..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamým boyunca, ondan birþey öðrenemeyeceðim kadar cahil bir adamla karþýlaþmadým. -Galilei
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Köylü Kýz Kezban
Ýsa Kantarcý
Roman > Aþk Romaný

Köylü Kýz Kezban 1 Sabahýn erken saatleriydi, bölgede 3 gündür kar fýrtýnasý vardý, yoðun rüzgarla kýrbaç gibi yaðan ince kar insana nefes aldýrmýyor, her þeyi zora, ister istemez kanlý bir mücadeleye sokuyordu. Daðýn yamacýnda 3 kiþi kaplumbaða gibi ilerlemeye çalýþýyordu, dizlerine kadar kara batmýþlardý, bu üç adam elektrik onarým arýza ekibiydi, adamlardan biri çok öndeydi, yumuþak ve derin karda ilerlemekten nefes nefese kalmýþlard

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Din
101 
 Erkekler ve Kadýnlar  (Mehmet Akif Uçar)

Allah insaný, erkek ve kadýn diye nitelendirilen iki farklý cinsten yaratmýþtýr. Bu kural hayvanlar ve bitkiler için de geçerlidir. Neslin üreyip devam edebilmesi için Allah, böyle bir uygulama var etmiþtir ki, hepimizin bildiði þekliyle erkek ve kadýnýn sperm birleþiminden, neslin türeyiþi saðlanmýþtýr. Bu sistem sadece Allah’ýn kudretinin gereðidir.
102 
 En Aðýr Ýman  (Cafer ÞAHÝN)

Dünyanýn þahit olduðu bu en manidar diyalogdan sonra Bazý yeni yetme ilahiyatçýlarýn abartýlý bulduðu bu Hadis-i Þerifi ben hiç abartýlý bulmam :
103 
 Kuran'ý Hz. Muhammed mi Yazdý? (Haþa)  (Mehtap Gözükan)

Ateist ve deistler, Kuran'ýn Hak Kitap olmadýðýný, Hz. Muhammed tarafýndan kendi hevasýna uygun þekilde yazýldýðýný iddia ederler. Bu iddialardan bazýlarý þöyle; Kadýnlara düþkün olduðu için kendisine sýnýrsýz eþ imkaný saðladý. Güç ve iktidar istiyordu, bu nedenle savaþtý. Zenginlik istiyordu, savaþta elde ettiði ganimetleri kendine aldý. Ýnsanlarý cehennemle korkutup cennet vaadleri ile kandýrýyordu. Dünya üzerindeki diðer hayvanlardan habersiz olduðu için, kendi bölgesindeki hayvanlardan baþkasýný Kuran'da yazamadý... gibi... (Kuran ve Peygamberi bu iddiadan tenzih ederim)
104 
 Tebliðden Ücret Almak Haksýz Kazançtýr!  (Mehtap Gözükan)

Ramazan ve kandil günlerinde dini programlar, televizyonlarýn reyting için vazgeçilmezi oldu. Özel günlere sýkýþtýrýlsa da televizyonlarda din konulu programlarýn olmasý çok güzel. Ancak güzel olmayan bir þey var; o da bu programlarda yer alan hocalarýn aldýðý dudak uçuklatan rakamlar. Bu yazýmda, din anlatýlýp bundan geçim saðlanmanýn Kuran'a tamamen ters olduðunu, ve alýnan paranýn da haksýz kazanç olduðunu anlatmaya çalýþacaðým.
105 
 Kitap ve Hikmet  (Mehmet Akif Uçar)

Kitap ve Hikmet, her ikisi de kesinlikle Allah’ýn varlýðýnýn en somut delilidir.....
106 
 Yatýlý Kýz Kur"an Kurslarýmýzda Neler Oluyor?  (Þevket Baþýbüyük)

Cevap veriyorum: Malatya Müftülüðü, derhal hareket geçerek konuya el koymalý ve Yatýlý Kýz Kursu”nda görev yapan malum þahsý görevden almalýdýr; aksi takdirde… Aksi takdirde; valilik kanalýyla Malatya Müftülüðüne yazdýðým dilekçeye cevap verilmediði için Diyanet Ýþleri Baþkanlýðýna sesleniyorum… Yatýlý Kýz Kur’an Kurslarýmýzda neler oluyor? Sahi kýzlarýmýzý neden erkek bir yöneticiye teslim ediyoruz ki veya dinini diyanetini öðrensinler diye kýzlarýmýzý neden bir erkek yöneticiye teslim ediyorlar?
107 
 Þeytan Ya da Ýblis  (Mehmet Akif Uçar)

Þeytanýn karakteristik özellikleri herkes tarafýndan az çok bilinmektedir. O insaný doðru yoldan saptýrabilmek için her þeyi yapmaya muktedirdir. Her hangi bir konuda aþýrýlýk, laubalilik, þehvet, ihtiras, gösteriþ, gýybet, yalan, isyankârlýk, iftira, gurur, kibir, miskinlik gibi olgular þeytanýn en büyük silahýdýr. Ýnsan, aklýný kullanarak onun tuzaklarýndan korunmalýdýr.
108 
 Üstünlük Ya da Aþaðýlýk Kompleksi  (Mehmet Akif Uçar)

