..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyaya geldiðinden, dünyada bulunduðundan, dünyadan gideceðinden hoþnut olan bir kimse görmedim. -Namýk Kemal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Politik Olaylar ve Görüþler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ömrüm
Zeliha Gökkan
Þiir > Didaktik

Ömrüm Daðlar yerinden ayrýlýr bir gün Sorgusuz sualsiz yazýlýr hükmün Yürüdüðün yollara atýlýr düðüm Daha dün doðmuþken kapýda ölüm Her ne yaþarsan yaþa kar olur sanma Hayat bayram imiþ ..duy da inanma Acý ilmek ilmek sarýlýr boynuna Ýnsan oðlu kaderine alýþýr bir gün Bu ne keder bu ne acý bu ne ýzdýrap Neden yaratýrsýn kulunu ya rab Sevinçler yel olup dönmez mi dolap Her neþeye hüzünler bulaþýr bir gün Tebessüme aldanýp mutl

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
621 
 Türkiye'nin Ýþgali Senaryosu  (Levent Ölçer)

Kimileri diyecek "sen manyak mýsýn, ne yapýyosun? Ne yazýyosun?".. Ne yazmýþým ne yapmýþým ki? Sevgili müttefikimiz ABD'nin yapmadýðý neyi yapýyorum? ABD'nin resmi kuruluþlarý, Baþkanlarýn ve Pentagon'un danýþmanlarý böyle manyak senaryolar yazarken sesiniz çýkmýyor da ben yazýnca mý olay oldu? Adamlar bizim iç savaþ yaþayacaðýmýzýn ve bunun sonucu bizi iþgal edeceklerinin senaryosunu yazýyor da biz bunun karþýlýðýnda ne yapcaz diye senaryo yazamayacak mýyýz. Senaryo yazmak senin tekelinde deðil Coni. Biz senaryoyu kanla yazarýz.
622 
 Üç Tarafýmýz Denizlerle Çevrili  (CEM AKKILIÇ)

Bizim insanýmýz;camide ibadet ederken mis gibi kokarda,dersanede ter saçar.
623 
 Kürdistan, Dört Parçalý Bir Yürektir  (M.Nazým Güler)

Suriye'deki karýþýklýkta Kürtler, epeydir sessiz ve tarafsýz kaldýlar. Silahlý çatýþmalardan uzak durmaya çalýþtýlar. Çünkü ne iktidardaki Esed yönetimi ve ne de bu yönetime karþý muhalefet eden Araplar, Kürtlerin haklarýný öngörmüyorlar ve onlara herhangi bir statü vermeyi düþünmüyorlardý. Ýþ gittikçe kötüye doðru evrilince, Kürtler de, biz, ne olacaðýz, diye telaþlandýlar ve arayýþlara girdiler.
624 
 Yaþasýn Kölelik, Kahrolsun Hürriyet Mi!  (Muhammed CAN)

Yaratýcý tabiat kanununda boþluk býrakmaz!
625 
 Kölelerin Vataný Olmaz  (osman demircan)

Kaybedecek bir þeyi olmayanlar niçin korksun ki. Sosyologlar araþtýrsýn, Türkiye'de kaybedecek bir þeyi olmayan kaç kiþi vardýr. Kaybedecek bir þeyi olmayan insanlar, canlý bombaya benzerler. Bu yüzden Türkiye her an patlamaya hazýr bomba gibidir. Bu ülkeyi insan cephaneliðe çevirenler, okumuþ cahillerdir. Bu okumuþ cahiller memleketin canýna okurken, kendileri mal derdindedirler. Okumuþ cahillerin çoðu, aydýn sýfatýyla efeler gibi dolaþmaktadýrlar.
626 
 ve Dünya, Ortadoðu"da Kendi Yalnýzlýðýna Bir Kez Daha Þahit Olurken...  (Aydýn Akdeniz)

Pompei’nin o kendinden emin maðrur halký komþu olduklarý çevre ülkelerde yaþayan insanlarýn inançlarýna anlam veremiyordu bir türlü, Hatta onlarýn ritüellerini pek çok açýdan yetersiz bulan iradesi, kendilerini doðrudan doðruya açýkça eleþtirmekten kaçýnmýyordu. Kibir ve azamet nedeniyle baðlanan basiretleri hemen yaný baþlarýnda için için kaynamakta olan Vezüv’ün hareketliliðini iþ iþten geçmeden zamanýnda anlamalarýna engel olmuþtu.
627 
 Suçsuz Olan Halk  (Adem Koçaker)

