu talihsiz yarýmadada… Feryatlar yükseliyordu arzdan arþa doðru… Ýnsanlýk, geçirdiði amansýz imtihanda sýnýfta kalmýþtý ki bir nur belirdi ufuklardan… Kâinat gebeydi, doðum sancýlarý çekiyordu… Bu kutlu doðum, insanlýðýn kaybettiði vasýflara ilticasýnýn da habercisiydi… Titriyordu yedi gök… Sýtmaya tutulmuþtu arz… Bu nuru taþýmak kolay olmayacaktý onlar için… Alýþýlmýþýn dýþýnda bir vuslattý bu… Âlemlerin âlimine kavuþmasý…
68 
 Hz. Davud ve 99 Diþi Koyun - 2 -  (Kazim Bayar)

Beceriksiz kralý tahttan indiren ve yaðmacý “Yahudi pre-kapitalistlerin” tekelci sermaye oluþumlarýna son vermek isteyen halkýn; bu ihtilalin son aþamasý olarak Hz. Davud’un yanýna gelmeleridir. Ýhtilalin ruhu, ayette “duvardan atlama veya týrmanma” olarak betimlenir.
69 
 Peki Ya Biz?  (Ümran AÐIRMAN)

Neler ar içimizde ukte kalan. Neden herþey bizim baþýmýza mý geliyor? Çok büyük günahlarýmýz mý var?
70 
 Sultan Murat Þehitlerine!..  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Ýnançlar ve yüksek duygular için yaþar insan… Bu duygularýn baþýnda gelir vatan sevgisi… Bizler için çok ulvi bir deðerdir memleket severlik… Çanakkale’de, Sarýkamýþ’ta, Dumlupýnar’da, Sakarya’da ve yüzlerce cephede canýný seve seve veren askerimiz, vatan aþkýný merkez alarak ölüm kalým mücadelesi yapmýþlardýr. Yüce Rabbimiz vatanýn ve içinde yaþayanlarýn düþman çizmeleri altýnda ezilmekten, iþgallerden kurtulmasý ve Ýslam’ýn yükselmesi için ölmeyi Cennet’e girmek için vesile saymýþtýr. Bu uðurda ölenlere “þehitlik” payesi vermiþtir. Þehitleri de ölülerden saymamýþ, onlarý diri olarak tavsif etmiþtir. Çünkü þehitlik hayat karþýlýðýnda elde edilen yüce bir mertebedir. Hayatý ölümle takas edip cenneti tercih edenler yüce ruhlu insanlardýr. Allah onlar için yüce makamlar hazýrlamýþtýr.
71 
 Ehli Sünnet Tasavvufu  (MUSTAFA ESER)

Þeriatsýz Tasavvuf Olmaz
72 
 Dinden Çýkanýn Cezasý Ölüm Mü?  (Mehtap Gözükan)

Kim bir nefsi, bir baþka nefse ya da yeryüzündeki bir fesada karþýlýk olmaksýzýn (haksýz yere) öldürürse, sanki bütün insanlarý öldürmüþ gibi olur. (Maide Suresi, 32) Ayetin hükmü çok açýk. Kýsas ve savaþ ortamý dýþýnda ölüm konusunda bir hüküm yoktur. Aksine kýsas ve savaþ ortamý dýþýnda bir amaçla biri diðerini öldürmüþse bu, tüm insanlarý öldürmekle eþ tutulmuþtur. Ýmandan sonra sapan kiþinin zararý kendisinedir. Ve sýrf inancýný deðiþtirdiði için birini öldürmek de, öldüren için ziyandýr. Allah öldürmeyi deðil, diriltmeyi güzel görür. Ölçüyü taþýran ve haddi aþanlarý hoþ görmez...
73 
 Kim Ýçin Din ve Vicdan Özgürlüðü?  (Mikail Boz)

Gerçek bir din ve vicdan özgürlüðü nasýl bir kimsede gerçekleþebilir? Türkiye'de inanç ve din özgürlüðünün koþullarý hazýr mý?
74 
 Soðuk Bayram  (osman tatlý)

Buzullarý eritip, özümüzde yatan cevherleri ortaya çýkarmasýný dileme gafletinde bulunamayacaðým çünkü cevherimiz bozulmaya yüz tutmuþ bile… Siz yine fazla þekeri yemeyin
75 
 Tiyatro  (musab eminoglu)

GÖGÜSLERÝNDE KURÞUNLARI SUSTURAN KAHRAMAN GAZZE ÇOCUKLARINA...
76 
 Korkma Ebedi Varsýn  (Fuat Türker)

Ahiret inancý ise insana zorluklara karþý dayanýklýlýk, güvenli ve mutmain bir ruh hali kazandýrýr. Ölümle birlikte karar kýlacaðý hayat sonsuzdur çünkü.
77 
 Sahi Neydi Dostluk? Kimdi Bizim Gerçek, Ebedi Dostumuz!  (Aynur Özer)

Sadece O'na aðlayabiliriz hýçkýra hýçkýra utanmadan,sýkýlmadan . Kýrýlmýþ bir kalbi de huzura,sukünete çeviren O deðil mi ?
78 
 Allah Aþký  (Fuat Türker)

Ölümle her þeyin biteceðini, yok olacaðýný düþünmek korkunç bir þeydir. Oysa sonsuza kadar Allah aþkýyla yanmak, sonsuza kadar ayný þiddetli aþkla yaþamak muhteþem güzel bir duygudur.
79 
 Çocuk Yaþta Evlilik Kuran'da Yoktur!  (Mehtap Gözükan)

Kuran çocuk evliliðine izin vermez. Bu tip yanlýþ bir uygulamayý ancak Kuran'dan uzak toplumlar uygular. Yanlýþ ve kasýtlý yapýlan tercümeler nedeni ile ateist ve baðnazlar Ýslam'ýn çocuk evliliðine izin verdiðini iddia ederler. Çocuklar þefkat gösterilmesi gereken varlýklardýr, kimse sapýk görüþlerine Kuran'dan delil bulamaz.
80 
 Kelimeler - Kavramlar - Hubbun Nebi - Aþk  (MUSTAFA ESER)

ANAM BABAM SANA FEDA OLSUN YA RESULULLAH

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.