Yeryüzündeki tüm insanlar, eþit hak ve özgürlüklere sahiptir. Hiç kimsenin, bir diðerine üstünlüðü yoktur. Ýnsanlar her ne kadar maddi ve yetkisel anlamda farklý hiyerarþik konumlarda bulunsa da, bunlar kesinlikle geçici dünya sürecinde ki imtihan aþamalarýdýr. Ýnsanlarýn birbirlerine olan üstünlüðü sadece Allah’a olan yakýnlýklarý nispetindedir.
109 
 "Sihirli "Fasulye Aðacý  (Fuat Türker)

Bir süre sonra fasulyelerin çatladýklarý ve filizlendikleri görülür. Belli bir zaman sonra ise filizler ýþýða doðru iyice uzarlar ve her öðrenci bir ‘sihirli fasulye’ aðacýna sahip olur. Çocuklara çok doðal bir süreç olarak açýklanan bu olay, gerçekte olaðanüstü bir mucizedir.
110 
 Bir Erkeðin “Yaratýlýþ Teorilerine Feminist Yaklaþýmý&  (Tayfun Serdar KALYONCU)

Evet, belki de bütün bu okuduklarýnýzdan sonra yazdýklarýmý cahilce diye nitelendirebilirsiniz. Peki, hiç düþündünüz mü? Cahilliðe yeni bir taným getiren bilgece bir düþünün ürünü olabilir mi?
111 
 Yahya Kemal'in Ramazan Duygularý  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Milletimiz Müslüman olduktan sonra onun inançlarý topyekûn kültür ve edebiyatýmýza yansýmýþtýr. Bin yýlý aþkýn bir zamandan beri þairlerimiz ve yazarlarýmýz eserlerinde bu dinin inançlarýna vurgu yapmýþlardýr. Bunlardan birisi de þair Yahya Kemal Beyatlý’dýr.
112 
 Hacý Bayram Veli ve Tasavvuf  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Tasavvuf dinimizde Hakk’a ve hakikate götüren yollardan biridir.Tasavvufta sohbet mühim bir akidedir.Þeyhler,sohbet kanalýyla müritlerin kalbine sirayet eder.Dinî ve tasavvufî hakikatleri bu yolla muhataplarýna iletirler.
113 
 Hz. Ýbrahim  (Altuð Öztürk)

Kuran'ý Kerim'de ilk peygamberin Hz. Adem olduðunu bildirilir. Hz. Adem'den sonra Kuran'da adý geçen ikinci peygamber Hz. Nuh'tur. Hz. Ýbrahim ise, Hz. Nuh'tan sonra gelen ve onun soyundan olan peygamberdir.
114 
 Duâ'nýn Gücü  (Oðuz Düzgün)

Duâ'nýn gücüne inanmak bizi mutlu kýlacaktýr..
115 
 Görmeden Sevmenin Zirvesi Üveysss...  (PINAR ÖNALAN)

sen gibi SEVEMEZ KÝ hiç kimse Sen gibi kimse gelmedi bu alame Sen gibi kimse gelmez de... ÜVEYS canlar caný ÜVEYS Görmeden sevmenin zirvesine çýkmýþ Yemen illerinin Veysel Karani'si...
116 
 Peygamberin Hadisi Kuran'dýr  (Mehtap Gözükan)

Baþlýðý görünce öfke duyan ve itiraz edenler olacaktýr mutalaka. Ancak önyargýlý olmadan, "acaba ne demek istiyor" diye anlamaya çalýþarak yazýmý okumanýzý rica ediyorum. Atalarýnýzdan öðrendiklerinizi bir kenara býrakýn ve delil olarak sunacaðým ayetleri, üzerinde düþünerek okuyun lütfen.
117 
 Ýnsan  (Mehmet Akif Uçar)

Ýnsan, fýtratý itibariyle iyi olana da, kötü olana da meyilli yaratýlmýþtýr. Ýyi olaný seçip iyi davranýþlarda bulunmasý kendi menfaatine olduðu gibi, kötü olana meyletmesi de kendi zararýnadýr.
118 
 Gök Tanrý Dininin Yeniden Yükseliþi  (Hulki Can)

Ulusumuzu yok olmaktan, tarih sahnesinden silinmekten, esir olmaktan kurtaran ve Türkiye Cumhuriyetini kuran Mustafa Kemal ve yol arkadaþlarý devrimlerin önündeki en büyük engel olan, Türklüðün özüne tamamen yabancý bu dinin yarattýðý tehlikeyi çok önceden görüp çaðdaþ dünyada artýk yeri olamayan ve bir daha hiç olamayacak olan tekke, zaviye ve tarikatlarýn iþlevini sona erdirmiþ, Ýslam'ýn Papalýk kurumu olan Halifeliði tasfiye etmiþlerdir
119 
 Ehli Sünnet Tehdit Altýndadýr.  (MUSTAFA ESER)

Ehli Sünnet Hizmettir,Muhafazadýr ve Tehdit Altýndadýr.
120 
 Erkekleri Eðitmenin Yollarý  (Hatice Gerikalmaz)

Erkekler, erkekler ve yine erkekler. Kadýn erkeksiz, erkekte kadýnsýz yapamaz. Doðanýn dengesi bu iki varlýk üzerine kurulmuþtur.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.