Kör Olma Türkiye... Býrak Artýk Þu At Gözlüklerini De Dünyada Neler Olduðunu Gör...
628 
 Muhatap ve Müttefikimiz Kim ve Hangi Ülke...  (Gülizar Özlem SARAÇOÐLU)

TSK, Ülkemiz için var, deðil mi? TSK, silahlý saldýrýya uðruyor mu? TSK’ya saldýrý, Ülkemize saldýrý deðil midir? Bir ülkeye saldýrýldýðýnda; o ülke, kendini savunmak zorunda deðil midir? Devletler Hukuku’na göre kazanýlan haklar var mýdýr? Bu haklar kullanýla biliniyor mu?
629 
 Ya Beklenen Olsaydý?  (IRKIM BEKDEMÝR)

Seçim sonuçlarý açýklandý ve beklendiði gibi MHP barajý aþtý ve baðýmsýz adaylarda meclise girip grup kurmaya hak kazandý. Hatta milliyetçilik tabaný üzerine kurulan parti olan MHP ve zýt kutupta bulununan DTP milletvekilleri açýklanan sonuçlar üzerine mecliste yanyana oturacaklardý. Bu problem yaratabilirdi
630 
 Benim Hala Umudum Var  (Esin)

Peþmergeler kapýmýzda, genelkurmay baþkaný Kuzey Irak'a girilmesi gerektiðini açýk açýk söylüyor, tüm dünyanýn gözü Türkiye'nin atacaðý adýmda, baþbakan? Medyayla kedi-fare oyununu oynamakta. Sonsuz ve gereksiz ertelemelerde yaþýyoruz sanki.
631 
 Bekir Coþkun'un Tanrýcýl Yazýsý  (Oðuz Düzgün)

Þunu öncelikle söyleyeyim ki, yazýsýndan bahsedeceðimiz yazarýn ne yaþantýsýyla, ne de inancýyla ilgilenmiyoruz..
632 
 Kendimi Eþekten Düþmüþ Gibi Hissediyorum  (Kâmuran Esen)

Bugüne kadar, siyasi içerikli bir yazý yazmadým bu siteye. Ama bugün yazacaðým. Kimse tutmasýn beni. Tutan yok zaten de, lâfýn geliþi iþte.
633 
 Türkiyem Krize Boþver Zenginlerinle Övün!  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

BBDK’nýn bir baþka verisine göre ise hesaplarýnda 250 bin lira ile bir milyon lira arasýnda para bulunanlarýn toplam mevduatý ise 69 milyar lira imiþ.Tahminen söylersek bu kiþilerin sayýsý da 230 bin kiþi civarýndadýr.Aileleriyle birlikte düþünürseniz yaklaþýk bir milyon ikiyüz bin kiþi diyebiliriz.
634 
 Küresel Kapitalizmin Oyunlarýndan Biri: Hrant"ýn Katli ve Günümüz  (Vildan Sevil)

Bu coðrafyada, sürekli birbirine kýrdýrýlan halklar, daha mý zenginleþiyor; huzura, güvene, barýþa kavuþuyor yoksa aksi mi oluyor? Irak, Libya, Yemen, Mýsýr halklarý, þu ünlü baharlarýndan(!) sonra þimdi daha mý mutlu? Ellerinden alýnan, talan edilen zenginlikler bu halklarýn yararýna mý kullanýlýyor þimdi? Diktatörlerden kurtuldular ama daha özgür ve demokratik rejimlere mi kavuþtular? Tümü dýþ sömürüye daha fazla maruz kaldý, daha da yoksullaþma sürecine ve daha gerici rejimlerin baskýsý altýna girdiler. Þimdi Suriye, ayný yolda zorlanmakta.
635 
 Açýlýma Deðil Duyulan Düþmanlýk Adýndaki Ýki Noktaya  (halime maden)

Açýlýma açýlan bakýþ açýsý...
636 
 Laikliðe Saldýrýlar ve Yanýtlarýmýz  (Türk Þad Köktürk)

Laiklik Türkiye'de gizli ya da açýk olarak yýllardýr tartýþýlan bir kavramdýr...
637 
 Asimetrik Körlükte, Doðu Türkistan!  (Aydýn Akdeniz)

