..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Yalnızlık güzel birşey, ama birilerinin yanınıza gelip yalnızlığın güzel birşey olduğunu söylemesi gerekir. -Balzac
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Politik Olaylar ve Görüşler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Mutluluk
Hilal Polat
Deneme > Yaşam

MUTLULUK Hayat bizi küçük şeylerle mutlu olmaya mecbur eder. Hayatın izin verdiği mutluluğa erişmek için kavrayışımızın kapasitesi önemlidir. Bugün mutlu olmaya çalıştım. Yatağımı topladım, cilt bakımı yaptım, elma sirkeli suyumu hazırladım ve aç karnına içtim. Sonra bir haftadır koridorda duran askılıktaki çamaşırları katladım. Gözüm odanın parkelerine ilişti. Toz, zibil ve saç …bu ne pislik yahu. Da

[DEVAMI]

Arama Motoru

• İzEdebiyat > Eleştiri > Politik Olaylar ve Görüşler
741 
 Mene Ne?  (Həbib Müntəzir)

Mene ne?
742 
 Kalbim Yarın Ankara'da!  (Simten K. Ataç)

Ankara’ya gitmek için tüm vesaitler dolu… Bu saatten sonra kendi aracınız yok ise ancak yürümek durumundasınız… Yürümekten korkan; bu yola hiç çıkmasın zaten arkadaşlar…
743 
 Siyaset Sevgilim  (Tayyibe Atay)

Uyduruk kaydırık paralara satıldı bir yerlerim.Yamalı entariye döndürdüler beni ya! Yırtıklarımı dikecek iğnem ve ip...
744 
 Meraklısına Rum Usulü 'Türk Kebabı'  (Seval Deniz Karahaliloğlu)

‘Rum Usulü Kıbrıs Sosu’ ayrı bir kapta hazırlanır. Hitler’in ‘ari ırk’ masalının çok kötü bir kopyası olan ‘Helen İdeali’ baharatı, ‘Stratejik üstünlük sağlayarak, güvenlik açısından ciddi bir tehdit oluşt
745 
 Büyük Direniş.  (ESRA PARLAR)

Büyük bir komplo teorisidir yaşam; doğru bildiklerin yanlış,yanlış bildiklerin de dogrudur çoğu zaman.
746 
 Öteki Toplumu Anlarken...  (Hasan Demiroğlu)

Öteki toplumu anlamak.
747 
 Akp İle Mhp Anlaştı mı?  (Hakan Yozcu)

Anlaşmaya göre AKP, MHP’ye 8 Bakanlık verecek, Meclis Başkanı da MHP’den olacak. Çözüm sürecine şiddetli karşı olan MHP buna da farklı bir kılıf buldu. Bu sürece “Demokratikleşme” denecek. Çatışmasız ortamın devamı için adımlar atılacak. Terör başlarsa kararlılıkla üstüne gidilecek.
748 
 Atatürk Yargılanıyor  (CEM AKKILIÇ)

Çoşkun Telciler Atatürk yargılanıyor kitabında son yıllarda oluşan Atatürk düşmanlığının boyutlarını gözler önüne seriyor.
749 
 Kızım Evden Kaçtı!  (crouching)

Bir ara solcularla yaşanıyordu bu problem. Sonuçta hepsi uç noktalara kaydılar ve devlet düşmanı damgası yediler. 80’li yıllarda çeşitli şekillerde yontuldular, fazlalıkları alındı. Şu an hemen hepsi ehlileştirildi. Uç fraksiyonlar daima olacaktır a
750 
 Çözümden Başka Yol Yoktur  (M.Nazım Güler)

Kürt sorunu çözülmek isteniyor mu acaba? Yoksa Kürt sorunuyla oynanıyor mu hâlâ? Ortada, hiçbir tarafta sanki bir ciddiyet görülmüyor, ne yazık ki…
751 
 Esas Soruya Yanıt Yok!  (Hidayet Ersin)

Sevgili, saygın, silik, sinerjiden yoksun muhalefetimiz bütçe görüşmelerinde bir fırsatı daha tepti. Tepilen iktidara “gol atma fırsatı” değil, ülkemizde demokrasinin kalitesini yükseltme şansı. Stratejik omurgası olmayan siyasilerden, ekonomi
752 
 Türkiye"nin Ateşle İmtihanı – Çözüm  (Hidayet Ersin)

Türkiye AB ile müzakere sürecini nasıl kendisi için bir avantaja çevirebilir sorusuna yanıt vermeye çalışacağım. Bir önceki yazımda bu zaman diliminin Türkiye’nin dönüşümü – muasır medeniyeti yakalayıp geçmesi- için bir şans olduğunu söylemişt
753 
  kop’a Üye Olmak Doğru Mu?  (Hakan Yozcu)