Uzunca bir zamandýr hemen yakýnýmýzda, neredeyse sýnýr komþusu olduðumuz devletlerde yaþanan sýkýntýlarý gördük. Ýran’da, Irak’ta, eski Sovyetler Birliði’nde, Yugoslavya’da ve Almanya’da olup bitenler… þöyle bir yirmi yýl kadar gerilere gidildiðinde hiç deðilse bizim gibi sýradan insanlarýn ön göremeyeceði çapta köklü deðiþimler yaþandý buralarda. Almanya, doðu ile arasýndaki duvarlarý kaldýrdý önce. Ardýndan büyük bir ekonomik dar boðazla karþý karþýya geldi. Birleþmeyle birlikte kendisine mal edilecek faturayý ödemeye, çoktan razýydý. Yugoslavya, deðiþimle birlikte en kanlý çatýþmalara sahne olan ülkelerden biri oldu.
638 
 Uçan, Uçurulan, Uçuþturulan Bunca Þey Arasýnda Uçan Otomobiller...  (Aydýn Akdeniz)

Yüz yýllýk hayallerimizden biri daha gerçekleþmiþ de haberimiz yok.. Bir zamanlarýn þu meþhur Jetgiller’inde görmeye alýþýk olduðumuz türden uçan arabalarýn bir benzeri, duyduðuma göre ki eðer doðruysa iþittiklerim, eski Nasa çalýþanlarýnca günümüze uyarlanýp modernize edilmiþ son þekliyle sürülecekmiþ piyasaya. Üstelik bunlarýn seri üretimi 2011 yýlýnýn sonuna doðru Türkiye’de gerçekleþtirilecekmiþ. Teknolojiyi sen kýta ötesinde üret, pazarlamayý ise deneme yanýlma yolu ile geliþtireceðin projen için önce bu bölgelerde dene. Gel de iþkillenme þimdi, bir çapanoðlu arama bu iþin arkasýnda. Tam da ayaklarýmýzýn üzerinde doðrulmaya çalýþtýðýmýz o kritik zamanlarda uçan, uçurulan, uçuþturulan þeylere kayýveriyor tüm dikkatlerimiz her nedense. Uçurulan borsanýn ardýndan yaþanan ve unutulanlar. Balon gibi þiþirilip gazý alýnan siyasiler, bürokratlar.. Eksi ve artý deðerler arasýnda sermaye sahiplerine iniþ ve çýkýþlar yapan yabancý paralardaki pariteler.. Bir zamanlarýn petrol fiyatlarýyla rekabet edercesine uçurulan, uçuþturulan altýn fiyatlarý. Bölünen, parçalanan ülkeler..
639 
 Çözüm Derken, Çözümsüzlüðe Saplanmak!..  (M.Nazým Güler)

Kürt sorunu bir tek eðilime býrakýlmayacak kadar büyük ve önemli bir sorundur. Kürt sorununun çözümünde, her eðilimden Kürtlerin sürece aktif katýlýmýný saðlamak gerekiyor. Bunun için tüm demokratik yollar açýlmalý ve çözüm yolunda herkes, her þeyi açýkça ve korkusuzca konuþabilmelidir.
640 
 Cin Ali"yle Cici Ali  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Sanki, Mr.Scott ýþýnlama odasýnda, kahrolasý enerji panelindeki düðmelerle oynaya oynaya ýþýnlama sistemini bozmuþtu da, Geçmiþten günümüze, un çuvalý misali fýrlatýlývermiþti. Dönüp þu Mr. Scott’ý esaslý bir þekilde haþlayacaktým ki,

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Baþý Örtük Eþek
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Sosyal Medyada ve Tanýtým Panolarýnda Dilencilik
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Çaðýn Ütopyasý
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Mucize
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Boðanlar ve Boðulanlar…
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Bu Vatan
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Vicdansýz Medya Cahil Toplum
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Millet Olmak Ýçin Toplumsal Deðerler
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Yusuf ile Müfredat
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Chp, Gerçekten ‘demokrat’ Mýdýr?
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Chp’nin Psikopatolojisi
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Yusuf Tekin Tekke ve Zaviye Bakaný mý
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Bakýr ve Kalay Ya da Ýsrail Filistin
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Büyüklerin Toprak Kapmaca Oyunu
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
24 Kasým Þenlikleri (Önlükleri)
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Kirli Eðitim Bakanlýðý
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
"Þu Kanlý Zalimin Ettiði Ýþer"
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Ýþte Deve Ýþte Hendek
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Kirli Eðitim Bakanlýðý
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Seyyanen Verilecek Sadaka
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.