Futbol Federasyonu, Türkiye liglerine giden futbolcuların engellenmesine bir çözüm için 45 gün süre verdi. Bu süre içinde “Bir çözüm bulunmazsa KOP’a üye olacağız” denildi. Yani bir nevi tehdit unsuru kullanıldı. Peki, kime karşı ve neye karşı bu tehdit? Tehdit çözüm mü? Korku vererek, yapılmayacak şeyleri yaparım diyerek bir şeyler yapmaya çalışmak ne kadar doğru? Kıbrıs Futbol Federasyonunun böyle bir yetkisi var mı? Bu tür kararlar tüm devleti, tüm halkı bağlar. O nedenle, Futbol Federasyonu’nun bu kararı ne kadar yasal olur?
754 
 Film Gibi  (Gokhan)

yanıbaşımızda yaşanan olylarla ilğili bi görüşümü dile getirdim...
755 
 Yaşamak İçin Sanat Gerekir Derim  (osman demircan)

Toplumda görme kusurları çoktur.Örneğin çalış zengin ol derler.Oysa zenginliğin genetik olduğunu herkes bilir.Ya da çalışmayla zengin olunmayacağını sadece beş lira kazınıyorsan onu on liraya çıkarabileceğini herkes bilir.Yok işte beyninde bereketi düşünürsen evren sana karşılık verir ve bolluk ile bereketi kucağına döker gibi formüller sunar bazı kitaplar.Bazı bireysel gelişim kitapları ise acıdan kaçınma yollarını okurlarına göstererek doğru adreslere gitmelerini sağlamaya çalışır.Oysa insanı en doğru adrese götüren acıdır.Acı çekmeyen veya sıkıntıdan kaçan bir insan nereye ulaşabilir ki.
756 
 Hangi Genocide?  (Gürcan Erbaş)

Padişah devrinde olan olayların ki o da Tarihçiler ce henüz onaylanmıyor. Türkiye Cumhuriyetine yüklenmesi gariptir, hazindir, amaçlıdır.
757 
 İsrail Bedel Ödememeli mi?  (Muhammed CAN)

Yolun yolumuzdur ey Şehid!
758 
 Bayrağımıza Dil Uzatmayalım  (Hakan Yozcu)

Her defasında Türkiye’ye dil uzatan, “Türkiye benim anavatanım değildir” diyen, TC Elçiliğinin önüne siyah çelenkler konarak, kesik eller koyan, her gelen elçiye, -Sanki karışıyor gibi- “İçişlerimize karışma” diyerek hakaretler eden ve fakat maaşlarını da her nedense Türkiye’den alan ve her başları sıkışınca Ankara’ya gidip ağlayan bu zihniyet, geçtiğimiz gün yüce meclisimizde yine adeta kin kustu…
759 
 Ak Partinin Kaynak Paketi  (Can Macit)

Ailenizin televizyonu TGRT’ de bir ekonomi programı.Ankara Ticaret Odası Başkası Sinan Aygün, almış karşısına çiçeği burnunda iki Ak Partili milletvekilini, hafiften dalgasını geçiyor.Ak Partili taze milletvekilleri ise tam halk çocuğu(!)
760 
 Türkiye Cumhuriyeti’nin Sonu Geliyor  (HASAN MAHİR)

ELİ KALEM TUTANI, DİLİ KONUŞANI, GÖNLÜ VATAN ÇARPANI, AYDINI, DÜŞÜNENİ, ŞEHİRLİYİ, KÖYLÜYÜ, DİNDARI, MİLLİYETÇİYİ, ALEVİYİ SÜNNİYİ, TÜRKÜ KÜRDÜ KISACA BU ÜLKEYİ SEVEN HERKESİ: GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41  Sonraki Sayfa

son eklenenler
10 Kasım
Osman AKTAŞ
Eleştiri > Politik Olaylar ve Görüşler
Kimi Kime Şikâyet Edeceğiz?!
Cahit KILIÇ
Sefiller ve Sefilliğe Kefiller
Osman AKTAŞ
Ben Olsam Ne Yaparım
Yûşa Irmak
Büyüdük Yani
Tayyibe Atay
Kilidi Açmak
Yûşa Irmak
Kerrat Cetveli
Tayyibe Atay
Ağdaki Kızlar
Tayyibe Atay
Yusuf Kuyusu Ya da Milli Eğitim
Osman AKTAŞ
Başı Örtük Eşek
Tayyibe Atay
Sosyal Medyada ve Tanıtım Panolarında Dilencilik
Osman AKTAŞ
Çağın Ütopyası
Osman AKTAŞ
Mucize
Tayyibe Atay
Boğanlar ve Boğulanlar…
Cahit KILIÇ
Bu Vatan
Osman AKTAŞ
Vicdansız Medya Cahil Toplum
Osman AKTAŞ
Millet Olmak İçin Toplumsal Değerler
Osman AKTAŞ
Yusuf ile Müfredat
Osman AKTAŞ
Chp, Gerçekten ‘demokrat’ Mıdır?
Yûşa Irmak
Chp’nin Psikopatolojisi
Yûşa Irmak

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.